Ostatni dzwonek!! Dolacz sie. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-18, 10:45   #1
Malczi
Raczkowanie

Lightbulb

Ostatni dzwonek!! Dolacz sie.

Jestem tu nowa a już się tak żądzę możne i jestem desperatka ale co tam, "tonący brzytwy sie chwyta " jak to mówią. Zapraszam chetne do podjecia tego wyzwania jakim jest 10 dni tylko na kefirze lub maslance. 1ltr dziennie, Nie uwazam ze jest to jakos szczegolnie wyniszczajace dla organizmu. Nie bardziej niz jak ktos pije litrami kawe pali papierosy i obrzera sie tlustymi potrawami!!! To taki detoks dla organizmu a przy okazji z pewnością zrzucenie zbędnych kilogramów to ostatni dzwonek dla tych którzy chcą schudnąć w wakacje!!! Czekam na chetne , choc pewnie znajda sie tez chętne do zlinczowania mnie za moj"wspanialy" pomysł
Malczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 12:02   #2
Kissulka
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni dzwonek!! Dolacz sie.

a nie powinnaś tego założyc we "Wspólnym odchudzaniu" ?
Kissulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 12:05   #3
Tweet0
Raczkowanie

Chcesz, to jedź sobie 10 dni na tych kefirach, ale po co namawiasz innych? A tak wogóle to powinnaś ten wątek rozpocząć w 'krzywym zwierciadle' ;]
I nie łudź się, że zgubisz zbędne kilogramy na tej diecie, bo one wrócą. Jo-jo jak stąd do Hong-Kongu będzie :P
Tweet0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 12:12   #4
ditty
Raczkowanie

A to nie lepiej schudnąć na całe życie niż na końcówkę wakacji? Poza tym, 10 dni to chyba lekka przesada.
ditty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 16:14   #5
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malczi Pokaż wiadomość
Jestem tu nowa a już się tak żądzę możne i jestem desperatka ale co tam, "tonący brzytwy sie chwyta " jak to mówią. Zapraszam chetne do podjecia tego wyzwania jakim jest 10 dni tylko na kefirze lub maslance. 1ltr dziennie, Nie uwazam ze jest to jakos szczegolnie wyniszczajace dla organizmu. Nie bardziej niz jak ktos pije litrami kawe pali papierosy i obrzera sie tlustymi potrawami!!! To taki detoks dla organizmu a przy okazji z pewnością zrzucenie zbędnych kilogramów to ostatni dzwonek dla tych którzy chcą schudnąć w wakacje!!! Czekam na chetne , choc pewnie znajda sie tez chętne do zlinczowania mnie za moj"wspanialy" pomysł
No Ciebie to trzeba zlicznowac za takie pomysly Taka "dieta" to z punktu widzenia dietetyki pomysl idiotyczny - nie dostarczasz ogranizmowi tego co on potrzebuje, zaronow ilosciowo jak i jakosciowo, jedyne co mozesz osiagnac, to roztrojenie metabolizmu. Nie detoks, a szkodzenie sobie BEZNADZIEJA.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 16:58   #6
Malczi
Raczkowanie

Buuuuu!!! hlip hlip no trudno, napewno macie racje.. Ale ja mam poprostu tak(i wydaje mi sie ze nie tylko ja) ze predzej wytrzymam kilka dni bez jedzenia niz ograniczajac je przez dluzszy czas. wiem wiem doprowadzilo mnie to tylko do wzrostu wagi. no dobra zucam sie z łopatą na księżyc na początek 5 dni zobacze co z tego bedzie i nikogo juz nie zachecam do tego planu desperatki. do zoba za 5 dni
Malczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 17:14   #7
aoii
Rozeznanie

chyba nie na wspólne odchudzanie tylko na krzywe zwierciało XDDD

powodzenia.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 18:30   #8
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malczi Pokaż wiadomość
Buuuuu!!! hlip hlip no trudno, napewno macie racje.. Ale ja mam poprostu tak(i wydaje mi sie ze nie tylko ja) ze predzej wytrzymam kilka dni bez jedzenia niz ograniczajac je przez dluzszy czas. wiem wiem doprowadzilo mnie to tylko do wzrostu wagi. no dobra zucam sie z łopatą na księżyc na początek 5 dni zobacze co z tego bedzie i nikogo juz nie zachecam do tego planu desperatki. do zoba za 5 dni

Masakra. Wiesz, ze nie masz racji, ale zamiast racjonalnie sie odzywiac i cwiczyc, to chcesz sie glodzic kilka dni, wykanczajac swoj metabolizm? Absurd.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-08-18, 18:31   #9
TheGirlWhoWasDeath
Raczkowanie

aż sie zdziwiłam że nie w krzywym... -.-

10 dni wolności jeszcze... ;(
TheGirlWhoWasDeath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 20:39   #10
Wyrak
Zakorzenienie

Dlaczego to jest na wspolnym odchudzaniu a nie w krzywym zwierciadle ??

Stary 2009-08-18, 21:08   #11
laponka
Raczkowanie

Przepraszam..a jaki jest sens picia maślanki przez tyle dni? Co to ma dać? Oprócz biegunki rzecz jasna.... Odchudzanie to raczej trwała zmiana nawyków a nie huzia na Józia przez kilka dni.....
ale pozdrawiam i życzę owocnego dalszego szukania swej drogi w tym temacie.
laponka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 07:54   #12
wegetarianeczka
Raczkowanie

Malczi
dieta na samej maślance może Cię i odchudzi o kilka kilo, ale jak już wyżej podpowiadają dziewczyny - będzie NA PEWNO znienawidzone jojo, nawet jeśli przez pierwsze dni po diecie będziesz jadała 300 kcal dziennie. Ponadto wiele osób o tym nie wie, ale nadmiar nabiału w diecie (czyt. Twojej diecie) zakwasza organizm. Jeśli już naprawdę chcesz zastosować coż typu "głodówka" bo tak Ci łatwiej wytrwać, to polecam dietę dr. Ewy Dąbrowskiej: http://www.strukturalne.fora.pl/arch...wskiej,63.html
Domyślam się jednak, że jesteś osobą młodą (tak jak ja) tak więc może lepiej nie ryzykuj i przeprowadź tę dietę przez okres 2 tygodni, a nie 6. Ja jestem na tej diecie 3 dzień, tylko mocno ją zmodyfikowałam, ale czuję się świetnie, a kilogramy lecą tak szybko (straciłam już 2 kg) że aż czuję, że będę musiała zwiększyć ilość żarełka żeby nie chudnąć za szybko i nie mieć jojo

Ponadto zapraszam do wątku "min 10 kg mniej" czy jakoś tak
wegetarianeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 15:06   #13
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wegetarianeczka Pokaż wiadomość
Malczi
dieta na samej maślance może Cię i odchudzi o kilka kilo, ale jak już wyżej podpowiadają dziewczyny - będzie NA PEWNO znienawidzone jojo, nawet jeśli przez pierwsze dni po diecie będziesz jadała 300 kcal dziennie. Ponadto wiele osób o tym nie wie, ale nadmiar nabiału w diecie (czyt. Twojej diecie) zakwasza organizm. Jeśli już naprawdę chcesz zastosować coż typu "głodówka" bo tak Ci łatwiej wytrwać, to polecam dietę dr. Ewy Dąbrowskiej: http://www.strukturalne.fora.pl/arch...wskiej,63.html
Domyślam się jednak, że jesteś osobą młodą (tak jak ja) tak więc może lepiej nie ryzykuj i przeprowadź tę dietę przez okres 2 tygodni, a nie 6. Ja jestem na tej diecie 3 dzień, tylko mocno ją zmodyfikowałam, ale czuję się świetnie, a kilogramy lecą tak szybko (straciłam już 2 kg) że aż czuję, że będę musiała zwiększyć ilość żarełka żeby nie chudnąć za szybko i nie mieć jojo

Ponadto zapraszam do wątku "min 10 kg mniej" czy jakoś tak
Bez obrazy, ale ta dieta dr Ewy Dabrowskiej to tez o kant tylka potluc - za malo bialka, w tym 0 pelnowartosciowego, brak niezbednych tluszczy i ogolnie, bardzo to ubogie

Stary 2009-08-19, 17:32   #14
wegetarianeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Bez obrazy, ale ta dieta dr Ewy Dabrowskiej to tez o kant tylka potluc - za malo bialka, w tym 0 pelnowartosciowego, brak niezbednych tluszczy i ogolnie, bardzo to ubogie
Dlatego w moim przypadku ją zmodyfikowałam. Na śniadanie jem owsiankę na wodzie, na kolację szklank.ę mleka sojowego i nie rezygnuję z np. oliwy przy robieniu sałatek czy odrobiny pestek, orzechów, etc
wegetarianeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 20:33   #15
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wegetarianeczka Pokaż wiadomość
Dlatego w moim przypadku ją zmodyfikowałam. Na śniadanie jem owsiankę na wodzie, na kolację szklank.ę mleka sojowego i nie rezygnuję z np. oliwy przy robieniu sałatek czy odrobiny pestek, orzechów, etc
Tak czy siak 0 w tym pelnowartosciowego bialka. No, ale to juz taki "urok" wegetarianizmu.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości