![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pooomocy!!!Gdy miłość się wypala
Witam wszystkich serdecznie
![]() Piszę do Was ponieważ mam problem sercowy, żeby nie powiedzieć emocjonalny.Otóż jestem w związku prawie 4 lata , z tego 3,5 mieszkamy razem. Nigdy nie robiliśmy sobie żadnych przerw, najdłużej nie wiedzieliśmy się może 5 dni. Od 1,5 roku notorycznie się kłócimy i straszymy nawzajem w każdej kłótni,że chcemy się rozstać. Nie możemy ze sobą rozmawiać ponieważ jest awantura na każdym polu, partner wraca z pracy i około 5 godzin siedzi przed telewizorem.Nigdzie nie wychodzimy razem, nie kochamy się, nie ma żadnych pocałunków, przytulania czy czegoś takiego.Jeżeli zaczynam płakać z bezsilności on na mnie krzyczy, albo wychodzi i nie chce mnie słuchać , zatyka uszy itp.Nie tak wyobrażałam sobie miłość ![]() Może to mieć związek z naszą wyprowadzką z Warszawy i zamieszkaniem na wsi ,( kupiliśmy dom na kompletnym odludziu). Jestem osobą wykształconą znającą języki, ale tutaj nie ma możlwiość zrobienia kariery.Na poczatku mi to nie przeskzadzało, ale zaczyna mnie coraz bardziej przygnębiać. Mam do niego pretensję ow szystko on do mnie również. Kupiliśmy piękny dom a już od pierwszego dnia jesteśmy w nim nieszczęsiwi.Nie ma mowy o dzieciach o ślubie.Ja mam 27 lat partner 37 - obydwoje jesteśmy bardzo sfrustrowani.Żadne rozmowy nie pomagają - partner nie chce rozmaiwać, ucieka od tematu.Według Was to koniec miłości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Pooomocy!!!Gdy miłość się wypala
Przecież już założyłaś wątek na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, po co drugi taki sam ?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie zamieszkanie na wsi, na dodatek na odludziu, gdy mam studia i ambicje zawodowe byłoby bez sensu. Dlaczego zdecydowałaś się na taki krok??? Z ludzi ze stolicy, zamieniliście się w ludzi mieszjakących na odludzi, tez bez sensu. Bop nie jesteście na emeryturze, gdy chce się zwolnic tempo, a raczej w wieku, gdy praca zasadnicza część waszego życia, no chyba że wykonujecie wolny zawód i mozecie pracować w domu na odludziu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Cóż - skoro partner nawet od rozmów ucieka to nie pozostało nic oprócz sprzedania domu, podzielenia się kasą i rozstania.
Wątpię, żeby mieszkanie w centrum miasta cokolwiek zmieniło - nawet ze wsi można skoczyć do znajomych, urządzić coś u siebie czy wyskoczyć do miasta na jakieś atrakcje min. raz w tygodniu. Jak się ludzie kochają to i na odludziu ze sobą wytrzymają ![]()
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo tego, co piszą koleżanki uważam, że wyprowadzka z W-wy miała kolosalne znaczenie! Oboje chodzicie sfrustrowani ponieważ, nie dość że nie możecie się dogadać ze sobą to jeszcze mieszkacie daleko od znajomych, rodziny, od miejsc wam znanych i do tego bez możliwości rozwoju zawodowego - zauważyłam, że jest to dla Ciebie ważne. Natomiast między wami brakuje nici porozumienia - jak partner może zatykać uszy czy krzyczeć na Ciebie kiedy już po prostu z bezradności płaczesz? Owszem gdzieś tam po drodze zatraciliście to co jest najważniejsze - ale uważam, że wszystko można jeszcze ciężka pracą odbudować. Generalnie nie popieram tu koleżanek z tekstami " rozstać się" etc. ponieważ uważam, że na takie decyzję zawsze jeszcze przyjdzie pora. Do tego czasu jednak postaraj się zrobić wszystko co w Twojej mocy aby to odbudować. Może jeśli macie jeszcze możliwość to wróćcie na jakiś czas do W-wy? Może on także nie radzi sobie z ta przeprowadzka jak to ujęłaś na odludzie. Czeka Cię z pewnością szczera rozmowa. Jednak - najważniejsze - w odpowiednim momencie. Powodzenia!
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A odpowiedni moment jest już od dawna. Kolejny związek z brakiem komunikacji - czy tak trudno usiąść, pogadać i powiedzieć sobie, że się więdnie na odludziu i trzeba z tym coś zrobić? Dla kochających się ludzi to nie powinien być specjalny problem. Mało tego - mnie dziwi to, że jedno drugiego nie zapyta, czemu tak się dziwnie zachowuje, czemu cierpi? Kicia - Twojego Tż naprawdę nie obchodzi czemu płaczesz po kątach? Mojego męża martwi już moja smutna mina a co dopiero łzy - i nie przeczekuje tylko pyta co się dzieje.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny przepraszam
![]() Nie ma do~świadczenia w uczestnictwie na forach , wiec sądziłam ,że z powdu technicznych ten pierwszy si~ę nie pojawił na forum, wiec napisałam wiadomo~ść jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz, właśnie przykład twojego jak i mojego związku pokazuje, że są one różne. Widać może u nich to się gdzieś zatraciło - po 1,5 roku kłotni i nieporozumień "zapomnieli" jak wygląda normalna rozmowa... Owszem, to jest bardzo przykre jednak mimo wszystko nie polecam od tak rozstania bo tak jak pisałam wcześniej na to zawsze jest czas. Dla nas oczywistym jest usiąść i porozmawiać dla nich nie i my musimy to uszanować i mimo wszystko postarać się coś w miarę ich obecnych (!) możliwości doradzić jak najlepiej. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie wiem na jakich zasadach kupiliście wspólnie ten dom i być może to Was powstrzymuje przed rozstaniem - jakieś wspólne zobowiązanie.....
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli nie zrobi to zbyt wielkiego wrażenia na Tż i nie spowoduje zmian (przynajmniej mógłby zacząć Cię słuchać ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za zaangazowanie w mój problem. Mój Boże tyle to dusiłam w sobie i dopiero teraz napisalam.Dziewczyny moja sytuacja przedstawi si~ę nieciekawie z innyc wzgledów.Uwazam si~ę za osobe rozsadna, ale czasmi pod wplywem emocji robie glupie rzeczy.Tak dom nas trzyma, choc to on splaca kredyt moje zarobki pozwalaja mi na utrzymanei siebie ale splacanie kilkutysiecznego kredytu to juz problem, mozna by rzec,ze to on utrzymuje nas. Sam to zaproponowal poniewaz wiedzial ze z praca w 50 tys.miescie jest ciezko (mam na myski dobrze platna) a nie chcial abym pracowala w korporacji, ktorej on pracuje( jedyna w tym miescie).po pol roku mieszkania myslelismy o zakupie domu, to chyab nie do konca bylo przemyslane.Wydaje mi si~ę ,że za bardzo sie przywiazalismy do siebie tym domem.Dziewczyny - wspanialy wiejski domek, z piekna dzialką, i widokiem na gory - tylko samotna jestemw tym domu.Przez 1,5 roku nie pracowalam w ogole poniewaz on doszedl do wniosku,ze powinnam sie zajac roznymi formalnosciami, wzleilismy dwa psy itp.Cale szczescie,że jeszcze robilam drugi kierunke na SGH wiec czesto bywalam w Wawie, chcialam zalozyc wlasna firme dostalam sie do programu, ktory gwarantowal kilkadziesiąt tysiecy zlotych wsparcia. Jednakze boje si~ę tak zwiazac na stale z tym miejscemwtedy jeszcze było oki.Pozniej jak juz nie bylo zadnych przerw zaczely si~ę klotnie, wspolne rozmowy o zwiazku, z ktorych nic nie wynikalo.Boje si~ę ,że to bedize taki prechodzony zwiazek.Napomykałam o ~ślubie o dzieciach, ale wiem ,że partner na razie o tym nie mysli.Ma 38 lat jak sądziicie jak mozna w tym wieku o tym nie myśleć?Chociaż w obecnej sytuacji czy dziecko byłoby rozwiązaniem.Dziewczyny pogubiłam si~ę.Z dziewczyny pełnej pasji i ambicji stałam si~ę kł~ębkiem nerwów.?Słuchajcie jak poprowadzić rozmow~ę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Jemu na tym nie zależy, co jest dla mnie zastanawiające bo ma przecież już swoje lata. Słuchaj (przepraszam za dosadność) ale może on ma romans i stąd wynika to jego oziębłe zachowanie? Wyobrażam sobie jak bardzo ciebie ta sytuacja zmieniła i ile nerwów kosztowała ale jedyne co możesz dla siebie przede wszystkim zrobić to uwolnić się z tej chorej sytuacji poprzez szczerą konstruktywną rozmowę ale tylko taka od początku do końca! Pytasz jak poprowadzić rozmowę... Przede wszystkim znajdź taki moment kiedy żadne z was nie będzie miało na głowie wiele do zrobienia... Zacznij spokojnie i delikatnie np. słuchaj chciałabym z Tobą porozmawiać. I kiedy on nie będzie zachwycony nie dawaj za wygraną ale spokojnie - nie daj się ponieść emocją bo tylko tak możesz cos osiągnąć tym bardziej że tak jak pisałaś Twój płacz np. go irytuje - co jest dla mnie osobiście bardzo przykre.
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałaś założyć własną firmę to trzeba było zakładać a gdyby TZ na prawdę Cię kochał to tylko by Ci w tym pomógł i mocno wspierał.... a teraz jemu się wydaje, że ma kontrolę bo Ty nie odejdziesz no bo on spłaca kredyt i ma Cię w garści co do dziecka - nigdy nie jest rozwiązaniem takich problemów!! sama mam dziecko i żyję w związku nie formalnym i wierz mi, że dobrze mi z tym bo nie ma ślubu - zawsze jest furtka wyjścia - czytając, czuje się, że jesteś nieszczęśliwa ale albo na prawde porozmawiasz z nim szczerze albo próbuj koło jego boku stawać na własne nogi i próbować się od niego nie uzależniać.... być samowystarczalną.... ja wiem, że to się tylko łatwo mówi ale ta decyzja zakupu domku (inwestycja wieloletnia) była raczej nie bardzo przemyślana do końca... ![]()
Prawdziwe szczęście daje jedynie marzenie o przyszłym szczęściu... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aldi090 Czas edycji: 2010-01-28 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Koleś jest kiepskim kandydatem na męża - zaraz 4 dychy na karku i nie myśli o rodzinie? To kiedy? Po 50? 60? Co do rozmowy - powiedz, że ma Cie wysłuchać i powiedz, że myślisz o rozstaniu bo tak żyć nie chcesz i nie możesz. Nie będziesz się dla niego poświęcać, zwłaszcza, że nic w sumie wartościowego (bo ciężko tu jakąś wartością nazwać chałupę) w zamian nie dostajesz. I zapytaj co on na to? Jeśli ucieknie jak zwykle to wg mnie możesz zaczynać pakowanie, bo tym bardziej żyć ze związkowym tchórzem się nie da, przykro mi.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem kochanka odpada,
Jest to dosc specyficzny i konkretny typ.Zresztą nie wiem kiedy by si~ę spotykal chyba w pracy.W telefonie zadnych infomacji dziwnych, nawet sie z nikim na piwo nie umawia.Jest to bardzo przystojny facet, mysle,że jakby kogos mial to by si~ę chcial rozstać. Wprawdzie ostatnio wytjezdza na delegacje, ale mam wrazenie,że teskni za mna na nich.On wie,ze gdybym sie dowiedziala o zdradzie wszystko byloby pozamiatane.A wiem,że mnie kocha, tylko chciałby abym była mu ansolutnie posłuszna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
trudno jest komuś oddać coś (coś tak dużego jak wspólny dom) za darmochę.... ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz mu o tym. Powiedz, że masz swoje plany, marzenia a on nie może Ci tego zabronić. Powiedz nawet więcej - że oczekujesz w tym wszystkim jego wsparcia. W końcu jesteście razem prawda? Generalnie musicie rozmawiać, rozmawiać i raz jeszcze ... rozmawiać! ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie trochę głupie pytanie - w jakiej wsi pod Warszawą jest z okien domów widok na góry?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
To szczyt egoizmu w związku i taki mały kiełek, z którego z czasem może wyrosnąć tyran domowy. Wystarczy mu na to pozwolić. Cytat:
![]() A poza tym nie wiemy, jak rozwiązaliby kwestie majątkowe, więc na razie nie ma co gdybać. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny to nie jest pod Warszawą , drugi koniec Polski.Przecież pod Warszawą to sielnaka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
miłość dom czy brak pracy??
Prawdziwe szczęście daje jedynie marzenie o przyszłym szczęściu... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aldi090 Czas edycji: 2010-01-28 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Tutaj znalazłam Twój wcześniejszy wątek na ten sam temat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=400168
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Ah, skąd ja to znam z tym posłuszeństwem?! Otóż moja historia różni się od Twojej, bo jestem z moim chłopakiem dopiero ponad dwa lata, ale już mamy takie problemy. Z przykrością zauważyłam jak mój ukochany zmienia się z czułego, swobodnego, troskliwego, kochanego mężczyzny w faceta, który czepia się wszystkiego, jest zazdrosny, wręcz zaborczy, bardzo wymagający, zasadniczy no i wymaga ode mnie posłuszeństwa, no wszystko musi być tak jak on chce. Oczywiście nigdy wprost mi tego nie powiedział, że mam mu być posłuszna, o nie robi to w sposób rzekłabym sprytny. Ale widzę jak denerwuje go każde moje wyjście do koleżanki, kiedy wracam z pracy bądź z uczelni to jest jakiś taki obruszony, pewnie mu się wydaje, że ja tam idę na flirt czy coś, oczywiście to nieprawda. Denerwuje go to, że np zamiast z nim leżeć to "wolę" np pogadać z koleżanką na gg albo poczytać książkę, tak jakbym nie miała prawa do jakichś przyjemności w ciągu dnia, poza tym jest czepianie o to, że nie odpisuje od razu na sms, w domu bałagan (tak jakbym tylko ja w nim mieszkała), naczynia od razu nie pozmywane (wolę po paru godzinach po obiedzie), no i on próbuje mi mówić co mam robić, czego nie a jak mam inny pomysł to jest zły. Ostatnio nawet stwierdził, że się źle ubrałam do jego mamy na obiad i sugerował zmianę na inne rzeczy, a dodam, że nie mam problemów ze złym gustem. Kłócimy się już regularnie od roku i też zamieszkaliśmy razem po pół roku bycia ze sobą.
Najgorsze jest to, że w Twoim związku Kicia34 doszło do tego, że nie ma w nim w ogóle miejsca na czułość, pocałunki, seks a to już bardzo niepokojące... Może wygasła między Wami namiętność i to jest powodem Waszej niechęci. Trochę przykre, że Twojego mężczyzny nie rusza Twój płacz, bo nawet mój mimo, że jest jaki jest ale to go jakoś potrafi ruszyć, kurczę a próbowaliście rozmawiać ze sobą na spokojnie? Z tym romansem to może też bym jednak troche się zatsanowiła, nie chcę Cię straszyć, ale mężczyzna potrzebuje seksu i to dziwne, że nawet na to nie ma ochoty. Mam nadzieję, że to jednak jakieś moje przewrażliwienie na tym punkcie. Nie będę radzić byście się rozstali, ale musicie w końcu zdecydować się na szczerą rozmowę dotycząca Waszej przyszłości. Ja 3 dni temu powiedziałam mojemu mężcyźnie, że jestem nieszczęśliwa (po raz pierwszy w życiu mu tak powiedziałam) i widzę, że zaczął się bardziej starać, ale kto wie, może to tylko na chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dzi~ękuj~ę za wszystkie rady i opis własnych doswiadczen. tutaj nie chodzi o prac~ę , dom czy jakis komfort.Zdecydowałabym si~ę wszystko gdybym tylko wiedziala, że bedziemy szczesliwi razem.Mysle, ze rzeczwyi~ście to przekroczenie granicy, te kłotnie i teksty poniżej pasa to sprawiły.Z tą zdradą , to my~śl~ę,że partner nikogo nie ma , ale jak tak dlaej pojdzie to sobie kogo poszuka.Acha.Nie powiedziałam Wam o jednym jestem bardzo zazdrosna i nasze kłotnie zacz~ęły si~ę od robienia partnerowi wymówek o byłą dziewczyn~ę , koleżanki, atrakcyjną fryzjerk~ę itp.Teoretycznie nie mam kompleksów ( według opini znajomych jestem bardzo atrakcyjna - choć to kwestia gustu jednka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście mam nadzieję, że w tym wypadku się mylę... ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Uwierz mi, nie dziwie Ci się, że jesteś zaniepokojona bo masz do tego prawo! Na takie strony nie wchodzi się chyba rekreacyjnie :/ Szok, przepraszam że to napiszę, ale teraz tym bardziej podejrzewam że on Cie zdradza tym bardziej, że jak pisałaś wyjeżdża na delegację. :/, Pogadaj z nim o tym stanowczo.
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie nie brzmi to dobrze. I wierz mi, że złapany za rękę niekoniecznie musiał odpuścić i pogrążyć się w wierności. Mógł zwyczajnie zacząć bardziej się pilnować i kamuflować. Już kilka wątków tutaj czytałam o tym, jak dziewczyny dowiadywały się o zdradzie tuż przed lub po ślubie ![]() To wszystko razem co piszesz - brak zainteresowania Tobą i fizycznie i psychicznie, ucieczki od rozmów, praca i delegacje... hmmm
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko składa się w dość nieciekawą całość... A że nic nie zauważasz? To oczywiste, że zaczął bardziej się pilnować jednocześnie owijając sobie ciebie wokół palca. :/
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Na dodatek, jeśli to prawda, to świetnie mu tutaj służy i pomaga wasze odcięcie od świata.
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale obyśmy się myliły...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.