|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Sposób na dzieci i ZGUBIONE KLUCZE !!!!
Zanim zgubisz klucze....
Chcę się podzielić prostym sposobem by klucze się znalazły po zgubieniu.Kupcie za 1.5 zł.zawieszkę gdzie można wpisać nr. telefonu.Działa!!!!!!! Mam dwóch nicponi i właśnie dziś jeden zgubił klucze po 15 min.był telefon.To już trzeci w ciągu roku.Jestem więc o 3 zamki w drzwiach do przodu. Dwa lata wcześniej wymieniłam zamki aż 3 razy. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposób na dzieci i ZGUBIONE KLUCZE !!!!
Cytat:
nigdy nie zgubiłam. Ja na Twoim miejscu wymieniłabym jednak zamki.....niewiadomo kto oddał te klucze
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, nieźle roztargnione muszą być Twoje dzieci, chodzą już do szkoły? Chyba najlepiej jak pisze pendraiw, klucz na szyję i pod bluzkę. Albo przypiąć gdzieś w środku do plecaka.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
11 i 14 lat.Młodszy nosi smycz a gubi ten starszy.No wiecie szybko do szkoły : klucz - zamek - kieszeń - rękawiczki z kieszeni i po kluczach.
Jeszcze pomyśle nad karabińczykiem ze sprężynką.Łatwo ją mocować do spodni , kurtek, czy tornistra. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mimo wszystko bym się bała, że ktoś sobie klucze już zdążył dorobić
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym zwyczajnie wyciągnęła konsekwencje albo dziecko płaci z kieszonkowego za wymianę zamków albo nie dostaje klucza i niech czeka pod drzwiami.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jako dziecko od siódmego roku życia biegałam z kluczem na szyi i dla mnie to była świętość. Pilnowałam tego klucza jak oka w głowie. Czułam się taka odpowiedzialna
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dzieci w podobnym wieku. czasami gubią klucze- inna sprawa, ze te kluczę często się potem znajdują, nawet i po roku wciśnięte w jakąś przegródkę mało używanej torby, spodni, kurtki albo po prostu w jakimś dziwnym miejscu typu kosz na pranie, kuchenna szuflada z kablami, żarówkami itp. Teraz mam w domu chyba z 6 kompletów, a miesiąc temu były 2 na 4 osoby - po awanturze , dorobienu 2 kompletów i przetrząśnięciu domu- mamy nadmiar. Wpisywanie przy kluczach nr. telefonu jest moim zdaniem niebezpieczne. Po samych kluczach nikt naszego mieszkania nie namierzy- przecież nie będzie biegał po mieście i próbował czy klucz pasuje do którychś z kilkunastu , kilkudziesięciu tysięcy mieszkań w danej okolicy. A po telefonie namierzyć czyjś adres, to już nie aż taki wielki problem. Wiele razy sama gubiłam klucze, wiele razy moje dzieci gubiły - nigdy nie wymieniałam zamków. No niech mi ktoś powie- jak potencjalny znalazca akurat złodziej (nie każdy znalazca to złodziej, przecież tych jest niewielki % w społeczeństwie), ma wiedzieć do którego domu, mieszkania to klucze
|
|
|
#10 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ja nosiłam klucze w wieku 9 lat i od tej pory nigdy ich nie zgubiłam... może kup im takie zawieszki na szyję
albo jak ktoś napisał wyciągaj konsekwencję. No nie wiem, Twoje dzieci, ale dla mnie to trochę dziwne, 3x w ciągu roku 11 i 14 letnie dziecko.. |
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szansa na to, ze ktoś zobaczy jak klucze są gubione, weźmie je i będzie śledził "ofiarę" albo dla żartu użyje ich do włamu do domu kolegi , są chyba nawet mniejsze od tego, że ktoś klucze po prostu celowo ukradnie, albo po prostu włamie się do domu bez kluczy tylko nie wiem- wytrychem czy jak tam to włamywacze robią. A na to już rady nie ma- a już na pewno nie pomoże doczepienie swojego nr telefonu do kluczy.
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Jest chyba dobry sposób na to żeby się nie przejmować zgubionymi kluczami. Ja stosuję go do dziś. W domu mam 3 zamki... Sama noszę tylko dwa klucze a dziecku daje tylko jeden. Zazwyczaj zamykamy tylko ten jeden zamek, więc jeśli dziecko zgubi klucz to i tak są jeszcze dwa inne zamki do których potencjalny złodziej nie ma dostępu. Jak mamy wyjść na dłużej to zamykamy dwa zamki, a jak wyjeżdżamy na noc to zawsze wszystkie 3. To taki mój sposób
|
|
#15 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na Twoim miejscu byłabym ostrożniejsza, łatwo i szybko zrobić taki odcisk klucza. Taki złodziej np będzie miał szczęście i znajdzie Twój klucz, zadzwoni, odda go pod same drzwi a potem wiadomo co się może stać .
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

nigdy nie zgubiłam. Ja na Twoim miejscu wymieniłabym jednak zamki.....niewiadomo kto oddał te klucze

.