|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
lwia zmarszczka-wasze doswiadczenia
Witam,
mam problem nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi ale odkąd zaczęłam oglądać różne programy odnośnie urody zauważyłam na swojej twarzy lwia zmarszczkę nigdy wcześniej mi nie przeszkadzała, a teraz gdy spojrzeć w lustro widzę tylko ta zmarszczkę, normalnie nie śpię przez nią po nocach![]() chciałam was spytać o poradę macie jakieś doświadczenie odnośnie wypełnienia tej zmarszczki? botoks czy kwas hialuronowy ? jaka cena? wasze odczucia? gabinety? na przyszły miesiąc jestem umówiona z Panią dermatolog, ale chcę byc przygotowana na wizytę i mieć jaką kolwiek wiedzę na ten temat. Proszę was dziewczyny o pomoc
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: lwia zmarszczka-wasze doswiadczenia
Hej Paulinia,
miałam (i mam)z lwią zmarszczką dokładnie takie same odczucia jak ty.Też spoglądając w lustro widziałam tylko ją.Zrobiłam botox (na 3 okolice lwia zmarszczka,zmarszczki poprzeczne czoła i kurze łapki) efekt był świetny jednak po trzech miesiącach lwia znów się pojawiła.Zrobiłam botox tylko na nią i też bardzo krótko był efekt.Jeszcze raz powtórzyłam i też wystarczyło na krótko.Lekarz stwierdził ,że mam taką mimikę i dlatego lwia tak szybko powraca.Teraz planuję wypełnić ją kwasem hialuronowym ew.zrobić laser frakcyjny na całą twarz jeszcze nie wiem co wybiorę. |
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
(paulinia18) - Łobuziaczku, pisałaś na ten sam temat już w tym wątku:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=673001 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
tak ale w tamtym wątku nikt nie udzielił konkretnej odpowiedzi.
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
A ja to co?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
no tak, myślałam że chodziło o botox, teraz doczytałam że jest to jednak kwas, a gdzie robiłaś zabieg? ile zapłaciłaś i ile się utrzymywał?
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
To może zacytuję, to co już napisałam w tamtym wątku:
"Miałam ten sam problem. Olbrzymią (i tu nie wyolbrzymiam) tzw. "lwią zmarszczkę" między brwiami. Botox niewiele pomógł. Pani doktor zastosowała Surgiderm i mam spokój od ponad 2 lat, a efekt miał się utrzymać od 9 do 14 miesięcy. Po bruździe nie pozostało ani śladu. Nawet jak marszczę czoło. Niestety niektórzy lekarze, a przynajmniej tak mi się zdaje dodają sól fizjologiczną do wypełniacza, by jego objętość w strzykawce była taka sama jak w oryginalnej (dzięki temu mają go dla większej ilości pacjentek) i dlatego nie jesteśmy zadowolone z zabiegu lub zwyczajnie nie potrafią wykonać tego prawidłowo. Parokrotnie poddałam się takiemu zabiegowi (cała twarz) i tylko w dwóch przypadkach u tej samej znajomej Pani doktor - strzykawkę z oryginalnego opakowania rozpieczętowała w mojej obecności. Później nie mogłam skorzystać z Jej usług, ponieważ miała problemy osobiste i przerwę w pracy na długi okres czasu. Dlatego ZAWSZE PROŚCIE, by strzykawka z preparatem nie leżała już przygotowana do nakłuć, gdy wchodzicie do gabinetu, ale została OTWARTA W WASZEJ OBECNOŚCI (nie dotyczy to tylko botoksu). Piszę o tym preparacie tylko dlatego, że już się nacięłam na inne bardzo zachwalane wypełniacze np. typu Restylane, czy Stylage. Botox można zastosować w przypadku malutkiej bruzdy lub "dostrzykać" do Surgidermu". Ja "wypełniałam" całą twarz więc nie wiem ile może kosztować zabieg ostrzykania tylko takiej bruzdy. Trzeba zapytać recepcjonistki lub lekarza. Szukaj w google swojej miejscowości "dobry lekarz dermatolog lub chirurg plastyk" i patrz na ilość pozytywnych opinii.
Edytowane przez Pola1974 Czas edycji: 2013-02-24 o 04:07 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dużą ilość Stylage M i jest bardzo dobry - ale nie nie był zastosowany w zmarszczki bo na szczęście ich nie mam jeszcze ale w usta
Rzeczywiście preparat ZAWSZE powinien być otwierany przy tobie, moja dr zawsze przy mnie wyjmuje śliczne ofoliowane różowe pudełeczko ze strzykawką więc jestem pewna,że to nowa strzykawka i z preparatem takim jak powinien być ( a nie jak tu koleżanka napisała rozrabiany z nie wiadomo czym..- masakra jak można tak robić??? ) Myślę,że decyzja czy botox czy kwas to już zdecyduje lekarz - botox jest u niektórych bardzo skuteczny - widziałam efekty Ps. paulinka fajny blog ,dołączam
http://instagram.com/ccamillac Edytowane przez Star90 Czas edycji: 2013-03-01 o 10:03 |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
czy mozna trwale wypełnić zmarszczki czy trzeba ponawiać zabiegi cyklicznie? Co innego mozna zrobić z lwią zmarszczką?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Byłam ostatnio na konsultacji u Pani dermatolog w Bydgoszczy i zaproponowała mi na lwią zmarszczkę alternatywę do botoksu, a mianowicie laser FaceLab. Najważniejsze było dla mnie to, że zabieg odbył się bez igły
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

nigdy wcześniej mi nie przeszkadzała, a teraz gdy spojrzeć w lustro widzę tylko ta zmarszczkę, normalnie nie śpię przez nią po nocach

(paulinia18) - Łobuziaczku, pisałaś na ten sam temat już w tym wątku:

więc jestem pewna,że to nowa strzykawka i z preparatem takim jak powinien być ( a nie jak tu koleżanka napisała rozrabiany z nie wiadomo czym..- masakra jak można tak robić??? )