![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 861
|
"Galerianki" widzia³y¶cie ten film??
By³am wczoraj na tym filmie i powiem szczerze, ¿e siê trochê u¶mia³am tak jak i reszta ogl±daj±cych, w szoku by³am, ¿e a¿ tyle Panów by³o na tym filmie
![]() Pojêcia nie mia³am, ¿e takie cos siê dzieje, mo¿e i dlatego, ¿e mieszkam w ma³ym miasteczku i tu galerii nie mam, ale z tego co zdo³am zaobserwowaæ to mieszka u mnie dziewczyna, co nie ma pracy, nie chodzi juz do szko³y, ma 4 rodzenstwa, rodziców bez pracy i chodzi ubrana tak, ¿e oko siada;/ W ka¿dym razie fajny film, przypomina czasy szkolne, trochê wulgarny ale ¶mieszny jak cholera ;D I najleprzy teks: "whatever" ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
Dot.: "Galerianki" widzia³y¶cie ten film??
tylko koncowka przegieta raczej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 482
|
Cytat:
![]() spoiler: samobójstwo, brak fundamentalnej wiedzy o seksie, materializm w najczystszej postaci, upadek moralny cz³owieka, sprzedawanie siê za kasê, ¶wiat rz±dzony mani± posiadania <<<--- prawdziwy ubaw po pachy ![]() Jaka szkoda, ¿e tak niewiele nastolatek zrozumie ten film... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 372
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 543
|
Ten film nie jest ¶mieszny tylko tragiczny. Szkoda, ¿e skupi³a¶ siê na wulgarnym jêzyku, który ciê tak rozbawi³, a nie dostrzeg³a¶ prawdziwego dramatu tych dziewczyn. Jak ja by³am na filmie to polowa sali te¿ r¿a³a ze ¶miechu. W±tpiê, ¿eby zrozumieli przes³anie Galerianek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
a mnie martwi to, ile mlodych dziewczyn czy nawet dziewczynek stwierdzi, ¿e takie ¿ycie jest calkiem fajne .. i pójdzie w ich kroki
![]() w koñcu ka¿da marzy, ¿eby mieæ to co najlepsze .. ogólnie dobry film - je¶li chodzi o przekazan± tre¶æ, ale powinien miec chyba ograniczenie wiekowe .. ( a mo¿e ma ![]() z 2 strony jednak, ukaza³ realia .. - wystarczy rozejrzec siê po centrach handlowych .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 214
|
Szczêka mi opada, kiedy widzê komentarze w stylu 'fajny film, ubaw po pachy' lub '¶mieszny jak cholera'. TEN FILM TO NIE JEST KOMEDIA! Chyba ¿e kto¶ boki zrywa widz±c, ¿e kto¶ niszczy ¿ycie swoje i nie tylko swoje w tak tragiczny sposób. Przepraszam bardzo, ale mnie akurat nie ¶mieszy to, o czym wspomnia³a moja poprzedniczka:
Cytat:
S³uchaj±c relacji znajomych, którzy tak¿e byli na tym filmie w kinie bardzo cieszê siê, ¿e przynajmniej ja mia³am szansê obejrzeæ go w ciszy, skupieniu, spokoju, bo akurat na moim seansie trafi³am na ludzi, którzy chocia¿ z pozoru pragnêli zrozumieæ problem poruszony w filmie. Chcia³abym wiedzieæ, ile lat ma za³o¿ycielka w±tku. Mnie ten film bardzo poruszy³, je¶li nie wstrz±sn±³, a mam tylko 15 lat i po prostu czu³am siê za¿enowana tym, ¿e pomimo spokoju podczas seansu, kiedy doro¶li ludzie wychodz±c z sali po prostu ¶miali siê, powtarzali jakie¶ kwestie bohaterek...
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 467
|
a nie wiecie kiedy ukarze sie dvd? nie mam okazji wybrac sie do kina, albo chociaz moze wiecie czy mozna juz go gdzies sciagnac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
biegam dla Zabawy
Wiadomo¶ci: 5 181
|
O, matko. To ja trafi³am na wyj±tkowo normalne towarzystwo w kinie. Fakt, ¿e na sali by³o tylko kilkana¶cie osób, ale nikt chyba nie ubawi³ siê po pachy
![]() Film ma niedoci±gniêcia, ale samo to jaki problem pokazuje sprawia, ¿e poleci³abym obejrzeæ. Przykre, ¿e niektórzy maj± tak ma³± wra¿liwo¶æ, ¿e "Galerianki" ich ¶miesz±. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Film jest tragiczny, a nie ¶mieszny. Na sali wybuchali ¶miechem tylko nastolatki, którzy kompletnie nie rozumiej± przes³ania. Bardzo przykre. Nawet martwi mnie to, ¿e pokazane ¿ycie mo¿e byc przyk³adem dla wielu, a nie ostrze¿eniem.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 152
|
.
Edytowane przez treeth Czas edycji: 2010-05-07 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 397
|
cinema-city
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 326
|
W Heliosie równie¿ graj±.
![]() |
#14 |
biegam dla Zabawy
Wiadomo¶ci: 5 181
|
Nie wiem sk±d jeste¶, wiêc dok³adnie nie poradzê, ale spójrz w studyjnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Oczywi¶cie, ¿e film jest raczej tragicny, bo ja sobie takiego postêpowania nie wyobra¿am.
A ¶mieszne s± po prostu teksty Mileny, przypominaj± czasy szkolne, no nie mówcie ¿e nie ¶mia³y¶cie siê jak wyzywa³a nauczycielkê ![]() Mnie film nie poruszy³, bo w moim miasteczku dziewczyny to robi± za darmo, wiêc szacunek dla galerianek ;/
![]() |
#16 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem Wam dziewczyny, ¿e na jakie¶ 40 seansów Galerianek, które widzia³am, tylko dwa razy spotka³am siê z tym, ¿eby kto¶ siê nie ¶mia³. Durna m³odzie¿ przychodzi i ¶mieje siê z ka¿dego tekstu i z ka¿dej dramatycznej sytuacji...
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
No chyba pracuje raczej :P
Przykro mi ¿e mam taki niski poziom poczucia humoru...
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Yes
![]() To nie chodzi o poziom poczucia humoru. Tylko ogólnie o poziom inteligencji. Tylko gówniarze, albo totalni idioci widz± w tym filmie co¶ zabawnego.
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 700
|
¦MIESZNY?
Ten film jest PRZERA¯AJ¡CY! Nie wiedzia³am co mam ze sob± zrobiæ, jak go ogl±da³am i jak dotrwaæ do koñca. Najgorsze jest to, ¿e s³ysza³am i czyta³am wypowiedzi osób, które mia³y okazjê ogl±daæ film w¶ród roze¶mianych nastolatków na sali. I to jest tragedia, ¿e nie dostrzega wiêkszo¶æ tragizmu tego filmu i rzeczywisto¶ci w nim przedstawionej. ¯aden tekst nie jest w nim ¶mieszny, bo skrywa siê za nim tragedia nastolatek naszego kraju. Kraju tak naprawdê prze¿artego konsumpcjonizmem i nêdz±. I do czego prowadzi takie po³±czenie? Skoro wszystko jest towarem to i ja mogê byæ towarem bylebym tylko mog³a kupiæ sobie jakie¶ bzdetne ¶wiecide³ko. Tragiczny film niestety przedstawiaj±cy realia. Przera¿a mnie, ¿e to siê dzieje z polskimi nastolatkami, ¿e ro¶nie pokolenie kobiet, które zamiast walczyæ o swoje prawa, o szacunek, o godno¶æ i o równe traktowanie sprowadzaj± siebie same do roli nic nie znacz±cych prostytutek. Szkoda tylko, ¿e doprowadzi³a ich do tego nasza cudowna kultura, papka któr± ch³oniemy jak g±bka ze stanów, wszystko co najgorsze i najbardziej szajsowate siê u nas przyjmuje. Pó³nagie tancerki w teledyskach wij±ce siê wokó³ jednego macho? Proszê bardzo, bierze, przecie¿ to takie "za***iste". Jak mo¿na napisaæ o tym filmie, ¿e by³ "¶mieszny jak cholera"? Zatraci³y niektóre z was poczucie moralno¶ci ju¿ zupe³nie? Przetrawi³a Was papka, któr± dostajecie od lat? Nic nie potraficie same oceniæ?! Cytat:
Nie ja jestem od tego, by Ciê pouczaæ, ale moja dobra rada - znajd¼ sobie jaki¶ inny obiekt do obdarzenia szacunkiem, galerianki to delikatnie powiedziawszy chybiony wybór... Edytowane przez Eflinka Czas edycji: 2009-10-15 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 327
|
![]()
Sala by³a pe³na ludzi i ok. 90% z nich ca³y czas siê ¶mia³o (jak pad³o jakie¶ przekleñstwo to ca³a sala dos³ownie rycza³a ze ¶miechu) i gada³o jakie¶ g³upie komentarze (co mnie strasznie wkurza³o). Co gorsze w wiêkszo¶ci by³y to osoby pe³noletnie, które mia³y po 20 parê lat.
Ja w tym filmie nie widzia³am nic ¶miesznego. Zgadzam siê z Eflinka, ¿e ka¿dy tekst skrywa za sob± tragediê nastolatek. Bo czy w taki sposób powinny postêpowaæ m³ode osoby? Tylko koniec filmu mi siê podoba³.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie widzia³am filmu (tylko etiudê) ale jak sobie pomy¶lê o tematyce...to nie wiem co mo¿e byæ w nim ¶miesznego
![]() Ciekawe, czy to dlatego ¿e ludzie o generalnie idioci czy re¿yserka ¼le przekaza³a to co chcia³a przekazaæ i nie trafi³o?
![]() |
#24 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 603
|
film zrobiony marnie, postacie przerysowane, koñcówka beznadziejna. A co do zjawiska galerianek winni s± rodzice co z dziæmi nie rozmawiaj±, tylko puszczaj± samopas lub wbijaj± córeczki w dumê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Wczoraj mia³am okazje obejrzeæ ten film w kinie. Sala wype³niona na maxa lud¼mi w ró¿nym wieku. Tylko raz jako¶ na pocz±tku us³ysza³am ¶miech paru osób potem to tylko: yyy, szok i o ja pier***. A tak to cisza.
Film wg mnie dobrze zrobiony i przera¿aj±cy, daje do my¶lenia. Najbardziej smutno mi siê zrobi³o po Michale. No i tekst laski która zasz³a w ci±¿e, ¿e to niemo¿liwe bo wyp³uka³a...Bo¿e przera¿a mnie to ale niestety mo¿na tr±biæ o zabezpieczeniach a zdarzaj± siê i takie przypadki nadal, widze to wko³o niestety.. Wychowanie rodziców, wp³yw rówie¶ników i branie tych z³ych przyk³adów z innych.. Jej..mam nadziejê, ¿e o ile bêde mia³a dziecko dam jej dobre przyk³ady i dobre wychowanie i oparcie i prawdziwy dom.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
Interesuje mnie ograniczenie wiekowe. Mam 12-letni± córkê i wiem, ¿e chcia³aby i¶æ na ten film, ale nie mam pojêcia, czy to dobry pomys³. Wy ju¿ to ogl±da³y¶cie, wiêc macie wyrobion± opiniê. Proszê o radê.
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym skoro jest ograniczenie wiekowe to mo¿e powinna pój¶æ z Tob±. a potem by¶cie porozmawia³y na ten temat, wyrazi³y swoje opinie.
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 026
|
Ja filmu jeszcze nie ogladalam. Ale czesto jestem w kinie (koledzy tam pracuja) wiec uslyszalam kilka "ciekawych komentarzy" na temat filmu. Miedzy innymi, UWAGA, mezczyzni komentowali ze przez caly film, skupiali sie tylko na 'dupach i cyckach'. Bo przeciez ten film jest po to zeby sobie poogladac mlode k**** itd.
![]() zenujace.... edit: zapomnialam dodac, ze lecialy czesto teksty w stylu "jaki ta xxxx ma fajny tylek". A byli to dorosli mezczyzni. Az sama w to nie moglam uwierzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Na ten film mo¿na wej¶æ od 15 lat, ewentualnie maj±c mniej z opiekunem prawnym/rodzicem. To ograniczenie nie jest bezcelowe, naprawdê dzieci nie powinny ani s³uchaæ takiego s³ownictwa, ani ogl±daæ takich zachowañ. Fakt, teraz szybciej siê dojrzewa i nic ju¿ nie dziwi, ale ja bym tak m³odej dziewczynki na Galerianki nie pu¶ci³a.
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 026
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.