czy aby moj chlopak ze mnie zakpil? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-27, 11:40   #1
martini85
Raczkowanie

czy aby moj chlopak ze mnie zakpil?

hej dziewczyny, zbliza sie drugi rok naszego dosc burzliwego zwiazku. czuje jednak teraz, ze robimy postepy i jestesmy na dobrej drodze w tzw docieraniu sie.

gnebi mnie jednak ostatnia sytuacja.. mamy dosc ciezkie problemy finansowe, poniewaz ja jestem bez pracy, a chlopak czeka na sezon by zaczac swoja. praca, ktora wykonuje nie jest niczym specjalnym, ale na obecny czas to jedyna opcja. skonczylam wlasnie studia i zaczelam rozgladac sie za konkretniejsza praca. ostanio dostalam odzew od bardzo dobrze prosperujacej firmy na swiatowa skale. powiedzialam o tym TZ z eksytacja w glosie. prawda jest taka, ze ubiegajac sie o ta prace rzucilam zaldwie okiem na info o firmie, a skoncenrowalam sie na samej pozycji i tersci listu, ktory im odslylalam.

TZ zaczal sie mnie wypytywac co to za firma, czym sie zajmuja i ja jakajac, odpowiedzialam bardzo oglinkowo- generalnie poczulam sie jak pustak. on zaczal cztac na glos o firmie ze str internetowej, podsmiechujac sie ze mnie. cos tak baknal wspierajaca, ale bardzo glupio sie poczulam.. liczylam, ze ucieszy sie ze mna, a nie dobije z innej str. zaskoczylo mnie to, ze oni sie odezwali wlasnie do mnie z tak wielu kandydatow i chcialam troche przezd nim zablysnac, a on obrocil to w taki sposob, jakbym ja to nigdy nie miala o niczym pojecia czuje sie zle.. on jest bardzo wszechstronny i wyksztalcony. nie mialam sie za gorsza, ale teraz nachodza nie mysli, ze ma mnie za buraczana idiotke i bedzie chcial inna na intelektualistke na pogawdeki.. bo wiem, ze lubi takie..

zdarzaly sie juz tego typu sytaucje i jak tego po prostu nie nawidze. czy ma sens to co mowie, czy przesadzam? do tego zamiast obrocic to w zart, nastroszylam sie, ze osmiesza mnie ze czegos co nie wiem..
martini85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 11:51   #2
moniku69
Raczkowanie

Dot.: czy aby moj chlopak ze mnie zakpil?

Wydaje mi się, że Twój chłopak może zawsze czuł się pewnie, że mimo wszystko, sezonowo, ale jednak to ON był tym, który na Was zarabiał. Teraz to ma się zmienić, to Ty znalazłaś być może (trzymam kciuki, by się udało!) dobrze płatną, porządną pracę, a on szuka haczyka w całym, bo po prostu zachwiała się tutaj jego pewność siebie, że to on, MĘŻCZYZNA utrzymuje swą kobietę. Myślę, że po prostu uraziłaś jego męską dumę, nic więcej, dlatego te delikatne złośliwości. Piszesz, że zdarzało się, że już tak z Ciebie "kpił". W takim razie porozmawiaj z nim, powiedz, że zamiast cieszyć się Twoim...Waszym! szczęściem, to on tylko Cię zdołował nieco.
Mam nadzieję, że uda Wam się jakoś doprowadzić to wszystko do ładu
moniku69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 12:01   #3
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniku69 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że Twój chłopak może zawsze czuł się pewnie, że mimo wszystko, sezonowo, ale jednak to ON był tym, który na Was zarabiał. Teraz to ma się zmienić, to Ty znalazłaś być może (trzymam kciuki, by się udało!) dobrze płatną, porządną pracę, a on szuka haczyka w całym, bo po prostu zachwiała się tutaj jego pewność siebie, że to on, MĘŻCZYZNA utrzymuje swą kobietę. Myślę, że po prostu uraziłaś jego męską dumę, nic więcej, dlatego te delikatne złośliwości. Piszesz, że zdarzało się, że już tak z Ciebie "kpił". W takim razie porozmawiaj z nim, powiedz, że zamiast cieszyć się Twoim...Waszym! szczęściem, to on tylko Cię zdołował nieco.
Lepiej bym tego nie napisała.
Stary 2009-08-27, 12:05   #4
martini85
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się, że Twój chłopak może zawsze czuł się pewnie, że mimo wszystko, sezonowo, ale jednak to ON był tym, który na Was zarabiał. Teraz to ma się zmienić, to Ty znalazłaś być może (trzymam kciuki, by się udało!) dobrze płatną, porządną pracę, a on szuka haczyka w całym, bo po prostu zachwiała się tutaj jego pewność siebie, że to on, MĘŻCZYZNA utrzymuje swą kobietę. Myślę, że po prostu uraziłaś jego męską dumę, nic więcej, dlatego te delikatne złośliwości.
dziekuje moniku69 masz chyba racje. nie chce, zeby wlasny chlopak uwazal mnie za glupia czy pusta.. dziekuje za pocieszenie tak czy siak xx
Stary 2009-08-27, 12:07   #5
Lea_
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja również , zgadzam sie w 100%
Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 12:13   #6
telka146
Rozeznanie

ach, ci mężczyźni...
moniku69 napisałam bardzo dobrze, więcej nic od siebie nie dodam...

ech ;/
telka146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 12:35   #7
elvegirl
po drugiej stronie szafy

dziewczyny mają rację...nie pozwól z siebie kpić.

Ale z drugiej strony...wiesz...składać cv do firmy o której nic się nie wie...? :p Ja bym pewnie też się nieco ponabijała z kogoś, kto się cieszy że ma pracę, ale nie wie gdzie :p
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-27, 12:46   #8
martini85
Raczkowanie

dziekuje wszystkim za takie jednoglosne opinie! fakt, nie jestem idealem i strzelam gafy czasami czuje, ze intelektualnie nie nadazam za moim TZ, i to mnie troche dobija/niepokoi.. ze zacznie szukac madrzejszej.. hmmm
Stary 2009-08-27, 12:54   #9
elvegirl
po drugiej stronie szafy

mądrość polega też na umiejętności śmiania się z samej siebie...

Lubi intelektualne pogawędki...ok...piszesz, że czujesz się gorsza, że się boisz, że uważa Cię za idiotkę...no halllo...z jakiegoś powodu do diaska z Tobą jest te dwa lata
Nie trzeba gadać o Szekspirze i innym Arystotelesie, żeby być kochaną

Uśmiech Kobieto

I sprawdź jednak może co to za firma w której będziesz pracować ;p
Stary 2009-08-27, 12:58   #10
perseusz
Zadomowienie

Zakpił zakpił.
Będąc świadomą poszukiwaczką pracy w dzisiejszych czasach powinnaś jednak wiedzieć że na rozmowie kwalifikacyjnej warto dysponować wiedzą z zakresu branży oraz działalności i nawet historii ewentualnego przyszłego pracodawcy. Chociaż standardów angielskich nie znam to jednak w Polsce takie pytania o to co wiesz na temat firmy mogą się zdarzyć.
Stary 2009-08-27, 13:13   #11
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini85 Pokaż wiadomość
dziekuje wszystkim za takie jednoglosne opinie! fakt, nie jestem idealem i strzelam gafy czasami czuje, ze intelektualnie nie nadazam za moim TZ, i to mnie troche dobija/niepokoi.. ze zacznie szukac madrzejszej.. hmmm
Zwłaszcza, jeśli powszechnie wiadomo, że np. dana firma ma w d.. pracowników, ludzie z niej uciekają etc., a ktoś bliski nam się do niej pakuje z wielkimi nadziejami na karierę.. Ja bym tak pochopnie nie oceniała tego faceta, bo w gruncie rzeczy nie wiadomo, o co chodzi?
P.S. Składać cv do firmy, o której się nic nie wie..?

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-27, 13:17   #12
yaminishi
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi ci o mądrość, inteligencje czy wiedzę? Bo wbrew pozorom to nie to samo
Dopóki ty sama nie uwierzysz w siebie, doputy twój chłopak będzie wykorzystywał ten brak wiary przeciwko Tobie, w sytuacjach dla niego niekorzystnych.
To nie jego zdanie na twoj temat powinno zapewniać cię o twojej wartości (choć wsparcie jest zawsze motywujące), lecz ty sama powinnaś znać swoje mocne i słabe strony. I pracować nad nimi, przede wszystkim dla siebie. Prawda jest taka, że zawsze znajdzie się ktoś mądrzejszy czy ładniejszy od nas, tak samo głupszy lub brzydszy ale dokładnie taki sam jak my już się nie trafi.
Poza tym, każdy czasem powie jakąś bzdurę albo zrobi coś głupiego-wielkie mi rzeczy. Uśmiech i do przodu

Ps: nawet jeśli nie jesteś przekonana o tym że jesteś dość inteligentna, błyskotliwa czy ładna itp.(różne dziewczyny mają różne kompleksy) to zawsze możesz troche poudawać. Ja ostatnio zastosowałam to wobec mojego chłopaka i bardzo mnie zaskoczyło, że on nie tylko to łyknąl ale nawet mnie pochwalił

Edytowane przez yaminishi
Czas edycji: 2009-08-27 o 13:20
yaminishi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 13:28   #13
Ponura
Wtajemniczenie

Dlaczego pozostajesz w związku z kimś, przy kim czujesz się gorsza, głupsza?

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 15:37   #14
czarna1982
Raczkowanie

GG do czarna1982

Wydaje mi się że Twój chłopak poczuł się niepewnie i zazdrosny że możesz zrobic karierę poznac nowych ludzi a tym samym go rzucic.Ja na Twoim miejscu spróbowałabym.
czarna1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 16:20   #15
jodame
Zadomowienie

Zakpił. Ale nie z Ciebie, tylko z tego co zrobiłaś. Też bym się uśmiała, gdyby ktoś ze znajomych oznajmił mi, że świetna firma, do której miliony kandydatów złożyło swoje cv.. jest zainteresowana właśnie nim/nią, tyle że....właściwie to nie wie czym się zajmuje firma ;]
Przed rozmową kwalifikacyjną koniecznie poczytaj coś więcej o Twoim (oby!!!) przyszłym pracodawcy )
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-27, 19:31   #16
Jaatkaa85
Zadomowienie

A moim zdaniem musi być nieźle zakompleksiony.
Głupio mu się zrobiło, ze on taki "intelektualista" ma mniejsze szanse niż ty, bo jesteś bardzo zaradna.
Zawsze będzie z ciebie tak kpił, kiedy w czymś okażesz sie lepsza, sprytniejsza, madrzejsza.
To raczej ten typ człowieka, który nie wytrzyma świadomości, ze są lepsi od niego.
Współczuję serdecznie.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 19:51   #17
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Głupio mu się zrobiło, ze on taki "intelektualista" ma mniejsze szanse niż ty, bo jesteś bardzo zaradna.
Zawsze będzie z ciebie tak kpił, kiedy w czymś okażesz sie lepsza, sprytniejsza, madrzejsza.
To raczej ten typ człowieka, który nie wytrzyma świadomości, ze są lepsi od niego.
Współczuję serdecznie.
Nie wiem jak jest u nich na codzień, nie znam ich i tego związku, ale wydaje mi, że w tym przypadku akurat nie ma sensu doszukiwać się podwójnego dna w tej jego kpinie...rozśmieszyło go, że kobitka stara się o pracę w firmie o której nic nie wie :p że się cieszy jak szalona, a nie wie tak naprawdę co tam ewentualnie będzie robić i tyle.

P.S. Zauważyłam, że na wizażu panuje "moda" na najeżdżanie od razu na chłopa, jaki to on jest be i jaka ta dziewczyna biedna...nie broniąc nikogo tak sobie myślę, że trzeba uważać z mocnymi słowami...wątki zakładają dziewczyny pełne rozterek, mające problemy...ostrymi wypowiedziami można czasem niepotrzebnie (i niestety może się zdarzyć, że niesłusznie) kogoś za bardzo podbuntować i nawet zniszczyć coś dobrego...tak więc mała prośba...jeśli nie widać jak na dłoni ewidentnej winy jednej ze stron...może nie reagujmy ostro, co?

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2009-08-27 o 19:57 Powód: złota myśl ;p
Stary 2009-08-27, 20:11   #18
All_that_jazz
Zakorzenienie

Ale masz problem. Może pytał bo był ciekawy albo chciał się upewnić co to za firma (np. poszperać w necie?) a ty doszukujesz się jakiś podtekstów.
Trzeba było powiedzieć to co napisałaś ,że skupiłaś się na opisie stanowiska a nie samej firmy i że jeśli TŻ chce więcej wiedzieć na ten temat to musicie razem poszukać informacji.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 20:25   #19
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Współczuję serdecznie.
Wow! Mogłabyś wstawić tutaj też analizę psychologiczną mojego faceta?? Od jakiegoś czasu próbuję go nakłonić do zrobienia testu psychologicznego, ale drań się opiera ;/;/ A widzę, że Tobie wystarczy jedna sytuacja i już. W dodatku przez neta! Wróżka jaka czy co?..

Zrozumiałabym, gdybyś napisała, że zachował się...blablabla../jak tam uważasz/ . Ale na jakiej podstawie piszesz "To raczej ten typ człowieka.." , "Zawsze będzie z ciebie tak kpił" ??
Naprawdę nie rozumiem, jak możesz oceniać nie sytuację/zachowanie.., tylko cały ich związek, relacje i jego osobowość, skoro "znasz" go z paru zdań napisanych przez zdezorientowaną dziewczynę?
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 20:40   #20
Jaatkaa85
Zadomowienie

Zadałaś pytanie, wiec ja wyciagam wnioski - subiektywne - z danej sytuacji.
Na podstawie sytuacji staram się oceniać - jeśli uraziłam, to pzrepraszam.
Stary 2009-08-27, 20:49   #21
CatchyKathy
Wtajemniczenie

A ja chciałabym wiedzieć, z ciekawości, na czym polega sezonowa praca bardzo wykształconego i wszechstronnego meżczyzny? I dlaczego tylko sezonowa?

Niestety przez sprawy 'zawodowe' i ambicje poróżniliśmy sie z moim eksem, a poźniej z górki do rozstania.
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 21:15   #22
elvegirl
po drugiej stronie szafy

mały offtop, nie mogę się powstrzymać :p
CatchyKathy, zmęczyłam się patrząc na Twój avatar normalnie mam zadyszkę masz kondycję Kobieto
Stary 2009-08-27, 21:20   #23
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
mały offtop, nie mogę się powstrzymać :p
CatchyKathy, zmęczyłam się patrząc na Twój avatar normalnie mam zadyszkę masz kondycję Kobieto
Tak właśnie pogoniłabym faceta który by mi zazdrościł znalezienia pracy i z tego się naśmiewał ( tak żeby offtopa nie było ).
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-27, 21:28   #24
elvegirl
po drugiej stronie szafy

ale on, z tego co zrozumiałam, nie naśmiewał się ze znalezienia pracy przez Autorkę, tylko z tego, że nie wiedziała do jakiej firmy składała aplikację Ciebie by to nie rozbawiło nieco?
Stary 2009-08-28, 06:36   #25
Jaatkaa85
Zadomowienie

Nie wszystkie firmy się zna, nawet te duże koncerny. Więc moim zdaniem - nei ma się z czego smiać i śmieszne to nie jest.

Swego czasu zdarzylo mi się iść na rozmowę kwalifikacyjną zapominająć o jakie stanowisko aplikuję (pracę potem dostałam). Kobminowałam na rozmowie jak kon szmaciarza.

Wiec jak dla mnie - nie dziwota.

Mnie by bylo głupio, gdyby mój facet sie ze mnie naśmiewał z takiego pwoodu. I gdyby okazywal mi, jaka to ja jestem głupia i niedoinformowana, obnizał poczucie mojej wartości.

Dalej współczuję.
Stary 2009-08-28, 13:58   #26
orangemisia
Zadomowienie

Witam serdecznie.
Nie chciałabym tutaj oceniać twojego chłopaka,ani waszego związku. Chce jednak dorzucić swoje skromne zdanie
Czytając to po napisałaś widzę przed oczami mnie i mojego TŻ-ta,tzn.nie dokładnie tą sytuacje,ale podobną.
I jedno mnie również niepokoi..napisałaś:
Cytat:
zdarzaly sie juz tego typu sytaucje i jak tego po prostu nie nawidze.
Moim zdaniem takie zachowanie się jeszcze wielokrotnie powtórzy. Ale to ty musisz zdecydować czy ono będzie cie "ruszać",będziesz się nim zadręczać czy jednak nie bo to ty sama powinnaś wiedzieć,że nie jesteś głupia ani mniej inteligentna od swojego TŻ-ta! I nie możesz dać sobie wmówić!

Z własnego doświadczenia wiem że takie sytuacje są bardzo przykre. Przynajmniej dla mnie. Gdy czuje się gorsza i mój TŻ w jednaj chwili gasi mój entuzjazm. Lub nawet w zwykłej rozmowie niby niewinnie i niezauważalnie próbuje mi pokazać jaka ja jestem głupia a on mądry. W moim przypadku akurat on tego nie zauważa bo ma taki charakter,dlatego się tym nie przejmuje i mu wybaczam Bo wiem że głupia nie jestem Ale ukrywać nie będę że jest mi wtedy bardzo przykro.

Jeszcze raz podkreślam,że u was może być zupełnie inaczej. Piszę to tylko tak dla przykładu Że u innych też takie rzeczy niestety się dzieją.

Pozdrawiam serdecznie i przepraszam za tak długi i pewnie chaotyczny wywód.
orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 16:54   #27
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna1982 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że Twój chłopak poczuł się niepewnie i zazdrosny że możesz zrobic karierę poznac nowych ludzi a tym samym go rzucic.Ja na Twoim miejscu spróbowałabym.
Tak, z pewnoscia tak bylo

Cytat:
Napisane przez jodame Pokaż wiadomość
Zakpił. Ale nie z Ciebie, tylko z tego co zrobiłaś. Też bym się uśmiała, gdyby ktoś ze znajomych oznajmił mi, że świetna firma, do której miliony kandydatów złożyło swoje cv.. jest zainteresowana właśnie nim/nią, tyle że....właściwie to nie wie czym się zajmuje firma ;]
Przed rozmową kwalifikacyjną koniecznie poczytaj coś więcej o Twoim (oby!!!) przyszłym pracodawcy )
Tez tak mysle.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 16:57   #28
cherry in bloom
Raczkowanie

Cytat:
Podpisuję się wszystkimi odnóżami
cherry in bloom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości