![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
tv market, telesprzedaż
Tak jak w tytule rozchodzić się będzie o sprzedaże wysyłkowe, reklamujące się w tv typu mango itd.
Czasami widzę coś ciekawego reklamującego się w tv ale że nie pracuje to nie chce naciągać mamy na takie głupoty i nigdy nie zamówiłam nic z takiego tv marketu. Swoją drogą wciągające są te ich reklamy czasem ![]() A czy ktoś z was już coś zamawiał jakiś produkt? Jaka jest twoja opinia o tym? Bo ciekawi mnie jak jest z jakością i wiarygodnością tych rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tv market, telesprzedaż
Trochę rzeczy z TV Marketu mamy.
![]() ![]() Miałam hairagami, ale się nie nadaje na moje włosy - za długie, za ciężkie - fryzura bez wsuwek się nie trzyma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jak byłam mała to uwielbiałam oglądać Mango
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ever-dream- pamiętam te klocki, na RTL 7 je reklamowali i można z nich było ułożyć np. duże okulary
![]() Moja mama czasem na coś się skusi (o naiwności). W sumie to ma całkiem sporo tych rzeczy i z niektórych jest naprawdę zadowolona, chociaż ja uważam, że są zdecydowanie przepłacone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Lepiej sprawdzic czy tych rzeczy nie ma na allegro ,zazwyczaj sa tańsze a jak z jakoscia ?
nie wiem bo nie zamawiam ale z doswiadczenia wiem ,ze tv kłamie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też pamiętam te klocki
![]() U mnie w domu nigdy nie pojawilo się nic z tele sprzedaży, nie mogłam zrozumieć dlaczego rodzice nic nie kupują skoro tam tyle fajnych rzeczy,ale nigdy ich też do zakupu niczego nie namawiałam (na szczęscie, bo tam to chyba jakość nie idzie w parze z ceną)
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tez pamiętam te klocki, to było moje marzenie żeby je mieć
![]() A niedawno widziałam reklame z jakąś taką pastą która każdą plame zmyje że się wcierało i odbarwiało plame. Tylko jakaś droga była. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mojej koleżanki ciotka kupiła sobie ten pas wibrujący i był do dupy bo chwilkę podziałał i się baterie wyczerpywały
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
W Newsweeku był artykuł o sprzedaży typu Mango. Generalnie grupą docelową są niewykształcone gospodynie domowe, które nie pracują i dlatego mają czas na oglądanie tych reklam o porach, w których są nadawane. No i emeryci.
Produkty oczywiscie sa w bardzo zawyżonych cenach i to taka chinska tandeta właściwie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no właśnie mnie zawsze dziwi że tam w tych reklamach niby odchudzają się wysportowani mężczyźni i super szczupłe piękne kobiety proste tylko one się w to zapną a grubszy nie ma szans hehe
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolega raz kupił takiego wibrującego motylka do ćwiczeń. Przyklejało sie go na ramieniu i niby od tych wibracji miały sie wykształcać mięśnie. Oczywiście nic to nie dało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Do dziś ćwiczę się w wyrabianiu refleksu - czym prędzej zmieniam kanał. Tylko jakoś teraz rzadziej widuję tego typu reklamy
![]() Produkty wydaja mi się totalnie tandtne. Ceny zbyt wysokie. Reklamy odstraszające. Przez znajomych znam pewną rodzine, która ma chyba wszystkie produkty z tej firmy (oczywiście poutykane w różnych częściach domu, podobnoż w większości już popsute) - wiadomości z drugiej ręki, bo kto wie, może oni są zadowoleni, w końcu kupują te badziewie.
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
według mnie to jest po prostu naciąganie ludzi
![]() kiedyś reklamowali tam taki blender,że niby wszystko zmiksuje,że będą pyszne koktajle,masy do ciasta itp... Moja mama kupila identyczny blender w biedronce i był sporo tańszy ![]() Ma go do dzisiaj i się dobrze sprawuje ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nigdy nic nie kupiłam z Mango ale moja szwagierka kupiła pas odchudzający.Kupa kasy a pas to tylko usiąśc i płakać.Miała go zwrócić ale jakoś jej zeszło i pas został.
Podobno to są rzeczy które zalegają w sklepach na półkach (to zasłyszana informacja).
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam, że jak chodziłam do podstawówki, to na Mango, czy innych telezakupach reklamowali takie "urządzenie do dziurawych kucyków". Nie wiem jak to się nazywało. To było takie giętkie jakby kółko na patyku i to wkładało się w kucyka, do kółka wkładało włosy i przekładało i wychodził kucyk z dziurką.
Oczywiście drogie to było, ale mój wujek zrobił mi i mojej kuzynce to urządzenie ze sznurka na pranie ![]() Były też takie podłużne, aksamitne paski z dziurą na koki. Nie wiem ile kosztowały na telezakupach, ale były bardzo modne i można je było kupić w każdym kiosku za grosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
moja mama dawno temu kupiła mi i mojej siostrze pajączka. Takie to było głupie urządzenie, że piszczało nawet, gdy chciałam wyciągnąć rękę.
Mama mojego chlopaka kupiła sobie jakiś zestaw do brzuszków (lipa, ale można fajnie zabić czas) i to coś do spalania tkanki tłuszczowej na brzuchu (coś na V.) także lipa ![]() bez przesady, ja się prawie okręciłam tym pasem dwa razy :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
taaa ja ostatnio oglądam często bo mój chrześniak lubi mango tv oglądać
![]() reklamują tam np. dualetto za ok 200zł chyba albo i więcej - w gazetce makro widziałam identyczny za niecałe 80zł ![]() najbardziej mnei śmieszy że oni z najprostszych czynności potrafią zrobić coś tak niesamowicie trudnego, wręcz niemożliwego do wykonania bez ich sprzętów ![]()
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do tematu - siostra mojej koleżanki kupiła w mango jakiś miniaturowy aparat fotograficzny i okazał się strasznie badziewny. Ale nie miała żadnego problemu ze zwróceniem go, także nic straconego ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Najsmutniejsze jest to, ze badziewie z Mango najczesciej kupuja osoby, których na to nie stac. Żerowanie na ludzkiej naiwności i lenistwie (to z pasem odchudzającym, budującym miesnie itp.)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Ech! Jak ja nie cierpię Mango i tym podobnych telezakupów
![]() ![]() Nie dajcie się nigdy naciągnąć!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
na tvnie te Mango trwają chyba z godzinę i non stop gadają o tym samym jak słyszę tego gościa co to wszystko gada to już mi niedobrze się robi
![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam polskie wersje jeszcze z przed jakichś może 7 lat jakto produkty reklamowały "gwiazdy" big brothera. To dopiero były rarytasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
pamietam te czasy ale tak czy inaczej zawsze reklamują badziewie a się tym zachwycają jak cholera
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() W każdym razie "narzekał" jak to nie lubi, gdy jest bardzo głodny, a jedzenie mu się powoli rozmraża. To była chyba reklama jakiegoś piecyka do rozmrażania. I tak się zastanawiałam, czy ci biedni Amerykanie nie słyszeli nigdy o świeżym jedzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Albo ta reklama jakiegoś odkurzacza, że jak po przyjęciu będzie nawalone pod stołem, to nie trzeba odstawiać krzeseł, tylko ten ich "super" odkurzacz to zbierze. No i pokazuję - kilka jakichś groszków rozsypane w odległości co najmniej 10cm od nóg krzeseł i on to zebrał. Normalnie szok, jaki wspaniały odkurzacz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ja pamiętam jak Klaudiusz z Big Brothera wraz z Andzią ze Swietej Wojny reklamowali elektrycznego grilla. Boshe ta reklama trawała z dobre 20 minut i w kółko gadali tylko o jednym i tym samym.
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.