lwia zmarszczka-wasze doswiadczenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 19:06   #1
paulinia18
Zadomowienie

Cool

lwia zmarszczka-wasze doswiadczenia

Witam,
mam problem
nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi ale odkąd zaczęłam oglądać różne programy odnośnie urody zauważyłam na swojej twarzy lwia zmarszczkę nigdy wcześniej mi nie przeszkadzała, a teraz gdy spojrzeć w lustro widzę tylko ta zmarszczkę, normalnie nie śpię przez nią po nocach

chciałam was spytać o poradę
macie jakieś doświadczenie odnośnie wypełnienia tej zmarszczki?
botoks czy kwas hialuronowy ?
jaka cena?
wasze odczucia?
gabinety?

na przyszły miesiąc jestem umówiona z Panią dermatolog, ale chcę byc przygotowana na wizytę i mieć jaką kolwiek wiedzę na ten temat.
Proszę was dziewczyny o pomoc

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 10:56   #2
Izabella24
Raczkowanie

Dot.: lwia zmarszczka-wasze doswiadczenia

Hej Paulinia,
miałam (i mam)z lwią zmarszczką dokładnie takie same odczucia jak ty.Też spoglądając w lustro widziałam tylko ją.Zrobiłam botox (na 3 okolice lwia zmarszczka,zmarszczki poprzeczne czoła i kurze łapki) efekt był świetny jednak po trzech miesiącach lwia znów się pojawiła.Zrobiłam botox tylko na nią i też bardzo krótko był efekt.Jeszcze raz powtórzyłam i też wystarczyło na krótko.Lekarz stwierdził ,że mam taką mimikę i dlatego lwia tak szybko powraca.Teraz planuję wypełnić ją kwasem hialuronowym ew.zrobić laser frakcyjny na całą twarz jeszcze nie wiem co wybiorę.
Izabella24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 16:30   #3
Pola1974
BAN stały

(paulinia18) - Łobuziaczku, pisałaś na ten sam temat już w tym wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=673001
Pola1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 17:06   #4
paulinia18
Zadomowienie

tak ale w tamtym wątku nikt nie udzielił konkretnej odpowiedzi.

Stary 2013-02-23, 17:37   #5
Pola1974
BAN stały

A ja to co?
Stary 2013-02-23, 18:10   #6
paulinia18
Zadomowienie

no tak, myślałam że chodziło o botox, teraz doczytałam że jest to jednak kwas, a gdzie robiłaś zabieg? ile zapłaciłaś i ile się utrzymywał?

Stary 2013-02-24, 02:59   #7
Pola1974
BAN stały

To może zacytuję, to co już napisałam w tamtym wątku:
"Miałam ten sam problem.
Olbrzymią (i tu nie wyolbrzymiam) tzw. "lwią zmarszczkę" między brwiami. Botox niewiele pomógł. Pani doktor zastosowała Surgiderm i mam spokój od ponad 2 lat, a efekt miał się utrzymać od 9 do 14 miesięcy. Po bruździe nie pozostało ani śladu. Nawet jak marszczę czoło. Niestety niektórzy lekarze, a przynajmniej tak mi się zdaje dodają sól fizjologiczną do wypełniacza, by jego objętość w strzykawce była taka sama jak w oryginalnej (dzięki temu mają go dla większej ilości pacjentek) i dlatego nie jesteśmy zadowolone z zabiegu lub zwyczajnie nie potrafią wykonać tego prawidłowo.

Parokrotnie poddałam się takiemu zabiegowi (cała twarz) i tylko w dwóch przypadkach u tej samej znajomej Pani doktor - strzykawkę z oryginalnego opakowania rozpieczętowała w mojej obecności. Później nie mogłam skorzystać z Jej usług, ponieważ miała problemy osobiste i przerwę w pracy na długi okres czasu.

Dlatego ZAWSZE PROŚCIE, by strzykawka z preparatem nie leżała już przygotowana do nakłuć, gdy wchodzicie do gabinetu, ale została OTWARTA W WASZEJ OBECNOŚCI (nie dotyczy to tylko botoksu).

Piszę o tym preparacie tylko dlatego, że już się nacięłam na inne bardzo zachwalane wypełniacze np. typu Restylane, czy Stylage. Botox można zastosować w przypadku malutkiej bruzdy lub "dostrzykać" do Surgidermu".

Ja "wypełniałam" całą twarz więc nie wiem ile może kosztować zabieg ostrzykania tylko takiej bruzdy. Trzeba zapytać recepcjonistki lub lekarza. Szukaj w google swojej miejscowości "dobry lekarz dermatolog lub chirurg plastyk" i patrz na ilość pozytywnych opinii.

Edytowane przez Pola1974
Czas edycji: 2013-02-24 o 03:07

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 09:01   #8
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

ja mam dużą ilość Stylage M i jest bardzo dobry - ale nie nie był zastosowany w zmarszczki bo na szczęście ich nie mam jeszcze ale w usta
Rzeczywiście preparat ZAWSZE powinien być otwierany przy tobie, moja dr zawsze przy mnie wyjmuje śliczne ofoliowane różowe pudełeczko ze strzykawką więc jestem pewna,że to nowa strzykawka i z preparatem takim jak powinien być ( a nie jak tu koleżanka napisała rozrabiany z nie wiadomo czym..- masakra jak można tak robić??? )
Myślę,że decyzja czy botox czy kwas to już zdecyduje lekarz - botox jest u niektórych bardzo skuteczny - widziałam efekty ale wiadomo każdy z nas jest inny i u każdego co innego będzie dobre.

Ps. paulinka fajny blog ,dołączam

Edytowane przez Star90
Czas edycji: 2013-03-01 o 09:03
Star90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 18:15   #9
cybercat11
Rozeznanie

czy mozna trwale wypełnić zmarszczki czy trzeba ponawiać zabiegi cyklicznie? Co innego mozna zrobić z lwią zmarszczką?
cybercat11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 14:02   #10
kamilek82
Przyczajenie

Byłam ostatnio na konsultacji u Pani dermatolog w Bydgoszczy i zaproponowała mi na lwią zmarszczkę alternatywę do botoksu, a mianowicie laser FaceLab. Najważniejsze było dla mnie to, że zabieg odbył się bez igły i widzę efekt.
kamilek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości