![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co wy na to?
Chodzę z chłopakiem od 5 lat.... od jakiegoś roku dzień w dzień spóżnia się do mnie od 20 w porywach do 180 minut tłumacząc się tym że auto nie odpaliło, że zasną że nie zdązył się umyć bo mu się woda nie zagrzała itp... raz czy dwa można ale żeby dzień w dzień? co wy o tym sądzicie?? zawsze obiecuję że to ostatni raz i kończy się na obietnicach!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co wy na to?
Moze On zwykły spóznialski jest?Zwyczajnie sie nie wyrabia w czasie.Umów sie z nim na 11-sta,dodaj godzinke i oczekuj go w południe.Znam gorsze wady.Wręcz straszniejsze.Moja córka też to ma...okropność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tylko ja umawiam się z nim na 11 czekam o 12 a jest zwyczajnie 13 i go nie ma.
Kiedyś był przed czasem i starał się a teraz ma jakieś głupie wymówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Takie notoryczne spoznialstwo to ihmo brak szacunku dla drugiej osoby (oraz jej czasu). Rozmawialas z nim powaznie?
Przestan czekac. Umawiasz sie na 11? Nie raczy zadzwonic ani zjawic sie punktualnie, to po 11 wyjdz z domu, zajmij sie swoimi sprawami i nie czekaj na niego. Az do skutku. Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2010-02-04 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak następnym razem się umówicie toTy nie przyjdz albo się spuźnij zobaczysz czy jemu będzie miło.... a może powinnaś by trochę bardziej podejrzliwa...:tak:
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zawsze można się spóźnić, to normalne... Ale notorycznie, za każdym razem??? Chyba bym szału dostała i za którymś razem pocałowałby klamke!!!
A poza tym wszystko między wami jest, ok?? Wiesz takie olewactwo może się związać z jakimś kryzysem, jakby chciał skrócić czas gdy jest z toba.
Bo to JA jestem najważniejsza ! ! ! regeneruję włosy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko ![]() - 25 kg ![]() Edytowane przez the rock Czas edycji: 2010-02-05 o 00:58 Powód: literówka;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
spóźnialski po prostu.
Kiedyś umawiałam się z chłopakiem,który raz spóźnił się dwie godziny,za innym razem trzy.Niestety nie mogłam pójść z miejsca spotkania,gdyż było znajdowało się ono u mnie w domu.Oczywiście nie wpłynęło to korzystnie na nasze relacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
moj znajomy sie NOTORYCZNIE spoznial. wg mnie to jest brak szacunku. ja czekam gotowa do wyjścia, rezygnuje z innych rzeczy itp..
oczywiscie moze cos wypasc, cos sie stac. ale przeciez mamy telefony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się będzie spóźniał wyjdź z domu ,idź do kina...zrób cokolwiek ![]() To go nauczy szanowania Twojego czasu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Sposób na spóźnialskich jest jeden - nie czekać. Umówiłaś się na mieście - idziesz sobie. Umówiłaś się w domu - wychodzisz. Kilka razy pocałuje klamkę i gwarantuję, że się nauczy. A jak nie, to już Twój wybór, czy chcesz się całe życie męczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tylko jeden sposób: umówiliście się, nie ma, idziesz sama, nie czekasz. Nienawidzę spóźnialstwa, o ile każdemu może się to zdarzyć, to notoryczne spóźnianie jest dowodem braku szacunku dla drugiej osoby i kompletnego niezorganizowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
może on nie tyle jest spóźnialski co mało zorganizowany (czy on tylko do Ciebie się spóźnia?) i przyzwyczajony że TY i tak zawsze czekasz na niego, więc tak jak koleżanki piszą nie czekaj na niego
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
widzisz on pewnie przyzwyczaił się że i tak żadnych większych konsekwencji za to spóźnianie się ponosił nie będzie, skoro rozmawiałaś z nim i to nic nie pomogło to zrób tak jak mówią dziewczyny - jeśli nie będzie go o umówionej godzinie, nie uprzedzi, wyjdź z domu. ja bym mu jeszcze napisała smsa że widzę że nic z naszego spotkania nie wyjdzie skoro jesteś taki zajęty i znowu nie możesz być na czas więc wychodzę... I miłego dnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Popieram zdecydowanie dziewczyny. Mój TŻ się też spóźniał swojego czasu (ciągnęło się to jakoś pół rok). Wkurzyłam się i np. nie otwierałam mu drzwi, jak spotykalismy sie u mnie albo szłam z miejsca spotkania. Nauczył się punktualności. A jak wie, ze się spóźni, ze się nie wyrobi, dzwoni. Ot, trzeba faceta wytresować jak nie potrafi po dobroci
![]()
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Zgadzam sie z powyzszymi odpowiedziami
![]() Spoznia sie i nie inforumje?Nie otwieraj drzwi,pojdz z miejsca spotkania.Albo nastepnych pare razy Ty sie tako zachowuj? ![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Właśnie
![]() Dziewczyny dobrze radzą...nie czekaj na niego, wychodź wtedy z domu.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Przez 4 lata bylo ok a teraz sie spóznia o ile 180 minut mozna nazwac spóżnieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Trochę podejrzane, że tak dzieje się od roku, a nie od początku. Może faktycznie nie może się wyrobić, bo...jest tak jak piszesz, a może kogoś ma. Oby nie to drugie. ile może nie odpalac auto lub zasypiać na spotkania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
no dokłądnie tak jak mówicie pocałuję klamkę od drzwi to się nauczy. I tak jak któraś napisała na mrozie stal nie będzie to co mu zależy!!!!!!
właśnie umówiliśmy się na 16 hahahahahah patrzcie która godzina. a za każdym razem mówi ;"To był ostatni raz" zal.pl Nie ma nikogo tego jestem pewna. ale jak są złę warunki atmosferyczne to niech wyjdzie lub wyjedzie 5minut szybciej to zdąży!!!!!!!! szlak mnie trafia bo nie powiem lepiej, ani sms ani tel. dzień dziecka się skończył. Idę za waszą radą Dzięki dziewczyny ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- nie wiem o co chodzi lecz może masz rację bo dużo czasu spędzamy razem . Ale jak nie chce przyjść o tej 11 to niech powie że będzie o 13 i będzie ok anie jakies *******y wymyśla albo gra na kompie i dlatego się spóżnia odczuwam to tak jak by gry komputerowe byly wazniejsze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
hmm... ciekawa jestem co powie jak Cie nie zastanie w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
1. Pogadaj z nim.
2. Umawiasz się z nim -czekasz 15 min. i idziesz w swoją stronę. 3. Umawiacie się np. na 12:00 u Ciebie, czekasz. On się zjawia o ...(12:00 plus 180 min.... yyy....;d...)...on się zjawia o 15:00 -otwierasz, wpuszczasz go, siedzicie i rozmawiacie (miło) przez 20 min. po czym wstajesz i mówisz, że musisz coś załatwić, bo jesteś umówiona -"Szkoda, że przyszedłeś tak późno -z rozbrajającym uśmiechem- mielibyśmy więcej czasu dla siebie ![]() 4. Spóźnia się -otwierasz drzwi i mówisz, że właśnie wychodzisz, bo się umówiłaś. Wersja dla twardszych: "O której miałeś być? A która jest? No to do widzenia." Czasem może się zdarzyć spóźnienie, brak możliwości powiadomienia czekającego. Czasem, ludzie umawiają się na 11:00, ale obie strony wiedzą, że mogą przyjść na 11:20...-póki pasuje obu stronom, to jest to ok. ![]() Ale 180 min.........TRZY GODZINY, to nie jest spóźnienie. Na pewno nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Nie czekaj, może to go nauczy szacunku dla Ciebie i Twojego czasu.
Naprawdę czasami czekałaś na niego aż 3 godziny? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
poważnie czekałam na niego po 3 godziny to góra i wpadał z uśmiechem na twarzy jak gdyby nigdy nic witając mnie słowami'witaj kochanie' co doprowadziło mnie do gorszej furii niż jak by nie powiedział nic. Dziś wyszłam tel.wył. spóznił się 55minut(mama mówiła mi) i zdziwiony moją nie obecnością pojechał..... przy tym wypytywał jak to? gdzie to? po co i do kogo poszła. z tym że ja wyszłam bez słowa. Mam kilka sms i przeprosiny i nieodebranych połączeń ale już mi to w sumie wisi.
Na samą myśl czekania dostaje szału i złości. Ale to jeszcze nic kiedyś czekałam 8 tel. nie odbierał i sie dmysliłam że jest w barze wpadam tam a on rozkosznie pyta czy wpadłam po niego wstyd mówić zrobiłam tam taką wiochę że więcej tego ani innego baru na popijawę nie odwiedził pewnie się wstydził i wiedział że następnym razem nie piwo ale kufel na głowe dostanie. (oczywiście siedział sam więc mu wstydu przy kumplach nie zrobiłam) ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- teraz to ja mu pokaże że niemam czasu i jestem wielce zajęta i mam napięty grafik. Aktualnie jest w pracy więc nie przyjedzie ale jutro na pewno z samego rana z przeprosinami i pewnie wyrzutami jak mogłam mu to zrobic???? A przed wyjściem jak już był spózniony zadzwoniłam i zapytałam go czy chciał żebym to ja mu tak kazała na siebie czekać, odp;ze nie bo by go to denerwowało więc w tym wypadku poszłam do kumpeli i nie żałuję :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I BARDZO dobrze!! moze sie wkoncu nauczy szanowac kogos i jego czas ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Brawo, brawo. Jest zdecydowanie bezczelny, wiec musisz nauczyć go dobrych manier. Powodzenia i mocnych nerwów.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.