![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ratunku !!! Okropne pazurki
Witam !!!
Mam problem . Moje paznokcie są okropne - małe , szerokie i takie jakby okrągłe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ratunku !!! Okropne pazurki
Raczej nie da rady zmienić ich kształtu, ale wydaje mi się, że nie masz wcale złych tych pazurków. Musisz dać im nieco podrosnąć, a jeśli masz z tym problem (łamią Ci się itp.) to pomyśl o utwardzeniu ich żelem (musisz poszukać na wizażu o utwardzaniu bo było sporo tematów). I myślę, że powinnaś przestać je piłować na półokrągło bo paznokieć rośnie prostopadle do linii piłowania. A jak chcesz je optycznie wydłużyć to nie maluj ich po bokach. Tzn. zostaw kilka mm niepomalowanych po każdym z boków i spróbuj jaśniejszego lakieru (w stylu kryjący beż, albo nawet biały). Albo ozdób jakoś fajnie pazurki to ludzie będą gapić się no zdobienie, a nie na kształt paznokci
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
jaaa dziewczyno
jak na 13 lat obgryzania to twoje paznokcie sa naprawde swietne jakbys widziala z czym ostatnio kobita do mnie przyszla... nie chce cie smucic ale z tym juz raczej nic nie zrobisz a na pewno nie bedziesz miala pieknej smuklej plyteczki
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Uważam, że masz bardzo ładne pazurki.
Też obgryzalam paznokcie, ale 19 lat :P Mam podobne. Aby wysmuklić płytkę noszę dłuższe pazurki opiłowane na okrągło (styl z lat 50tych ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki ,może nie jest aż tak źle ?
![]() ![]() ![]() PS: Magali , mogłabyś dodać fotkę swoich pazurków ? Edytowane przez czarodzieka Czas edycji: 2009-10-24 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dłuższe paznokcie wysmuklają optycznie całą dłoń i płytkę paznokcia. Piłuj na pół okrągło a gdy będziesz malowała na ciemne kolory one również optycznie będą wydawały się węższe. Kiedyś czytałam w gazecie, żeby malowac szerokie paznokcie nie na całej powierzchni a pozostawić po boku trochę miejsca niepomalowanego. Myślę jednak, ze to nie jest dobre rozwiązanie bo wygląda dość nieestetycznie. Polecam zapuścić pazurki i piłować na pół okrągło a napewno efekt będzie zadawalający.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno nie piłuj na prosto. Nosiłam jakiś czas squere ale jak były krótkie, to wyglądały niezbyt ładnie, a dłuższe mi przeszkadzały. Teraz mam bardzo długie (jak na mnie - 0,5cm ponad opuszek) i nawet na laptopie piszę bez problemu ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja bym zapuściła nad opuszek i opiłowała w kwadracik.
tak mi tu pasuje ![]()
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To zapuść dłuższe, mi się szalenie podoba matowy lakier inglota w kolorze beżu, KattiePL ma taki na swoim blogu, moim zdaniem wygląda rewelacyjnie na płytce.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez zapuscilabym troszke za opuszek i spilowala na kwadracik. Nie beda wygladac jak takie serdelki. I malowac nie na calej plytce- zostawiac wolne miejsce z boku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
ja tez obgryzałam, ok 10 lat.. mialam fatalny kształt, ale jak zaczełam sumiennie zapuszczac, to kształt sie poprawił. Ludzie sie teraz pytają czy to moje, czy tipsy
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Też jestem za zapuszczeniem za opuszek i opiłwaniem tak w kwadrat. Dobrze , że zdecydowałaś się coś z nimi zrobić i nie obgryzać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A co ja mam zrobić??
Mam paskudne paznokcie, nie dość że są małe to jeszcze szerokie przy koncu, cos ala taki trapez ![]() co z nimi zrobić?? pomocy. Marze o ładnych, nie za dlugich [paznokciach. Czekam na rady;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Moje paznokcie też są okropne. Jakieś 2 lata temy mama kupiła mi książkę o paznokciach itp. ....bo miałam postanowienie: nie obgryzać.....jakiś czas dawałam radę nawet rok czy nawet dłużej ale znowu wróciłam do obgryzania ....niestety...Dzisiaj znowu postanowiłam zapuszczać bo są okropne: szerokie, króciótkie...blee, ale nie wiem czy uda mi się uzyskac lepszy kształt paznokci....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dzięki za rady . Jak na razie to musiałam je troszeczkę skrócić i myślę , ze mam dłuższą płytkę
![]() ![]() Czy możecie powiedzieć mi jak ładnie i "skromnie" pomalować pazurki na święta ? Tzn. wiecie o co mi chodzi , na Wigilię , żeby ładnie wyglądały . Może jeszcze dzisiaj wkleję fotkę moich lakierów . Bye ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Obiecane fotki
![]() ![]() I jeszcze moje pazurki :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Butelkowo zielony.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Butekowo zielony lub fajnie wygądają paznokcie pomalowane wybielaczem do paznokci....super to wygląda....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
ja to mam już 22 lata i za sobą liczne nie udane próby odzwyczajenia się od obgryzania zazdroszczę ci że ci się udało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
im dłuższe paznokcie tym bardziej mają tendencję do zwijania się w rulonik, dlatego wydają się węższe. zapuszczenie ich na dłuższe spowoduje, że same z siebie z biegiem czasu zwężą się.
najlepiej zostawić je bez opilowania po bokach czy też na zupełnie prostokątno. spiłowane szpice boczne spowodują osłabienie się paznokcia na środku i będzie się strzępił od boków. całkowite spilowanie na idealny prostokąt z kolei osłabi te właśnie boczne szpice (kanty tego prostokąta). dlatego - jak najmniej majtania pilnikiem, malowanie lakierem (lub pokrycie zelem silikonowym) - paznokcie zawsze muszą być czymś pokryte i własciwe zabezpieczenie wolnego brzegu pazurków lakierem lub zelem. i będzie pieknie za max pół roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Magali;14889742]Uważam, że masz bardzo ładne pazurki.
Też obgryzalam paznokcie, ale 19 lat :P Mam podobne. Aby wysmuklić płytkę noszę dłuższe pazurki opiłowane na okrągło (styl z lat 50tych ![]() ![]() ja naprzykład nic nie umiem zrobić w długich paznokciach ...... ![]() i nie wiem co mam zrobić ![]() POMÓŻCIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na moje oko masz 2 opcje: - nic nie robić - bo i tak nic nie umiesz w długich - obciąć na krótko Pierwsza propozycja jest zdecydowanie bardziej kusząca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja też obgryzałam paznokcie. W sumie jakieś 12 lat
![]() Moje paznokcie były tak ohydne, że szkoda gadać.Płytka poszczerbiona do połowy paznokcia, opuszki opuchnięte. Coś potwornego. W połowie października stwierdziłam "dość". Mój narzeczony uwielbia jak się go drapie po pleckach, a ja miałam na rekach taki żal, że wstyd mi było rękę komukolwiek podać. I na początku jak odrastały moja płytka była dużo gorsza od twojej (bo Ty naprawdę masz fajne paznokietki. zapuść odrobinkę i migdałek według mnie). A teraz jak już dość urosły to się ładnie zwężają. Trzymam kciuki autorko ! ![]()
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Hej hej
![]() Jestem tu całkiem nowa, zupe.lnie nie wiem co tu gdzie jest ![]() Wskoczyłam do tego tematu bo z moimi paznokciami jest tak samo;/ Mam 17 lat dopiero, obgryzałam je bardzo długo, teraz nie mogę zapuścic bo od razu sie łamią;/ Są krótkie, nie które okrągłe inne kwadratowe;/ Co zrobi?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Mówią, że jedni palą papierosy, inny obgryzają paznokcie, bo podobno to problem psychologiczny...:rolleye s: hmm ja kiedyś obgryzałam i jakoś przestałam, ale jak mam jakiś zadzior czy złamany paznokieć a żadnego pilniczka czy nożyczek pod ręką , to czasami się ząbkami poratuje...
![]() są niby jakieś lakiery przeciwko obgryzaniu, czy one w ogóle działają? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)
|
hmmm no ja dalej walczę z obgryzaniem paznokci, już kilkanaście dobrych lat. Jednak w dobrych momentach- czasem takie mam- moje paznokcie są całkiem ładne. Z tym, że ja jestem zwolenniczką paznokcia piłowanego na kwadrat- półokrągłe mi nie przypadły do gustu, wtecy wyglądają całkiem ładnie i nie widac bym kiedykolwiek je obgryzała- wiec polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.