|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Mimo oczyszczania i tak są..
Mam próblem. Pewnie taki jak prawie wszystkie nanstolatki. Trądzik. Głownie jas ton na policzkach. Są to pojedyncze krostki z ropą. No są to przyszcze. Czasem małe i nie bolą ale czasem są duuze, twarde i bolą przy kazdym dotknięciu. Moją błędem jest to ze próuje ich pozbyc sie ręcznie.. a to napewno mi nie pomaga. Ale oiecałam sobie ze juz tego nie bede robic. Oczyszczam twarz żelem do twarzy z : GARNIER, ZIAJA, CLEAN&CLEAR, NEUTROGENA,CLEARASIL. Wsumie to żaden nie pomagał jakos rewelacyjnie. Aktualnie Uzywam zelu NEUTROGENA i toniku TIN TIN oraz kremu antybakteryjnego z TIN TIN. Oczyszczam twarz rano i wieczorem. A jezeli uzywam fluidu to antbakteryjnego z MISS SPORTY. I moje pytanie. Jakie prodyktą mogą mi sie przydać?? Być moze jakis domowy sposób?? A może dermatolog?? Mam 15 lat.. Moze macie jakis masci na blizny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mimo oczyszczania i tak są..
Proponuję dobrą (sprawdzoną) kosmetyczkę. Wiek dojrzewania to niestety ciagłe krosty i wypryski. Nie polecam kosmetyków stosowanych na własną ręke, reklamowanych w tv na trądzik
![]() Kosmetyczka oczysci pory i napewno podpowie co stosować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja przed kosmetyczką koniecznie wybrałabym się do dermatologa.
W domu możesz robić maseczki z glinką, peelingi raz w tygodniu ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A może dermatolog?
Ja nie miałam na szczęście problemu z trądzikiem, jedynie przed okresem 2-3 pryszcze na czole mi wyskakiwały, ale moja przyjaciółka miała wysyp na brodzie i czole i poszła do dermatologa, przepisał jej jakieś maści, toniki, żele(taki z apteki, z antybiotykiem czy coś) i przeszło praktycznie od razu.. Używała jakiś czas, w końcu odstawiła na rzecz czegoś drogeryjnego i do tej pory problem nie wrócił ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Na forum jest dzial o dermatologii tak swoja droga ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też miałam problemy z cerą.
Chodziłam do dermatologa. Miałam specjalne maści z apteki. Tanie to nie było, ale skutecznie i owszem ![]() A po używaniu produktów z drogerii nie było żadnej poprawy. Także przed kosmetyczka radzę wybrać sie do dermatologa ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
też mam troche problemu z trądzikiem, głównie to na brodzie i nad ustami u mnie to jest ich ,,ulubione,, miejsce
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
dermatolog, a po kuracji pewnie poleci Ci i tak kosmetyczkę na oczyszczanie twarzy
![]() ![]() Z drogeryjnych to radzę wybierać preparaty bez alkoholowe bo tylko sobie przesuszysz cerę i będzie więcej sebum się wydzielało i zapychało pory i mamy błędne koło ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez apollinka Czas edycji: 2009-11-16 o 17:14 Powód: dopiska myśli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak mam, nie mogę doleczyć jednego policzka, bo opieram tam szczoteczkę w czasie mycia ![]() ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka miała podobny problem i pomogło leczenie farmakologiczne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Peeling może roznieść to po całej twarzy przecież. Zależy też jaką ma skórę. Nie walcie tak peelingiem od razu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jesli peelingi to raczej enzymatyczne. Przy ziarnistych roznosi sie bakterie po calej twarzy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Leczę się u dermatologa już od półtora roku, miałam 4 antybiotyki, teraz obecny tak mi wysuszył czoło, że aż mam ściągnięte i krem nawilżający nie pomaga. Zastanawiam się nad wizytą u kosmetyczki, chociaż wiem, że mechaniczne oczyszczanie pewnie tylko pogorszy sprawę. Nie wiem co robić, akurat wizytę mam dzisiaj, więc może coś jeszcze pani doktor wymyśli.
Zatem dermatolog nie zawsze pomoże, może lepiej od razu iść do gabinetu kosmetycznego, albo do specjalisty od dermatologii estetycznej, ale to chyba już koszty są znacznie wyższe niż normalny dermatolog ![]()
Edytowane przez YipYip Czas edycji: 2009-11-17 o 10:12 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
idz do dermatologa, on zaleci Ci odpowiednia kuracje dla Twojej cery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi leczenie dermatologiczne np pomagało na krótko, a co każdą wizytę dostawałam nowe maści, po ich odstawieniu wszystko wracało :/ z Tobą może być inaczej bo jesteś młodsza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.