|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
szkola dla Ausländerow ! ajeee...
No czesc
![]() ![]() No nie powiem, baaardzo duzo sie zmienilo. Radze sobie lepiej niz swietnie! Jezyk niemiecki umiem bardzo, bardzo dobrze, a to tylko 2 miesiace w szkole. Wiadomo, ze na pewno robie bledy w poprawnym szyku zdan, czy gramatyce, lecz mnie to nie rusza, jezeli rozmawiam z kims po niemiecku, mowie plynnie, wyraznie, bez problemu, nie wstydze sie tego czy powiem zdanie dobrze czy zle - kazdy mnie rozumie. Co do znajomych, ehh tak... w szkole mam jedna bardzo dobra kolezanke - z Rosji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: szkola dla Ausländerow ! ajeee...
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No czesc! hmm powiem Ci, ze przedewszysktim przez to ze zaczelam chodzic do szkoly i ciagle bylam otoczona jezykiem niemieckim. Kolezanki gdy czegos nie rozumialam, tlumaczyly mi to w kazdy mozliwy sposob. Zaczelam poznawac wiecej ludzi - wiecej jezyka - wiecej nauki. To czego nie rozumialam - albo wpisywalam w translate, albo patrzylam w slownik (szkola). PRZEDEWSZYSTKIM najlepsza jest nauka gdy jest sie w towarzystwie z jezykiem niemieckim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze zrobiłaś, przyjdzie dzień, w którym sobie podziękujesz za tą decyzję, że wyjechałaś , zobaczysz, nie będziesz żałować ![]() ![]() Persja to Iran, a Arabia to Arabia Saudyjska, dziwnie piszesz, po polsku się tak raczej nie mówi ![]() Moja droga korzystaj.. bo kraj jest piękny i da Ci mnóstwo możliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
rowniez sie zdziwilam nad tym okresleniem poniewaz od dawna sie go nie uzywa a jak juz to okresla sie go jako synonim dawnej historii Iranu
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.