|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem...
Witam otóż mój problem jest dośc nietypowy. Chciałabym się Was poradzic drogie wizażanki w pewnej sprawie. Otóż chodze do liceum, wszystko jest z pozoru w porządku jednak nie do końca. Otóż przez to, że mój chłopak chodzi do tej samej szkoły ale innej klasy wszystkie przerwy spędzam z nim. Z tego powodu moja klasa nie traktuje mnie normalnie, wcale mnie nie traktuje. Trudno to opisac ale wiem i widzę zę są do mnie nastawieni negatywnie. To nie jest tak że zadzieram nosa czy jestem arogancka. Z każdym staram się rozmawiać chociaż czasem jest to ciężkie w klasie w której każdy kombinuje jak mieć najlepsze oceny jak najmniejszym wysiłkiem. Nie czuję się przez to do nich podobna ale po prostu wiem że musze jakoś ten czas przeżyć. W sumie nie wiem czemu to pisze... chyba dlatego, że człowiek czasami ma taką potrzebe wygadania się, wyżalenia
![]() Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem...
Ja na twoim miejscu aż tak bardzo bym się tym nie przejmowała. W zasadzie to nie rozumiem zachowania tych ludzi, nie podoba im się to, że spędzasz przerwy z chłopakiem? Yy. Olej ich najlepiej, albo przepisz do innej klasy. Albo po prostu zapytaj, jaki mają problem..?
Ja poznałam w liceum najlepszych ludzi pod słońcem. Dzięki nim zmieniłam się na lepsze, wiem to. Niestety, nadszedł czas studiów, a tutaj już tak fajnie nie jest. Nie czuję się podobna do ludzi z mojego roku, rzadko z nimi rozmawiam, bo po prostu nie kręcą mnie te wszystkie "haha, ale melo było". Za to poznałam innych, z innego kierunku, którzy są według mnie bardziej wartościowi i nie rozpaczam nad tym, że moja grupa nie ma ze mną zbyt wiele wspólnego.. Głowa do góry. Masz chłopaka, jesteś kochana. Szczęściaro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
w LO moja przyjaciółka WSZYSTKIE przerwy spędzała, ze swoim chłopakiem z równoległej klasy a mimo to była baaaardzo lubiana u nas. Może w czymś innym tkwi problem? może zwyczajnie "nie pasujesz" do nich ze względu na swoje poglądy, styl bycia etc etc-tak po prostu czasem jest
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Przepisać się za bardzo nie mogę bo to jedyna klasa w której są rozszerzone przedmioty na mature takie które postanowiłam zdawać.
![]() Poza tym, kiedy są lekcje i nie ma przy mnie chłopaka czuje sie tam na prawde źle i obco.. Jak pomyśle, że jeszcze dwa lata w takiej atmosferze.. nie umiem się nie przejmować. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Może nie pasuje ale po prostu nie uważam za super dorosłe np. pisanie ściąg i kserowanie w szkole w bibliotece.. albo wieczne kombinacje jak zrobić najmniej a mieć najlepiej.. ;| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
no to masz dwa wyjścia;
1.albo ich olać 2. albo się przepisać do innej klasy chyba, że bierzesz pod uwagę "kumplowanie się" ale też usilne przypodobanie się grupie może wywołać inny skutek niż byś chciała... ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- a co jest złego w kserowaniu ściąg w bibliotece? nie popadajmy w skrajności, ściągi też są dla ludzi...
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja myślałam, ze to najlepszy czas, a ogolnie studencii chyba fajni i przystojnii czy beznadziejni? Z tego co opisujesz to idioci. ![]() ![]() ![]() ![]() A co do autorki wątku, to skoro nie zalezy Ci na tych ludziach z klasy a zależy Ci na chłopaku, to sprawa jest prosta.Chyba nikt nie doradzi Ci tak, żebyś zerwała z chłopakiem.Może zazdroszczą Ci urody i chłopaka bo inne brudne i śmierdzące z pryszczami na twarzy i duzym nosem chlopakow nie mają?? Czy może tak jest? Ja tak na twoim miejscu, to zerwałabym z chłopakiem i zajęłabym się życiem w klasie, gdyż z chłopakiem pewnie szybciej bym zerwała niż z klasą..a jednk to 3-4 lata. Ale jesli dla nich nauka jest najważniejsza, a nie zycie towarzyskie to TO POKOLENIE SCHODZI NA PSY.nauka śmiech na sali!!! Teraz liczą sie znajomości;]xd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
A w której jesteś klasie?
Wiesz, może Ci sie tylko tak wydaje, że oni są urażeni, bo szczerze ja bym miała w nnosie kto z kim tam spędza przerwy... to Twoja sprawa. A może to wychodzi tak, że przez to ignorujesz swoje koleżanki ? Wiesz, ja mam beznadziejną klasę więc sama od nich uciekam do innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Tylko że ich ściągi sa pisane co lekcje, z każdego przedmiotu. Nawet tych rozszerzonych. dla mnie to jest skrajność. Można napisać z przedmiotu który nas nie interesuje... ale raczej nie z wszystkich. Przynajmniej tak uważam.
A co do moich oczekiwań to chciałam po prostu poznać wasze zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
w pierwszej..
staram się w miare z wszystkimi rozmawiać ale oni nie są super skorzy. Chyba tez za bardzo wiedzą, że nie mają o czym.. bo ja nie będę się z nimi ściągami wymieniać i metodami jak któregoś nauczyciela zrobić w konia. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Poza tym, gdybym sama z nimi nie chciała z nimi utrzymywac kontaktu to bym to zrobiła. a wyraźnie zauważyłam ich niechęć do mnie.. przy czym we wrześniu nie było problemu... teraz nagle stałam się 'obca' ;| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to po prostu za mało integrujesz się z klasą.
Też mam dziewczynę w klasie, która widuje się ze swoim chłopakiem na KAŻDEJ przerwie. Jakby tak ta Kasia zerwała z Nikosiem, no to zostanie sama... Zupełnie sama. Jest taka wyobcowana z życia klasy, gada tylko z tym swoim chłopakiem. Nie przepadam za nią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
wiesz, w mojej klasie też sporo znajomych spedza każdą przerwę ze swoją druga połówką, ale do nikogo przez to nie została przypięta łatka osoby niedostępnej.
Może nie pasujesz do klasy, a to jest tylko pretekst? a może to jest tak, że podczas przerw mogłabyś się bardziej zintegrować z klasą, znalazłabyś wspólne tematy z paroma osobami, a przez spędzania z ukochanym czasu, po prostu nie jest to możliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Tylko, że ja staram się z nimi rozmawiać. O szkole, wspólnych znajomych etc.
a ich jedyne teksty to np. 'gdzie masz X?' Zresztą ich integracja polega na WSPÓLNYM KOMBINATORSTWIE... a jakoś nie marze o uczestniczeniu w tym. Po prostu chciałabym być traktowana normalnie. A nie jak powietrze.. ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Może macie rację, może sprawiam wrażenie osoby niedostępnej.. ale często podejde do kogoś zagadam.. i tylko wtedy jest jakiś kontakt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ma to, ze ktos kombinuje do tego, ze nie utrzymujesz z ludzmi z klasy w zasadzie kontkatow ![]() Nie moge sie oprzec wrazeniu, ze wiele z tego co opisujesz, to Twoja percepcja, a niekoniecznie fakty. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do drugiego - srutu tutu majty z drutu - wszystkie przerwy spedzasz ze swoim misiaczkiem, patrzysz na nich z gory (vide ze nie masz o czym rozmawiac), ale to oni sa zli i to oni nie chca utrzymywac z Toba kontaktu. Jasne ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Widze w tym raczej probe usprawiedliwienia, dlaczego sie od nich dystansujesz.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Kiedy jestem z nim albo np. on na mnie czeka przed szkołą to są mili.. ale kiedy jestem sama ciągle te jakby pretensje..
nie uważam też żeby była to izolacja bo w innych klasach mam znajomych i mimo że rzadko się widujemy zawsze porozmawiamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() To chyba zależy, nie? ![]() U mnie na roku byli i ludzie z zachowaniem dzieci z wczesnej podstawówki jak i nad wiek rozwinięci inteligenci, którzy ą ę bułkę przez bibułkę. Reguły nie ma. Nie idealizujmy, że studia to najlepszy czas w życiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
hm...chyba wiem o co chodzi. ja studiuje z chlopakiem, w jednej grupie,. i mimo, ze odczuwam ze jestesmy lubiani, to zauwazylam ze na przerwie kazdy sie gdzies ulatnia i zostajemy sami. widze to takie wytlumaczenie:
- wszyscy uwazaja ze chcemy "zajac sie soba", razem pogadac, i nie chca sie wtracac -czuja sie troche odtraceni, bo najwiecej czasu spedzam z TŻem - nie widza potrzeby nawiazywania kontaktu ze mna czy z nim, bo jak chcemy to sami podchodzimy do grupy, a tak to idziemy cos zjesc, napic sie, tylko w swojej obecnosci rozwiazanie widze takie: darowac sobie pare przerw i spedzic je tylko z kumpelami z klasy. niewykluczone ze kolezanki ( to liceum jest dopiero) sa troche zazdrosne ze masz kogos, do kogo sie cala przerwe kleisz. mi na studiach juz nikt nie zazdrosci, bo wiekszosc ma juz swoich TŻow albo mezow.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Tylko, że my sie do siebie nie kleimy. Z początku było okej.. tylko teraz jakos nagle mnie odizolowali od siebie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
No to pogadaj z nimi o tym wprost. Zapytaj, o co im chodzi. I już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
racja. tak zrobię. dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
hm...mowiac "kleic sie" nie mialam na mysli obscenicznego obsciskiwania sie, calusow itd. czasem wystarczy byc ciagle z druga osoba, pewnie trzymacie sie za rece, albo po prostu JESTESCIE razem. zreszta z boku to wyglada inaczej.
gdy ja chodzilam do liceum, kolezanka miala chlopaka i zaraz po dzwonku na przerwe leciala zadzwonic do niego. gadali kazda przerwe, odsunela sie od nas wtedy ( na szczescie miala taki fajny charakter ze nadal zostala jedna z naszych ulubionych kumpeli), ale bylo widac ze jest gdzies "obok" nas, ze wazniejsze niz pogaduchy z nami, czy wyglupy sa nieprzerwane rozmowy telefoniczne z jej chlopakiem.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Może zwyczajnie Cię nie lubią. Chłopak wcale nie musi mieć nic do rzeczy.
My np. w LO mieliśmy kilka par (w klasie, lub jedna osoba z klasy, inna z równoległej) i wszyscy byli lubiani. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
A musi być tak, że to Ty chodzisz do chłopaka w czasie przerwy? Nie może on przyjść do Ciebie i nie możecie spędzić czasu razem w towarzystwie osób z Twojej klasy? Nie musisz wybierać między klasą i chłopakiem. Możecie przecież spędzać czas w grupie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.