![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to prawda że na studiach "łapie się męża" i najlepiej na dziecko?
wczoraj pojechałam do babci. już dawno się nie widziałyśmy, więc w związku z tym że miałam troszkę czasu, stwierdziłam że pora odwiedzić. szczególnie że jest dość chora i prawie w ogóle się nie rusza, a o wychodzeniu z domku nie ma nawet mowy. I tak siedzimy, rozmawiamy. aż doszło do tematu moich studiów. I wtedy babcia powiedziała jakieś takie bardzo przykre dla mnie zdanie że chociaż poszłam na studia i marnuje na to czas to nawet nie mam chłopaka a nie mówiąc o mężu i dzieciach. nie wiedziałam jak mam zareagować, śmiać się czy płakać. w zasadzie było mi strasznie przykro, bo nie po to poszłam na studia żeby łapać męża… Ale dało mi to trochę do myślenia… czy naprawdę w Polsce jest jeszcze takie przeświadczenie że idzie się na studia żeby złapać męża? Czy to tylko moja babcia i to najstarsze pokolenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to prawda że na studiach "łapie się męża" i najlepiej na dziecko?
no pewnie że po to żeby męża złapać, ja studiuję nawet dwa kierunki więc może jak już jednego usidlę to jakiś drugi się znajdzie do kolekcji
![]() teraz już wiem dlaczego się mówi że studia to inwestycja ![]() rozwaliłaś mnie dziewczyno tym wątkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moja znajoma ze studiów otwarcie mowiła, że chce znaleźc męża na studiach. Jest nawet powiedzenie, że na piątym roku to juz same desperatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Zobaczcie to, drogie panie artykuł http://interia360.pl/on-i-ona/artyku...nosciami,21947
ot i tajemnica rozwikłana. jesteście zaprogramowane na rozmnażanie i zdobycie partnera, to ewolucja wami kieruje, heh! gorzej z nieszczęśnikiem złapanym na dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
La Moderatoiure
|
Hehe bynajmniej
![]() ![]() ![]() Nie wiem jak trzeba być zdesperowaną żeby "łapać" kogoś na dziecko na studiach..... Tym bardziej, że się jest jeszcze stosunkowo młodym i ma sie czas do zamążpójscia i innych obowiązków z tego faktu wynikających ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ej, wierzycie w to co jest w tym artykule? Że usta to wagina a piersi to pośladki?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tylko Twoja babcia i to najstarsze pokolenie.... mam nadzieję, bo jeśli nie to... bez komentarza. Boże...
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
bo mnie to szczerze powiedziawszy zszokowało. wszystko brzmi sensownie, ale czy ewolucja az tak mogła to wszystko ustawić???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-06-03 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
eh babcine mądrości i przekonania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nie wiem,
pewnie sa dziewczyny, ktore koniecznie chca "zlapac męża" na studiach jakos nigdy nie mialam parcia w kierunku zamazpojscia ![]() ![]() na dziecko to pierwsze slysze mialam jedna taka kolezanke, ktora wpadala w mala desperacje na 5 roku, ze nie ma faceta znam za to wiele osob, ktore przez cale studia mialy "zaklepanych" partnerow i nagle zwiazki sie rozpadaly, a te osoby bardzo szybko znajdowaly "drugie polowki" i szybki slub, jakby baly sie, ze czas goni i bedzie za pozno ![]() ![]() pzdr
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Na studia idzie się po to, by się uczyć i zdobywać istotne wiadomości na temat danej dziedziny...
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja szłam na studia po to, żeby sie czegoś dowiedziec, pobawić, poznac nowcyh przyjaciół. Sporo moich kolezanke zaraz na paitym roku sie pochajtało, ale mi sie az tak do tego nei spieszy, chlopaka mam i jest luz, chociaz czesto gesto ktos mnie katuje, keidy ślub, bo juz ta i ta i tamta zaobraczkowana, a polowa z nich juz dzieci niańczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
To kiedy się mają ludzie poznawać i w pary dobierać ?
20 - 25 to nie jest odpowiedni wiek ? to studia, pierwsza praca i trochę więcej rozumu niż w LO Sprawdzałam znajomych na n-k szk. średnia - 3 studia - 11 osób dyskoteka - 1 doktorat - 2 praca - 3 internet - 1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;12596280]To kiedy się mają ludzie poznawać i w pary dobierać ?
20 - 25 to nie jest odpowiedni wiek ? to studia, pierwsza praca i trochę więcej rozumu niż w LO Sprawdzałam znajomych na n-k szk. średnia - 3 studia - 11 osób dyskoteka - 1 doktorat - 2 praca - 3 internet - 1[/quote] Zgadzam sie. Ja jestem teraz na czwartym roku i wiekszosc kolezanek juz est mezatkami, albo beda w najblizszym czasie, bynajmniej zadna z powodu ciazy. Tez mysle, ze antykoncepcja wspolczesna i jej szeroki zakres nieco miesza w mysli ideowej Twojej babci. Moze kiedys tak bylo i napewno jest kilka procent osob mlodych, ktore teraz mysla podobnie, ale nie ma ich chyba znowu az tak wiele.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ależ oczywiście! specjalnie wybrałam uczelnię techniczną by nie mieć zbyt dużej konkurencji i zmieniać potencjalnych mężów jak rękawiczki.
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
U mnie na uczelni stara pani doktor mając pierwsze zajęcia z nami, chciała usłyszeć coś o nas. I tak kazdy po kolei opowiadał. Dziewczyny pytała sie o chłopaków,bo to stara panna wiecznie podjarana. Jedna z wielu kolezanek bez faceta odpowiedziala jako 1,ze nie ma, a ona nie przejmuj się, na 5 roku juz bedziesz miala. Nie omieszkala rowniez skomentowac tego,ze taka nieoficjalna tradycja jest,ze chłopcy z akademi morskiej zawsze biegają za dziewczynami z filologii,szczególnie rosyjskiej
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
no, w sumie, profesorek od wykładów kiedyś stwierdził, że 'małżeństwa geologiczne są szczególnie trwałe'
![]() może coś w tym jest, tylko jeszcze tej tajemnej wiedzy nie posiadłyśmy ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Spójrzcie z boku,"wyjdzcie ze swojej osoby"-obsesja na temat rozmnażania,miłości itp itd .Ludzie,dziewczyny wtłaczają sobie do głowy różne wzory,że muszą mieć chłopaka wtedy a wtedy,ślub wtedy,ludzie udają,przedewszystkim nie są sobą-trochę to śmieszne,trochę żałosne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja tam poszłam na studia w celu zdobycie wiedzy. U mnie w grupie (V rok) raczej wszyscy chyba kogoś tam mają ale o ślubie nikt jeszcze nie myśli, może jeszcze im sie 5 raz odmieni.
A jak ktoś ma poglądy, że na studiach trzeba złapać jakieś portki, bo później nie ma szans i w ogóle jak nie znajdziesz faceta na studiach to porażka, to niech się w dekiel walnie, bo takiemu to można współczuć ciasnoty umysłowej. Oczywiście starszemu pokoleniu można to wybaczyć, bo w końcu zostało wychowane inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Każdego stać, żeby wpłacić choćby 1 zł. To w sumie mało, a dla tych dzieci tak dużo! DOBRO WRACA! https://www.siepomaga.pl/tomekcieciorko https://www.siepomaga.pl/ratunekdlaadasia http://rycerzeiksiezniczki.pl/kids/szymon/?lang=pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Niedawno z koleżankami z roku też doszłyśmy do wniosku, że bardzo dużo par się u nas potworzyło. Tylko, że to takie raczej związki na chwilę, bo póki co, to każdy chce się jeszcze wyszaleć i nie myśli o małżeństwie i tego typu rzeczach
![]() A ja ciągle singielka i ciągle jest mi z tym dobrze ![]() ![]() Chociaż powiedzmy sobie szczerze - po co niby katuję się ciągle dietami, próbuję wcisnąć tyłek w spodnie rozmiaru poniżej 36, ćwiczę, dbam o ciało, wygląd? Niby dla siebie samej, ale w gruncie rzeczy, to chyba każda z nas chciałaby kogoś mieć. Nawet na chwilkę ![]() ![]() Ach, dobra, koniec romantycznych pogaduch, bo sesja od poniedziałku ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
To już chyba zależy od osoby
![]() Mi dziadek bez ogródek powiedział. "Żadnych ślubów, żadnego wiązania się. Masz dziewczyno jeszcze czas. Studiuj, zabaw się, zobacz co lubisz... Na faceta na stałe przyjdzie czas a Ty za fajna jesteś, żeby sobie tyłek jakimś dupkiem zawracać" Nie wiem w jakim sensie miało być to zobacz co lubisz i nie chcę twierdzić, że namawiał mnie do poznawania w sensie seksualnym ![]()
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Myślę, że nie tyle co panuje przekonanie ze na studiach meża się "łapie" co faktycznie okres studiów jest czasem gdy najłatwiej kogoś poznać, ma się najwiecej znajomych, najwięcej towarzyskich możliwosci, poźniej juz praca i obowiazki i grono znajomych coraz węższe. Juz nie tak łatwo kogoś poznać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.