![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zerwał ze mną z dnia na dzień w podły sposób.
Byliśmy ze sobą blisko 10 miesięcy, bo właśnie dzisiaj mija ta 10ta miesięcznica. Wszystko układało się miedzy nami jak w bajce, zapewniał mnie o swojej miłości
i co najważniejsze- ja to widziałam i czułam. Sama zakochałam się w nim do szaleństwa. Mieliśmy swoje plany, żadnych tajemnic przed sobą. Dodam ze ma 23 lata. Wcześniej, bezpośrednio przede mną miał dziewczynę, z którą był 3 lata, zerwała z nim kiedy zaczęło się miedzy nimi psuć i wtedy między nami coś zaiskrzyło. Przez niespełna 10 miesięcy trwała bajka. Nagle czar prysnął. Dosłownie z dnia na dzień. Napisał mi esemesa, że to koniec, że związek go ogranicza, ze chce być sam, ze chce się wyszaleć i że już mnie nie kocha. Całość esemesa była ujęta w dość niemiły sposób. Tak chłodno, jakby z wyrzutem, że to ja coś zrobiłam nie tak i tak jakby nie on to pisał. Na początku nie mogłam uwierzyć- jednak potwierdziło się- to był esemes napisany przez niego. Rozmawiałam pózniej z nim przez gadu gadu (cud ze w ogóle zechciał ze mną rozmawiać bo telefonu w ogóle nie odbierał) Powiedział, że już od conajmniej kilku tygodni mnie nie kocha i nie żałuje swojej decyzji. Nie kocha mnie i nie chce ze mną już być. Wiem tez ze zaczął się bliżej kolegować ze swoja byla, nie wiem czy wrocili do siebie ale jest to niewykluczone. Czuję się oszukana, to był cios prosto w moje serce. Kochałam go, oddalam mu cala siebie a on mi przez esemesa pisze ze to koniec i traktuje mnie za przeproszeniem jak nic nie znaczącą szmatę. Bo jak to inaczej wytłumaczyć kiedy nawet nie chciał mi tego powiedzieć prosto w oczy.... Bylo to kilka dni temu, ja wciaz nie moge sie pozbierac, placze na okraglo i zadaje sobie pytanie: DLACZEGO on mi to zrobil.... Brakuje mi go bardzo, ale z drugiej strony pokazal swoja prawdziwa twarz i najprawdopodobniej caly czas mnie oszukiwal.... Chyba bylam tylko pocieszycielka po jego rozstaniu z jego byla... Moze teraz jak zobaczyl ze ma szanse znowu u swojej bylej poszlam na odstawke. Dziewczyny a moze ja wyolbrzymiam cala sytuacje, moze wcale nie postapil zle skoro nawet nie poczul ze postapil w stosunku do mnie podle? Nie bylo nawet zwyklego przepraszam. Prosze dziewczyny pocieszcie mnie jakos, powiedzcie cos od siebie bo czuje niewyobrazalny ból i strach że już żadnemu facetowi nie zaufam. Co sądzicie o jego zachowaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zerwał ze mną z dnia na dzień w podły sposób.
Sądzimy o jego zachowaniu tyle, że nieładnie, ale do więzienia za to nie pójdzie.
Tak bywa w życiu niestety. Dobrze, że to było tylko 10 miesięcy a nie 10 lat i dwójka dzieci i kredyt. O debilu zapomnij, z dnia na dzień będzie tylko lepiej. A co do zaufania do kolejnego faceta - stsouj zasadę ograniczoności; w życiu jak widzisz można liczyć tylko na siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem,ze dla Ciebie teraz jest bardzo wazny i ciagle o tym myslisz,ale pomysl ze zachowal sie jak dzieciak nie mowiac Ci to w 4 oczy co oznacza ze jest zwyczajnym tchorzem i po co z takim zakladac rodzine.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie warto płakać przez takiego dupka. Pomyśl, że teraz pokazał swoje prawdziwe oblicze, a nie właśnie za 10 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zachował się jak niedojrzały dzieciak. Być może byłaś pocieszycielką, ale teraz musisz się pozbierać i wykreślić go z pamięci. Z dnia na dzień będzie lepiej!
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak słyszę o "miesięcznicach" to mnie zawsze trzęsie - na tym polega miłość i związek, aby co miesiąc obchodzić słodko-lukrowane "rocznice"? Już samo to wiele mówi o "dojrzałości" tego, co Was łączyło. Sorry, na przyszłość naucz się, że miłość to nie są tylko słodkie słówka, chwalenie się "posiadaniem chłopaka" i wielkie deklaracje po kilku miesiącach znajomości, ale zwykła proza życia, sytuacje czasami bardzo przyziemne, ale w takich właśnie człowiek się przekonuje, czy może liczyć na tą drugą osobę. Co do pogrubionego: wyciągasz właściwe wnioski (oby Ci tak zostało). Po prostu trafiłaś na faceta, który nie miał pozamykanych starych spraw, chciał się wyszaleć i pobawić - życie. Omijaj takich z daleka i pamiętaj: nadmiar gadania o wielkiej miłości po krótkim czasie to wcale nie musi być dobry znak, ważniejsze są czyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
nie martw sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
skad ja to znam
![]() kochana trzymaj sie, dasz rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Olej go i tyle. Wiem, że to się tak tylko mówi, ale w sumie jeśli cię nie kocha i w ogóle dosyć niefajnie się zachowuje (co to jest zrywanie przez smsa do jasnej anielki?), to chyba lepiej, że masz go z głowy.
A najlepszym lekiem po rozstaniu jest... następny (lepszy!) facet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami tak w życiu bywa, że trafisz na nieodpowiedniego faceta. Nie jest Ciebie wart, z czasem poznasz kogoś wartościowego.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Niestety, zbyt często trafiamy na takich dupków. możesz być tylko szczęśliwa, że nie bylaś z nim dłużej i tak szybko okazało się jaki jest naprawdę. Trzymaj się ciepło i wiedz, że nie jesteś sama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz weź sie w garść i nie żałuj, że to już koniec... nie ma czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Miałam taką samą sytuację.wrócił do byłej, hmm a mnie udaje że nie zna przykre ale takie jest zycie, szkoda tylko mojego czasu było, nigdy mnie nie kochał tylko swoja była - obecna, a nikt nie lubi byc zapełniaczem czasu, ale powiem szczerze że teraz się z tego cieszę, poznajesz ludzi po tym jak się żegnaja a nie jak witaja i ja go po tym poznałam, okazał sie nic nie wartym egoistą.spotkasz jeszcze faceta , który będzie Ciebie naprawdę wart.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
...a 10 miesięcy to nie jest jakiś znowu mega długi okres. Życie toczy się dalej, nie ma co rozpamiętywać i prosić go o powrót, przyjmij to "na klatę" z gdnością i tyle.
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Jeśli facet zrywa z Tobą przez sms'a to daj sobie z nim luz. Zwykły ,niedojrzały i tchórzliwy chłopczyna. NIE PRZEJMÓJ SIĘ NIM.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Konto usunięte
|
Nie wyolbrzymiasz.
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2009-09-01 o 21:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
stary jednooki dachowiec
|
Nie przejmuj się tym facetem.
Postąpił bardzo nie w porządku, zrywając nagle, smsem, i niemal nie dając Ci szansy na wyjaśnienie całej sytuacji. Zachował się jak egoista, i tyle. Zapomnij o nim, szkoda Twoich nerwów. Nie rozpamiętuj, nie zastanawiaj się, dlaczego, nie rozważaj, czy wrócił do byłej, tylko zacznij żyć swoim życiem. Na pewno trafisz na kogoś, kto naprawdę będzie Cię szanował. Powodzenia.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Powinnas się cieszyc, że masz go z głowy. Jeśli ciągneło go do byłej, to prędzej czy później by odszedł. Może lepiej, że zrobił to teraz a nie za rok, gdybyście byli bardziej pryzwyczajeni do siebie lub gdybyś czuła coś silniejszego.
Najlepszym lekarstwem na starą miłośc jest nowa ![]() ![]() Powodzenia.
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Postapił jak cham. Ciesz sie, ze sie okazało teraz, a nie za kilka lat, kiedy byłyby juz dzieci. Mysle tak jak Ty, ze miała w tym swoj udział inna dziewczyna. Moze była, bo takie rzeczy sie nie zmieniaja z dnia na dzien. Tam sie upewnił, wtedy tu skreslił. Szkoda nerwów na kogos tak niestabilnego uczuciowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
byłaś jego pocieszycielką a teraz w podły sposób poszłas w odstawkę jak lalka którą mozna się pobawić.wiem ze nie jest ci łatwo ale zapomnij o nim.są na swiecie faceci którym jeszcze warto zaufać.widocznie to nie był ten jeden jedyny i przestań już płakać przez niego.głowa do góry
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Gdyby facet był dojrzały i choć trochę w porządku, spotkałby się z Tobą w cztery oczy i uczciwie powiedział, jak wygląda sytuacja. Pomyśl sobie, jak to dobrze, że teraz tak się stało! Chciałabyś więcej czasu żyć z tchórzem? Każdy człowiek powinien mieć honor i szanować innych ludzi. On nie potrafi. Nie zasługuje na Twój płacz i żal, tacy faceci to śmiecie. Trzymaj się kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
A może te 10 miesięcy były bajką tylko dla Ciebie? pomysl o tym, może nie dostrzegłaś tego, ale widocznie jego fascynacja Twoją osobą już gdzieś wcześniej umknela.
Tak swoją drogą zastanawiam się o co chodzi z tymi miesięcznicami ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;14032231]
Cóż, jeśli ją oszukał, że coś do niej czuje, a pocieszał się tylko po byłej, to ją wykorzystał...[/QUOTE] A kto mowi, ze nie czul? On napisal, ze mu przeszlo, a nie ze nie czul...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
facet nie potrafi Ci nawet powiedzieć tego prosto w oczy-Rozumiem,że czujesz się oszukana.
Od kilku tygodni Cię nie kochał ,a mimo to nadal zawracał Ci głowę? Dziewczyno,są porządni faceci na tym swiecie,nie masz za kim płakać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
A jeśli tak napisał to to musi być prawda? Jeśli nawet jest to prawda, to postąpił może nie podle, ale na pewno chamsko, zrywając w ten sposób. Pomyśl, czy Ty byś się nie poczuł jak zużyty sprzęt. "Już Cię nie kocham. Nara"....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Oj bez przesady na prawde, facet powiedzial ze nic nie czuje ze to juz nie to- okej byl uczciwy w stosunku do autorki watku, lepiej ze stalo sie to po 10 miesiacach niz po kilkunastu latach.
Sposob w jaki przekazal ze to koniec jest jak dla mnie nie do przyjecia.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja tam żadnym psychologiem nie jestem, ale mam wrażenie, że nie przestaje się kogoś niby "kochać" z dnia na dzień. Po drugie jak ktoś zrywa przez smsa, gadu- gadu czy jakieś inne to jest dupkiem i tchórzem w moich oczach i tyle- dla Ciebie to nic strasznego, cóż masz prawo tak uważać. Poza tym nie trzeba być jasnowidzem, żeby zauważyć, że traktował autorkę jak pocieszycielkę po byłej dziewczynie, co uważam za żałosne i im szybciej wyszło na jaw tym lepiej dla niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;14036501]A jeśli tak napisał to to musi być prawda? Jeśli nawet jest to prawda, to postąpił może nie podle, ale na pewno chamsko, zrywając w ten sposób. Pomyśl, czy Ty byś się nie poczuł jak zużyty sprzęt. "Już Cię nie kocham. Nara"....[/QUOTE] A na jakiej niby podstawie zakladasz, ze to nieprawda? Dlaczego od razu powstaja twierdzenia, ze on ja traktowal jako odskocznie po bylej ![]() Nie, nie czulbym sie jak zuzyty sprzet, no bez przesady, kazdy ( ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak to nie trzeba byc jasnowidzem, zeby wiedziec, ze on ja traktowal jako pocieszycielke po bylej? No wlasnie chyba trzeba byc jasnowidzem, bo nic na to nie wskazuje. Owszem, moglo tak byc, ale jak dla mnie to naginanie faktow ktore sie tu pojawily pod to, zeby pasowaly do danej teorii ![]() Gdyby sytuacja byla odwrotna - osoba zrywajaca zaklada watek, pisze, ze przestala czuc cokolwiek do tej drugiej osoby i zerwala, to sie zaloze, ze nie byloby potepienia. Aspekt zerwania przez sms jest zupelnie nie w porzadku, ale tego tez nie ma co wyolbrzymiac - niefajne bo niefajne, ale stalo sie i tyle.
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Spoko, wiadomo, że związki się kończą z takich czy innych względów. I nie chodzi mi o to, ŻE on to zakończył, ale JAK to zakończył. Nie wiem, może mężczyźni nie zwracają uwagi na takie rzeczy. Koniec to koniec, nie ma co roztrząsać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.