![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czuje sie jak śmieć!!!!
Dziewczyny pomóżcie mi
![]() kilka miesiecy temu przeprowadzilam sie z moim chlopakiem do innego miasta, zaczelismy mieszkac razem, on znalazl prace, ja nie moglam dlugo znalezc i bylam na jego utrzymaniu (w zasadzie nadal jestem). Na poczatku bylo miedzy nami ok. Moj chlopak zaczal prowadzic bardzo bujne zycie towarzyskie (imprezy, kumple, dowiedzialam sie nawet ze podrywa kolezanke z pracy..) po jego zapewnieniach ze to tylko kolezanka uspokoilam sie. Myslalam ze miedzy nami jest ok, ze sie poprawilo... do dzisiaj ![]() weszlam na jego konto na naszej klasie (on nie wie ze mam jego haslo i nie moze sie dowiedziec) i przeczytalam rozmowe z kolegą... pisal ze przeze mnie wpadl w dolek finansowy, opowiadal mu o tej kolezance (nie jak o kolezance...) a najlepsze... powiedzial ze ma ochote powiedziec mi zebym w***ierdalala!!!! nie wiem co mam robic, czuje sie jak szmata... on jest teraz w pracy a co jak wroci? mam udawac ze wszystko jest ok? Na zerwanie nie mam sily, nie mam tu nikogo poza nim, nawet nie mam gdzie sie wyprowadzic... Powiedziec mu cos? nie moge mu powiedziec ze znam jego haslo... czuje sie jak szmata... Pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
czuję się jak śmieć....
Dziewczyny błagam pomożcie mi
![]() kilka miesiecy temu wyjechalam z moich chlopakiem do innego miasta, zaczelismy mieszkac razem, on znalazl prace, ja dlugo nie moglam znalezc i bylam na jego utrzymaniu z czym sie bardzo zle czulam (i nadal czuje bo w zasadzie to ciagle nie mam pracy). Ostatnio moj chlopak zaczal prowadzic bardzo towarzyskie zycie... dowiedzialam sie nawet ze podrywal kolezanke z pracy... po jego zapewnieniach ze to tylko kolezanka uspokoilam sie. Staralismy sie zeby miedzy nami bylo ok. Myslalam ze jest ok i tak juz zostanie ale.. weszlam dzisiaj na jego konto na naszej klasie (on nie wiem ze mam jego haslo i nie moze sie dowiedziec) i co? zobaczylam jego rozmowe z kolegą że przeze mnie wpadl w dolek finansowy, opowiadal mu o tej kolezance z pracy (nie mowil jak o kolezance...) i najlepsze: powiedzial mu ze ma ochote powiedziec mu zebym wy***ierdalala!!! Nie wyobrazacie sobie dziewczyny jak sie teraz czuje, cala sie trzese... on jest teraz w pracy a co jak wroci?? mam udawac ze wszystko jest ok? Nie moge mu powiedziec ze znam jego haslo... A na zerwanie nie mam siły... nie mam tu nikogo poza nim ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- przepraszam za dubel, nie doczytalam ze watek musi przejsc moderacje zanim trafi na forum... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czuje sie jak śmieć!!!!
Cytat:
A ja bym zachowała trochę godności i wynajęła chociażby kawalerkę skoro jesteś dla niego takim obciążeniem to okręć się na pięcie i się wyprowadzaj. Co do "koleżanki" no cóż, uwierzysz w co zechcesz ...
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Niestety. Nawet jak będziesz udawać to on Ci w końcu sam powie właśnie to co przeczytałaś.
Znajdź jakąkolwiek pracę. Takie pytanie: Nie możesz wrócić do swojej miejscowości? W sumie to nic Cię tam nie trzyma oprócz chłopaka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czuję się jak śmieć....
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
.
|
Cytat:
ja bym mu ulzyla skoro jest tak mu zle, po co ma sie meczyc i zalic kolezankom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A zachowania Twojego chłopaka nie skomentuję, ja bym wyprowadziła się w ciągu 5 minut. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu spakowałabym się i wróciła do domu.Nie jest to łatwa decyzja,ale pomyśl logicznie-to tylko kwestia czasu jak sam powie żebys odeszła. Wiec lepiej zachowaj honor i szacunek do siebie samej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Tu już nie ma co ratować, niestety. Ciebie nic tam nie trzyma prócz niego więc spakuj się i wyjedź do domu. Gdybym była w Twojej sytuacji to bym to zrobiła jeszcze dziś zanim wróci z pracy, a nk zostawiła włączone i bez słowa komentarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Może to głupia rada ale weź książkę, "dlaczego mężczyźni kochają zołzy" oraz "dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy" tam jest dużo dobrych rad dla kobiet które czuja się w ten sposób. Pisze o tej książce dlatego, że sama długi czas byłam "popychadłem" swojego faceta. Dzięki tej książce nabrałam pewności siebie i zaczynam się stosowac do porad autorki. To działa! Twoj przypadek jest ciężki, zaproponowałabym abys się uspokoiła i spróbowała z nim pogadać ale to jest ciężkie. Przechodziłam bardzo podobną sytuację - dwa razy, dodam że dowiedziałam się że mnie zdradził. Jak zaczęłam zachowywac się jak furiatka to on zaczął się dystansowac i bagatelizowac zdarzenie. W Twoim przypadku najlepszym faktycznie byłoby się spakować i wynieść ale jak znam zycie tego nie zrobisz. Może postaraj się jakos odkręcić sytuację szukając efektownie pracy. Wtedy będziesz czula się silniejsza nawet żeby odejść. Praca daje dużą motywację. Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
piekna ma opinie o Tobie facet i jeszcze takie rzeczy pisze o Tobie przyjacielowi... przez Ciebie wpadl w dolek finansowy bo Cie utrzymuje i ma ochote powiedziec Ci wyp...aj... podrywa inna laske i mowi o niej nie jak o kolezance...
ja po przeczytaniu takich slow chyba zeszlabym na zawal a potem jakbym jakims cudem oprzytomniala, wyzbieralabym wszystkie moje rzeczy i wyprowadzila sie bez slowa gdziekolwiek byleby go juz na oczy nie ogladac... nk moze zostawilabym wlaczone na tychze cudownych wiadomosciach... on Cie nie szanuje, utrzymuje Cie co wyraznie mu nie pasuje, ma ochote Cie wyrzucic tylko pewnie nie wie jak, a juz nowa laske sobie wyhaczyl... mi by szacunek do siebie nie pozwolil zostac tam ani sekundy dluzej...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-05-11 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
uwierz że jak się chce to się potrafi! nawet do roznoszenia ulotek się załapać byleby tylko uciec jak najdalej od takiego faceta. Po za tym dlaczego nie masz żadnej pracy? szukasz jakieś wyszukanej? mogłabyś nawet w telemarketingu pracować, jest dużo różnych możliwości ale trzeba się postarać i nie poddawać się.
Walcz o swoje życie bo to co teraz masz to ... no współczuć tylko
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nawet trochę facetowi nie dziwię. Od dawna jest wałkowane na forum, że w dzisiejszych czasach nie można być na utrzymaniu partnera. Jedyny problem, to brak pracy i brak mieszkania i autorka to podkreśla. Pewnie facet nie ma odwagi powiedzieć wprost co na ten temat myśli ale z pewnością mało koga stać na utrzymywanie dziewczyny i raczej nikt się na takie warunki nie zgadza. Inaczej wygląda sprawa ustaleń kiedy jest małżeństwo, dzieci..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
dziewczyny zapomnialam dodac, ze prace znalazlam ale dopiero zaczynam wiec nie jest to praca umozliwiająca mi wynajecie chociazby pokoju... dodam ze jestesmy w innym kraju.
Boże nie rozumiem jak mozna byc tak fałszywym człowiekiem... i to jeszcze w stosunku do osoby ktora sie kiedys kochało... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lepiej znalezc sobie partnera przed ktorym nie trzeba bedzie udawac kogos, kim sie nie jest? takiego, ktory bedzie nas kochal i szanowal, gdy bedziemy soba, nawet jesli bedzie to Miła Dziewczyna? po co jakies gierki? autorko: na Twoim miejscu nawet bym sie nie zastanawiala i uciekala jak najszybciej, to co odkrylas, byloby dla mnie bardziej ponizające niz dostac w twarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Swięte słowa truskawkowawiosna!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
moze i masz rację jednak nie do końca. W moim przypadku nie zmieniam siebie. Zobaczyłam jedynie jakie błędy popełniłam i wiem to nie tylko z książki ale od przyjaciół którzy wciąż mi doradzali. Wciąz jestem soba jednak nabrałam pewności siebie(ktorą wcześniej miałam) i wiem że jestem warta więcej niz on mi może zaoferować. Jeśli nie powtrafi zrozumiec faktu że ciągłe łażenie z kumplami po nocach wracanie jest złe to ja wiem że on nie jest mnie wart. Dystans jak wprowadziłam zbliżył go do mnie. Wystarczyło że poświęciłam więcej uwagi sobie niz jemu a on juz czuł się zaalarmowany. Zrozumiałam też że ciągłe ograniczanie i poświęcanie się jest złe. Wcześniej tego nie widziałam. Miła jestem jak zawsze, gotuję jak zawsze zastosowałam sie jedynie do kilku wskazuwek a z drugiej strony książka się nieźle ubawiłam
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde no i tekst, że to przez nią jest dołek finansowy? Nosz kurka chyba oboje ten dołek mają, a nie tylko on przez nią, co ona jest? Kundel jakiś? Pachnie mi jakimś chłoptasiem, który tylko jakąś kaskę załapał i już się jak alfons zachowuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem jak kobieta może dać się tak poniżać.W imię czego? weź go olej... Wyprowadź się gdziekolwiek, wróć do rodziców, poproś przyjaciół o pomoc. To będzie miało w sobie więcej godności niż życie z takim... kimś! ogarnij się kobieto!
Śmieciem to jest on a nie Ty!
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wpadł w dołek finansowy przez Ciebie? A to przeciez on prowadzi/ł takie bujne życie towarzyskie... cos tu nie gra
![]() Nie dość, ze nie masz do niego zaufania (weszłaś na jego konto) to zamiast on z Tobą porozmiawiać o problemach wyżala się koledze, a podstawą związku jest ROZMOWA i PARTNERSTWO. Co do tej kolezanki, nie masz zadnych w sumie dowodow.. Mimo wszystko lepiej wrocic do swojego miasta i zacznij tam zyc swoim własnym zyciem. Zrob sobie wszystkie za i przeciw. Nie badz od niego zależna, bo bedziesz tylko nieszczesliwa. I to jego hasło, pf, kobieto, zachowaj resztki rozumu i szacunku do siebie. Uciekaj gdzie pieprz rośnie.
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ Edytowane przez fiska Czas edycji: 2011-05-11 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Dziwi mnie czemu takie oburzenie za jego tekst, że przez nią wpadł w dołek finansowy.. Utrzymuje ją, więc na pewno jest to jakimś obciążeniem.. Wyprowadź się od niego jak najszybciej i nie poniżaj sama siebie, mówiąc, że 'nie masz siły na zerwanie'.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Owszem, jest to obciążenie, ale są w końcu w związku czy nie? Więc jest to ich wspólna sprawa i wspólne problemy. Dziś on ma pracę, jutro może jej nie mieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
ale niech zrobi cokolwiek, żeby nie musiała żyć w takim upokorzeniu.. niech spróbuje albo wróci do domu, chyba wszystko byłoby lepsze do sytuacji , w której jest teraz
![]() |
#27 |
Meravigliosa creatura
|
To nie jedyny i wcale nie największy problem autorki. Problemem jest to, że facet jej w ogóle nie szanuje. Słowo "wypi****lać" użyte w stosunku do kogokolwiek wskazuje na brak szacunku do tej osoby i czuć w nim agresję. Do tego gość podrywa inną... Gdyby facet miał klasę to nawet w sytuacji, gdy ma dość dziewczyny i utrzymywania jej, rozegrałby to inaczej, pogadał przede wszystkim z nią, wyłuszczył sprawę, a nie rzucał mięsem na jej temat do kolegi. Ja rozumiem, że w złości wygaduje się różne rzeczy, ale te słowa plus nowa "koleżanka" wskazują dobitnie, że ten związek to fikcja.
Nie wiem, co Ci, autorko, doradzić, skoro nie masz dokąd się wyprowadzić i, co najważniejsze, nie chcesz zerwać. Pobyt za granicą trochę komplikuje sprawę, ale ja bym zerwała. Obdzwoniłabym wszystkich znajomych w danym mieście, nawet tych całkiem dalekich, kolegów kolegów itp., czy nie szukają kogoś do mieszkania, pokoju, choćby na waleta na składanym łóżku i wyprowadziła się jak najszybciej... Pracę dostałaś, więc niedługo będziesz mogła płacić swoją część opłat. Jeśliby z pracą jednak coś nie wypaliło, a nie byłoby nowej to schowałabym dumę do kieszeni i wróciła do kraju. Od kochającego partnera można oczekiwać, że w razie kłopotów z pracą, przez jakiś czas, będzie nas utrzymywał, bo ważne jest to, że jest się razem, nawet jak są kłopoty finansowe, ale Ty, autorko, kochającego partnera nie masz, a współlokatorzy raczej nie mogą sobie pozwolić na taką pomoc. No tak, nie ma odwagi, żeby dziewczynie powiedzieć wprost, co myśli, ale w rozmowie z kolegą to odwagi mu nie brakuje. Nawet wyszukane słownictwo wtedy zna... Zachowuje się jak tchórz i szczeniak a nie dorosły facet. Edytowane przez Regista Czas edycji: 2011-05-11 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
z tym sie oczywiscie zgadzam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
No jasne.. ogonek pod siebie i zmykać. Ciekawe co by było gdyby role się odwróciły. Ty masz pracę a on ją nagle traci. I co? Nie ma szans na wsparcie od Ciebie, pomoc w znalezieniu pracy, SZACUNEK?
Wiesz co, ja bym napisała do niego na jego koncie, że gratulujesz odwagi cywilnej... jak przyjdzie z pracy i będzie udawal, że jest ok, to zgnoiłabym go jak psa. I tyle. I niech zjeżdża do tej koleżanki z pracy o ile będzie go chciała. I kisiłabym na jego koszt ile się da. O! Cytat:
![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-11 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.