|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy ! Nie wiem co robic !
Dziewczyny, od soboty przez grype nie mialam ochoty na jedzenie w ogole nie jadlam nic oprocz jakiegos banana mandarynki i jablka przez 4 dni ( w ogole nie chcialo mi sie jesc) pilam caly czas gorzka herbate. I waga mi spadla o 2kg, teraz zjadam troche normalniejsze posilki ale w malych ilosciach, i boje sie ze przytyje, a zalezy mi na tym zeby jeszcze schudnac, co mam robic i ile jesc zeby nie przytyc tylko jeszcze schudnac.... wczoraj zjadlam obiad ziemniaki, piers z kurczaka i warzywa... i waga niby nie podskoczyla tylko jeszcze spadla... co sie dzieje?? gdy patrze na wage i widze coraz mniej kg to boje sie jesc... zeby nie wrocilo. co mam robic !!??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy ! Nie wiem co robic !
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
biedne te Twoje oczęta wyraku ;P
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
wlasnie w ogole nie czuje ze jestem oslabiona...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To kwestia czasu, aż zemdlejesz.
![]() Jedz racjonalnie, poczytaj wątki podwieszone na dietetyce, naucz się poprawnie komponować jadłospisy, jakie produkty ze sobą łączyć, aby posiłek był odpowiedni na R - trzymaj się tego, a bez obaw będziesz mogła jeść bez obawy, że przytyjesz. Niejedzenie przez kilka dni ma to do siebie, że szybko (potencjalnie) chudniemy, bo głównie spada z nas woda, a nie tłuszcz. Kiedy zaczynamy w miarę normalnie jeść - waga się stabilizuje i wraca do poprzedniego stanu. Nie popieram w ogóle głodówek, nawet w celu jednodniowego oczyszczania, bo jest to tylko zaburzanie własnego metabolizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.