|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zmarszczki miedzy brwiami
Pomiedzy brwiami mam 2 glebokie kreski, bardzo mnie postarzaja. Czy ktos wie jak sie ich pozbyc? Stosuje rozne kremy, ale juz trace nadzieje. Wygladam 10 lat starzej.
Jak na razie pomaga mi wylacznie za dluga grzywka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmarszczki miedzy brwiami
Trzeba to wypełnić u lekarza dermatologa. Kremy nie pomogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Masz po prostu lwią zmarszczkę i żadne kremy tu nie pomogą. U mnie pojawiła się ok. 35 roku życia, ale trochę trwało zanim sobie uświadomiłam, że to na stałe i że nadaje mi niefajny wyraz twarzy, jakbym była cały czas czymś zmartwiona albo o coś wkurzona. Jak zrobiłam pierwszy raz botoks byłam w szoku, że tak bardzo może się zmienić twarz! Więc jeśli mam coś doradzić, to botoks jest naturalnym rozwiązaniem. Ale do tego dodałabym coś jeszcze. Jak już będziesz miała zrobiony botoks, to zanim minie jego działanie naucz się relaksować twarz np. ćwicząc jogę, a potem mniej więcej po pół roku zrób następny zabieg, żeby mięśnie się całkiem odzwyczaiły od tego grymasu. Generalnie chodzi o to, żeby już nigdy nie wrócić do stanu wyjściowego. Ja, dodam od razu, nie robię już w tej chwili botoksu, ale tylko dlatego, że zaczęłam chodzić regularnie na mezoterapię osoczem bogatopłytkowym i niejako jej skutkiem ubocznym jest spłycenie lwiej zmarszczki. Byłam tym tak zdziwiona, że aż spytałam dr Urszulę Brumer, do której chodzę, czy to jest możliwe, bo osocze robiłam w zupełnie innym celu, dla całościowego ujędrnienia skóry i dla wypełnienie bruzd. I ona powiedziała, że tak, i że nie jestem pierwszą osobą, u której takie dodatkowe efekty są widoczne, i że to dlatego, że własne komórki to prawdziwa bomba stymulująca (dla niewtajemniczonych - w zabiegu wykorzystuje się osocze moje własne, czyli moją odwirowaną krew), dlatego ma tak wszechstronne działanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
o matko mam to samo, mam wrażenie że mi to oszpeca twarz, pewnie wypełnię sobie to jakoś u jakiejś kosmetyczki..
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Na lwią zmarszczkę niestety trzeba już botoks. Trochę trzeba na to wydać, ale efekt jest. Tylko musisz iść do dobrego dermatologa, a nie do dentysty, który w przerwie między jednym a drugim borowaniem zrobi ci botoks. Bo to wcale nie jest tak, że chodzi tylko o to żeby umiejętnie zrobić zastrzyk. Trzeba wiedzieć ile preparatu podać, wiedzieć jak można zmienić twarz żeby wyglądać naturalnie a nie jak człowiek maska
![]() a tu masz info o tym co robić botoks: http://takpieknie.blogspot.com/2012/...-botoksie.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Miałam ten sam problem.
Olbrzymią (i tu nie wyolbrzymiam) tzw. "lwią zmarszczkę" między brwiami. Botox niewiele pomógł. Pani doktor zastosowała Surgiderm i mam spokój od ponad 2 lat, a efekt miał się utrzymać od 9 do 14 miesięcy. Po bruździe nie pozostało ani śladu. Nawet jak marszczę czoło. Niestety niektórzy lekarze, a przynajmniej tak mi się zdaje dodają sól fizjologiczną do wypełniacza, by jego objętość w strzykawce była taka sama jak w oryginalnej (dzięki temu mają go dla większej ilości pacjentek) i dlatego nie jesteśmy zadowolone z zabiegu lub zwyczajnie nie potrafią wykonać tego prawidłowo. Parokrotnie poddałam się takiemu zabiegowi (cała twarz) i tylko w dwóch przypadkach u tej samej znajomej Pani doktor - strzykawkę z oryginalnego opakowania rozpieczętowała w mojej obecności. Później nie mogłam skorzystać z Jej usług, ponieważ miała problemy osobiste i przerwę w pracy na długi okres czasu. Dlatego ZAWSZE PROŚCIE, by strzykawka z preparatem nie leżała już przygotowana do nakłuć, gdy wchodzicie do gabinetu, ale została OTWARTA W WASZEJ OBECNOŚCI. Piszę o tym preparacie tylko dlatego, że już się nacięłam na inne bardzo zachwalane wypełniacze np. typu Restylane, czy Stylage. Botox można zastosować w przypadku malutkiej bruzdy lub "dostrzykać" do Surgidermu. Edytowane przez Pola1974 Czas edycji: 2013-02-06 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Mam świadomośc wielu swoich fizycznych niedoskonałości, ale je akceptuję poza zmarszczkami między brwiami. Przeczytałam, że Ty POLA1974 wypłniłaś swoje kwasem hialunorowy, sama zastanawiam sie nad tym, ale obawiam sie wydatku pieniążków i braku efktu oczekiwanego. Jestem z Krakowa czy Ty może tu w Krakowie wypełniałaś swoje zmarszczki, czy możesz polecić specjalistę u którego robiłaś wypełnienie i jaki był koszt? Jak długo utrzymywał się efekt wypełnienia?
Serdecznie z góry dziękuję za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.