![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
"Galerianki" widziałyście ten film??
Byłam wczoraj na tym filmie i powiem szczerze, że się trochę uśmiałam tak jak i reszta oglądających, w szoku byłam, że aż tyle Panów było na tym filmie
![]() Pojęcia nie miałam, że takie cos się dzieje, może i dlatego, że mieszkam w małym miasteczku i tu galerii nie mam, ale z tego co zdołam zaobserwować to mieszka u mnie dziewczyna, co nie ma pracy, nie chodzi juz do szkoły, ma 4 rodzenstwa, rodziców bez pracy i chodzi ubrana tak, że oko siada;/ W każdym razie fajny film, przypomina czasy szkolne, trochę wulgarny ale śmieszny jak cholera ;D I najleprzy teks: "whatever" ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Galerianki" widziałyście ten film??
tylko koncowka przegieta raczej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spoiler: samobójstwo, brak fundamentalnej wiedzy o seksie, materializm w najczystszej postaci, upadek moralny człowieka, sprzedawanie się za kasę, świat rządzony manią posiadania <<<--- prawdziwy ubaw po pachy ![]() Jaka szkoda, że tak niewiele nastolatek zrozumie ten film... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ten film nie jest śmieszny tylko tragiczny. Szkoda, że skupiłaś się na wulgarnym języku, który cię tak rozbawił, a nie dostrzegłaś prawdziwego dramatu tych dziewczyn. Jak ja byłam na filmie to polowa sali też rżała ze śmiechu. Wątpię, żeby zrozumieli przesłanie Galerianek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a mnie martwi to, ile mlodych dziewczyn czy nawet dziewczynek stwierdzi, że takie życie jest calkiem fajne .. i pójdzie w ich kroki
![]() w końcu każda marzy, żeby mieć to co najlepsze .. ogólnie dobry film - jeśli chodzi o przekazaną treść, ale powinien miec chyba ograniczenie wiekowe .. ( a może ma ![]() z 2 strony jednak, ukazał realia .. - wystarczy rozejrzec się po centrach handlowych .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Szczęka mi opada, kiedy widzę komentarze w stylu 'fajny film, ubaw po pachy' lub 'śmieszny jak cholera'. TEN FILM TO NIE JEST KOMEDIA! Chyba że ktoś boki zrywa widząc, że ktoś niszczy życie swoje i nie tylko swoje w tak tragiczny sposób. Przepraszam bardzo, ale mnie akurat nie śmieszy to, o czym wspomniała moja poprzedniczka:
Cytat:
Słuchając relacji znajomych, którzy także byli na tym filmie w kinie bardzo cieszę się, że przynajmniej ja miałam szansę obejrzeć go w ciszy, skupieniu, spokoju, bo akurat na moim seansie trafiłam na ludzi, którzy chociaż z pozoru pragnęli zrozumieć problem poruszony w filmie. Chciałabym wiedzieć, ile lat ma założycielka wątku. Mnie ten film bardzo poruszył, jeśli nie wstrząsnął, a mam tylko 15 lat i po prostu czułam się zażenowana tym, że pomimo spokoju podczas seansu, kiedy dorośli ludzie wychodząc z sali po prostu śmiali się, powtarzali jakieś kwestie bohaterek...
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a nie wiecie kiedy ukarze sie dvd? nie mam okazji wybrac sie do kina, albo chociaz moze wiecie czy mozna juz go gdzies sciagnac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
biegam dla Zabawy
|
O, matko. To ja trafiłam na wyjątkowo normalne towarzystwo w kinie. Fakt, że na sali było tylko kilkanaście osób, ale nikt chyba nie ubawił się po pachy
![]() Film ma niedociągnięcia, ale samo to jaki problem pokazuje sprawia, że poleciłabym obejrzeć. Przykre, że niektórzy mają tak małą wrażliwość, że "Galerianki" ich śmieszą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Film jest tragiczny, a nie śmieszny. Na sali wybuchali śmiechem tylko nastolatki, którzy kompletnie nie rozumieją przesłania. Bardzo przykre. Nawet martwi mnie to, że pokazane życie może byc przykładem dla wielu, a nie ostrzeżeniem.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez treeth Czas edycji: 2010-05-07 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
cinema-city
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W Heliosie również grają.
![]() |
#14 |
biegam dla Zabawy
|
Nie wiem skąd jesteś, więc dokładnie nie poradzę, ale spójrz w studyjnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Oczywiście, że film jest raczej tragicny, bo ja sobie takiego postępowania nie wyobrażam.
A śmieszne są po prostu teksty Mileny, przypominają czasy szkolne, no nie mówcie że nie śmiałyście się jak wyzywała nauczycielkę ![]() Mnie film nie poruszył, bo w moim miasteczku dziewczyny to robią za darmo, więc szacunek dla galerianek ;/
![]() |
#16 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem Wam dziewczyny, że na jakieś 40 seansów Galerianek, które widziałam, tylko dwa razy spotkałam się z tym, żeby ktoś się nie śmiał. Durna młodzież przychodzi i śmieje się z każdego tekstu i z każdej dramatycznej sytuacji...
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
No chyba pracuje raczej :P
Przykro mi że mam taki niski poziom poczucia humoru...
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Yes
![]() To nie chodzi o poziom poczucia humoru. Tylko ogólnie o poziom inteligencji. Tylko gówniarze, albo totalni idioci widzą w tym filmie coś zabawnego.
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
ŚMIESZNY?
Ten film jest PRZERAŻAJĄCY! Nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić, jak go oglądałam i jak dotrwać do końca. Najgorsze jest to, że słyszałam i czytałam wypowiedzi osób, które miały okazję oglądać film wśród roześmianych nastolatków na sali. I to jest tragedia, że nie dostrzega większość tragizmu tego filmu i rzeczywistości w nim przedstawionej. Żaden tekst nie jest w nim śmieszny, bo skrywa się za nim tragedia nastolatek naszego kraju. Kraju tak naprawdę przeżartego konsumpcjonizmem i nędzą. I do czego prowadzi takie połączenie? Skoro wszystko jest towarem to i ja mogę być towarem bylebym tylko mogła kupić sobie jakieś bzdetne świecidełko. Tragiczny film niestety przedstawiający realia. Przeraża mnie, że to się dzieje z polskimi nastolatkami, że rośnie pokolenie kobiet, które zamiast walczyć o swoje prawa, o szacunek, o godność i o równe traktowanie sprowadzają siebie same do roli nic nie znaczących prostytutek. Szkoda tylko, że doprowadziła ich do tego nasza cudowna kultura, papka którą chłoniemy jak gąbka ze stanów, wszystko co najgorsze i najbardziej szajsowate się u nas przyjmuje. Półnagie tancerki w teledyskach wijące się wokół jednego macho? Proszę bardzo, bierze, przecież to takie "za***iste". Jak można napisać o tym filmie, że był "śmieszny jak cholera"? Zatraciły niektóre z was poczucie moralności już zupełnie? Przetrawiła Was papka, którą dostajecie od lat? Nic nie potraficie same ocenić?! Cytat:
Nie ja jestem od tego, by Cię pouczać, ale moja dobra rada - znajdź sobie jakiś inny obiekt do obdarzenia szacunkiem, galerianki to delikatnie powiedziawszy chybiony wybór... Edytowane przez Eflinka Czas edycji: 2009-10-15 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]()
Sala była pełna ludzi i ok. 90% z nich cały czas się śmiało (jak padło jakieś przekleństwo to cała sala dosłownie ryczała ze śmiechu) i gadało jakieś głupie komentarze (co mnie strasznie wkurzało). Co gorsze w większości były to osoby pełnoletnie, które miały po 20 parę lat.
Ja w tym filmie nie widziałam nic śmiesznego. Zgadzam się z Eflinka, że każdy tekst skrywa za sobą tragedię nastolatek. Bo czy w taki sposób powinny postępować młode osoby? Tylko koniec filmu mi się podobał.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie widziałam filmu (tylko etiudę) ale jak sobie pomyślę o tematyce...to nie wiem co może być w nim śmiesznego
![]() Ciekawe, czy to dlatego że ludzie o generalnie idioci czy reżyserka źle przekazała to co chciała przekazać i nie trafiło?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
film zrobiony marnie, postacie przerysowane, końcówka beznadziejna. A co do zjawiska galerianek winni są rodzice co z dzićmi nie rozmawiają, tylko puszczają samopas lub wbijają córeczki w dumę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Wczoraj miałam okazje obejrzeć ten film w kinie. Sala wypełniona na maxa ludźmi w różnym wieku. Tylko raz jakoś na początku usłyszałam śmiech paru osób potem to tylko: yyy, szok i o ja pier***. A tak to cisza.
Film wg mnie dobrze zrobiony i przerażający, daje do myślenia. Najbardziej smutno mi się zrobiło po Michale. No i tekst laski która zaszła w ciąże, że to niemożliwe bo wypłukała...Boże przeraża mnie to ale niestety można trąbić o zabezpieczeniach a zdarzają się i takie przypadki nadal, widze to wkoło niestety.. Wychowanie rodziców, wpływ rówieśników i branie tych złych przykładów z innych.. Jej..mam nadzieję, że o ile będe miała dziecko dam jej dobre przykłady i dobre wychowanie i oparcie i prawdziwy dom.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Interesuje mnie ograniczenie wiekowe. Mam 12-letnią córkę i wiem, że chciałaby iść na ten film, ale nie mam pojęcia, czy to dobry pomysł. Wy już to oglądałyście, więc macie wyrobioną opinię. Proszę o radę.
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym skoro jest ograniczenie wiekowe to może powinna pójść z Tobą. a potem byście porozmawiały na ten temat, wyraziły swoje opinie.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ja filmu jeszcze nie ogladalam. Ale czesto jestem w kinie (koledzy tam pracuja) wiec uslyszalam kilka "ciekawych komentarzy" na temat filmu. Miedzy innymi, UWAGA, mezczyzni komentowali ze przez caly film, skupiali sie tylko na 'dupach i cyckach'. Bo przeciez ten film jest po to zeby sobie poogladac mlode k**** itd.
![]() zenujace.... edit: zapomnialam dodac, ze lecialy czesto teksty w stylu "jaki ta xxxx ma fajny tylek". A byli to dorosli mezczyzni. Az sama w to nie moglam uwierzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Na ten film można wejść od 15 lat, ewentualnie mając mniej z opiekunem prawnym/rodzicem. To ograniczenie nie jest bezcelowe, naprawdę dzieci nie powinny ani słuchać takiego słownictwa, ani oglądać takich zachowań. Fakt, teraz szybciej się dojrzewa i nic już nie dziwi, ale ja bym tak młodej dziewczynki na Galerianki nie puściła.
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.