|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Koleżanka się na mnie obraziła i to za co :[
Za to, że ja do niej nie chcę dzwonić, gdy ona ma do mnie sprawę. Jesteśmy razem na studiach. Koleżanka widocznie uznała, że skoro ja zawsze do niej dzwoniłam to będzie tak zawsze, nawet wtedy gdy to ONA ma do mnie sprawę. Dziś taka sama sytuacja: Kamila dzwoni do mnie i szybko daje hasło: zadzwoń do mnie bo nie mam nic na karcie. Po raz pierwszy sie sprzeciwiłam, powiedziałam, że nie moge bo mam kosmiczne rachunki itd... ta się wściekła i prawie rzuciła słuchawką. Ja oczywiście (nauczona z domu, żeby tylko nikogo nie obrazić) napisałam jej meila i kilka sms tak jakby się tłumacząć, zaproponowałam jej, ze możemy porozumiewać się meilowo lub przez sms. Bez odzewu. WIEM, ZE JESTEM GŁUPIA I NAIWNA, moja własna głupota uwierzcie mi bardzo mnie boli, bo non stop ktoś mnie wykorzystuje. Jednak co poradze na to, że moja ukochana mamusia całe życie mnie uczyła jak być miłym, uczynnym itd... nie nauczyła mnie walczyć o swoje i teraz w tym wieku sama muszę się tego uczyć...Nie wiem czemu założyłam ten wątek, ale mi ulżyło...
![]() ps. wyobraźcie sobie sytuacje macie 22 lata, przyjeżdżacie na gościne, są wujkowie i ciotki Nagle wasza mama przy wszystkich do was z takim tekstem "Kasiuniu przywitałaś się z wujkiem Kazikiem", oczywiście ja się przywitałam z wszystkimi po kolei jak trzeba, jak wypada, by nikogo nie pominąć i taki tekst własnej matki do dorosłej dziewczyny i to przy rodzinie!!!! Edytowane przez piesiorka Czas edycji: 2009-12-08 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koleżanka się na mnie obraziła i to za co :[
wygadalas sie - to dobrze.
teraz wyluzuj i olej 'kolezankę', bo dobrze ocenilas sytuację. asertywność to dobra cecha, ale większość z nas musi ją sobie wykształcić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja nie wiem gdzie są Tacy ludzie jak ta Twoja kolezanka, naprawdę, dla mnie to w ogóle szok taka sytuacja...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Olej ją i tyle czy to prawdziwa kolezanka ?
lekcewazyc,szkoda nerwów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
nie to nie jest taka moja prawdziwa koleżanka, spotykamy się na zjazdach studiów zaocznych, razem się trzymamy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Znam też taki przypadek. Dziewczyna wiecznie bez kasy na koncie i dzwoni od innych, wysyła smsy.. Chamstwo normalnie.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tez tak czasem mam, irytuje mnie to starsznie, to, ze mam telefon na abonament nie oznacza, ze mam do kogos dzwonic jak on ma sprawe
![]() Ale jeszcze lepsze jest: przyjedz po mnie, no śmiech na sali jak nie jezdzilam samochodem, to zawsze mialam na taksowke, ew. prosilam ojca, zeby po mnie przyjechal. Z tym drugim sobie poradzilam, z telefonem jeszcze nie ![]() Kiedys jak odmowilam to uslyszalam, ze jestem pazera ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2009-12-08 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam taką znajoma... Daj zadzwonic, daj napisać esa ![]() I tak przez okrągły miesiac... Na początku ok, zdarzy sie, jakaś pilna sytuacja czy cos... No ale non stop ![]() Zaczeła mieć do mnie pretensje, ze jak nie może, przecież ona tylko na chwile ![]() To samo było z notatkami. Nie wytrzymałam, gdy przez miesiąc nie umiałam sie doprosić o własne notatki ![]() No ale jak sie można przejmować kimś kto się tak wyraża ![]() Olałam to jej gadanie, tyle. Pasożyty jedne ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Kiedyś miałam podobnie.Tylko u mnie zaczęło się od tego że bliska koleżanka popadła w poważne tarapty finansowe i byl czas że nie miala co zjeśc więc jej powiedziałam że jak cos chce to niech puszcza głuchego i oddzwaniałam, znałam jej sytuacje i wiedziałam że zamiast karty do telefonu woli kupić sobie i dziecku chleb i pretensji nie miałam.Ale tak się nauczyla że jak wyszla z tych kłopotow i już miala kase to nadal puszczala głuche
![]() Może Twoja koleżanka jak ochłonie też zrozumie że tak się nie robi,a jesli nie to cóż, to świadczy tylko o niej i nie masz się co przejmować. Edytowane przez 201608080935 Czas edycji: 2009-12-08 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Znam takich toksycznych ludzi... Niedawno (w końcu!) obraziła się na mnie koleżanka że przestałam odpowiadac na jej sms-y. Potrafiła ich wysyłac i 20 dziennie... Pewnie wykupowała jakieś pakiety i wolała pisac te bzdurne wywody niż po prostu raz na jakiś czas umówic się na telefon... Wkurzyłam się w końcu bo przez cierpliwe odpisywanie nabiłam sobie rachunek... Obraziła się ze stwierdzeniem że "się na nią wypięłam". Dalej jazda!!!
Takich egoistów należy odstrzeliwac bez żalu z listy znajomych bo inaczej wejdą Ci na głowę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam taką znajomą, która jak uzna że rachunek ma za wysoki, to wysyła smsy "zadzwoń do mnie". Taaa, a ja to darmowe mam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Asertywnosci mozna sie nauczyc.. i Tobie to polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
och ,jak ja nie lubię takiech "ZEBRAKOW".
musisz nauczyć się asertywności. jeśli mogę dam ci radę,ktora ja sama wykorzystałam.też źle się czuję kiedy muszę odmowić,więc zawsze w takim wypadku tłumaczę się ze swojego odmiennego zdania. może ktoś powie,a po co się tłumaczyć..to jednak z własnego doświadczenia wiem,że sytuacje NIE,BO NIE są bardzo niemiłe dla mnie i mogą powodowac rożną interpretację. zacznij od małych kroczkow,a poczujesz się lepiej. pamiętaj,że ludzie traktują nas tak,jak im na to pozwalamy.na szacunek trzeba sobie zapracowac. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-12-09 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę mnie to irytuje nie powiem, ale nie przejmuję się tym dłużej niż kilka sekund. Czasem tylko zapytam czy naprawdę myśli, że jestem taka niewychowana ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.