![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
On i ona a ja.
Cześć dziewczyny
![]() A więc mam problem. Troche głupio czuję się pisząc o tym na forum, ale jestem ciekawa jak moja sprawa wyglądać będzie w oczach forumowiczek, obiektywnie. Generalnie chodzi o to, że od pewnego czasu podoba mi sie jeden chłopak. Zauważyłam, że zwróciłam tez na siebie jego uwagę. Przez pewien czas flirtowalismy ze sobą to znaczy utrzymywaliśmy kontakt wzrokowy itd, (ale nigdy nie było nic więcej.) Od pewnego czasu zauważyłam, że kręci się wokół niego pewna laska, z która on spędza bardzo dużo czasu. Zawsze jednak wydawało mi się, że sa tylko przyjaciółmi. Pewnego dnia usłyszałam jednak jak ta dziewczyna zwierza się przyjaciółkom, że chciała by żeby wyszło jej z tym chłopakiem i że w szkole między nimi jets okej ale poza się nie układa. Na co jej przyjaciółka, żeby sie pospieszyła bo ta "druga" też ma na niego oko. Domyslam się ze chodziło o mnie. W każdym razie, nigdy nie podejrzewałabym, że będa razem. A są. Pewnego dnia zastalam ich po prostu trzymających się za ręcę, wymienaijących pocałunki. I nadal nie wiem jak to jest, bo ona siedzi mu na kolanach a on patrzy na mnie... Wiem, ze nadal mu sie podobam i wiem ze stracilam sowja szanse. Nie wiem co robić, bo wiem ze on nie zerwie z nią dla mnie. A zdrugiej stony wiem z emogłoby nam ie ułozyc, bo mu sie podobam. I caly czas o nim mysle i ta sytuacja juz mnie meczy. poza tym teraz wstskich chlopaków przyrównuje wlasnie do niego;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: On i ona a ja.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() patrzy ale jest z tamtą. to tyle na ten temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Pomijajac cale Twoje rzekome 'podobam mu sie, bo na mnie patrzy' oraz 'mogloby nam sie ulozyc, bo mu sie podobam' (niezla wymierna
![]() Skoro wiesz, to czego jeszcze oczekujesz? Jakichs cudow? Przestan go obserwowac, daj mu spokojnie zyc z tamta dziewczyna i zajmij sie soba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Spokojnie. chyba powinnam przeprosic ze wgl zapytalam i napisalam ze mu sie podobam. bo to oczywiscie znaczy ze jestem zadufana w sobie i taka glupia. eh... dlatgo wlasnie zastanawialam sie czy pisac o tym na forum, spodziewalam sie takich odpowiedzi.
w zyciu ta sprawa wyglada zgola inaczej i jest bardziej skomplikowana a ja przedstawilam tylko jej zarys. to nie tak ze on sie tlyko patrzy. gadlaismy ze soba i on wie ze mi sie podoba. ale dal mi do zrozumienia ze znia nie zerwie bo muna niej zalezy. i ja to rozumiem. i nie oczekuje ze z nia zerwie ylko pytam co mi radzicie zeby wlas ie o tym zapomniec i dac im zyc. a nie jest to ltwe bo chodizmy razem do szkoly. a to zy mu sie podobam czy nie zostawmy, i tak nie ma to w sumie teraz wielkiego znaczenia prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]() no daj spokój, i jeszcze to flirtem nazywasz. Gdybyś mu się spodobała to uwierz mi, to Ty siedziałabyś mu na kolanach a nie ona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
ales ty naiwna,że łohohoho
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, mój kolega, który aktualnie ma dziewczynę powiedział coś takiego:"Nic na to nie poradzę, że podobają mi się inne dziewczyny. Jestem tylko facetem" I to wcale nie zanzczyło, że on chce zrywać z tamtą. Więc, przykro mi, ale lepiej o nim zapomnij. Gdyby mu na Tobie zalezało to byłby z Tobą, a nie z nią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
kurde. az zal powtarzac.
PISAŁAM JUZ ze nie uwazam ze mu sie podobam tylko dlatego ze sie na mnie patrzy. <sciana> nie licze ze ja dla mnie zostawi! masakra jakas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
cytat; kate b PISAŁAM JUZ ze nie uwazam ze mu sie podobam tylko dlatego ze sie na mnie patrzy. <sciana> nie licze ze ja dla mnie zostawi! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ok.To jesli pytasz jak masz zapomnieć...to najlepsza receptą na to jest kolejne zauroczenie...więc tylko inny facet może Cię szybko z niego wyleczć. Sprawdziłam to na sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a gdzie tam pisze ze uwazam ze mu sie podobam BO sie na mnie patrzy? bo albo jestem glupia i nie wiem co pisze albo slepa..
to nie jest przyczyna skutek. to dwie odrebne rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do zapominania to zajmij się jakimś hobby, rozumiem przelotne zauroczenia, miłostki. Każda z nas to przechodziła. Jak to mówią tego kwiatu jest pół światu. Żyj własnym życiem a nie ich.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Myślę, że z jego strony to był właśnie tylko flirt, nic więcej. Może mu się podobasz, jak zapewne wiele dziewczyn, może coś między Wami iskrzyło, ale coś więcej poczuł do niej. Skoro sama wiesz, że on z nią nie zerwie i będą razem, to niestety, pozostaje Ci się z tym pogodzić, nic innego nie poradzisz. Zajmij się sobą, staraj się nie patrzeć w ich stronę, nie rozmyślaj. To chyba nie była relacja na tyle poważna, żeby teraz rozpaczać.
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
oczekiwalam rajonalnych odpwiedzi a nie wrzutów i łapania za słówka
![]() i od niektorych to dostalam, za co dziekuje. sprobuje zapomniec, ale to łatwe nie bedzie;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
"I nadal nie wiem jak to jest, bo ona siedzi mu na kolanach a on patrzy na mnie... "- i na podstawie tego budujesz całą historią. A racjonalnie patrząc, to tylko patrzenie. Są razem, są, całują się, całują, popatrz gdzie indziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
stary jednooki dachowiec
|
Ja tam wierzę, że mu się podobasz.
Tyle, że najwyraźniej tamta podoba mu się o wiele bardziej, skoro wie o Twoich uczuciach, ale powiedział, że nie zerwie z nią, bo mu na niej zależy. Zapomnij. Gdyby był zainteresowany, błyskawicznie zostawiłby dziewczynę wiedząc, że coś do niego czujesz.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Postaraj sie go olac i przetlumaczyc sobie ze to nie jest facet dla Ciebie. Rozejrzyj sie moze spotkasz kogos interesujacego. Glowa do gory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Powiedział Ci chłopak, że zależy mu na swojej dziewczynie. Nie powiedział, że mu się podobasz.
Oni są razem, a Ty jesteś sama. Co zrobić? Poszukać nowego obiektu westchnień.
![]() |
#20 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Racjonalna odpowiedz jest taka ,ze nie podobasz mu sie. A przynajmniej nie w takim stopniu jak tamta druga dziewczyna. Bo jesli on wie, ze podoba sie Tobie to wierz mi..gdyby chcial z Toba chodzic to chodzilby z Toba ,a nie z tamta laska. Zreszta powiedzial ,ze mu na niej zalezy. Wiec nad czym sie tu jeszcze zastanawiac? Wedlog mnie zle interpretujesz to jego zachowanie.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Gdyby mi przyglądał się jakis chopak, wiedziałabym, że się ślini, tak ostentacyjnie (chociaż mój partner ma do mnie pretensje, że absztyfikantów nie spławiam lewym prostym
![]() Czyli sytuacja jest adekwatna - chłopak od autorki nic nie chce. Poinformował ją jak krowę na miedzy, teraz czeka, żeby sobie znalazla inny obiekt.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
To nie o to chodzi. Oboje okazywaliśmy sobie zainteresowanie. Ja nie wiedziałam ze miedzy tymi dwojga moze wgl cos byc, bo nigdy nie było i sie nie zapowiadało. Sam mi mowil ze byli tlyko przyjaicolmi. Wiec ja sie nawet szczegolnie nie spieszylam zeby go zdobyć. I nie wiem jak on to odebrał. w kazdym razie pewnego dnia przychodzę do skzoły a oni sa razem. I wtedy wlasnie doznałam szoku bo wgl sie tego nie spodziewałam.
I ja wiem, ze mu na niej zalezy ale to nie było tak, ze ja powiedzialam "badzmy razem" na co on "nie bo mi zalezy na mojje lasce" . Ppo prostu mi o tym napomknal celowo czy nie. Ja nie prosze o kwestionowanie faktu czy mu sie podobam czy nie. Zakładajac jednak ze mu sie podobałam i podobam ( tego nie wyklucza dziewczyna;p), zastanawiam się co poszło nie tak. Moze on nie byl pewny czy mi sie podoba? Albo po rpsotu mu sie nie podobałam. Albo ona podobała mu sie bardziej. Sama nie wiem. Dlatego prosze o rady;d EDIT ja mu dalam do zrozumienia ze mi sie podoba nie powiedziałam mu tego. a w dodatku ja wcale nie mowie ze on kiedykolwiek był zaangazowany, tylko mogłoby cos z tego wyjsc bo-MOIM ZDANIEM- oboje sie sobie podobalismy. nie kochaliśmy, nie planowlaismy slubu. po prostu dobry wstep. Edytowane przez kate b Czas edycji: 2010-01-18 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po czym wnioskowałaś, że on jest zaangażowany? Bo samo patrzenie i rozmawianie o tym nie świadczy. Moim zdaniem na Twoje wyznanie: podobasz mi się, celowo odparł, że ma dziewczynę i mu na niej zależy. Jest z nią więc albo Ty nie podobałaś mu się w ogóle, albo ona podobała mu się dużo bardziej. Jedyne co Ci zostaje to pogodzić się z tym, że to nie twój facet i poszukać nowego obiektu westchnień.
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Oj ale po co Ci się nad tym zastanawiać, myśleć i rozkładać wszystko na czynniki pierwsze? Fakt jest taki że ma dziewczynę i w tym momencie już sie nie ma nad czym więcej zastanawiać, tylko sobie nerwy psujesz. Zostaw te wszystkie rozważania o podobaniu się (on mi się podobał ja jemu chyba też załóżmy że ja mu się podobam, na pewno mu się podobałam, a może ona bardziej a dlaczego a po co etc. no ileż można) i zajmij się sobą. Ładnie się do szkoły ubieraj, szeroko uśmiechaj, poznawaj nowych ludzi, chodź na imprezy, najlepiej zajmij jakimś hobby może już masz a może znajdziesz. I zapomnisz nawet bardzo szybko, gorsze rzeczy idzie zapomnieć niż taką krótką właściwie przelotną znajomość. Staraj się na nich nie patrzeć jeśli Ci to na razie przeszkadza ale uwierz mi ze już niedługo będziesz miała ich oboje głęboko gdzieś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
masz racje. powinnam zapomniec. wiem ze to sie robi juz zalosne.!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Przecież autorka pisała, że rozmawiali
![]()
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A Wy w ogóle się znacie? Rozmawiałaś z nim? I nie mam tu na myśli rozmowy pt. - z kim macie matmę, bo ja z Kowalską, ani że ładna pogoda dziś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.