|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy aby moj chlopak ze mnie zakpil?
hej dziewczyny, zbliza sie drugi rok naszego dosc burzliwego zwiazku. czuje jednak teraz, ze robimy postepy i jestesmy na dobrej drodze w tzw docieraniu sie.
gnebi mnie jednak ostatnia sytuacja.. mamy dosc ciezkie problemy finansowe, poniewaz ja jestem bez pracy, a chlopak czeka na sezon by zaczac swoja. praca, ktora wykonuje nie jest niczym specjalnym, ale na obecny czas to jedyna opcja. skonczylam wlasnie studia i zaczelam rozgladac sie za konkretniejsza praca. ostanio dostalam odzew od bardzo dobrze prosperujacej firmy na swiatowa skale. powiedzialam o tym TZ z eksytacja w glosie. prawda jest taka, ze ubiegajac sie o ta prace rzucilam zaldwie okiem na info o firmie, a skoncenrowalam sie na samej pozycji i tersci listu, ktory im odslylalam. TZ zaczal sie mnie wypytywac co to za firma, czym sie zajmuja i ja jakajac, odpowiedzialam bardzo oglinkowo- generalnie poczulam sie jak pustak. on zaczal cztac na glos o firmie ze str internetowej, podsmiechujac sie ze mnie. cos tak baknal wspierajaca, ale bardzo glupio sie poczulam.. liczylam, ze ucieszy sie ze mna, a nie dobije z innej str. zaskoczylo mnie to, ze oni sie odezwali wlasnie do mnie z tak wielu kandydatow i chcialam troche przezd nim zablysnac, a on obrocil to w taki sposob, jakbym ja to nigdy nie miala o niczym pojecia ![]() zdarzaly sie juz tego typu sytaucje i jak tego po prostu nie nawidze. czy ma sens to co mowie, czy przesadzam? do tego zamiast obrocic to w zart, nastroszylam sie, ze osmiesza mnie ze czegos co nie wiem.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy aby moj chlopak ze mnie zakpil?
Wydaje mi się, że Twój chłopak może zawsze czuł się pewnie, że mimo wszystko, sezonowo, ale jednak to ON był tym, który na Was zarabiał. Teraz to ma się zmienić, to Ty znalazłaś być może (trzymam kciuki, by się udało!) dobrze płatną, porządną pracę, a on szuka haczyka w całym, bo po prostu zachwiała się tutaj jego pewność siebie, że to on, MĘŻCZYZNA utrzymuje swą kobietę. Myślę, że po prostu uraziłaś jego męską dumę, nic więcej, dlatego te delikatne złośliwości. Piszesz, że zdarzało się, że już tak z Ciebie "kpił". W takim razie porozmawiaj z nim, powiedz, że zamiast cieszyć się Twoim...Waszym! szczęściem, to on tylko Cię zdołował nieco.
Mam nadzieję, że uda Wam się jakoś doprowadzić to wszystko do ładu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja również , zgadzam sie w 100% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ach, ci mężczyźni...
moniku69 napisałam bardzo dobrze, więcej nic od siebie nie dodam... ech ;/
![]() |
#7 |
po drugiej stronie szafy
|
dziewczyny mają rację...nie pozwól z siebie kpić.
Ale z drugiej strony...wiesz...składać cv do firmy o której nic się nie wie...? :p Ja bym pewnie też się nieco ponabijała z kogoś, kto się cieszy że ma pracę, ale nie wie gdzie :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dziekuje wszystkim za takie jednoglosne opinie! fakt, nie jestem idealem i strzelam gafy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
po drugiej stronie szafy
|
mądrość polega też na umiejętności śmiania się z samej siebie...
![]() Lubi intelektualne pogawędki...ok...piszesz, że czujesz się gorsza, że się boisz, że uważa Cię za idiotkę...no halllo...z jakiegoś powodu do diaska z Tobą jest te dwa lata ![]() Nie trzeba gadać o Szekspirze i innym Arystotelesie, żeby być kochaną ![]() Uśmiech Kobieto ![]() I sprawdź jednak może co to za firma w której będziesz pracować ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Zakpił zakpił.
Będąc świadomą poszukiwaczką pracy w dzisiejszych czasach powinnaś jednak wiedzieć że na rozmowie kwalifikacyjnej warto dysponować wiedzą z zakresu branży oraz działalności i nawet historii ewentualnego przyszłego pracodawcy. Chociaż standardów angielskich nie znam to jednak w Polsce takie pytania o to co wiesz na temat firmy mogą się zdarzyć.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Składać cv do firmy, o której się nic nie wie..? ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dopóki ty sama nie uwierzysz w siebie, doputy twój chłopak będzie wykorzystywał ten brak wiary przeciwko Tobie, w sytuacjach dla niego niekorzystnych. To nie jego zdanie na twoj temat powinno zapewniać cię o twojej wartości (choć wsparcie jest zawsze motywujące), lecz ty sama powinnaś znać swoje mocne i słabe strony. I pracować nad nimi, przede wszystkim dla siebie. Prawda jest taka, że zawsze znajdzie się ktoś mądrzejszy czy ładniejszy od nas, tak samo głupszy lub brzydszy ale dokładnie taki sam jak my już się nie trafi. Poza tym, każdy czasem powie jakąś bzdurę albo zrobi coś głupiego-wielkie mi rzeczy. Uśmiech i do przodu ![]() Ps: nawet jeśli nie jesteś przekonana o tym że jesteś dość inteligentna, błyskotliwa czy ładna itp.(różne dziewczyny mają różne kompleksy) to zawsze możesz troche poudawać ![]() ![]()
White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-08-27 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Dlaczego pozostajesz w związku z kimś, przy kim czujesz się gorsza, głupsza?
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że Twój chłopak poczuł się niepewnie i zazdrosny że możesz zrobic karierę poznac nowych ludzi a tym samym go rzucic.Ja na Twoim miejscu spróbowałabym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Zakpił. Ale nie z Ciebie, tylko z tego co zrobiłaś. Też bym się uśmiała, gdyby ktoś ze znajomych oznajmił mi, że świetna firma, do której miliony kandydatów złożyło swoje cv.. jest zainteresowana właśnie nim/nią, tyle że....właściwie to nie wie czym się zajmuje firma ;]
Przed rozmową kwalifikacyjną koniecznie poczytaj coś więcej o Twoim (oby!!!) przyszłym pracodawcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
A moim zdaniem musi być nieźle zakompleksiony.
Głupio mu się zrobiło, ze on taki "intelektualista" ma mniejsze szanse niż ty, bo jesteś bardzo zaradna. Zawsze będzie z ciebie tak kpił, kiedy w czymś okażesz sie lepsza, sprytniejsza, madrzejsza. To raczej ten typ człowieka, który nie wytrzyma świadomości, ze są lepsi od niego. Współczuję serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() P.S. Zauważyłam, że na wizażu panuje "moda" na najeżdżanie od razu na chłopa, jaki to on jest be i jaka ta dziewczyna biedna...nie broniąc nikogo tak sobie myślę, że trzeba uważać z mocnymi słowami...wątki zakładają dziewczyny pełne rozterek, mające problemy...ostrymi wypowiedziami można czasem niepotrzebnie (i niestety może się zdarzyć, że niesłusznie) kogoś za bardzo podbuntować i nawet zniszczyć coś dobrego...tak więc mała prośba...jeśli nie widać jak na dłoni ewidentnej winy jednej ze stron...może nie reagujmy ostro, co? Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2009-08-27 o 19:57 Powód: złota myśl ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ale masz problem. Może pytał bo był ciekawy albo chciał się upewnić co to za firma (np. poszperać w necie?) a ty doszukujesz się jakiś podtekstów.
Trzeba było powiedzieć to co napisałaś ,że skupiłaś się na opisie stanowiska a nie samej firmy i że jeśli TŻ chce więcej wiedzieć na ten temat to musicie razem poszukać informacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrozumiałabym, gdybyś napisała, że zachował się...blablabla../jak tam uważasz/ . Ale na jakiej podstawie piszesz "To raczej ten typ człowieka.." , "Zawsze będzie z ciebie tak kpił" ?? Naprawdę nie rozumiem, jak możesz oceniać nie sytuację/zachowanie.., tylko cały ich związek, relacje i jego osobowość, skoro "znasz" go z paru zdań napisanych przez zdezorientowaną dziewczynę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Zadałaś pytanie, wiec ja wyciagam wnioski - subiektywne - z danej sytuacji.
Na podstawie sytuacji staram się oceniać - jeśli uraziłam, to pzrepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
A ja chciałabym wiedzieć, z ciekawości, na czym polega sezonowa praca bardzo wykształconego i wszechstronnego meżczyzny? I dlaczego tylko sezonowa?
Niestety przez sprawy 'zawodowe' i ambicje poróżniliśmy sie z moim eksem, a poźniej z górki do rozstania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
po drugiej stronie szafy
|
mały offtop, nie mogę się powstrzymać :p
CatchyKathy, zmęczyłam się patrząc na Twój avatar ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
po drugiej stronie szafy
|
ale on, z tego co zrozumiałam, nie naśmiewał się ze znalezienia pracy przez Autorkę, tylko z tego, że nie wiedziała do jakiej firmy składała aplikację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Nie wszystkie firmy się zna, nawet te duże koncerny. Więc moim zdaniem - nei ma się z czego smiać i śmieszne to nie jest.
Swego czasu zdarzylo mi się iść na rozmowę kwalifikacyjną zapominająć o jakie stanowisko aplikuję (pracę potem dostałam). Kobminowałam na rozmowie jak kon szmaciarza. Wiec jak dla mnie - nie dziwota. Mnie by bylo głupio, gdyby mój facet sie ze mnie naśmiewał z takiego pwoodu. I gdyby okazywal mi, jaka to ja jestem głupia i niedoinformowana, obnizał poczucie mojej wartości. Dalej współczuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie.
Nie chciałabym tutaj oceniać twojego chłopaka,ani waszego związku. Chce jednak dorzucić swoje skromne zdanie ![]() Czytając to po napisałaś widzę przed oczami mnie i mojego TŻ-ta,tzn.nie dokładnie tą sytuacje,ale podobną. I jedno mnie również niepokoi..napisałaś: Cytat:
Z własnego doświadczenia wiem że takie sytuacje są bardzo przykre. Przynajmniej dla mnie. Gdy czuje się gorsza i mój TŻ w jednaj chwili gasi mój entuzjazm. Lub nawet w zwykłej rozmowie niby niewinnie i niezauważalnie próbuje mi pokazać jaka ja jestem głupia a on mądry. W moim przypadku akurat on tego nie zauważa bo ma taki charakter,dlatego się tym nie przejmuje i mu wybaczam ![]() ![]() Jeszcze raz podkreślam,że u was może być zupełnie inaczej. Piszę to tylko tak dla przykładu ![]() Pozdrawiam serdecznie i przepraszam za tak długi i pewnie chaotyczny wywód. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.