![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pomocyy.. nachalny chłopak :/
Drogie wizażanki! Przedstawię wam od początku do końca moją sytuację, mam nadzieję że pomożecie jesli komuś będzie się chciało to przeczytać..od razu mówię że mam 19 lat i nie mam chłopaka.. no więc..wszystko zaczęło się od tego, że pewnego dnia na moją działkę przyszedł sąsiad i powiedział, że jego syn (24 lata) nie ma z kim iść na wesele i zwraca się z prośbą żebym to ja z nim poszła..ja chłopaka kompletnie nie znałam bo nie bywał często na działce..no to włączyła się moja mama że mnie nie puści bo nie znam go, itd sruty tuty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocyy.. nachalny chłopak :/
hm.. delikatna sprawa.. wiesz co, moim zdaniem powinnaś do niego napisać, chyba, że wolisz i zdobędziesz się na odwagę, żeby powiedzieć, że jest okej znajomym, kolegą, ale niepotrzebne są te telefony kilka razy dziennie. Powiedz, że na działce się widujecie i to wystarczy.. Może wtedy zrozumie ? ;|
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
niezbyt taktowne, ale sugestywne by było jakbyś go spytała na zasadzie jesteś moim "przyjacielem" i do tego facetem bla bla bla... chciałabym byś mi doradził ja poderwać (tu walnij opis choćby zmyślony chłopaka) ...
wtedy on zrozumie, że nie jesteś nim zainteresowana, a ty nie będziesz musiała niczego tłumaczyć, nie będzie wam głupio i te pe jest drugie wyjście - rozmowa wprost/albo sms gdzie delikatnie postarasz się wyjaśnić, że nie jest w Twoim typie i potrzebujesz swobody... nic innego mi do głowy nie przychodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
albo pokazuj sie na dzialce z jakims kolega...
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
JAMBOA zdobądź się na odwagę i powiedz mu wprost,że nie ma na co liczyć,ze wasza znajomość się nie rozwinie bardziej bo Ty nic do niego nie czujesz......tak prosto z mostu......to nie sa przykre słowa a prawdziwe.....Powiedz mu że może liczyć tylko na zwykłą znajomość,a do tego nie potrzebne jest wysyłanie serduszek na gg i dzwonienie 5 razy dziennie........ ........chyba lepiej powiedzieć mu to wcześniej i zaoszczędzić sobie nerwów a jemu czasu......niech szuka dalej.....ale swoją droga to się nawet nie dziwie że do tego czasu nie przyciągnął uwagi żadnej dziewczyny,jak ciągle smęci o jakiś bieżnikach itd:/
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem masz dwa wyjścia. Albo mu wytłumaczysz w prostych żołnierskich słowach co o nim i o ewentualnym spotykaniu się z nim myślisz, albo pozostaje Ci się stamtąd wyprowadzić
![]() Bo taki człowiek sam z siebie na pewno się nie odczepi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja po prostu sądzę , że koniec "pokazywania"czas na słowa
![]() Skoro chłopaczyna się kompletnie nie domyśla...lub struga pawiana ![]() Jeśli nadal nie dojdzie , wtedy możesz już być po prostu bezczelna! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Po prostu powiedz mu, że nie chcesz żeby do Ciebie ciągle dzwonił bo Ci się nie podoba. Nie musi to zabrzmieć chamsko jeśli się postarasz być miła. Sama zawsze tak mówię i jeszcze nikt ze znajomych się nie obraził.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Miałam podobny problem z tą różnicą, że zamiast na wesele poszłam z nim na koncert i był, nie powiem, przystojny, charakter ciekawy też miał ale ta natarcywość mnie zupełnie zniechęciła.. szczera rozmowa wszystko zmieniła na lepsze w mym wypadku..
![]() Edytowane przez zoskaa3 Czas edycji: 2009-08-27 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Też miałam podobną sytuację parę lat temu, albo i nawet gorszą
![]() To było jakoś chyba w 1 klasie liceum. Rodzice robili wtedy domofon w domu, bo nie mieliśmy od dawna. Wróciłam właśnie do domu z pielgrzymki i zastałam ostry sajgon w postaci ekipy elektryków. No i właśnie byłą tam chłopak, który był synem tego głównego elektryka, z którym mój tata się umawiał. Tak po prostu podszedł do mnie i zaczął gadać ![]() Parę dni to trwało i domofon był zrobiony i pomyślałam, że te rozmowy też się skończą. A tu następnego dnia (pamiętam jak dziś ![]() ![]() ![]() ![]() Nie będę opowiadać w szczegółach, ale polegało to na tym, że był wszędzie tam gdzie ja (biegał za mną pod szkołę, pod szkołe muzyczną, pod dom i tak wkółko) i ciągle się tłumaczył, że jest tu przypadkiem ![]() ![]() ![]() Skończyło się to tak, że na jakiegoś setnego z kolei smsa odpisałam, że nie chcę się z nim spotykać, bo mam innego faceta z którym chciałabym spędzac czas. On mi na to odpisał, że go zraniłam i się skończyło. A najlepsze jest to że biegał za mną miesiąc, cały czas tłumaczył że idzie gdzieś indziej i to zbieg okoliczności że się spotkaliśmy, i nigdy nie powiedział, że mu się podobam. JAkby tak zrobił to bym go od razu pognała, ale że przyjaciela udawał to mi było tak głupio. ![]() ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ale Ci się trafiło...
![]() Może po prostu nie odpowiadaj na jego wiadomości i telefony. Nie okazuj zainteresowania, traktuj go "chłodno" , bardzo oficjalnie... ![]() Myślę że trafiła mu się jedna jedyna dziewczyna, jeszcze do tego poprzez ojca zapoznana i on myśli już Bóg wie co o tym wszystkim... że nie wiem, materiał na żonę znalazł ![]() ehhhh, dziwny typ... 24 lata ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
myślę, że Oluś ma fajny pomysł.
![]() przyjdź na działkę choćby z kolegą, albo jakimś dobrym przyjacielem. kolesiowi nie musisz nic mówić o tym, że będziesz, a jak się pokaże i przyjdzie do Was to przedstaw ich sobie wzajemnie mówiąc, że to Twój chłopak. przyjacielowi/koledze oczywiście wypada powiedzieć jak jest na prawdę i dlaczego ta cała szopka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
... choć nie Westwood
|
O rany, tacy natręci są straszni, współczuję... a trudno powiedzieć komuś NIE, by nie zranić. Ale cóż, będzie trzeba
![]() Mnie się wydaje, że koleś po tym weselu i przychodzeniu na działkę ubzdurał sobie, że praktycznie jesteś jego dziewczyną. Dlatego musisz go wyprowadzić z błędu. Pokazanie się z kolegą i przedstawienie go jako swojego chłopaka to całkiem niezły pomysł ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Po prostu powiedz mu, że jest dobrym, ale tylko kolegą! Że nie jest w Twoim typie, albo przedstaw mu jakąś inną dziewczynę. Skoro chłopak nie załapał, że wyłączyłaś komórkę bądź innych subtelnych sygnałów oznacza to, że tylko wprost zrozumie o co Ci chodzi.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Och też miałam podobną historię...
Zgadzam się z pomysłem, aby "popokazywać się" na działce z kolegą ;] nawet jakby ten "nachalny" kręcił się w pobliżu to przedstawić, ze to mój chłopak poznajcie sie ple ple. Pewnie ten "nachalny" będzie starał się wzbudzić w Tobie poczucie winy czyli "zraniłaś mnie","bawiłaś się mną","jak tak mogłaś" bla bla bla... Ale nie przejmować się ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
proste!opowiedz mu o jakimś chłopaku,który Ci się spodobał.nawet wymyśl to sobie.Na pewno to go zgasi i przestanie sobie robić nadzieję.
Ty mu opowiedz o jakims X ,który Ci się podoba a na koniec dodaj...."a ty ...(jego imię)masz kogoś na oku?bo tak smutno być samemu: >>" :P Boze,ale zołza ze mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny, wiedziałam że można na was liczyć
![]() ![]() chciałam wam napisać co się wczoraj wydarzyło.. koleś dzwonił do mnie chyba z 8 razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Albo mam jeszcze jedno rozwiązanie ale nie wiem czy przypadnie ci do gustu, po prostu powiedz mu że jesteś lesbijką to chyba powinno zadziałać ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Powiedzialabym mamie jak sie mi ten chlopak 'podoba'.A jemu bym powiedziala,ze czemu tak dzwoni czy cos waznego ma,bo jak nie to wolalabym zeby nie dzwonil,bo mam bardzo zazdrosnego chlopaka.
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
rzeczywiście: pogadać szczerze z mamą, powiedzieć jej to co napisałaś w pierwszym poście... i powinno być ok ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Po co szopki? Po co udawanie? Nie prościej powiedzieć po prostu prawdę? Przynajmniej nie będzie ryzyka, że coś się nie uda i Autorka wątku wyjdzie na głupka. A tego na pewno by nie chciała.
![]() Tymczasem sprawę można załatwić paroma krótkimi zdaniami: "Słuchaj, Twoje zainteresowanie jest męczące. Czuję się osaczona Twoimi wiadomościami i częstotliwością telefonów. Mam wrażenie, że chcesz mnie zmusić do czegoś, na co ja nie mam ochoty. Na wesele poszliśmy, bo Twój tato o to prosił. Lubię Cię, ale to wszystko i nic więcej z tego nie będzie. Mam swoje życie, przyjaciół, znajomych, swoje zainteresowania i będę wdzięczna, gdy pozwolisz mi się zająć swoimi sprawami."
Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-08-28 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
o jaaa, skad to znam... od razu mi sie przypomniala podobna sytuacja, z tym, ze mnie jeszcze bardziej nie wypadalo nic mu powiedziec, ze nie (i nie powiedzialam bo byloby mi strasznie glupio), ale na szczescie nie byl az tak nachalny i teraz prawie w ogole nie mamy ze soba kontaktu
![]() jezlei sie nie zdecydujesz na powiedzenie mu wprost to po prostu jak bedzie dzwonil odpowiadaj 'tak' 'nie' 'ok' jak sie spotkacie to tak samo w koncu zrozumie ze nie macie o czym gadac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sama miałam kiedyś do czynienia z nieśmiałym-nachalnym i potrzebował wstrząsu,żeby się wreszcie odczepić. ************************* ************************* *************** Oni mają skłonność do nadinterpretacji słów ,czynów i gestów(na ich korzyść).Dla niego zwykły uśmiech jest robakiem na haczyku i powodem do tego,aby łazić za "ofiarą". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Jeśli ja była bym na twoim miejscu wygarneła bym mu wszystko wprost. Albo jeśli nie masz odwagi po prostu powiedz że masz chłopaka :p Poproś jakies kolege żeby pochodził pare razy z tobą na oczach tamtego. M oze wtedy odpuści . A jak nie to powiedz jego ojcu ze chłopak sprawe wesela potraktował dość powaznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Musisz powiedziec mu wprost co uwazasz, wystarczajaco sie "nacackalas"... Wiem, ze to trudne, ale nie masz innego wyjscia, skoro inne metody zawiodly.
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
powiedz mu prosto z mostu, ze nie chcesz mu robic nadziei bo i tak nic z tego nie bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żeby nie powiedzieć: "jak krowie na granicy", jeśli to do niego nie dotrze to musi być bezmózgiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.