co wy na to? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 23:17   #1
ziomalka
Raczkowanie

co wy na to?

Chodzę z chłopakiem od 5 lat.... od jakiegoś roku dzień w dzień spóżnia się do mnie od 20 w porywach do 180 minut tłumacząc się tym że auto nie odpaliło, że zasną że nie zdązył się umyć bo mu się woda nie zagrzała itp... raz czy dwa można ale żeby dzień w dzień? co wy o tym sądzicie?? zawsze obiecuję że to ostatni raz i kończy się na obietnicach!
ziomalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 23:22   #2
magina
Raczkowanie

Dot.: co wy na to?

Moze On zwykły spóznialski jest?Zwyczajnie sie nie wyrabia w czasie.Umów sie z nim na 11-sta,dodaj godzinke i oczekuj go w południe.Znam gorsze wady.Wręcz straszniejsze.Moja córka też to ma...okropność.
magina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 23:27   #3
ziomalka
Raczkowanie

tylko ja umawiam się z nim na 11 czekam o 12 a jest zwyczajnie 13 i go nie ma.
Kiedyś był przed czasem i starał się a teraz ma jakieś głupie wymówki.
Stary 2010-02-04, 23:38   #4
whoaboa
Zadomowienie

Takie notoryczne spoznialstwo to ihmo brak szacunku dla drugiej osoby (oraz jej czasu). Rozmawialas z nim powaznie?
Przestan czekac. Umawiasz sie na 11? Nie raczy zadzwonic ani zjawic sie punktualnie, to po 11 wyjdz z domu, zajmij sie swoimi sprawami i nie czekaj na niego. Az do skutku.

Edytowane przez whoaboa
Czas edycji: 2010-02-04 o 23:41
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 23:46   #5
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez whoaboa Pokaż wiadomość
Takie notoryczne spoznialstwo to ihmo brak szacunku dla drugiej osoby (oraz jej czasu). Rozmawialas z nim powaznie?
Przestan czekac. Umawiasz sie na 11? Nie raczy zadzwonic ani zjawic sie punktualnie, to po 11 wyjdz z domu, zajmij sie swoimi sprawami i nie czekaj na niego. Az do skutku.
Zgadzam się co do słowa. Pokaż mu, że jego spóźnialstwo Cię denerwuje - czekaj na niego max 15 minut; po upływie tego czasu wyjdź z domu albo otwórz mu drzwi, powiedz, że czas odwiedzin minął i zamknij je. Wierz mi, jeśli zależy mu na spotkaniach z Tobą, to będzie przychodził o czasie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 23:47   #6
Aguusia18
Raczkowanie

GG do Aguusia18

Jak następnym razem się umówicie toTy nie przyjdz albo się spuźnij zobaczysz czy jemu będzie miło.... a może powinnaś by trochę bardziej podejrzliwa...:tak:

Aguusia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 00:23   #7
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whoaboa Pokaż wiadomość
no dokladnie. Nauczyl sie, ze i tak bedzie mogl przyjsc, bo rozumiem, ze takie spoznienia to tylko, ze przychodzi do Ciebie do domu, bo chyba na mrozie tyle nie stoisz
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 00:38   #8
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Zawsze można się spóźnić, to normalne... Ale notorycznie, za każdym razem??? Chyba bym szału dostała i za którymś razem pocałowałby klamke!!!

A poza tym wszystko między wami jest, ok?? Wiesz takie olewactwo może się związać z jakimś kryzysem, jakby chciał skrócić czas gdy jest z toba.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2010-02-05 o 00:58 Powód: literówka;)
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 00:48   #9
twizzy
Zadomowienie

spóźnialski po prostu.

Kiedyś umawiałam się z chłopakiem,który raz spóźnił się dwie godziny,za innym razem trzy.Niestety nie mogłam pójść z miejsca spotkania,gdyż było znajdowało się ono u mnie w domu.Oczywiście nie wpłynęło to korzystnie na nasze relacje
twizzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 06:40   #10
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Zgadzam się co do słowa. Pokaż mu, że jego spóźnialstwo Cię denerwuje - czekaj na niego max 15 minut; po upływie tego czasu wyjdź z domu albo otwórz mu drzwi, powiedz, że czas odwiedzin minął i zamknij je. Wierz mi, jeśli zależy mu na spotkaniach z Tobą, to będzie przychodził o czasie.
Dokładnie - tylko żelazna konsekwencja uratuje sytuację, naucz go punktualności w bolesny dla niego sposób.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 07:07   #11
futura
Raczkowanie

moj znajomy sie NOTORYCZNIE spoznial. wg mnie to jest brak szacunku. ja czekam gotowa do wyjścia, rezygnuje z innych rzeczy itp..

oczywiscie moze cos wypasc, cos sie stac. ale przeciez mamy telefony poza tym niezwykle wydarzenia nie dzieją się codziennie! w moim przypadku pomogla rozmowa. ale zgadzam się z dziewczynami - pokaz czym jest spoznialstwo. niech doświadczy tego na własnej skórze.
futura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 07:25   #12
FakeBlondie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ziomalka Pokaż wiadomość
Chodzę z chłopakiem od 5 lat.... od jakiegoś roku dzień w dzień spóżnia się do mnie od 20 w porywach do 180 minut tłumacząc się tym że auto nie odpaliło, że zasną że nie zdązył się umyć bo mu się woda nie zagrzała itp... raz czy dwa można ale żeby dzień w dzień? co wy o tym sądzicie?? zawsze obiecuję że to ostatni raz i kończy się na obietnicach!
nie czekaj na niego ...to go nauczy rozumu.
Jak się będzie spóźniał wyjdź z domu ,idź do kina...zrób cokolwiek
To go nauczy szanowania Twojego czasu

Odchudzam się i ujędrniam (od 07.03.10-07.05.10).
FakeBlondie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 07:48   #13
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Sposób na spóźnialskich jest jeden - nie czekać. Umówiłaś się na mieście - idziesz sobie. Umówiłaś się w domu - wychodzisz. Kilka razy pocałuje klamkę i gwarantuję, że się nauczy. A jak nie, to już Twój wybór, czy chcesz się całe życie męczyć.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 08:04   #14
madana
Zakorzenienie

Tylko jeden sposób: umówiliście się, nie ma, idziesz sama, nie czekasz. Nienawidzę spóźnialstwa, o ile każdemu może się to zdarzyć, to notoryczne spóźnianie jest dowodem braku szacunku dla drugiej osoby i kompletnego niezorganizowania.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 08:15   #15
szarak
Rozeznanie

GG do szarak

może on nie tyle jest spóźnialski co mało zorganizowany (czy on tylko do Ciebie się spóźnia?) i przyzwyczajony że TY i tak zawsze czekasz na niego, więc tak jak koleżanki piszą nie czekaj na niego
Stary 2010-02-05, 09:17   #16
nunny
Wtajemniczenie

widzisz on pewnie przyzwyczaił się że i tak żadnych większych konsekwencji za to spóźnianie się ponosił nie będzie, skoro rozmawiałaś z nim i to nic nie pomogło to zrób tak jak mówią dziewczyny - jeśli nie będzie go o umówionej godzinie, nie uprzedzi, wyjdź z domu. ja bym mu jeszcze napisała smsa że widzę że nic z naszego spotkania nie wyjdzie skoro jesteś taki zajęty i znowu nie możesz być na czas więc wychodzę... I miłego dnia - w takim ironicznym tonie
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 12:30   #17
arisa
Zadomowienie

Popieram zdecydowanie dziewczyny. Mój TŻ się też spóźniał swojego czasu (ciągnęło się to jakoś pół rok). Wkurzyłam się i np. nie otwierałam mu drzwi, jak spotykalismy sie u mnie albo szłam z miejsca spotkania. Nauczył się punktualności. A jak wie, ze się spóźni, ze się nie wyrobi, dzwoni. Ot, trzeba faceta wytresować jak nie potrafi po dobroci .

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 12:37   #18
PinkPanterr
Rozeznanie

Zgadzam sie z powyzszymi odpowiedziami
Spoznia sie i nie inforumje?Nie otwieraj drzwi,pojdz z miejsca spotkania.Albo nastepnych pare razy Ty sie tako zachowuj?
...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:.

24.07.2010- rzuciłam!

3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn

"Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom,
Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo"

PinkPanterr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 14:28   #19
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to spoznia sie 180minut ?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 14:41   #20
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Jak to spoznia sie 180minut ?
Właśnie To już nie jest spóźnienie..on po prostu przychodzi kiedy mu pasuje. Ustalone przez Was godziny spotkania ma za nic..no bo po co się do nich dostosowywać- Ty i tak będziesz czekać na niego w domu.

Dziewczyny dobrze radzą...nie czekaj na niego, wychodź wtedy z domu.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 14:46   #21
paula78
Zakorzenienie

Przez 4 lata bylo ok a teraz sie spóznia o ile 180 minut mozna nazwac spóżnieniem

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 14:53   #22
oluniunka
Raczkowanie

Trochę podejrzane, że tak dzieje się od roku, a nie od początku. Może faktycznie nie może się wyrobić, bo...jest tak jak piszesz, a może kogoś ma. Oby nie to drugie. ile może nie odpalac auto lub zasypiać na spotkania?
oluniunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 15:22   #23
ziomalka
Raczkowanie

no dokłądnie tak jak mówicie pocałuję klamkę od drzwi to się nauczy. I tak jak któraś napisała na mrozie stal nie będzie to co mu zależy!!!!!!
właśnie umówiliśmy się na 16 hahahahahah patrzcie która godzina. a za każdym razem mówi ;"To był ostatni raz" zal.pl
Nie ma nikogo tego jestem pewna. ale jak są złę warunki atmosferyczne to niech wyjdzie lub wyjedzie 5minut szybciej to zdąży!!!!!!!! szlak mnie trafia bo nie powiem lepiej, ani sms ani tel. dzień dziecka się skończył. Idę za waszą radą
Dzięki dziewczyny

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

nie wiem o co chodzi lecz może masz rację bo dużo czasu spędzamy razem . Ale jak nie chce przyjść o tej 11 to niech powie że będzie o 13 i będzie ok anie jakies *******y wymyśla albo gra na kompie i dlatego się spóżnia odczuwam to tak jak by gry komputerowe byly wazniejsze
Stary 2010-02-05, 16:01   #24
nunny
Wtajemniczenie

hmm... ciekawa jestem co powie jak Cie nie zastanie w domu
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 16:12   #25
PinkPanterr
Rozeznanie

Pewnie kiedyś dotrze do Ciebie, w takie zimno wynurzyl sie z domku przyszedl do Ciebie (co z tego ze spozniony-po prostu Ty sie czepiasz-ironia oczywiscie;p) a tu...masz Ci babo placek-nie ma Cie?!

24.07.2010- rzuciłam!

Stary 2010-02-05, 16:48   #26
jodame
Zadomowienie

1. Pogadaj z nim.
2. Umawiasz się z nim -czekasz 15 min. i idziesz w swoją stronę.
3. Umawiacie się np. na 12:00 u Ciebie, czekasz. On się zjawia o ...(12:00 plus 180 min.... yyy....;d...)...on się zjawia o 15:00 -otwierasz, wpuszczasz go, siedzicie i rozmawiacie (miło) przez 20 min. po czym wstajesz i mówisz, że musisz coś załatwić, bo jesteś umówiona -"Szkoda, że przyszedłeś tak późno -z rozbrajającym uśmiechem- mielibyśmy więcej czasu dla siebie " Żegnasz go i wychodzisz (albo tylko udajesz, że wychodzisz).
4. Spóźnia się -otwierasz drzwi i mówisz, że właśnie wychodzisz, bo się umówiłaś. Wersja dla twardszych: "O której miałeś być? A która jest? No to do widzenia."

Czasem może się zdarzyć spóźnienie, brak możliwości powiadomienia czekającego.
Czasem, ludzie umawiają się na 11:00, ale obie strony wiedzą, że mogą przyjść na 11:20...-póki pasuje obu stronom, to jest to ok.

Ale 180 min.........TRZY GODZINY, to nie jest spóźnienie. Na pewno nie jest.
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 17:21   #27
zakochana w sloncu
Raczkowanie

Nie czekaj, może to go nauczy szacunku dla Ciebie i Twojego czasu.
Naprawdę czasami czekałaś na niego aż 3 godziny?

51.5 (9.06.)
cel 1.: 49
cel 2.: 47
cel 3.: 45
zakochana w sloncu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 22:31   #28
ziomalka
Raczkowanie

poważnie czekałam na niego po 3 godziny to góra i wpadał z uśmiechem na twarzy jak gdyby nigdy nic witając mnie słowami'witaj kochanie' co doprowadziło mnie do gorszej furii niż jak by nie powiedział nic. Dziś wyszłam tel.wył. spóznił się 55minut(mama mówiła mi) i zdziwiony moją nie obecnością pojechał..... przy tym wypytywał jak to? gdzie to? po co i do kogo poszła. z tym że ja wyszłam bez słowa. Mam kilka sms i przeprosiny i nieodebranych połączeń ale już mi to w sumie wisi.
Na samą myśl czekania dostaje szału i złości.
Ale to jeszcze nic kiedyś czekałam 8 tel. nie odbierał i sie dmysliłam że jest w barze wpadam tam a on rozkosznie pyta czy wpadłam po niego wstyd mówić zrobiłam tam taką wiochę że więcej tego ani innego baru na popijawę nie odwiedził pewnie się wstydził i wiedział że następnym razem nie piwo ale kufel na głowe dostanie. (oczywiście siedział sam więc mu wstydu przy kumplach nie zrobiłam)

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

teraz to ja mu pokaże że niemam czasu i jestem wielce zajęta i mam napięty grafik. Aktualnie jest w pracy więc nie przyjedzie ale jutro na pewno z samego rana z przeprosinami i pewnie wyrzutami jak mogłam mu to zrobic???? A przed wyjściem jak już był spózniony zadzwoniłam i zapytałam go czy chciał żebym to ja mu tak kazała na siebie czekać, odp;ze nie bo by go to denerwowało więc w tym wypadku poszłam do kumpeli i nie żałuję :P
Stary 2010-02-05, 23:15   #29
PinkPanterr
Rozeznanie

Cytat:
poważnie czekałam na niego po 3 godziny to góra i wpadał z uśmiechem na twarzy jak gdyby nigdy nic witając mnie słowami'witaj kochanie' co doprowadziło mnie do gorszej furii niż jak by nie powiedział nic. Dziś wyszłam tel.wył. spóznił się 55minut(mama mówiła mi) i zdziwiony moją nie obecnością pojechał..... przy tym wypytywał jak to? gdzie to? po co i do kogo poszła. z tym że ja wyszłam bez słowa. Mam kilka sms i przeprosiny i nieodebranych połączeń ale już mi to w sumie wisi.
Na samą myśl czekania dostaje szału i złości.
Ale to jeszcze nic kiedyś czekałam 8 tel. nie odbierał i sie dmysliłam że jest w barze wpadam tam a on rozkosznie pyta czy wpadłam po niego wstyd mówić zrobiłam tam taką wiochę że więcej tego ani innego baru na popijawę nie odwiedził pewnie się wstydził i wiedział że następnym razem nie piwo ale kufel na głowe dostanie. (oczywiście siedział sam więc mu wstydu przy kumplach nie zrobiłam)

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

teraz to ja mu pokaże że niemam czasu i jestem wielce zajęta i mam napięty grafik. Aktualnie jest w pracy więc nie przyjedzie ale jutro na pewno z samego rana z przeprosinami i pewnie wyrzutami jak mogłam mu to zrobic???? A przed wyjściem jak już był spózniony zadzwoniłam i zapytałam go czy chciał żebym to ja mu tak kazała na siebie czekać, odp;ze nie bo by go to denerwowało więc w tym wypadku poszłam do kumpeli i nie żałuję :P

I BARDZO dobrze!! moze sie wkoncu nauczy szanowac kogos i jego czas zobaczysz jaki bedzie jego ruch. Trzymaj sie cieplutko!

24.07.2010- rzuciłam!

Stary 2010-02-06, 10:21   #30
arisa
Zadomowienie

Brawo, brawo. Jest zdecydowanie bezczelny, wiec musisz nauczyć go dobrych manier. Powodzenia i mocnych nerwów.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości