zrzucanie wagi - jk to zrobić zeby sie nie narobic :) ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-08, 11:11   #1
bejbeee
Raczkowanie

GG do bejbeee

zrzucanie wagi - jk to zrobić zeby sie nie narobic :) ?

Mam pytanie odnośnie odchudzania. Właściwie to nigdy się nie odchudzałam bo moja waga była zawsze ok. Mam 165 cm wzrostu i ważę 59 kg (nigdy tyle nie ważyłam... zawsze koło 53) - mam 22 lata. Mam bardzo słabą wolę... uwielbiam słodycze a za coca colę potrafiła bym zabić 8, a właściwie koło 10h dziennie spędzam w pracy siedząc. Mam psa aktywnej rasy więc chcąc nie chcąc dziennie wychodzę z nim na długie spacery podczas których troszkę biegam, rzucam frisbee itp Co wtorek gram w siatkówkę - jem minimalnie wiecej niz kiedys, ruszam sie naprawde duzo wiecej a i tak przytylam Mozecie poradzic cos na łaknienie ? jakies tabletki ? słodycze (które kocham) to mój największy problem... zwlaszcza przed snem

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=416164 Zapraszam !!!

Rasowy= Rodowodowy
bejbeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 11:44   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: zrzucanie wagi - jk to zrobić zeby sie nie narobic :) ?

jeszcze nikt na swiecie nie wymyslil jak zrzucic wage bez pracy niestety
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 14:02   #3
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejbeee Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie odchudzania. Właściwie to nigdy się nie odchudzałam bo moja waga była zawsze ok. Mam 165 cm wzrostu i ważę 59 kg (nigdy tyle nie ważyłam... zawsze koło 53) - mam 22 lata. Mam bardzo słabą wolę... uwielbiam słodycze a za coca colę potrafiła bym zabić 8, a właściwie koło 10h dziennie spędzam w pracy siedząc. Mam psa aktywnej rasy więc chcąc nie chcąc dziennie wychodzę z nim na długie spacery podczas których troszkę biegam, rzucam frisbee itp Co wtorek gram w siatkówkę - jem minimalnie wiecej niz kiedys, ruszam sie naprawde duzo wiecej a i tak przytylam Mozecie poradzic cos na łaknienie ? jakies tabletki ? słodycze (które kocham) to mój największy problem... zwlaszcza przed snem
Jest caly dzial dietetyka i caly dzial fitness na forum, gdzie masz od groma informacji
Bez silnej woli, checi i narobienia sie w zyciu Ci sie nie uda.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 14:51   #4
piscine
Raczkowanie

chrom pomaga zwalczyć nadmierny apetyt i ochotę na słodycze no ale oczywiście, do zrzucenia wagi to za mało. Poprzeglądaj dział dietetyka i fitness.

piscine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 15:36   #5
eyo
Zakorzenienie

1) odchudzenie/ fittnes - masz działy na wizażu tam jest mnóstwooo rad

2) prawda jest taka, że jeżeli jesteś zdrowa to nie ma siły na świecie żebyś jadła tylko troszkę więcej niż kiedyś ale za to znacznie więcej ćwiczyła i tyła.. uwierz nie ma
albo zaczynają ważyć mięśnie - ale skoro chcesz schudnąć to wątpie - albo bzdety wygadujesz jak znaczna większość osób które chcą schudnąć : wszystkie jak jeden brat twierdzą, że jedzą jak wróbelki a tyją i to niewyobrażalne

weź sobie zeszyt, kartkę i spisz co danego dnia jesz i podlicz kalorie to się zdziwisz ile naprawdę jesz
aha i nie oszukuj - każda szklanka coli, każdy cukierek - wszystko podlicz bo to pewnie twój głowy problem - niby nie widać że jesz a kalori wrzucasz w siebie więcej niz w porządny obiad

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 15:47   #6
Matka Dyrektorka
Raczkowanie

Nie stresujcie dziewczyny

Po pierwsze wagę cały czas masz ok, nie musisz chudnąc, no chyba ze się źle czujesz z tym jak jest.
Po drugie , jeśli nigdy sie nie odchudzałaś, to pewnie metabolizm masz bardzo dobry i małe zmiany nawyków spowodują ze szybko schudniesz.. Nie próbuj czasem żadnych głodówek czy diet cud, bo szkoda zdrowia naprawdę
Spróbuj zamienić te słodycze na owoce ( nie z dania na dzień, stopniowo), ja jak chce mi się na słodko jem jogurt naturalny z rodzynkami, orzechami, suszonymi daktylami ( może nie brzmi, ale smakuje naprawdę super , czasem z musli, innym razem galaretkę , mrożone truskawki (są takie w małych kubeczkach jak lody , zmiksowane z cukrem, mają niewiele kalorii, a są pyszne. Jest dużo możliwości co tam kto lubi. NO i postaraj sie słodkości jeść raczej wcześniej, niż późnym wieczorem.

Prawda, ze to nie tak dużo ?

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
Matka Dyrektorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 16:33   #7
muszynianka
Zakorzenienie

Jak byłam grubsza wystarczyło ograniczyć spożywane potrawy i 1 kg tygodniowo gubiłam. Ograniczyć potrawy, ograniczyć słodycze. Ale gdy doszłamdo wagi 55 kg to choćbym się nogami i rękoma zapierala, tygodniami nie jadła - niżej nie chciało jesteś tak szczupła że to nie ma sensu
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości