|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() lwia zmarszczka-wasze doswiadczenia
Witam,
mam problem nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi ale odkąd zaczęłam oglądać różne programy odnośnie urody zauważyłam na swojej twarzy lwia zmarszczkę ![]() ![]() chciałam was spytać o poradę macie jakieś doświadczenie odnośnie wypełnienia tej zmarszczki? botoks czy kwas hialuronowy ? jaka cena? wasze odczucia? gabinety? na przyszły miesiąc jestem umówiona z Panią dermatolog, ale chcę byc przygotowana na wizytę i mieć jaką kolwiek wiedzę na ten temat. Proszę was dziewczyny o pomoc ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: lwia zmarszczka-wasze doswiadczenia
Hej Paulinia,
miałam (i mam)z lwią zmarszczką dokładnie takie same odczucia jak ty.Też spoglądając w lustro widziałam tylko ją.Zrobiłam botox (na 3 okolice lwia zmarszczka,zmarszczki poprzeczne czoła i kurze łapki) efekt był świetny jednak po trzech miesiącach lwia znów się pojawiła.Zrobiłam botox tylko na nią i też bardzo krótko był efekt.Jeszcze raz powtórzyłam i też wystarczyło na krótko.Lekarz stwierdził ,że mam taką mimikę i dlatego lwia tak szybko powraca.Teraz planuję wypełnić ją kwasem hialuronowym ew.zrobić laser frakcyjny na całą twarz jeszcze nie wiem co wybiorę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=673001 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
tak ale w tamtym wątku nikt nie udzielił konkretnej odpowiedzi.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
no tak, myślałam że chodziło o botox, teraz doczytałam że jest to jednak kwas, a gdzie robiłaś zabieg? ile zapłaciłaś i ile się utrzymywał?
![]() |
#7 |
BAN stały
|
To może zacytuję, to co już napisałam w tamtym wątku:
"Miałam ten sam problem. Olbrzymią (i tu nie wyolbrzymiam) tzw. "lwią zmarszczkę" między brwiami. Botox niewiele pomógł. Pani doktor zastosowała Surgiderm i mam spokój od ponad 2 lat, a efekt miał się utrzymać od 9 do 14 miesięcy. Po bruździe nie pozostało ani śladu. Nawet jak marszczę czoło. Niestety niektórzy lekarze, a przynajmniej tak mi się zdaje dodają sól fizjologiczną do wypełniacza, by jego objętość w strzykawce była taka sama jak w oryginalnej (dzięki temu mają go dla większej ilości pacjentek) i dlatego nie jesteśmy zadowolone z zabiegu lub zwyczajnie nie potrafią wykonać tego prawidłowo. Parokrotnie poddałam się takiemu zabiegowi (cała twarz) i tylko w dwóch przypadkach u tej samej znajomej Pani doktor - strzykawkę z oryginalnego opakowania rozpieczętowała w mojej obecności. Później nie mogłam skorzystać z Jej usług, ponieważ miała problemy osobiste i przerwę w pracy na długi okres czasu. Dlatego ZAWSZE PROŚCIE, by strzykawka z preparatem nie leżała już przygotowana do nakłuć, gdy wchodzicie do gabinetu, ale została OTWARTA W WASZEJ OBECNOŚCI (nie dotyczy to tylko botoksu). Piszę o tym preparacie tylko dlatego, że już się nacięłam na inne bardzo zachwalane wypełniacze np. typu Restylane, czy Stylage. Botox można zastosować w przypadku malutkiej bruzdy lub "dostrzykać" do Surgidermu". ![]() Edytowane przez Pola1974 Czas edycji: 2013-02-24 o 03:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja mam dużą ilość Stylage M i jest bardzo dobry - ale nie nie był zastosowany w zmarszczki bo na szczęście ich nie mam jeszcze ale w usta
![]() Rzeczywiście preparat ZAWSZE powinien być otwierany przy tobie, moja dr zawsze przy mnie wyjmuje śliczne ofoliowane różowe pudełeczko ze strzykawką ![]() Myślę,że decyzja czy botox czy kwas to już zdecyduje lekarz - botox jest u niektórych bardzo skuteczny - widziałam efekty ![]() Ps. paulinka fajny blog ,dołączam ![]()
http://instagram.com/ccamillac Edytowane przez Star90 Czas edycji: 2013-03-01 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
czy mozna trwale wypełnić zmarszczki czy trzeba ponawiać zabiegi cyklicznie? Co innego mozna zrobić z lwią zmarszczką?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Byłam ostatnio na konsultacji u Pani dermatolog w Bydgoszczy i zaproponowała mi na lwią zmarszczkę alternatywę do botoksu, a mianowicie laser FaceLab. Najważniejsze było dla mnie to, że zabieg odbył się bez igły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.