GRYPA- zobaczcie sami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 22:32   #1
JOANNA16
Zakorzenienie

GRYPA- zobaczcie sami

popatrzcie

http://www.youtube.com/watch?v=giqxJOoyg80 wejdzcie też na Jego inne linki ja jestem w szoku

edit: i tu zobaczcie
http://www.nowyczlowiek.pl/2009/07/s...ojstwa-na.html
http://hotnews.pl/artswiat-1102.html

Edytowane przez JOANNA16
Czas edycji: 2009-11-05 o 23:23
JOANNA16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 22:59   #2
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck
Dot.: GRYPA- zobaczcie sami

Witam,

znam temat - od miesięcy obserwuję sprawę i składam do kupy setki wątków - to tylko czubek góry lodowej - Dr Bein jest ośmieszany i dyskredytowany, a jest jednym z wielu "whistle blowers" - sprawa jest bardzo rozległa, wielowątkowa i strasznie pogmatwana - tu przenikają się tematy eugeniki, wprowadzania systemu totalitarnego w USA, upadku dolara i grożącego nam wszystkim kryzysu finansowego, skażonego manipulacją świata mediów, illuminatów znanych także jako lucyferianie (oni naprawdę istnieją i nieźle mącą), skull and bones, Bohemian Grove, Bilderbergów. Świat który nas otacza jest bardzo popaprany.

Polecam filmy - Endgame, Obama deception, Fall of the republic.

Na pewno przeczytam - następny świr od teorii spiskowych - ale odpowiem żartem - dwie świnki przy korycie rozmawiają -

- słyszałaś? Nasz właściciel podobno chce nas utuczyć, potem zrobić z nas kiełbasy i szynki

Druga świnka odpowiada -

- aaaa tam, milcz, żryj co Ci dano i przestań gadać o teoriach spiskowych.

Macie pytania? Walcie - spróbuje odpowiedzieć - sprawa jest multiwątkowa.
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 09:03   #3
JOANNA16
Zakorzenienie

podbijam..
Stary 2009-11-06, 09:17   #4
myszka197
BAN stały

"istnieją solidne, naukowe podstawy by stwierdzić, że wirus świńskiej grypy został stworzony laboratoryjnie
planowane są przymusowe szczepienia przeciw świńskiej grypie na globalną skalę
podejrzewa się, że szczepionki zawierają substancje szkodliwe, mogące znacznie zaszkodzić lub nawet uśmiercić spory odsetek zaszczepionych

dlaczego tak głośno o całej "pandemii", skoro zmarło dopiero 700 osób. Na zwykłą grypę na świecie umiera rocznie od 250-500 tysięcy ludzi.
szczepionki przeciwko nowemu wirusowi zostały częściowo opatentowane pod koniec roku 2008. Wirus pojawił się w kwietniu 2009.
sama organizacja WHO w jednym ze swoich raportów przedstawiła, iż nowy wirus nie jest znacząco bardziej szkodliwy od jego zwykłego odpowiednika"

klask i:
- cytat z arykułu, do którego link podaje Joanna

ja wierzę w to, co zacytowałam wyżej

Poza tym jestem przekonana, że ta cała grypa, to przede wszystkim chwyt marketingowy, strach przed nią jest sztucznie rozdmuchiwany przez firmy produjujące szczepionki, lekarstwa, maseczki, itp w celu zwiększenia ich sprzedaży.
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 09:43   #5
paula78
Zakorzenienie

O ludzie ile jeszcze ??

szczepienie nie jest obowiązkowe .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 09:45   #6
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
O ludzie ile jeszcze ??

szczepienie nie jest obowiązkowe .
no narazie nie jest! a skąd wiesz, że nie będzie?

skoro mają w planach własnie tak zrobić, że szczepienia mają być obowiązkowe
Stary 2009-11-06, 10:10   #7
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość

szczepienie dzieci tez jest obowiazkowe a jednak piszesz pismo ze sie nie zgadzasz i nie szczepisz dzieci i juz.

nie wierze,że budżet stac na obowiazkowe szczepienie polaków .

Stary 2009-11-06, 10:19   #8
Antilia
Uzależnienie

Przecież polski rząd powiedział wielkie NIE szczepionkom więc radujcie się ludzie, jako jedyny naród ocalejemy

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 10:20   #9
martynka89
Zakorzenienie

Temat juz byl poruszany.
Spisek czy nie?- Oto jest pytanie.
Nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale jedno jest pewne- jestesmy tylko narzedziem w rekach wladzy, ktora moze nami manipulowac za pomoca mediow i nie tylko.
Jak wiadomo mamy przeludnienie, ale czy to jest powodem, dla ktorego wladza chcialaby sie nas pozbyc? Ludzi wyksztalconych, pracujacych, majacych wplyw i podtrzymujacych gospodarke? Dlaczego zwalczajac przeludnienie wladza nie uderzyla w kraje trzeciego swiata- ludzi niewyksztalconych, biednych, nie dajacych przyszlosci Swiatu- tylko uderzyla w samo serce czyli Zachod? Odpowiedzi sa dwie: 1. Ludnosc krajow trzeciego swiata sama wymrze, kiedy zostanie odcieta pomoc humanitarna. 2. Jezeli wymrze "inteligencja" to osobami niewyksztalconymi bedzie latwiej manipulowac i to za nisza cene.
Nastepny problem i to "nasz" problem polega na tym, ze ludzie zamiast czasem uzyc rozumu, samemu rozpatrzec za i przeciw, slepo kieruja sie tym, o czym mowia media. Wiekszosc ludzi darzy media slepym zaufaniem bo po co czasem przez 5 minut pomyslec skoro ktos zrobi to za nas a my uslyszymy gotowa informacje, gotowe przemyslenia. Wlasnie dlatego wladza moze nam wcisnac kazdy kit.
Wracajac do tematu "swinskiej grypy". Z nikad sie ten wirus nie wzial, tak samo jak wirus HIV prawdopodobnie stworzony przez labolatoria amerykanskie jako bron biologiczna, ktora miala byc uzyta podczas wojny bodajze w Wietnamie (dokladnie nie pamietam). Przeciez takie choroby nie wziely sie "z powietrza".
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, czy chodzi faktycznie o wybicie ludzkosci (no jakby nie patrzec wladza musi miec kim rzadzic, wiec chyba nie do konca o to chodzi), czy chodzi tu o napedzenie gospodarki i interesu koncernom farmaceutycznym, w ktorych wladza ma swoje udzialy wiec i ogromne zyski wpadaja do ich kieszeni- to by wyjasnilo dlaczego grypa uderzyla w Panstwa Zachodu, bo wiadomo, ze Krajow Trzeciego Swiata na zakup szczepionki nie stac, wiec jaki zysk mialby z tego producent?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 11:38   #10
201706190936
Konto usunięte

http://wolnemedia.net/?p=16241
http://wolnemedia.net/?p=16267

kiedyś wpadło mi w oko, więc wklejam
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 11:51   #11
sine.ira
BAN stały

Nie wiem na ile to wszystko to prawda, a ile kolejna sciema oszolomow chcacych zaistniec w opinii publicznej, ale fakt jest taki, ze maseczki chirurgiczne pare tygodni temu byly po 30 gr, a teraz sa po 3 zl Daja sobie ludzie macic w glowach...ale coz, kazdy chce zyc
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 12:03   #12
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Nie wiem na ile to wszystko to prawda, a ile kolejna sciema oszolomow chcacych zaistniec w opinii publicznej, ale fakt jest taki, ze maseczki chirurgiczne pare tygodni temu byly po 30 gr, a teraz sa po 3 zl Daja sobie ludzie macic w glowach...ale coz, kazdy chce zyc
Zupełnie się zgadzam
Stary 2009-11-06, 12:27   #13
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
ale fakt jest taki, ze maseczki chirurgiczne pare tygodni temu byly po 30 gr, a teraz sa po 3 zl Daja sobie ludzie macic w glowach...ale coz, kazdy chce zyc
pomijając fakt, że nigdzie nie można ich kupić
a panika jest niesamowita- pracuję w aptece i już mam dość pytań o maseczki, leki na wirusa grypy, szczepionki i tym podobne

ja obejrzałam te filmy i myślę, że to jak najbardziej może być prawda
nie wierzę w niesamowitą szkodliwość tego wirusa, tak samo jak nie wierzę w intencje pokojowe USA odnośnie prowadzonych przez nich wojen i w wiele innych akcji, które media rozdmuchują-trzeba to brać na trzeźwo
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 12:36   #14
suszarka
Buc

spisek czy nie spisek, i tak nigdy się nie dowiemy.

Zawsze będą fanatycy spiskowych teorii świata i zawsze ludzie ślepo chłonący co im media przyniosą. Życie.
Stary 2009-11-06, 12:41   #15
Serendipity
Zakorzenienie

Przez ile wątków jeszcze ludzie będą się podniecać tą grypą ?
Stary 2009-11-06, 13:17   #16
evela28
na drugie mam Irena

niedawno mąż znalazł film o zamachu na wieże 11 września podobno wtedy zburzono 3 wieże a nie dwie i było to zaplanowane, są tam zeznania projektantów i wiele innych
czy w to wierzyć nie wiem tak samo z tą grypą, internet przyjmie wszystko
jedno mnie tylko zastanawia dlaczego skoro mają dokumenty ,dowody w obu sprawach w/w nie nagłośnią tego w mediach a w internecie jest już od dawna
nie mogą ,nie wierzą, nie wiem

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 13:26   #17
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
niedawno mąż znalazł film o zamachu na wieże 11 września podobno wtedy zburzono 3 wieże a nie dwie i było to zaplanowane, są tam zeznania projektantów i wiele innych
jedno mnie tylko zastanawia dlaczego skoro mają dokumenty ,dowody w obu sprawach w/w nie nagłośnią tego w mediach a w internecie jest już od dawna

nie mogą. to raz .
a dwa. kto ma to nagłośnić ?
Pasjonat powyższych teorii, zawsze jest uznany za wariata.
Stary 2009-11-06, 13:54   #18
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Stek bzdur i kretynskich teorii spiskowych, dla naiwnych i sklonnych do wierzenia w takie rzeczy ludzi 0 wartosc, szybciej material dla psychiatry.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 14:14   #19
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Stek bzdur i kretynskich teorii spiskowych, dla naiwnych i sklonnych do wierzenia w takie rzeczy ludzi 0 wartosc, szybciej material dla psychiatry.
A skąd wiesz?
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 14:14   #20
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Schreck Pokaż wiadomość
Witam,

znam temat - od miesięcy obserwuję sprawę i składam do kupy setki wątków - to tylko czubek góry lodowej - Dr Bein jest ośmieszany i dyskredytowany, a jest jednym z wielu "whistle blowers" - sprawa jest bardzo rozległa, wielowątkowa i strasznie pogmatwana - tu przenikają się tematy eugeniki, wprowadzania systemu totalitarnego w USA, upadku dolara i grożącego nam wszystkim kryzysu finansowego, skażonego manipulacją świata mediów, illuminatów znanych także jako lucyferianie (oni naprawdę istnieją i nieźle mącą), skull and bones, Bohemian Grove, Bilderbergów. Świat który nas otacza jest bardzo popaprany.

Polecam filmy - Endgame, Obama deception, Fall of the republic.

Na pewno przeczytam - następny świr od teorii spiskowych - ale odpowiem żartem - dwie świnki przy korycie rozmawiają -

- słyszałaś? Nasz właściciel podobno chce nas utuczyć, potem zrobić z nas kiełbasy i szynki

Druga świnka odpowiada -

- aaaa tam, milcz, żryj co Ci dano i przestań gadać o teoriach spiskowych.

Macie pytania? Walcie - spróbuje odpowiedzieć - sprawa jest multiwątkowa.
Ja sie nie dziwie, bo on ma po prostu paranoje. Te androny ktore plecie, w ogole nie pokrywaja sie w faktach

Filmy-wygrzewy, kolejne dla fanow teorii spiskowych

Ten zarcik ma sie do faktow jak piesc do nosa.

Cytat:

Tak, z pewnoscia bedzie i w ogole to zastrzela tych, ktorzy nie beda chcieli, a w 2012 bedzie koniec swiata

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Jak wiadomo mamy przeludnienie, ale czy to jest powodem, dla ktorego wladza chcialaby sie nas pozbyc?
Bzdura, nie mamy zadnego przeludnienia

Cytat:
Ludzi wyksztalconych, pracujacych, majacych wplyw i podtrzymujacych gospodarke? Dlaczego zwalczajac przeludnienie wladza nie uderzyla w kraje trzeciego swiata- ludzi niewyksztalconych, biednych, nie dajacych przyszlosci Swiatu- tylko uderzyla w samo serce czyli Zachod? Odpowiedzi sa dwie: 1. Ludnosc krajow trzeciego swiata sama wymrze, kiedy zostanie odcieta pomoc humanitarna. 2. Jezeli wymrze "inteligencja" to osobami niewyksztalconymi bedzie latwiej manipulowac i to za nisza cene.
Dlatego, ze nikt nigdzie nie uderza i nie ma zadnego spisku.

Cytat:
Nastepny problem i to "nasz" problem polega na tym, ze ludzie zamiast czasem uzyc rozumu, samemu rozpatrzec za i przeciw, slepo kieruja sie tym, o czym mowia media. Wiekszosc ludzi darzy media slepym zaufaniem bo po co czasem przez 5 minut pomyslec skoro ktos zrobi to za nas a my uslyszymy gotowa informacje, gotowe przemyslenia. Wlasnie dlatego wladza moze nam wcisnac kazdy kit.
Nie wiem jakim "wam" ktos moze wciskac kit, ale zamiast uzyc rozumu, to niektorzy kieruja sie slepo tym, co uslysza o jakis kretynskich teoriach spiskowych.

Cytat:
Wracajac do tematu "swinskiej grypy". Z nikad sie ten wirus nie wzial, tak samo jak wirus HIV prawdopodobnie stworzony przez labolatoria amerykanskie jako bron biologiczna, ktora miala byc uzyta podczas wojny bodajze w Wietnamie (dokladnie nie pamietam). Przeciez takie choroby nie wziely sie "z powietrza".
Nastepny kretynizm Wirus HIV zostal przytargany z Afryki, przeniesiony na ludzi z malp.

Pomysl, zeby uzyc wirusa, ktory potrzebuje kilkunastu-kilkudziesieciu lat do zabicia i nie jest przenoszony droga kropelkowa, jako narzedzia w wojnie jest absurdalny i wystarczy odrobina wiedzy, zeby sobie z tego zdac sprawe.

Nie mowiac o tym, ze ten wirus wyizolowano dobrze ponad dekade po skonczeniu wojny w Wietnamie

W ogole pomysl, ze taki wirus moglby byc sztucznym tworem jest absurdalny w swej istocie.

Cytat:
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, czy chodzi faktycznie o wybicie ludzkosci (no jakby nie patrzec wladza musi miec kim rzadzic, wiec chyba nie do konca o to chodzi), czy chodzi tu o napedzenie gospodarki i interesu koncernom farmaceutycznym, w ktorych wladza ma swoje udzialy wiec i ogromne zyski wpadaja do ich kieszeni- to by wyjasnilo dlaczego grypa uderzyla w Panstwa Zachodu, bo wiadomo, ze Krajow Trzeciego Swiata na zakup szczepionki nie stac, wiec jaki zysk mialby z tego producent?
A mnie zastanawia, jak Ty mozesz bezkrytycznie lykac takie teoryjki ?

Tak, grypa faktycznie nawiedza panstwa zachodu - Meksyk i Ukraina, przebogate panstwa, kasa rzucaja na lewo i prawo

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
pomijając fakt, że nigdzie nie można ich kupić
a panika jest niesamowita- pracuję w aptece i już mam dość pytań o maseczki, leki na wirusa grypy, szczepionki i tym podobne

ja obejrzałam te filmy i myślę, że to jak najbardziej może być prawda
nie wierzę w niesamowitą szkodliwość tego wirusa, tak samo jak nie wierzę w intencje pokojowe USA odnośnie prowadzonych przez nich wojen i w wiele innych akcji, które media rozdmuchują-trzeba to brać na trzeźwo
Co ma piernik do wiatraka ?

Stany Zjednoczone prowadza polityke, ktora uwazaja za najbardziej korzystna dla siebie. Bu-hu, wielka epifania

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
spisek czy nie spisek, i tak nigdy się nie dowiemy.

Zawsze będą fanatycy spiskowych teorii świata i zawsze ludzie ślepo chłonący co im media przyniosą. Życie.
Pewnie, ze nie spisek. Co nie zmienia faktu, ze wiele osob chce na tej sytuacji zarobic.

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Przez ile wątków jeszcze ludzie będą się podniecać tą grypą ?
Przez tyle samo, co podnieta tym 2012 i innymi glupotami.

O, straszne, kalendarz Majow konczy sie na 2012, a oni z pewnoscia mogli przepowiadac przyszlosc, uwierze bezkrytycznie amerykanskiemu plemieniu, ktore tak dobrze przewidzialo przyszlosc, ze nie przewidzialo zniszczenia wlasnej cywilizacji

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
Po pierwsze - nie podobno, tylko w wyniku upadniecia WTC zostal zniszczony jeszcze jeden budynek, tzw. Tower 7. Nic w tym odkrywczego ani nowego

Po drugie - wszystkie fakty potwierdzaja to, ze to byl atak terrorystyczny i w wyniku tego wieze upadly: zdjecia, filmy, niezaleznie pomiary sejsmiczne (min. Columbia University), na czele z ekspertyza niezaleznej firmy, majacej ogromne doswiadczenie w wyburzaniach, ktorej raport wyklucza taka opcje. Co zreszta wszystko zostalo omowione, wklejone i skomentowane tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ght=11.09.2001
Jesli ktos wierzy w teorie spiskowa na ten temat, to albo nie zna faktow, albo jest na nie odporny

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
nie mogą. to raz .
a dwa. kto ma to nagłośnić ?
Pasjonat powyższych teorii, zawsze jest uznany za wariata.
Ciezko, zeby takie osoby nie byly uznane za wariatow, przeciez to traci paranoja.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-11-06, 15:06   #21
paula78
Zakorzenienie

W tym przypadku zgadzam się z Wyrakiem -a myslalam ,że nie dożyję takiej chwili

Stary 2009-11-06, 15:21   #22
kassate1203
Rozeznanie

A Wyrak swoje...
Ja tam wierzę w te całe teorie spiskowe wystarczy spojrzeć na fakty: co jakiś czas co chwila słyszy się o jakiś tam chorobach, najpierw była choroba wściekłych krów, potem ptasia grypa a teraz mamy świńska grypę. Za rok najpewniej będziemy mieć chorobę wściekłych wiewiórek
Ta cała panika jest wywoływana w sposób sztuczny, taka świńska grypa to żyła złota dla koncernów farmaceutycznych, bo część ludzi to zapatrzone w telewizor osoby, którymi można zmanipulować w dowolny sposób, a już zwłaszcza jeżeli trafi się na prostego niewykształconego człowieka. Podobnie było w czasie II wojny światowej gdzie do Sachsenahausen wywożono kwiat polskiej inteligencji, zostali ludzie zwykli, którymi można było manipulować na wszystkie sposoby (taka moja mała dygresja)
Owszem nie przeczę, że świńskiej grypy nie ma ale na pewno nie jest ona na taką skalę na jaką media próbują nam wmówić. Niestety władzy nie zależy na nas, władzy zależy na swoim interesie, na interesie oligarchów. Więc wierzę że świńska grypa powstała w sterylnych laboratoriach, a to wszystko co się wokół dzieje to dobrze zaplanowana polityka.

Ps. Wyrak na jednym w wątków rozgorzała dyskusja na twój temat

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 15:48   #23
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
A skąd wiesz?
Wystarczy:
- znajomosc faktow
- krytyczna ocena tego co sie slyszy/czyta
- zdrowy rozsadek

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
A Wyrak swoje...
Nie, to osoby wierzace w bezsensowne teorie spiskowe swoje

Cytat:
Ja tam wierzę w te całe teorie spiskowe wystarczy spojrzeć na fakty:
Wlasnie fakty bezsprzecznie dowodza, ze te wszystkie teorie spiskowe sa bez sensu i to pozywka dla jakis paranoikow.

Cytat:
co jakiś czas co chwila słyszy się o jakiś tam chorobach, najpierw była choroba wściekłych krów, potem ptasia grypa a teraz mamy świńska grypę. Za rok najpewniej będziemy mieć chorobę wściekłych wiewiórek Ta cała panika jest wywoływana w sposób sztuczny, taka świńska grypa to żyła złota dla koncernów farmaceutycznych, bo część ludzi to zapatrzone w telewizor osoby, którymi można zmanipulować w dowolny sposób, a już zwłaszcza jeżeli trafi się na prostego niewykształconego człowieka.
Media sie lubuja w sensacji - stad doniesienia o wszelakich katastrofach i panika w zwiazku z chorobami: Creuzfeldta-Jakoba, sarsie, ptasiej grypie, swinskiej grypie. Oczywiscie, ze zarowno media jak i koncerny farmaceutyczne chca to sytuacje wykorzystac... Co zupelnie nie zmienia faktu, ze nijak sie to ma do poronionych wygrzewow o sztucznie wyhodowanym wirusie, obozach koncentracyjnych i probie ludobojstwa przy pomocy niezbyt groznego szczepu grypy , od paranoikow spod znaku teorii spiskowych typu koniec swiata w 2012, iluminaci, masoni, cyklisci itd.

Cytat:
Podobnie było w czasie II wojny światowej gdzie do Sachsenahausen wywożono kwiat polskiej inteligencji, zostali ludzie zwykli, którymi można było manipulować na wszystkie sposoby (taka moja mała dygresja)
A jak sie maja dzialania hitlerowcow i pozniej sowietow do tego tematu ?

Cytat:
Owszem nie przeczę, że świńskiej grypy nie ma ale na pewno nie jest ona na taką skalę na jaką media próbują nam wmówić. Niestety władzy nie zależy na nas, władzy zależy na swoim interesie, na interesie oligarchów. Więc wierzę że świńska grypa powstała w sterylnych laboratoriach, a to wszystko co się wokół dzieje to dobrze zaplanowana polityka.
Pewnie, ze swinska grypa nie jest na taka skale o jakiej strasza media, zreszta ten szczep grypy jest mniej szkodliwy niz "pospolita" ludzka grypa z tego samego podtypu (A H1N1).

Co nie zmienia faktu, ze grypa z pewnoscia nie powstala w zadnych sterylnych laboratoriach - jest to choroba, o ktorej donosza juz zrodla starozytne i wirus grypy jest akurat dobrze poznany i wystepujacy "od zawsze". Z tego powodu, jakiekolwiek twierdzenia o wyhodowaniu tego wirusa to po prostu bzdury, podobnie, jak twierdzenie, ze to zaplanowana akcja polityczna Owszem, to sie da wykorzystac politycznie - co widac teraz na Ukrainie chocby, ale to w niczym nie zmienia faktu, ze osoby typu Bein to paranoicy oderwani zupelnie od rzeczywistosci, gadajacy jeszcze wieksze i bardziej absurdalne bzdury, niz media, ktore nakrecaja panike przy byle chorobie

Cytat:
Ps. Wyrak na jednym w wątków rozgorzała dyskusja na twój temat
Eeee?

Stary 2009-11-06, 17:45   #24
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
A skąd wiesz?
właśnie
coś w tym musi być....
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...wiadomosc.html
Stary 2009-11-06, 18:13   #25
eyo
Zakorzenienie

jaki śmieszny wątek

swoją drogą fascynujące jest to jak przy użyciu kilku fajnych terminów etc. można namieszać w głowach osobom które w temacie w ogóle pojęcia nie maja

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 18:52   #26
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie
Juz tlumaczylem. Te teoryjki i filmiki sa smieszne, wrecz zalosne.

Cytat:
coś w tym musi być....
Nie, nic w tym nie musi byc, nic nie ma, a juz pewno nie sa prawda idiotyzmy wypowiadane przez tego Beina.

A co ma piernik do wiatraka?

Jest oczywiste, ze szczepionki uratowy niezliczona ilosc istnien ludzkich, doprowadzily do niemal calkowitego wyeliminowania tak groznych chorob jak ospa czy polio i maja ogromne znaczenie w walce z wieloma chorobami.

Nie zmienia to faktu, ze moga miec skutki uboczne, to nie cukierki do jasnej cholery, maja chocby okreslone substancje konserwujace. Co nie zmienia z kolei faktu, ze te spiskowe teoryjki sa idiotyczne, podszyte paranoja i oderwaniem od rzeczywistosci.

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
jaki śmieszny wątek

swoją drogą fascynujące jest to jak przy użyciu kilku fajnych terminów etc. można namieszać w głowach osobom które w temacie w ogóle pojęcia nie maja
Taa, tylko ile mozna pewne podstawowe rzeczy tlumaczyc?

Jeszcze tytul watku "zobaczcie sami" i film z jakims wariatem, co nawija o obozach koncentracyjnych i ludobojstwie

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2009-11-06 o 18:54
Stary 2009-11-06, 21:44   #27
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:

Taa, tylko ile mozna pewne podstawowe rzeczy tlumaczyc?

Jeszcze tytul watku "zobaczcie sami" i film z jakims wariatem, co nawija o obozach koncentracyjnych i ludobojstwie
nie podniecaj się tak... to jest temat dośc kontrowersyjny i wiadomo, że każdy ma swoje zdanie i nie koniecznie musisz się z nim zgadzać...

ja nie widzę w tym temacie nic jak to napisałeś "żałosnego"
Stary 2009-11-06, 22:14   #28
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
nie podniecaj się tak... to jest temat dośc kontrowersyjny i wiadomo, że każdy ma swoje zdanie i nie koniecznie musisz się z nim zgadzać...

ja nie widzę w tym temacie nic jak to napisałeś "żałosnego"
Kto sie podnieca? Chyba fani teorii spiskowych na takie wygrzewy

Zalosne jest, ze ludzie w swojej ignorancji i naiwnosci lykaja takie rzeczy. Wystarczy podstawa wiedzy o wirusie grypy i szczepionkach, zeby wiedziec, jakie te teorie spiskowe sa bzdurne.
To, ze Ty nic nie widzisz w tym zalosnego, nie zmienia faktu, jak zalosne to jest.

Stary 2009-11-06, 22:22   #29
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Kto sie podnieca? Chyba fani teorii spiskowych na takie wygrzewy

Zalosne jest, ze ludzie w swojej ignorancji i naiwnosci lykaja takie rzeczy. Wystarczy podstawa wiedzy o wirusie grypy i szczepionkach, zeby wiedziec, jakie te teorie spiskowe sa bzdurne.
To, ze Ty nic nie widzisz w tym zalosnego, nie zmienia faktu, jak zalosne to jest.
a Ty dalej swoje
Stary 2009-11-06, 22:58   #30
paula78
Zakorzenienie

Proponowalabym zacząc od podstaw czym jest wirus,bakteria i z czego skladaja sie same szczepionki plus dziaanie ukl.odpornosciowego ale po co lepiej pogladac filmiki i poczytac doniesienia z wp żeby siać panikę.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości