|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
moje wrapkowe (i nie tylko) prace :)
Witam was,
jak tak przeglądam wasze biżuteryjne dzieła to oczu nacieszyć nie mogę ![]() Są przepiękne. Ja bardzo długo robiłam takie zwykłe kolczyki, ale urzekły mnie niezwykle wrapki i od jakiegoś czasu próbuję co nieco "owijać". Ponieważ lubię różnorodność eksperymentuję też z plecionkami, ale to jednak wrapki bardziej mnie fascynują. Tylko jako początkująca nie czuję się zbyt pewnie i chciałabym waszego świeżego spojrzenia z zewnątrz ![]() Chciałam wam pokazać kilka prac: 1. Zielono-czerwone sopelki (zrobiłam je dla mojej mamy, która uwielbia zielenie) 2. Kule ametystu z drobnymi kuleczkami hematytu (po zrobieniu doszłam do wniosku, że wyszły troszkę puste w środku i takie bardzo proste) 3. Inna odsłona zielono-czerwonych sopelków 4. Drzewko zrobiłam na podstawie znalezionego w internecie tutorialu 5. Wisiorek z cyrkonią 6. Wisiorek z kryształkami Swarovskiego (początkowo miały to być kolczyki, ale po zrobieniu pierwszego nie doczekałam się drugiego )7. Prosty komplet "plecionkowy" 8. Słodkie kuleczki plecionkowe, które zrobiła dla mnie moja siostra Edytowane przez monka1123 Czas edycji: 2010-12-05 o 21:29 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: moje wrapkowe (i nie tylko) prace :)
Witaj
![]() bardzo podobaja mi się plecionki (choc rozumiem że ostatnie nie sa twojego autorstwa?) i drzewko. Najmniej nr 5- ciekawie wyglada rama wisiora ale w środku troche pusto i ten zawijasek wydaje się byz niebezpiecznie podatny na zahaczenie i uszkodzenie. Ogólnie wrapki jak na pierwsze bardzo udane.
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() To prawda - ostatnie są autorstwa mojej siostry, ale bardzo chciałam je pokazać - mam nadzieję, że nikt nie będzie miał nic przeciwko. A nad "wypełnianiem" wnętrza biżuterii faktycznie muszę popracować - efekt nie zawsze mnie zadowala a wychodzi to już po zrobieniu... Bardzo podobają mi się za to twoje prace ![]() Z plecionek mojego autorstwa mam jeszcze te: Edytowane przez monka1123 Czas edycji: 2010-12-05 o 21:31 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
no plecioneczki naprawde ładnie Ci wychodzą- niby proste ale maja w sobie elegancje i styl
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobają mi się te plecione prace
Co do wrapów to nie są złe. Czegoś im brakuje, ale skoro Cię do nich ciągnie to myślę, że dopracujesz technikę i będzie super
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładne prace, szczególnie plecionki, ale wrapki też niczego sobie
![]() Udany debiut, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne drzewko i plecionki. Zdjęcia też bardzo fajne (a na tym punkcie wyczulona jestem, bo na początku sama strasznie się męczyłam, żeby moje prace wyglądały jako-tako
)I zdolną masz siostrę A macie może wzór na te plecione kuleczki?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Wzoru tych kuleczek jako takiego nie posiadamy. Właściwie pojawiły się one w trakcie pracy - tak przypadkiem ![]() Czasem jak coś zacznie się robić i na bieżąco wprowadza się różne modyfikacje i koncepcje to nie zawsze efektem końcowym jest dokładnie to co pierwotnie miało wyjść. |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
witam
ten pomysłowy i ładniutki ten także super ale gdzieś cos podobnego już widziała, moze dlatego że motyw drzewa w wisiorach jest popularny, sama kiedyś popełniłam w podobie plecioneczki wszystkie super sie prezentują, za całokształt ![]()
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne są te dwie ostatnie plecionki.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
no plecioneczki są piękne
zdolna bestia jesteś !
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Dziś moje najnowsze prace:
- plecione 'Poranne Mgły' z kryształków Swarovskiego; - moje pierwsze doświadczenie z oksydowaniem - małe wkrętki z marmurem ametystowym oraz 'Miętuski' (w wersji przed i po oksydowaniu - mnie bardziej podobały się przed...) Edytowane przez monka1123 Czas edycji: 2010-12-05 o 21:34 |
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Zakochałam się w Porannych Mgłach
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
no poranna mgła jest cudna!
uwielbiam svarki ;D
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
cały wrzucik bardzo mi się podoba, bardzo!
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Marta ma rację, cały wrzut jest świetny!
![]() Dla mnie plecionki najlepsze ![]() Wrapki też bardzo interesujące, niby nie lubię małych kolczyków, ale te bardzo chętnie bym nosiła
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza i druga para - obie śliczne
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się bardzo podobają pierwsze plecione kolczyki ze swarków. Wkrętki też ładnie się prezentują. W ostatnich nie podoba mi się zamotanie drutu przy loopie
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wam wszystkim za wasze opinie
![]() Właśnie dzięki takim komentarzom mam szansę bardziej się przyłożyć do kolejnych wykonywanych prac bo wiem na co zwracać większą uwagę. |
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Popieram zdanie moich przedmówczyń, plecionki naprawdę ciekawie Ci wychodzą
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
A ja widziałam te wkrętki na żywo i przyznam, że w realu są jeszcze ładniejsze
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
Monka, to tym bardziej jestem pełna podziwu dla Waszego talentu
A jeśli pokusicie się o jakiś tutorialik, jestem pierwsza chętna
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Wkrętki mnie urzekły. Są świetne. no i poranne mgły też piękne. Czekam na kolejne prace
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Obie ostatnie plecionki, kulki malinowe i drzewo to moje typy. Obie z siostrą macie duże możliwości.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Plecionka śliczna
![]() Ale wkrętki to jak dla mnie nr 1. ![]() Takie fajniutkie malutkie i pomysłowe Wpadły mi w oko
|
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
Aillil, gabii86, kulkam, Nadia777, 101Milka, kasia_kati - bardzo dziękuję za miłe słowa
![]() Święta minęły szybciutko i niekoniecznie leniwie... z nimi właśnie związane są pierwsze kolczyki (małe sprężynkowe wkrętki z kryształkiem Swarovskiego) i wisiorek w tej "wrzutce"- stały się prezentami świątecznymi ![]() Natomiast ostatnie kolczyki - z fasetowanymi kuleczkami granatu i oponkami karneolu - to moje najświeższe dzieło - jeszcze nie zoksydowane, ale pewnie będzie
Edytowane przez monka1123 Czas edycji: 2010-12-05 o 21:37 |
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy komplet fajniutki a drugie kolczyki piękne, po oksydzie będą na pewno jeszcze piękniejsze. Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku.
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Za pierwsze należą Ci się
jakie one maluśkie! Ja nawet jak mam w założeniu jakiegoś mikruska to wychodzi większy niż chciałam A Twoje są idealne, a róż sprawia, że dodatkowo są rozkosznie słodkie
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Piękne
Pierwszy komplecik taki delikatny i subtelny, za to kolczyki z karneolem i granatem... powiedziałabym, że są dla kobiety pełnej seksappelu, tańczącej tango w czerwonej sukience... Tak zareagowała moja wyobraźnia na Twoje tworki :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

)

i inne tworki bizuteryjne
)

jestem również