|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś słyszał podobną historię?
Słyszał ktoś podobną historię?:
Matka z dzieckiem robi zakupy w centrum handlowym, chwila nieuwagi i dziecko ginie. Zrozpaczona matka zawiadamia ochronę, która podejmuje decyzje o zamknięciu sklepu. Chwilę później dziecko się odnajduje ale przebrane w inne ciuchy i z ogoloną głową. Jeśli ktoś słyszał podobna historię bardzo proszę o krótki jej opis oraz podanie miejsca zdarzenia, okoliczności jej usłyszenia. Wasze wypowiedzi potrzebne są do pracy magisterskiej. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy ktoś słyszał podobną historię?
Słyszałam i to parę razy - o dziwo ciągle powatarzał się jeden szczegół ,że historia wydarzyła się w sklepach handlowych sieci Tesco
Zasłyszane z internetu.
Edytowane przez famka89 Czas edycji: 2010-08-31 o 12:52 |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wersja identyczna jak opisałaś. Kielce - galeria ECHO. Od koleżanki, której opowiedziała koleżanka, która słyszała od swojej znajomej....
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałam, miejska legenda:P
http://legendymiejskie.blox.pl/html był taki ciekawy blog pewnego pana profesora... socjologa który wlaśnie o miejskich legendach pisał ale nie mogę znaleźć. postaraj się sama to szalenie ciekawe źródło informacji |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za takie szybkie odpowiedzi
Nieskromnie proszę o jeszcze
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam jeszcze o rzekomym przypadku w Ikei w Gdańsku :P
mamie ginie chłopiec znajduje go w łazience zakrwawionego bez nerek :P |
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
li_lia mogłabyś jeszcze napisać od kogo słyszałaś tą historię i w jakich okolicznościach?
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanka mojej cioci była świadkiem takiego zdrarzenia. Tylko niestety nie pamiętam już gdzie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszałam ze 3 lata temu, że w jakimś markecie w Opolu miała miejsce taka sytuacja. opowiadała mi koleżanka ze studiów. jako że byłam już po zajęciach z folklorystyki i termin legend miejskich nie był mi obcy, próbowałam jej wytłumaczyć, o co biega. ale była przekonana o swojej racji, bo zdarzyło się to znajomym znajomych rodziców czy coś w ten deseń
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam o podobnych historiach jedynie w internecie.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
O ludzieee pierwszy raz słyszę czymś takim masakra (tylko czy to prawda ?) .No ale sam fakt że coś takiego może (mogło)być .
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Kolejna urban legend żyjąca swoim życiem w sieci. "Zdarzyło" się to już chyba w każdym z większych miast w Polsce
Aha, co ważne- nigdzie nikt nie pisze: Tak, ja widziałam, byłam świadkiem, na własne oczy.." Zawsze to koleżanka sąsiadki, wujek koleżanki, ciocia kuzynki byli świadkami zajścia
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
o to jest ta wspaniała strona pana Doktora
http://atrapa.net/legendy/porwanie.htm
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
nawet na wizażu był kiedyś taki wątek o tego typu historiach, ale niestety nie pamiętam tytułu.
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
O a ja słyszałam że w Auchanie w żorach, od mojej koleżanki.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
ja slyszalam od sasiadki, ktora to slyszala od corki, ktora to corka slyszala od kolezanki, ktora to kolezanka slyszala od... itd
![]() zdarzylo sie to na pewno w plazie w Krakowie ![]() drugie dziecko zaginelo w krakowie, a po 3 dniach znaleziono je w lublinie w szpitalu bez nerek... nosz kurcze jacys nerkozercy grasuja w miastach, wszedzie jest ten sam schemat ah ta ludzka wyobraznia (choc nie watpie, ze cos podobno moglo sie zdarzyc i zapewne gdzies sie zdarzylo, ale czy w Polsce? raczej nie)
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
był już taki temat
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=360447 |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Kraków- Ikea, słyszałam w radiu. Zaginęła dziewczynka, znaleziono ją w łazience nieprzytomną.
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie, Autorka dobrze wie że to urban legend i nie musicie jej tego tłumaczyć, ona tylko potrzebuje informacji kto o tym słyszał w jakich konkretnych miejscach...
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Łódź - manufaktura chyba dwa lata temu. Kiedy usłyszałam o tym byłam w szoku !
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam od koleżanki mieszkającej w Rybniku, mają tam centrum handlowe bodajże Plaza i własnie tam niby wydarzyła się ta historia.
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego kumpla (gdy był małym berbeciem, w wózku jeszcze jeździł) spod sklepu chcieli porwać Cyganie :P kawałek nawet z nim odeszli.
Ale nie wiem czy to akurat dobry przykład, he
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez slyszalam o Krakowie. Nawet od kliku osób. Z tym ze mialo sie to zdarzyc w Ikei a nie w Plazie ![]() I dziecko znaleziono na 2 dzien podrzucone na wycieraczce pod mieszkaniem. Bez nerek.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
dziewczyny, ja oglądałam wczoraj wydarzenia na polsacie te przed 19tą (jak dla mnie chyba najsensowniejszy - najbardziej rzetelny - z rodzimych tw serwisów informacyjnych ) i nawet miałam pytać, czy ktoś też oglądał - przy okazji reportażu o tym handlarzu dziećmi padła informacja, że wg danych Unicefu na same przeszczepy (dla celów transplantologicznych) porywanych jest rocznie na świecie 102 miliony dzieci.
Trudno uwierzyć, że podana była taka liczba, może ktoś z Was sluchał? Szukałam nawet wczoraj trochę o tym w sieci wrzucając przerozmaite hasła ale nic sensownego nie wygooglałam. Mogłam źle usłyszeć, z 2 strony, aż się nad tą liczbą od razu zatrzymałam (więc może, nie daj B., usłyszałam dobrze? może pomylił się ktoś?), i w ogóle przerażające - że w ogole, porwania dzieci i dla takich celów. W ogóle była mowa, że dzieci małe do żebrania, potem są sprzedawane pedofilom. Wygooglało mi za to, że rocznie w Polsce ginie ok 5 tyś dzieci, to jakieś 14 dziennie (większość się odnajduje). (W Stanach to jest jakieś 300 tyś rocznie. To byłby aż 1 procent tego społeczeństwa a to nie jest kraj trzeciego świata). Przerażające i straszne. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-08-31 o 23:48 |
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a historię z pierwszego posta słyszałam kilka dni temu i kilka osób zapewniało mnie, że to naprawdę zdarzyło się ostatnio w moim mieście
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
W Sopocie w którejś z dużych dyskotek przy plaży miało miejsce porwanie dziewczyny, odnaleziona została gdzieś w Gdańsku, w jakimś hotelu, leżąca w wannie pełnej lodu, bez nerki, z fachowo i medycznie opatrzonymi miejscami po wycięciu w/w nerki. Słyszałam to od paru osób, w tym od byłych pracowników tej dyskoteki.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

w plazie w Krakowie