|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Powiedziałam już A...czyli moje początki :)
Od dłuższego czasu przeglądam Wasze forum, sama po raz pierwszy wzięłam drucik do ręki jakieś 2 tygodnie temu.
Zatem jestem absolutnie na początku, absolutnie raczkująca i zapewne to co robię, jest dość wtórne, ale chyba na początku każdy musi przerobić jakąś ilość "gotowców", zanim stworzy coś oryginalniejszego ![]() Z robieniem zdjęć mam problem, bo mój aparat to 100% automat, i mogę jedynie ustawić opcję "makro" i modlić się, żeby dobrze wyszło... Nawet próbowałam już owijania drucika drucikiem, ale...hm...powiedzmy, że na początku miała być bransoletka (ambitnie ;P), potem doszłam do wniosku, że jednak zrobię z tego wisiorek (po 40 minutach owijania....)...ostateczn ie miał być kolczyk (i to jeden, bo cierpliwości i tak nie miałam na drugi), a koniec końców wyszło z tego coś na kształt małego srebrnego wieszaczka... Nie nadaje się do pokazania ;P Aha, ja nie przepadam za rzeczami zbyt skomplikowanymi i sama nigdy raczej takich nie będę robić. Ani nosić ![]() To tyle tytułem wstępu.... Na sam początek wklejam 4 przykładowe prace....Jak sądzicie, jeżeli zaczynam tak, jest szansa, że będą ze mnie ludzie? ![]() 1. srebro i Swarovski, którego lubię, nawet jeśli mnóstwo ludzi może się temu dziwić ![]() 2. mam problem ze zrobieniem zdjęcia tej parze - albo nie widać tych bocznych drucików, albo te srebrne kule są mniej wyraźne... 3. onyks i Swarovski na sznurku... 4. srebrna blaszka, biała i srebrna perełka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Powiedziałam już A...czyli moje początki :)
Jak na początki to całkiem nieźle
![]() Co do ostatniego naszyjnika - czy owa blaszka się nie przemieszcza ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie przemieszcza się, bo trzymają ją dwie linki jubilerskie, delikatnie zagięte. Zresztą, musiały być zagięte, żeby całość była prosta
![]() (Jezu...to ostatnie zdanie ma pokręconą logikę...ale wiadomo o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A to dobrze ;]
Jak na takie początki to bardzo dobrze, zobaczymy jak ci pójdzie robienie loopów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja też lubię proste formy więc podobają mi się Twoje prace. Ostatnia najbardziej, prosta ale ma to coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mnie się badzo podobają drugie kolczyki - niby proste ale jednak COŚ w nich jest
![]() co do techniki się nie wypowiadam bom "zielona'... ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A początki jakoś na totalne początki nie wyglądają. Ale to tak już jest, że niektórzy strzelają od razu z grubszej rury, a niektórzy zostają w tych początkach i po miesiącu.. Mnie się podoba. Twórz i pokazuj dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Początki całkiem, całkiem... Nie wyglądają na początki
![]() Najbardziej podobają mi się kolczyki na drugim zdjęciu...
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Świetny początek. Od razu srebro, kamienie, Swarki. Szok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajnie fajnie.....a jesli nie mozesz ujac tamtej pary kolczykow podajze drugiej....to zrob zdjecie na np czarnej kartce....a potem obrob w programie.....badz wstaw na czarnym tle....wtedy wszystko powinno byc wyrazne...bo taka jest zasada....no moze nie zasada ale napewno ulatwienie...ze kolczykow z bialymi elementami nie fotografuje sie na bialym tle..bo wtedy zdjecie jest malo przejrzyste....to tyle ode mnie a prace bardzo ladne....i bardzo fajnie ze nie balas sie uzyc od razu swarkow i srebra.....oby tak dalej
Edit:I pamietaj ze to co nas otacza tez mozna przerobic na bizuterie.....postrzegaj swiat jako wielki sklep z koralikami.....gdzie wszystko jest na wyciagniecie reki.... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Super!!! Drugie kolczyki to rewelacja!! pokłony
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nic dodać, nic ująć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Świetny debiut
![]() Drugie kolczyki najlepsze ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Świetny debiut, przepiękna biżu, oraz fakt , że od razu używasz swarków i srebra to na prawdę dobrze .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i jestem zaskoczona że zaczełas od razu od srebra, swarków i minerałów. (nie to co ja ...rozbrajajac różance na jablonexy) i az trudno uwierzyc że robisz biżu 2 tygodnie ![]() ale jesli tak - to slicznie ci to wychodzi ![]() a co dopiero będzie jak sie rozwiniesz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() ![]() Wydawało mi się,że pisałam tu komentarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
![]() ![]() Sądziłam, że przeczytam raczej coś w rodzaju "ok, może być" ;P Tak się pochwalę, że te kolczyki z serduszkami już sprzedałam. W sumie ten naszyjnik z onyksami też, ale Mamie, więc się nie liczy ;P W sumie, swoją Pierwszą Kopertę (każdy dostał kiedyś swoją Pierwszą Kopertę ;P ) zamówiłam dobre kilka miesięcy temu, ale to był zakup "na intuicję", i oczywiście wszystkiego brakowało, poza tym zbiegło się to z jakimiś tam innymi historiami i zupełnie nie miałam czasu żeby się tym zająć. Ostatecznie, ledwie przejrzana zawartość koperty została rzucona w kąt i zapomniana. Czasem miałam tylko czas, żeby coś poczytać czy obejrzeć na forum jednym czy drugim. No i jakoś w połowie lipca doszłam do wniosku, że trzeba coś z tym zrobić, uzupełnić zapasy i coś stworzyć. Może zdążyłam się przez te kilka miesięcy dość dobrze "teoretycznie" dokształcić i dzięki temu początek wyszedł w miarę ok ![]() Tak a propos tego, że od razu srebro i swarki - bo je lubię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Bardzo ładne wszystko, takie proste, ale super
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
I dla mnie najpiękniejsze są drugie kolczyki, wszystko piękne, wysublimowane i delikatne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Joanna d'Moder
|
Ja też muszę pochwalić drugie kolczyki
![]() ![]() no i w tym momencie naraziłaś się kilku milionom słuchaczy pewnej rozgłośni ![]() nie mi,żeby nie było.Ja nie mam czasu słuchać radia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Początki bardzo obiecujące. Prace ciekawe, niebanalne, z dobrych materiałów. I ładnie pokazane. Nawet te fotki białe na białym tle też wcale nie są złe.
Kolczyki nr 2 i naszyjnik nr 2 szalenie mi sie podobają, za swój minimalizm, czystość kompozycji. Troszke się tylko martwię jak będą wyglądać przy normalnym noszeniu, czy się nie zegnie linka , bo wtedy cały efekt pryśnie (ja przez to że się tego właśnie boję, swoje naszyjniki zawsze "ubieram" w "patyczki" i nie zostawiam pustych linek) ale może nie mam racji . W każdym razie będę w ciekawością zagląć do Twojego wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za podpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Drugie kolczyki i drugi naszyjnik są śliczne. Bardzo dobry start
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
2 kolce super i w ogole zdjecia niezłe- gratuluje debiutu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
super !!! brdzo mi sie podobaja
![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
podobają mi się
![]() ![]()
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
www.dulcedo.pl
|
ale wątek odkopałaś, swoją drogą może bedzie motywacja do jego uaktualnienia
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.