![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zdjęcie paznokci- dwa problemy :-(
hej. Mam mały problem, mianowicie na pierwszej fotce jest mój paznokieć, wziełam zię za uzupełnianie, żciągnęłam z 50% żelu a tam : plamka koło skórek no i takie poprzeczne białe paski, cosz to jest?? pierwszy raz mam coś takiego?? Jak to usunąć?? znaczy się co zrobić żeby wiecej się tak nie robiło???
no a na drugiej fotce jest paznokieć po uzupełnieniu, mam problem z nabłyszczaczem, już po godzinie pojawił się malutki odprysk, to nie pierwszy raz, paznokieć dokładnie odtłuszczony i odpylony ![]() Może być tak że nabłyszczacz w tym miejcu dotknął naturalnej skórki bo było niedociągnięcie żelem?? Wczoraj robiłam koleżance na wesele, a dziś już miała takie 2 mikroskopijne kropeczki też koło skórek?? Dzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zdjęcie paznokci- dwa problemy :-(
a to kolejne zdjęcie, może lepiej widoczne, głównie chodzi mi o te poprzeczne pręgi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ta plamka zdaje się byc zapowietrzeniem, tak jak mówisz, gloss na płytkę
a te pręgi widzę ale strasznie nie wyraźne są i nie umiem określic co to może byc, spróbuj na makro zrobic duże zbliżenie.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
mysle, ze te paseczki sa spowodowane
nie stylizacja a raczej zlym odzywianiem sie proponuje marchew i soki wielowitaminowe moge sie mylic, bo zdjecia so niewyrazne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
to wszystko co udało mi się zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze że nie mam pojęcia.
Najlepiej piłuj masę dopóki do tego nie dojdziesz, bo jak się okaże że to płytka to spoko, a jak to jest podpowietrzona masa to może się kuku zrobić później..
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
spiłuję, ale raczej podpowietrzona nie jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
to znowu ja, spiłowany do samego naturalka, na końcówce tips
![]() ma ktoś jakieś pomysły?? Chyba bez kamuflażu się nie obejdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
mysle, ze jest to spowodowane brakiem cynku lub żelaza w organizmie
zrob badania, ale jestem prawie pewna, ze to brak tych elementow.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
a nie uderzylas gdzies wczesniej w cos?
jesli to jest spowodowane brakami mikroelementow to dziwne ze wczesniej tych preg nie bylo bo czy nie powinny sie zrastac wraz z paznokciem? wiesz o co chodzi ann??? ze te pregi sie powinny przesuwac wraz ze wzrostem paznokcia od walu do wolnego brzegu... one tutaj sa dosyc daleko a kolezanka mowi ze wczesniej tak nie miala i pamietajcie ze ja sie nie znam to tylko takie moje wywody ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ja wywnioskowalam, ze moze i miala, tylko pod zelem ich nie widziala
i dopiero przy uzupelnianiu zauwazyla jak spilowala polowe masy??... zle zroumialam.... no ja tak zrozumialam... ze one nie powstaly podczas spilowywania masy tylko sie ujawnily pod nia... to o to chodzi co w zalaczniku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
no o to.... i to na bank z niedoboru
ale jak sie przyjrzysz sa sa jeszcze takie poprzeczne bialawe pregi - o nie tez chodzi to na bank nie z nieoboru
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No własnie, jak koleżanka pisała nie były widoczne wcześniej, pod mlecznym różem, ani biała plamka ani poprzeczne pręgi, dopiero podczas ściągania żelu, robiły się coraz większe
![]() Czy może byc to wynikiem mocnego piłowania?? Raczej mocno nie piłowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A długo nosiłaś te paznokcie przed uzupełnieniem?
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
jakieś 10 dni
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- mala poprawka, policzyłam dobrze- 2 tygodnie jakieś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Skoro przed założeniem tego nie było, to ciężka sprawa. Może jakieś uczulenie?
![]() Najlepiej zapytaj lekarza.
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
ja miałam kiedyś coś takiego jak stuknęłam, ale wtedy mi się cały paznokieć połamał i strasznie bolało przez dobre kilka dni (brrr)... te białe plamki to kiedyś czytałam że robią się jak pazurki są słabe lub brak im jakiegoś składnika jak to dziewczyny wcześniej pisały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
też właśnie myślę, że mam słabe paznokcie, znaczy sie bardzo czułe na jakiekolwiek ingerencje. Bo przed ściągnięciem żelu nie było tego, a im więcej piłowałam tym bardziej widoczne były. Dziwi mnie tylko fakt, iż to jest na jednym paznokciu
![]() ![]() ![]() Mooże ma ktoś jeszcze jakieś pomysła ![]() W każdym bądź razie dzięki za porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
a co do tego nabłyszczacza, macie jakieś pomysła?? że odpryskuje niedługo po nałożeniu?? staram się dokładnie nakładać go, nie wyjeżdżac poza żel, a jednak tak się robi. Dodam, że po zrobieniu frencha i opracowaniu paznokcia tylko go odpylam, nie odtłuszczam, a powinnam??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
takie pręgi to raczej efekt urazów
uderzenia, podważenia paznokcia (np. pod klamką drzwi samochodu), wywichnięcia paznokcia do góry itd... żel na paznokciu jest mocny i twardy i jak gdzieś stukniesz paznokciem, żel potrafi nieco podnieść paznokieć do góry (czyli kilka warstw naturalsa lekko się odwarstwia od reszty i bieleje). Ja mam takie pregi jak sobie oderwę żel ![]() sorry - nie bijcie - ale czasami sobie odskubałam cały żel albo akryl z jakiegoś pazura - jak mnie jakaś nostalgia ogarnęła, albo jakaś depresja ![]() ale nie wolno tak robić!!! nigdy!!! a zwłaszcza klientkom bo się posikają z bólu. ale to jest na 100% odwarstwienie kilku poziomów naturalsa. nieszkodliwe, nie umiera się na to, pregi same zrosną - a jak się nie chce ich widzieć to zasadniczo maskuje je zwykły line-out położony pod żel, lub żel/akryl maskujący. jak ktos ma grube i mocne paznokcie może to zmatowić blokiem, najlepiej czerwono-czarnym, miałkim i zapolerować 600/6000. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
kładziesz gloss na żel silikonowy, z dodatkiem poliuretanu, easy-off itd, a te żele się nie lubią (sztywny gloss i giętkie żele pod spodem) zajechanie glossem poza żel - niekoniecznie na skórki, wystarczy sama naturalna plytka paznokcia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dobra Rado nic się nie martw, ja nie raz jak robie szpice na konkurs i potrzebuje szybko zdjąc a często mi się zdarza że muszę to zrobic w trakcie podróżowania juz w kolejne miejsce to również idą ząbki w ruch ale ciiii...
Ja tłumacze sobie tak że obgryzam paznokcie i nawet jak się zniszczą to 2 miesiące i płytka jak nowa ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
ha!!!
to jesteśmy dwie jawnogrzesznice ![]() ale tak sobie myslę, że chyba nie ma takiej stylistki która by chociaż raz w życiu sobie nie zdarła żelu w taki mało poprawny politycznie sposób.... chociaż ja zębami nie zdzieram (bo mam porcelanowe nakładki ![]() używam dłuta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja plomby póki co potraciłam na otwieraniu oliwki zębami bo ją coś chwyciło
![]() Aleeee podważanie żelu ząbkami idzie mi nie źle. Oczywiście efekty są jakie są, na szczęście moje ogryzki rosną szybko ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
to i ja sie p0rzyłączam do grona grzesznic;p
walczę z tym,ale czasem jest sto silniejsze ode mnie;p
Mój pazukrowy wątek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358915 Mój photoblog : www.photoblog.pl/natiinails ![]() http://s1.suwaczek.com/200712273438.png Walczę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/18edb6a478.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
to widzę że sama nie jestem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
no brawo laski, bardzo profeszynalnie
![]() suuuper przyklad to teraz patrzcie i sie nie dziwcie komentarzowi "a przeciez pisalas, ze ty tak robisz" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
a no porszę, co tu się dowiadujemy
![]() widzę że jest nas więcej ![]() Mi czasem się zdaża, ale paznokcie na zdjęciach to robota pilnika, a nie moich ząbków ![]() Co do nabłyszczacza, to siedziałam 3 dni, nakładałam i sciągałam, nakładałam i tak w kółko, no i rzeczywiście, powodem była styczność żelu z nat. płytką, teraz bardzo dokładnie się do tego przykładam i są idealne ![]() Dziękuję dziewuszki ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Dobrarado, wiem że to nie ten wątek i nie to miejsce, ale chciałam zapytać czy to normalne że tak masakrycznie długo otwierają mi się strony sklepu DR??? Planuję zakupy i oglądanie, szukanie doprowadza mnie do szału. Czy to normalne?? Dodam, że inne strony wchodzą jak masełko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
mi strona DR wchodzi szybko... za to wizaz muli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja tylko raz żel wygryzłam, po kursie... bo nam łaskawie nikt nie powiedział, że wystarczy spiłować
![]() Od tego czasu ani razu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.