![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Początki Follow -proszę o rady,opinie
Witam
Tyle sie naoglądałam galeriach wrapowanych śliczności ,az mi samej sie zachciało cos takiego zrobić Są to 2 pierwsze moje prace ,wiem że daleko im do ideału ale chciałam Wam pokazać abyscie poradziły mi co robie nie tak ,co poprawic i takie tam, zdjecia też nie są rewelacyjne ale w ogóle nie mam pojecia co i jak w gimpie zrobic aby było lepiej . Prosze o rady i opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Początki Follow -proszę o rady,opinie
Pierwsze kolczyli bardzo ładne-równo poowijane i estetyczne, Ja osobiście bym je zaoksydowała ale ja mam manie oksydowania wszystkiego. Popracowałabym troche nad cieciem drutu-można go obciąć tak by nie zostawiać takich ostrych zakończeń tylko płaskie albo spiłowac je potem pilnikiem by wyglądały estetycznie.
Drugie kolczyki ładne, estetyczne, aż się usmiechnełam widząc je bo bardzo podobne zrobiłam na samym początku mojej przygody z drucikami ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Prace całkiem ładne, starannie wykonane, ale moim zdaniem wrapki to tylko z oksydą. Bez tego wygląda jak babcina koronka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Revierie1 i Nefya Ameth
![]() ![]() Wiem ze oksydowane wyglada lepiej ale dopiero sie ucze wiec robie z posrebrzanych drutów,jak sie troche wprawie to zamowie srebro i wtedy z pewnościa zoksyduje i wypoleruje ![]() To są moje kolejne kolczyki , ojjj cieżko było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
wyszło całkiem nieźle -widać pare niedociągnieć ale też i to, że włożyłaś w nie mase serca i ciężkiej pracy...no i owijanie drucikiem 0,25 to rzeczywiście monotonne zajęcie (ja z lenistwa używam 0,4
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A mnie bardzo podoba się nieoksydowana biżuteria.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
przyłączam się do reverie - te ostre końce drutów nie wyglądają najlepiej, poza tym widać, że dużo pracy wkładasz w to co robisz i serca. Bardzo ładne te pierwsze kolczyki z fioletowym marmurkiem (jak sądzę) też bym je oksydowała, ale częściowo... Te ostatnie, z zielenią - gdyby nie to, że dwa lewe, to mnie się najlepiej podobają - mam fioła na punkcie zieleni
![]() co do oksydowania drucików posrebrzanych, to jestem najlepszym przykładem tego, że można i da się - zajrzyj do mnie ( tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13578885 ) jest tam kilka rzeczy oksydowanych a znaczna większość jest z posrebrzanego drutu. Oby tak dalej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Killa Rose
![]() Piłuje juz ,faktycznie wyglada to o wiele lepiej ![]() To moje następne kolczyki a agatem i malachitem i skonczył mi sie drut czekam na dostawe ![]() Fotki jak zwykle niewyrazne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
nie ma za co
![]() z oksydą to rzeczywiście trzeba uważać, rozcieńczenie pomoże kontrolować to, co się dzieje. Po oksydowaniu możesz próbować polerować miękką bawełnianą szmatką i pastą do zębów... ja tak robię i jak na razie 90% srebra zostaje tam gdzie powinna - oczywiście należy uważać. Oksydowanie punktowe (jak masz oksydę czarną) można robić pałeczką do uszu - ten patyczek z wacikiem, albo wykałaczką ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=119539 no i oczywiście dostałam po głowie od koleżanek wizazanek ;P cóż od jakiegoś czasu używam oksydy w płynie zakupionej w Krakowie ![]() ![]() A wracając do tematu - oby tak dalej ![]() Z ostatniego wrzutu bardzo mi się podobają nr 1 i 2 - co to za kamyczki? Czekam z niecierpliwością, aż dotrą do Ciebie druty i pokażesz coś nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze i drugie prześliczne. Ale popracuj jeszcze nad zdjęciami (ostrość itp.)!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze kolczyki bardzo ładne. I dwie ostatnie pary mi się podobają.
Zdjęcia nieostre, to fakt, ale żeby chociaż większe były ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
1 i 2 ładniutkie. Dołączam się do prośby o większe zdjęcia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze najładniejsze, ale wg mnie inne bigle bardziej by pasowały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Z ostatniego wrzutu bardzo mi się podobają nr 1 i 2 - co to za kamyczki?
Te kamyczki to agat i malachit ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Nie miałam ostatnio zbyt dużo czasu zrobiłam tylko jedną pare . Wolę jednak robić drutem 0,25 zajmuje mi troche czasu zrobienie jednej pary kolczyków przy tych aż 4,5 godziny
Zdjęcia juz ostrzejsze wiec pewnie dopatrzycie sie kilku niedociągniec (sama teraz jak na nie patrze to widze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pomysł, projekt, bardzo mi się podoba, ale koniecznie stonowałabym srebro oksydą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne. Nie widzę zbyt wiele niedociągnięć, oprócz tego, że kuleczki są w różnych odstępach, co trochę razi, jak i loopy troszkę krzywe chyba. Szczególnie jeden. Chodzi mi o owijańce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Mi się spodobały. Warte tych 4, 5 godzin pracy
![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1249993268 te sa sliczne, tylko kuleczki troche nierownomiernie rozmieszczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Są naprawde piekne! bardzo podoba mi sie ich kształt i to w jaki sposób wkomponowałaś w nie kamyk. Aż sie proszą o delikatna oksydacje.
Z technicznych spraw dziewczyny juz wcześniej wspomniały o kuleczkach wiec pwtarzac się nie będę...loppy jeszcze proszą się o domknięcie i to tyle ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Kochane za opinie
![]() ![]() Mam jeszcze prośbe może mi ktos powie jak reklamujecie swoje wątki Np Revierie1 : moje próby z drucikami kofeinaa moja bizu weszlam w ustawienia ,ale jednak sama do tego nie dojde ![]() Edytowane przez follow me Czas edycji: 2009-08-13 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Moje 1-e z oksyda ... sama nie wiem czy to dobrze wygląda ,chyba musze sie przyzwyczaic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem oksyda do wrapów obowiązkowo
![]() Kolczyki bardzo fajnie Ci wyszły. Co do reklamy wątków, to w ustawieniach po lewej stronie masz opcję 'edytuj podpis' -> tam wstawiasz hiperłącze do swojego wątku ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Wg mnie oksyda wyglada dobrze, nabyly przez nia charakteru (sama jestem na poczatkowym etapie pracy z oksyda, wiec bardziej doswiadczone bizuteryjki moga wydac lepsza opinie
![]() ![]() Edytowane przez eruraina89 Czas edycji: 2009-08-15 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Właściwie z oksydą jeszcze nie eksperymentowałam więc nie jestem pewna ale- miejscami chyba za mocno przetarłaś. Wygląda to trochę tak, jakbyś palnikiem ,,przykurzyła", a nie wydaję mi się, byś go tu używała. Być może też nie równo Ci złapało. Dziewczyny bardziej się znają to powiedzą
![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sol89 dziekuje w sprawie podpisu równiez ![]() eruraina89 to ustawienie kolczyków i fotka jednak nienajlepsza ale nie brakuje tak kulki ![]() heurek całośc przetarłam tak samo w jednym miejscu przetarło sie mocniej w innym mniej (glownie tak gdzie na bazie ) nie wiem dlaczego to tak wyglada ... ale w realu w sumie nie jest zle ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Przeglądając forum trafiłam i tu. Kolczyki super
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1248965983 - te mi się bardzo podobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Moje następne twory
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Podobają mi się zarówno kolczyki, jak i pierścionek
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.