|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Falszywi przyjaciele z naszej klasy pisza najmilsze komentarze :D
Czesc Dziewczyny!
Od pewnego czasu coraz bardziej sie od wszystkich oddalam, bo mam juz dosc falszywych przyjaciol, wysluchiwania plotek, zozdrosci ,wiecznych pretensji, dogryzania, hamstwa, ktore tak bardzo triumfuja wsrod mojej rodziny i przyjaciol, oraz w obecnym swiecie. czy Was nie meczy ta cala falszywosc, bo mnie bardzo, wrecz sobie z tym nie radze, a jak Wy sobie radzicie? ![]() Edytowane przez uleule Czas edycji: 2009-09-21 o 03:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Falszywi przyjaciele z naszej klasy pisza najmilsze komentarze :D
Cytat:
A nasza klase można zawsze usunąć, badz zablokować komentarze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- A jeszcze co do naszej-klasy to mnie generalnie śmieszą nisamowicie teksty typu 'ale ładnie wyszłaś', "ale ślicznie", "bosko wyglądasz" szczególnie od ludzi, z którymi mam niemalże zerowy kontakt. Nie mówie, że tego typu teksty w każdym przypadku są nieszczere, czy pisane tylko po to, aby skomentować fotkę i żeby dana osoba odwdzięczyła się tym samym, ale wydaje mi się, że często tak właśnie jest. Niech więc żyje pucowanie się! (hehe jouk) Reasumując... komentarze są tam często przesłodzone. Pytanie tylko: po co to? ;|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Buc
|
Cytat:
radzimy sobie tak, że nie otaczamy się takimi ludźmi. i nic więcej.
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Musisz nabrać dystansu do tego wszystkiego.... wszedzie zdarzaja sie chamscy, nielojalni ludzie.. W swoim zyciu jeszcze na niejednego trafisz. Najlepiej po prostu odciąć sie od takich ludzi, trzymać ich na dystans. Co do naszej klasy (o której ani słowa w poscie, a jedynie w temacie watku) dodam tylko tyle, że przeciez bardzo łatwo mozna te osoby usunąć z listy, jaki widzisz problem? Zostaw sobie osoby, które naprawde sa ci bliskie(jesli rażą cie te komentarze od prawie obcych ci ludzi). Bądź po prostu konsekwentna, to od Ciebie zalezy jacy ludzie sa przy tobie, a jakich nie ma. Jeśli ktoś nie zasłuzyl na miano PRZYJACIELA nie pozwalaj mu, by fałszywie przekraczał granicę miedzy znajomoscia a przyjaźnią.
Z fałszywościa osob, które soptkałam na swej drodze poradziłam sobie własnie w wyżej wymieoniony sposob. Jeśli 'figurowały' na liscie znajomych na NK to po prostu je wykasowałam, podobnie jak numer gg. Zerwałam kontakty i mam swiety spokoj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mnie tez kiedys to spotkalo, osoby ktore uwazalam za przyjaciol okazaly sie... same wiecie. Kilka lat temu moja najblizsza przyjaciolka, z ktora sie znalysmy praktycznie od urodzenia wywinela mi straszny numer - z zazdrosi. Nie dosc ze bylo mi bardzo przykro ze stracilam przyjaciolke, to jeszcze rozpuscila o mnie krzywdzace plotki. Nie wiem czym sobie na to zasluzylam. Niesprawiedliwosc tego swiata mnie dopadla
![]() Sprarzylam sie tak kilka razy niestety, ale w koncu sie nauczylam. A jak sobie z tym radze? Ostroznie dobieram znajomych. Moze przez to nie mam ich tak wiele jak kiedys, ale sa to osoby warte zaufania. Unikam jak ognia towarzystwa w ktorym sie obgaduje na prawo i lewo, bo wiem ze ktoregos dnia tez sie pojawie na tapecie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() W ogóle nie wiem też po jaką cholerę zakładacie sobie konta w tym portalu, a potem psioczycie, że tam całe zło tego świata. Nie żebym chciała bronić n-k, bo nigdy tam konta nie miałam i mieć nie zamierzam, ale po prostu dziwi mnie takie podejście, bo spotykam je dość często, zwłaszcza ostatnio. Marudzą, narzekają, a konta stamtąd nie usuną ![]() A co do fałszywych ludzi i sztucznie słodkich relacji. No jacha, że jest takich wielu, a radzę sobie z nimi tak, że zrywam kontakt, a jak jest to niemożliwe (np. w pracy), to ograniczam go do niezbędnego minimum. A przede wszystkim staram się nie plotować i nie rąbać ludziom tyłka wiedząc, że jak z kimś kogoś obgaduję, to ten ktoś na bank obgada mnie z kimś innym. Poza tym - a niech gadają byle tylko nie przekręcali nazwiska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
nyan nyan ^^
|
Też zerwałam kontakty z osobami, których znajomość powodowała wiele przykrości.
Byli tak toksyczni, że potrafili obgadywać osobę, którą minęli na szkolnym korytarzu, czepiali się dosłownie o wszystko (nawet np. Jak nosi się Prezenterka telewizyjna, i że to jest niemożliwe, żeby strój na niej tak leżał, potrafili omawiać ten sam temat 5,6 razy) Tak jak powiedziałam, zerwałam kontakt, niestety, czasem usunięcie na n-k czy z listy gg nie daje rezultatów. Boję się np.opublikować coś odważniejszego w mojej galerii internetowej, ponieważ znają adres (trudno go zmienić) i z pewnością nie omieszkają skomentować pracy, nawet jeśli jest technicznie dobra. Nie boję się oczywiście konstruktywnej krytyki moich prac, a rozsyłania linków do każdego, kogo się da i naśmiewanie się ze mnie, ot tak, dla zabicia czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Komentarze na n-k są takie, jakich osoba wstawiająca zdjęcie oczekuje. A nie oczekuje szczerych, tylko miłych, czyli "szczery" zachwyt setnym zdjęciem potomstwa i "jak Ty pięknie wyglądasz, Basiu, nic się nie zmieniłaś", chociaż Basia przytyła 50kg i pomarszczona jak suszona śliwka, zabiedzona i zahukana z wyglądu kura domowa. Ludzie są generalnie nieszczerzy, bo większość z nas, mimo że deklaruje iż ceni sobie szczerość i mówienie prawdy, to wcale tego nie lubi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 - własnie tak sobie radzę. Mam przyjaciół, a nie jakąś pseudo imitację przyjaciół i dzięki temu nie mam bzdurnych komentarzy. Ale jak się ma po 500 'przyjaciół' to co się dziwić, że X ludzi komentuje nieszczerze, jak większość widziała się tylko raz w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() haha...no dokładnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
No cóż,ja gdy odczuwam żę ktoś jest fałszywy,to koncze znajomość i takie osoby dla mnie nie istnieją.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek z drugiej strony skoro ktoś "wystawia" swoją twarz, ciało publicznie na tego typu portalach to powinien liczyć się i z krytyką. Aczkolwiek mało kiedy spotykane są właśnie komentarze typu "wyglądasz jak..." i pełen zestaw epitetów. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
chcialam troche sprostowac, bo w tytule przytoczylam nasza klase, gdyz tam probem falszywosci jest najbardziej widoczny, ale ogolnie chodzi mi o to, ze wiekszosc moich znajomych a takze rodzina jest wlasnie taka jak znajomi z naszej klasy-udaje.
Nie moge sluchac juz jak moja mama plotkuje na babcie, a jak ta przychodzi to mama sie do niej usmiecha i udaje dobra corke. Moje najlepsze kolezanki przychodza do mnie na kawe, zwierzaja sie mi, prosza o pomoc, a potem w pracy slysze plotki jak to mam w domu. Siostra mowi do bratowej ze popilnuje jej jutro dziecka,ze nie ma problemu, gdy braowa wychodzi to siostra mowi ze ma dosc tych bachorow. Troche mnie przeraza to wszystko co dzieje sie z ludzmi mnie otaczajacymi, a najbardziej ze te osoby sa mi bliskie a takie falszywe. Mam juz wszystkich dosc, coraz bardziej sie od wszystkich izoluje bo jestem zmeczona udawaniem, czy nie latwiej bylo by powiedziec prawde w oczy, jesli komus cos sie nie podoba, po co tak klamac. Juz nie wiem, ja chyba nie pasuje do tego swiata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało spotykane, bo nawet jak ktoś komuś taki komentarz walnie to adresat zaraz go usunie, ot. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Odkąd mam konto na n-k najbardziej mnie rozśmieszyło to, że fałszywa koleżanka z klasy z podstawówki i gimnazjum, która strasznie lubiła mnie obgadywać i ośmieszać teraz bardzo milusio komentuje moje zdjęcia
![]() A co do fałszywych przyjaciół to polecam przeczytać mój wczorajszy wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=367986 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
bo nk to jest juz totalny syf, no bo bez kitu ale juz przeginaja i ludzie i Ci co sie tą nk zajmuja. O prosze teraz mamy śledzia i co?? .... i sobie bedziemy śledzić...
![]() Pomysł i poczatkowy zarys nk był fajny a teraz ... a komentarze tom polituj sie Boże, to prawda choćby ktos miał zdjęcie na którym by wygladał jak pasztet to i tak bedzie wielkie buuummm "o jak pieknie" "swietnie wygladasz" "no no super" itp itd i to jest fałsz, bo ktos tak komus napisze a za 5 minut go obgada że wyglada idiotycznie ![]() Nie wspomne o jakis gąbkach i super zdjeciach, nie pomijajac oceniania fotek, każdy ma 5 na 5 i na kazdym zdjeciu logo super zdjecie Edytowane przez 25malinka10 Czas edycji: 2009-09-21 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ale w czym problem? Jak komuś n-k nie odpowiada, to niech usunie konto, przecież nie jest obowiązkowe posiadania konta na portalu społecznościowym.
Ludzie to sobie sami problemy stwarzają, naprawdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Proste.
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze można wyłączyć go i nie narzekać. Z gąbek nikt korzystać nie każe to raz, wiec nie wiem jaki sens tak na nie narzekac? A oceny fotek można wyłączyc i też po kłopocie - nic Cie już takiego w oczy nie razi ![]() Mnie osobiście rażą konta fikcyjne, reszta mi lata. Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-09-21 o 17:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
też miałam okres w życiu, i myślałam nad tymi kwestiami.
także po wieloletniej prxzyjaźni przyjaciółka po prostu odeszła ode mnie do dziewczyn bardziej popularnych w szkole. czulam sie okropnie. potem poznałam 2, czy 3 dziewczyny któym naprawde zaufałam , 2 z nich to nadal moje przyjaciolki. teraz w nowej szkole tez spotykam ludzi ktorych jedynym zajeciem jest obgadywanie innych i mierzenie z góry do dołu. znam to bardzo dobrze. staram się to olewać, wiadomo. ale czasami to sie gromadzi . nie jest za ciekawie. ale uwierz, spotkasz jeszcze ludzi dobrego serca na swojej drodze. to zazwyczaj ci którzy sie nie wyróżniają. ale nie zawsze ![]() hamstwo bedzie zawsze, pozostaje modlitwa i nadzieja na lepsze jutro. a o naszej-klasie juz sie nie wypowiem...-,- pozdrawiam ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.