![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Wymianka "Książka pod choinkę"Zbliżają się święta Bożego Narodzenia więc wpadłam na pomysł czy nie zrobić wymianki "Książka pod choinkę". Wymianka na podobnych zasadach jak ta, którą kiedyś organizowała Amaze Me: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=453342 Ogólnie idea polega na tym żeby wymienić jedną przeczytaną już przez siebie książkę (która "zalega" na półce, ale jest w stanie idealnym), i dodać tym razem jakiś akcent świąteczny ( zakładka, notesik, ciasteczka, cokolwiek - to już zostawiam Waszej inwencji ![]() Chętne osoby proszę o zgłaszanie się do dnia 27 listopada (sobota), czasu nie jest dużo ale święta też już tuż, tuż ![]() Będziemy miały tydzień czasu na zrobienie jakiegoś miłego upominku. Wysyłka między 8-13 grudnia (żeby książki zdążyły do świąt dojść) Przy zgłoszeniu proszę napisać tytuł oraz autora książki, którą chcecie wymienić ![]() Nie chcę narzucać tematyki książek ale może w związku ze świętami może niech to będą optymistyczne książki ![]() Jeśli ktoś jest chętny to serdecznie zapraszam ![]() Lista osób (mam nadzieję że trochę nas będzie ) 1. Biedronka1 "Boże Narodzenie w Lost River" Fann Flagg\prezent dotarł
2. iwona 1981 ,,KOCHANKA LASU" Susan Vreelnd mam adres \ prezent dotarł 3. Extrano "Klub Dantego" Mathiew Pearl mam adres prezent dotarł 4. klejnotki "Martwy aż do zmroku" Charlaine Harris mam adres 5. enga "Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów. Rok później" mam adres \prezent dotarł 6. Kathinna "Martwy aż do zmroku" Charlaine Harris mam adres\prezent dotarł 7. E_W "Pożegnanie z Afryką" Karen Blixen mam adres prezent dotarł 8. meg22 "Pokonać kostuchę"Josh Bazell mam adres prezent dotarł 9. Tanya25 "Pływanie w negliżu" Claire Matturro mam adres prezent dotarł 10. Seduction "Jeżynowe wino" mam adres 11. Rossali "Anna Karenina" Lew Tołstoj mam adres prezent dotarł 12. Asieńczyk "Niosąca radość" K. Czarnta\prezent dotarł 13. jusssi "Sercem byliśmy wielcy" Y.Koren i E. Negev mam adres prezent dotarł 14. konza"Pachnidło"Patrick Suskind mam adres \prezent dotarł 15. mucia18 "kuratela" M.Ołdakowski mam adres prezent dotarł 16. izus1000 "Pocałuj mnie gdy zasnę" Linda Howard mam adres 17. magdaka13 "Mamuski gotowe na wszystko"J.Weiner mam adres prezent dotarł Edytowane przez Biedronka1 Czas edycji: 2010-12-22 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
ja chcę
![]() brałam udział w poprzedniej edycji ![]() a namiary na książkę uzupełnię po pracy ![]()
preferencje post 225 ![]() książka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=438760 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=444624 ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=iwona1981 decu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24279056 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymianka "Książka pod choinkę"
a ja mam pytanie
![]() ![]() Edytowane przez magdalenka2 Czas edycji: 2010-11-22 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Też się zgłaszam. Oferuję "Klub Dantego" Mathiew Pearl'a.
Nie wiem czy to dobry pomysł ale proponuję nie oferowac bardzo popularnych tytułów, które każdy czytał/ma/zna itd. Trochę potem głupio jak danej ksiażki nikt nie chce.... Raczej chciałabym przeczytac coś mniej znanego a wartego uwagi ![]() Pozdr w ten ciężki poniedziałkowy poranek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Melduję gotowość do wymianki
![]() Ponieważ z niebytu właśnie wypełzła mi książka która miała być na poprzednią wymiankę i "się schowała" zgłaszam ją teraz: "Martwy aż do zmoku" Charlaine Harris (pierwowzór pierwszej serii "Czystej krwi"). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mogę spróbować...
"Córka opiekuna wspomnień" PS. Tak tylko się zastanawiam na jakiej zasadzie istnieje ta wymiana? Wymieniamy się między tymi osobami, które się zgłoszą w tym wątku? Jeżeli tak, to pozostaje mi liczyć na to, że zgłosi się ktoś z książką, której nie czytałam jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam się zgłosić, ale książka, którą chciałam zaoferować już się pojawiła, ubiegła mnie klejnotki. A innej nie mam chwilowo. trudno, udanej zabawy
![]()
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za zaproszenie! Wchodzę w to
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez E_W Czas edycji: 2010-11-22 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
preferencje post 225 ![]() książka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=438760 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=444624 ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=iwona1981 decu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24279056 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=E_W;23384647
Wpisuj się! To przecież nic nie szkodzi, a może dwie osoby będą miały chrapkę na ten tytuł ![]() ![]() Kasiu, nie masz już wyjścia, wpisuję Cię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja też z miłą chęcią się dołączę
![]() Josh Bazell "Pokonać kostuchę" chciałabym tylko zaznaczyć, że Martwego mam już przeczytanego ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
To i jak się dołączam
![]() PS książki pani Harris mam w domu ![]() Edytowane przez Tanya25 Czas edycji: 2010-11-22 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że ktoś jeszcze do nas dołączy
![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ok. To ja poddaję pod głosowanie - co mam 'wystawić'?
"Samotność w sieci" Wiśniewskiego (wyd. w serii "Literatura w spódnicy" z 'Olivią') czy "Pożegnanie z Afryką" Blixen? Osobiście polecam to drugie, choć wydanie 1987 r. ma ślady użytkowania (nie jest rozklejone, ma tylko poplamiony grzbiet). edit: osobiście najbardziej ucieszyłabym się z "Klubu Dantego" ![]() Edytowane przez E_W Czas edycji: 2010-11-22 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Widzę, że pojawiają się równiez znane tytuły. Ale to nic, bo ja z chęcią przeczytałabym wszystko, co wymieniłyście
![]() Tylko nie wiem, czy z moja książka się zakwalifikuję, bo nie jest to nowe wydanie (ale nie jest zniszczona) i nie wiem, czy znajdzie sie ktoś, kto nie czytał "Anny Kareniny"...jeśli nie bedzie zastrzeżeń, to prosze mnie wpisać. Ale najpierw niech sie dziewczyny wypowiedzą.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
To i ja jestem chętna, ale nie wiem jaką książkę dam radę przeczytać, żeby była do wysłania na święta. Na chwilę obecną proponuję 'Marsz Polonia' Pilcha - stan bdb+, niemalże idealny, oprawa twarda, lub 'Jeżynowe wino' J.Harris - oprawa miękka, stan bdb-. Co wolicie?
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- ja 'Klub Dantego' posiadam własny ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
To może o tym, co czytałyśmy/mamy wypowiemy się po zakończeniu "naboru"? Wtedy będzie łatwiej i nie trzeba będzie pisać po 5 razy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Biedronka1 Czas edycji: 2010-11-22 o 17:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
To postanowione
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
to i ja proszę o wpisanie Jeżynowego wina
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() ![]() A na wymiankę proponuję: K. Czarnta - Niosąca radość E_W - swego czasu też bardzo chciałam to przeczytać, a później ledwie przebrnęłam, ale się nie poddałam ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Asiu, witamy
![]() Dziewczyny, czy takie uszkodzenie książki nadaje się do wymianki: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Mnie by nie przeszkadzało.
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ja chciałam się również połączyć z książką Sercem byliśmy wielcy - Y.Koren i E. Negev lub Katie w świecie mody Rebecca Campbell. Sama nie wiem, która była by odpowiedniejsza bo są całkiem w innym klimacie. Zdecyduj proszę za mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.