|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moje eksperymenty z drutem- Nestkaa zaprasza:)
Witam serdecznie
![]() Od jakiegoś czasu komentuję biżu innych forumowiczek,sama jednak nic jeszcze nie pokazałam. Postanowiłam to zmienić, chociaż przyznam,że mam obawy czy to oby nie za wcześnie (tak naprawdę nie mam jeszcze czym się pochwalić) ![]() Już od dawna myślałam o tym,żeby robić biżuterię, ale jakoś czasu nigdy nie było i chyba odwagi ![]() Pierwszy raz trafiłam na to forum w listopadzie zeszłego roku, w grudniu złożyłam swoje pierwsze zamówienie i zrobiłam kilka "zwyklaczków" jako prezent dla rodziny i znajomych ![]() Dopiero tutaj zobaczyłam jakie cuda można tworzyć przy użyciu drutu i dlatego postanowiłam trochę poeksperymentować z drutem. Moje prace chciałabym pokazywać w tym wątku i w ten sposób z czasem zobaczyć,czy robię postępy ![]() Co do zdjęć to jestem amatorką, jeśli chodzi o fotografowanie biżuterii, ale postaram się,aby zdjęcia były coraz lepsze ![]() Za wszelkie uwagi i rady z góry dziękuję ![]() Załącznik 2792002 Załącznik 2792003Załącznik 2792004Załącznik 2792005 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Moje eksperymenty z drutem- Nestkaa zaprasza:)
Bardzo ładnie Ci wyszły - zwłaszcza drugi wisior mi się podoba, fajny projekt, niby prosty, a efektowny i oprawa gra z fasetowanym kamieniem, i trzeci - kamień w spokojnym kolorze (na pewno w realu wygląda pięknie), asymetryczna oprawa ładnie się prezentuje i podkreśla jego owal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wirelko
![]() akurat przy drugim najbardziej się napracowałam bo drucik mi się łamał i troche kłopotów z nim miałam ![]() za to przy trzecim wytrenowałam "owijańce" i po skończeniu paluszki strasznie bolały ![]() marzy mi się robić pierścionki,bo po wisiorach to moja druga miłość,ale jeszcze chyba muszę trochę potrenować bo raz już próbowałam i mi nie wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Podoba mi się pierwszy wisior.Śliczny kamień.
I ostatni.Trochę za ciemne zdjęcia dlatego nie oddają uroku kamieni. Na owijaniu się nie znam,ale wydaje mi się ,że równiutko poowijałaś. Jak dla mnie pierwsze owijasy są super ,daleko mi jeszcze do tej techniki.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Masz bardzo fajne pomysły i jeśli o to chodzi, to wszystkie prace mi się podobają. Jeśli chodzi o owijanie, to myślę , że przy pierwszej pracy kiedy łączyłaś dwa druty nie powinnaś najpierw owijać bazy a później łączyć ją z drugim drutem a łączyć je przy owijaniu- będzie estetyczniej, jeśli dobrze Ci to wytłumaczyłam. I jeśli robisz ze srebrnego drutu, to na końcu zawijaska ( trzecia praca) zrób kuleczkę, będzie ładniej. Wiem że do posrebrzanych można przykleić kulkę ale sama nigdy tego nie robiłam. W sumie to sama dopiero się uczę i niewiele więcej mogę pomóc. Jak dla mnie początek bardzo udany
![]() ![]()
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Na owijaniu za bardzo się nie znam, ale myślę, że ja na początek to jest super. Bardzo podoba mi się drugi wisior-super pomysł. Myślę, że fajnie by też wyglądał zoksydowany. Trzeci wisior też jest fajny, lubię takie oplatane kamienie, chętnie bym go założyła. Ogólnie, jak na początek jest super. Czekam na Twoje kolejne prace. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
malajka_mk bardzo dziękuję
![]() Nie wiem dlaczego te zdjęcia takie ciemne wychodzą,robiłam je rano przy oknie bez lampy i prawda,nie oddają uroku kamieni. Nadia777 również dziękuję, każda rada jest dla mnie cenna ![]() gabii86 bardzo, bardzodziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nestka pomysły świetne, w pierwszym wisiorze trochę krzywa baza jest w drugim też troszkę, ale za to 4 jest dla mnie numerem jeden
![]() ![]() co do zdjęć, to ja robię podobnie jak Killa okładam wszystko dookoła pieluchami tetrowymi (bo tego mam ostatnio pod dostatkiem) i z góry daję mocne światło z żyrandola opuszczanego w kuchni (bo tam mam najmocniejszą żarówkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
lwica83 zgadza się ,bazy są krzywe,drut pod palcami robi się miękki i krzywi mi się strasznie eh
![]() Dziękuję za rady co do zdjęć,u mnie pieluch tetrowych już nie ma, chyba że gdzieś znajdę stare albo spróbuję z prześcieradłem,tylko że ja mam same kolorowe,a to chyba białe musi być? no cóż coś pokombinuję ![]() Dziękuję za odwiedziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziś chciałabym pokazać tylko jeden wisior, nic specjalnego,ale jestem dumna z niego
![]() ![]() Kamień to agat. Pierwsze zdjęcie zrobiłam przy oknie w świetle dziennym,drugie i trzecie to pokombinowałam ze światłem i prześcieradłem za radą Killa Ree i Lwicy83 ![]() Sama nie wiem,które zdjęcia lepsze ![]() Załącznik 2799919 Załącznik 2799920Załącznik 2799921 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Piękny, taki elegancki i klasyczny. Ma w sobie to coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajnie Ci wyszedł ten wisior
![]()
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Gabii86, Nadia777 dziękuję dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Następnym razem będę pamiętać, dzięki za radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Masz bardzo ciekawe pomysły na wrapki, a to że tam czasem coś krzywo wyjdzie, czy się pogniecie - kwestia wprawy - mnie też się to zdarza
![]() Co jedynie mogę zasugerować to staraj się ciasno owijać i dociskać drucik, wtedy nie będą się robić odstępy i nawet jak drucik nie będzie idealnie rozprostowany to nie będzie się to rzucać w oczy tak bardzo. A tak w ogóle to bardzo mi się podobają twoje biżutki i chętnie obejrzę kolejne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Bardzo mi się podoba ostatni wrapkowy wisior
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.