|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wredne pseudo koleżanki, przyjaciółki...wasze doświadczenia
Witam was... postanowiłam założyć ten wątek ponieważ bardzo się rozczarowałam i ryczę cały dzień. a wiec:
Mam 31 lat pracuje od 17 roku życia szkoła...studia i i od 2000 stał praca. Cały czas pracowita jak mróweczka...jestem ambitna zawsze ponad normę i dla narodu...pracuje w służbie publicznej(miejskiej). Cały rok zasuwałam i w pierwszych dniach grudnia mój kierownik oznajmił, że odchodzi i widzi mnie na tym stanowisku tylko, że widział też moją kochaną ![]() ![]() Jakie wy macie doświadczenia co was denerwuje? Pracujecie...studiujecie uczycie się więc gdzieś stykacie się z pseudo koleżankami jak wy sobie z nimi radzicie bo ja planuje zemstę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wredne pseudo koleżanki, przyjaciółki...wasze doświadczenia
chyba mamy podobne charaktery bo też mściwa jestem
![]() ![]() Ja chociaż młoda,też doznałam przykrości ze strony koleżanek ![]() Najbardziej irytuje mnie moja sąsiadka..... ![]() ![]() ![]() Niektórzy ludzie to naprawdę są dziwni i śmieszni.... ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiem coś o tych pseudo koleżankach i normalnie zal mi ich jest gdy wychodzą z siebie tylko po to aby zniszczyć kogoś dla swoich korzyści, a co do czego to albo stawają się do bicia co to nie ja albo idą ze spuszczoną głową ale także i na odwrót pokazują swoją wyższośc . Moja rada to olewka, z takich ludzi trzeba śmiać się ile wlezie. Kiedyś przyjdzie taki dzień, że te osoby przyjdą po pomoc albo wyjdą ich fałszywe spiski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja raz się nieźle przejechałam na "przyjaciółce", bo obgadujące kumpele to już standard. Po prostu złapała za złe gacie (męskie
![]() Miałyśmy trzecią dziewczynę do kompletu i obie powtarzały, że czują się lepsze od tej drugiej (przyjaźniły się też między sobą). Chyba jasne, dlaczego się wymiksowałam z tego towarzystwa? ![]() Teraz jestem bardziej zdystansowana do ludzi, wiem, komu ufać (ale już nie bezgranicznie ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a ja nie mam jakichś oddanych przyjaciółek
![]() bo też całe życie byłam naiwna, wierzyłam, a ludzie kopali mnie po ![]() i nigdy nie byłam mściwa. zawsze wyczałam w poduchę, zamiast iść sie odegrać. jaką zemstę planujesz? środki na przeczyszczenie w kawie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Przykład pierwszy z brzegu: jak tylko "pseudoprzyjaciółka" dowiadywała się, że jakiś facet mi sie podoba, to zaraz do niego podwalała. Kiedy w końcu zwróciłam jej uwagę, a właściwie wywrzeszczalam prosto w twarz, prosto w oczy skłamała że "przecież ona ich tylko sprawdza, czy beda mnie w przyszłości zdradzać".. taa jasne Mało? drugi przykład: nie jestem pedantką, nie mam fioła na punkcie wysprzątanego pokoju (reszta domu to co innego ![]() Jeszcze mało? Trzeci przykład: poznałam pewnego chłopaka, ale że on nie mieszka nawet w naszych okolicach (poznalam go tuż przed jego wyjazdem do Anglii)kontaktowałam się z nim przez gg, maile. Jakoś tak wyszło że ona zdobyła jego nr gg i pisała do niego. On często przesyłał mi ich wspólne rozmowy, kiedy to smarowała mnie byle shitem, żeby tylko mnie skompromitować w jego oczach. Ale naprawdę przegięła, kiedy on napisał, że przyjeżdza do Polski na wesele kuzyna, chciał mnie zaprosić ale ja byłam wtedy na praktykach ponad 100 km od miejsca zamieszkania i nie mogłabym przyjechać na sobotę. Napisał jej o tym a ona bez zająknięcia "To ja z tobą pójdę. Wiesz, umiem lepiej tańczyć niż Anka, częściej jestem zapraszana na wesela jako osoba towarzysząca, zresztą, o wiele lepiej się poruszam, a ona w tańcu to wiesz, jak pokraka.." - jak On mi to przesłał - oczywiście wyśmiał ją i powiedział że na oczy go nie widziała a na wesele sie wprasza, zna go tylko z opowieści, to chyba z nią jest coś nie tak - powiedziałam wszystko co o niej myślę i chyba wtedy nastąpiła ostatneczna agonia naszej "przyjaźni". Jak to mówią "miłość zaślepia" - w moim przypadku należy zamienić słowo "miłość" na "przyjaźń" - z prespektywy czasu, jak wspominam to, co ona mi zrobila, to zastanawiam się, jak ja mogłam z nią wytrzymać prawie 4 lata?! Oczywiście wspomniane wyżej 3 historię to zaledwie mały procent tego, o co mam do niej żal, to czubek góry lodowej tego, ile krzywd mi wyrządziła. A mścić, to ja sie potrafię.. szczególnie za obgadywanie mnie i obrabianie mi tyłka.. I za szantaże z jej strony "Bo powiem ludziom że.." ojjj umiem, umiem.
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
prawdę mówiąc nie widzę nic wrednego w zachowaniu "koleżanki" założycielki wątku. no bo jednak logiczne, że ona ma też prawo być ambitna i chcieć tego awansu, niby czemu miałaby Tobie go odstąpić? tym bardziej że to koleżanka, nie jakaś przyjaciółka która miałaby jakieś powody...
swoją drogą doświadczenie z "przyjaciółkami" też miałam. i to ile razy. nie wiem czy to moja wina, że tak źle ludzi dobieram? kiedyś 2 moje NAJLEPSZE za przeproszeniem mnie tak wydy*ały że do dzisiaj jest kłótnia i siekiery latają. 2 lata temu też nagle tragicznie zerwała się przyjaźń po tym, jak okazało się że mamy całkowicie odmienne cele i wartości, oczywiście w dosyć dramatycznych okolicznościach. nie mówiąc o "koleżankach" których jest masa i WSZĘDZIE, które obsmarowują za plecami swoje przyjaciółki, mnie, wszystkich. mam nadzieję że moje obecne przyjaciółki takie nie są. i że nie skończy się tak jak moje 2 poprzednie jedyne przyjaźnie.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje historie wydają mi się baaardzo bliskie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- moze wredna to zle uzyte slowo, ale wyszlo z niej jaka jest szczera skoro najpierw mowila ze nie chce dostac awansu etc., a pozniej jaka szczesliwa. No coz, swietna gra ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
trafiłaś w sedno...
odpowiadam co w tym dziwnego laska została awansowana dlatego, że jest samotną matka ma konkubenta który siedział 5 lat za złodziejstwa i chahmentcwa a dodam, że pracuje w instytucji państwowej i osoba na tym stanowisku musi mieć nieposzlakowaną opinie i akie tam - ja cały miesiąc pisze sprawozdanie, spuszczam się i gładzę i ulepszam i jak tylko mam wolne ona je drukuje i siup kierownikowi na biurko jako swoją prace (naturalnie sprostowała, że to moja praca) - spóźnia się godzinę...tłumaczy się głupio i wychodzi przed czasem - w dzienniku raportowym wpisuje czynności które ja np. wykonałam - jak jej płonie salon w domu to wszyscy się składają i rezygnują z paczek świątecznych a ona za tą kasę w tym salonie robi sobie drzwi ze szkła i kupuje tv - a na drugi dzień po zakupie sępi na przecier na zupę i skomle o pożyczkę a potem wpada do pracy w bucikach za 500zł od swojego misia przestępcy...który w ramach resocjalizacji prowadzi bar dla kurewek i sprzedaje nie leganie drzewo które wycina też nielegalnie....dodam, że kochana jest kuratorem sądowym i zajmuje się takimi jak jej konkubent (koledzy) - jak mówi coś to robi z siebie świętą, dobrą, biedną, taka dziewczynka z pierwszej ławki z rączką w górze zawsze przygotowana i wytykająca błędy z tą zemstą to oczywiście emocje...popłacze sobie i mi przejdzie oraz naturalnie się zwolnię bo jak bym miała usłyszeć z jej ust polecenie to bym się jej schewtała na twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
wysłała mi sms'a właśnie,, ....nie gniewaj się ale mój......mnie namówił bym spróbowała a ja też mam prawo do awansu i a ty sobie poradzisz ...ja pierwsza dostałam tą propozycje a tobie zaproponowano bo ja nie chciałam a ty się tak napaliłaś niepotrzebnie.
wiecie co to nie chodziło o kasę bo marna, prestiż też nie, ....dla mnie to było wyzwanie i zmiana bo miałam dość i wpadałam w rutyne ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- na szczęście inni ją też kochają i szykują jej górki wiec na starcie ma laska przesrane...a jak ja się zwolnię to nie będzie jelenia który strzeli jej markę więc szybko się na niej poznają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co odpiszesz? Ja bym jest napisała że gratuluję awansu, który dostała za pracę, którą ty wykonałaś.. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- ,, gratuluję awansu, który dostała za pracę, którą ty wykonałaś..'' ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Jesteś kochana ![]() ![]() Dziewczyny pomogła mi jak sobie pogadałam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też często pomagaja takie zapiski, od razu sie lepiej człowiekowi na duszy zrobi ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
zastanawiam się jeszcze co powiedzieć kierownikowi bo to też ktoś z pseudo klasą się okazało bo o tym, że odchodzi od 1 .12. wiedzieli wszyscy...nawet babka w barze...a pracownicy nic a dziś 30 i jutro ma urlop...pracowaliśmy razem 10 lat może jakieś dziękuje...trzymajcie się ...papa..Słoma z butów ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja z X. przyjaznilam sie 4 lata! Mowilam jej WSZYSTKO , potrafilam zrobic dla niej na prawde duzo , bardzo cenilam nasze relacje duzo jej wybaczylam
![]() Mialysmy jechac razem na wakacje Pracowalam 1,5 miesiaca zeby dorobic sobie do wyjazdu . przez ten czas coraz bardziej sie od siebie odsuwalysmy ona zaczela robic jakies dziwne zagrywki w moim kierunku a ja napraawde bylam sklonna sie z nia pogodzic. tydzien przed wyjazdem pow mi ze nigdzie nie jedziemy ![]() ![]() ![]() To dopiero przyjaciolka, co ? ![]()
![]() |
#21 | |
DOMator
|
Cytat:
To straszne, że jedna osoba potrafi zrobić tyle świństw bezkarnie, manipuluje ludźmi i wprowadza fatalną atmosferę w pracy. Może w końcu zaplącze się w swojej pajęczynie i wyleci z pracy tak jak to się stało w poprzedniej pracy, gdzie kombinowała, awansowała, aż w końcu z hukiem wyleciała. Nie życzę nikomu źle, ale w końcu historia lubi się powtarzać ![]() Eh, to sobie ponarzekałam...
![]() |
![]() |
#22 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- Cytat:
Mój kochny mąż mnie pociesza i właśnie dla jaj knuje jak się odgryźć...a ja chyba wypije mu całą wiśniówke jaką zrobił na zimę ...już mi jest tak błogo i patrze na jedno oko. Nawalić się na smutniaka...przerąbane. Inaczej wyobrażałam sobie zakończenie roku. Obciach straszny jest z tym, że w euforii pochwaliłam się rodzinie i teraz straszna wiocha i wstyd. Mówicie tu o przyjaźniach poza pracą...z tym też jakoś niewychodzi mi bo zawsze wychodzi podobnie...choć miałam tylko 2 przyjaciółki 1. obraziła się po tym jak poznałam ją (bo samotna i na dodatek dziewica w wieku 30 lat) z gościem na wózku dodam, że na niego leciała...potem się posypało bo to za dużo czasu z mężem spędzam i to ona mnie odwiedza a nie ja ją 2. po tym jak się po 15 letniej przyjaźni przyznała, że kocha inaczej wmówiła mi, że tego nie akceptuje (żeczywiście tylko dla jej laski pomagałam kupić bieliznę) a potem wpadła w kompleksy jak wybrałam z mężem parę na świadków na nasz ślub a nie ją...(przykro mi było jak obok mego krzesła na weselu było pusto) Moim największym przyjacielem jest mąż i coś w tym jest, że z laską to tylko na zakupy i ploty ale przyjaźń tyko z facetem...chyba, że spotkam kiedyś jaką przyjaciółkę od serca.....kto wie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
DOMator
|
Cytat:
Nie ma w takiej znajomości rywalizacji o faceta, figurę, fryzurę itp. Mam też koleżanki, żeby nie było ![]() Najlepsze relacje mam z koleżanką ze studiów. Mieszkamy w innych miastach, ale często mamy kontakt, nadajemy na podobnych falach, mamy podobne cele w życiu i podobnie patrzymy na świat. W ogóle ludzie ze studiów są mi w tej chwili bliżsi niż dawni znajomi z liceum, z ludźmi z podstawówki utrzymuję całkiem dobry kontakt. Mam też sporo znajomych spoza pracy, szkoły, podwórka i tych bardzo lubię, bo łączy nas pogląd na świat, a nie same wspomnienia. Za to moi koledzy potrafią świetnie poprawić humor, wyciągnąć całą paczkę na weekend za miastem, czy na imprezę. Są bardziej bezproblemowi niż ja, rzucają hasło i od razu realizują nie roztrząsając czy się uda czy nie.
![]() |
![]() |
#24 |
Buc
|
Kiedy byłam młodsza ( wiek koło 17 , 18 lat ) miałam kilka takich 'koleżanek'. Pisać nie będę co się działo, bo to dziś nie mam zamiaru ani ochoty o tym myśleć.
Po jednym z wydarzeń z owymi paniami zerwałam zupełnie kontakt, przestały dla mnie istnieć. Na szczęście poza nimi, dalej były mi najbliższe dziewczyny ze mną. Teraz, po przeszłej weryfikacji, mam 4 najbliższe przyjaciółki gdzie wiem, że zawsze mogę na nie liczyć. Nie liczy się ilość tylko jakość. ![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ja też w życiu natknęłam się na takie pseudo koleżanki . Jedna chciała mi zabrać faceta ,ale nigdy się nie przyznała tylko udawała dobrą koleżankę.Ja z takimi odrazu kończę kolestwo . Teraz po latach złych doświadczeń mam dystans do przyjaźni z kobietą .Faceci w tej roli są lepsi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.