|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dieta i ćwiczenia. Jak ?
Witam
Postanowiłam przejść na dietę. Wiem jak będzie wyglądała także nie w tą str. kieruję swoje pytanie. Problem polega na tym, że podczas odchudzania chciałabym zacząć ćwiczyć, co niestety jest dla mnie męczarnią. Jestem baaardzo leniwa i za szybko się poddaję. Bardzo dużo rozmyślałam nad pójściem np. na siłownię, fitness ale niestety sama jest mi głupio a nie jestem bogata w znajomych. Nie raz także decydowałam się na ćwiczenia w domu lecz kiedy zaczynam, nie trwa to nawet 30 min, a co dopiero tydzień. Czy ktoś z was ma również podobny problem do mojego ? Prosiła bym bardzo o jakąś poradę bo chcę, ale sama sobie nie pozwalam co jest naprawdę ciężkie. Pozdrawiam gorąco w te zimne dni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
*sportaddict*
|
Dot.: Dieta i ćwiczenia. Jak ?
wiesz, nikt za Ciebie nie nabierze ochoty, określ sobie jasno po co to robisz i zadek w troki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wybierz dyscyplinę, którą lubisz, żeby trening sprawiał Ci przyjemność i satysfakcję. Jeśli nie lubisz takich form wysiłku, to nie ma sensu iść np. na aerobik, tylko dlatego, że inni chodzą, albo robić treningu siłowego, bo to modne.
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Midi ma racje, musisz znalezc cos co Ci sie spodoba (na pewno jest taka rzecz). Ja probowalam jezdzic na rowerze stacjonarnym w domu, bylo to dla mnie meczarnia, probowalam biegac- klapa, basen- nie umiem plywac za dobrze
![]() ![]() Szukaj sportu w ktorym bedziesz sie czula dobrze. Nie boj sie niczego, nie mysl ,ze do czegos sie nie nadajesz ![]() Nie musisz od razu wykupywac gdzies karnetow, idz na basen kilka razy poplywac-jesli nie polubisz, idz kilka razy na silownie (wazne ,zeby nie byl to raz, bo na poczatku bedziesz sie czula zagubiona i mozesz sie zniechecic) @Dzik_a rzeczywiscie silownia uzaleznia ![]() ![]()
Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód Edytowane przez thefit Czas edycji: 2010-01-22 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, wybierz sobie takie ćwiczenia, które będą sprawiały ci przyjemność i nie będziesz się musiała za każdym razem zmuszać, żeby je wykonywać. Ja np. uwielbiam aerobik, dla mnie to nie ćwiczenia, ale przede wszystkim dobra zabawa
![]() Tak jak ty jestem leniwa i zazwyczaj szybko się poddaję, więc dobrze cię rozumiem. Ale zobacz, taki leniwiec kanapowy jak ja robi codziennie brzuszki, skłony itp., a do tego jeszcze kilka godzin w tygodniu spędza na aerobiku. I nie jest to dla mnie żaden wysiłek. A jeśli głupio ci pójść np. na fitness, możesz przecież ćwiczyć sama w domu. Poszperaj w google, albo tu na wizażu, na pewno znajdziesz opisy ćwiczeń, które bez problemu wykonasz sama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie bardzo chciałabym na siłownie ale jak mówiłam sama nie umiem nigdzie się wybrać. Mam różne reagowania także nie ma opcji abym się przełamała. W tym problem że bogata w znajomych nie jestem także nie ma również osoby towarzyszącej. Uprawiałam 4 lata jazdę konną niestety musiałam z niej zrezygnować. Bardzo dużo nie lubię np. basen - nie przepadam, aerobic - znudził mi się, ćwiczenia w domu - nie wykonalne, biegi - nie znoszę, brak osoby, rower - leń. Niestety nie umiem się przełamać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jak myślisz ? Jak bym szukała wymówek, prosiła bym o radę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A to dobre
![]() ![]() ![]() ![]() No ale co my Ci mamy poradzić jak Ty się z domu ruszyć nie chcesz ... I po co Ci druga osoba do sportu. To się przydaje w tenisie ;-) Dawaj na tą siłownię i nie marudź. Że sama ... skupisz się na ćwiczeniach, a nie plotach. Efekty będą lepsze :-D Zazwyczaj podczas biegania ledwo oddycham, więc po co mi druga osoba do towarzystwa. Na siłowni też na jednym sprzęcie w dwójkę nie poćwiczycie. Chyba, że lubisz mieć asystę w szatni ... lub pod prysznicem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tak wlasnie mysle - bo tego nie lubisz, to jest ciezkie, tamto nudne, siamtego nie mozesz robic, do jeszcze innego nie masz drugiej osoby
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Mysle, ze sie po prostu zwyczajnie zasiedzialas. Wykonywanie cwiczen to kwestia przyzwyczajenia. Zacznij lagodnie, od codziennych marszow. Cialo Ci sie rozrusza i z czasem bedziesz gotowa na bieganie albo fitness
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja zaczynałam od 8-minutówek. Nie są to może mega ambitne ćwiczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym po co Ci osoba towarzyszaca? Masz sie SKUPIC na cwiczeniach, a nie plotkowac i smiac sie. Na silowni mozesz zreszta poznac troche nowych ludzi. Wszystko zalezy od Ciebie i Twoich wymowek (zobacz sobie dokladnie moj podpis i go przemysl ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Kiedyś miałam ten sam problem , tu poszłabym na siłownie ale sama się wstydziłam!!!!???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.