|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
ŻelowePazurkiKrólewny
hej
![]() Jestem początkująca na forum jak i w świecie pazurków. Przez rok chodziłam na pazurki do salonu, ale ostatnio pomyślałam, że będę robiła sama, powiem szczerze, że zdecydowałam się ze względów finansowych... Z resztą repertuar pazurków prze panią w salonie już mi się powoli nudził, frencz albo brokat... Kupiłam na allegro zestaw i do dzieła :P To moje pierwsze pazurki, jestem bez żadnego kursu, więc proszę o wyrozumiałość :P ale i o rady jak je ulepszyć ![]() żeby frencz był równy, użyłam paseczków :P aha i pazurki robiłam od nowa, tzn łącznie z naklejaniem tipsów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ŻelowePazurkiKrólewny
no i trafilo namnie pierwsza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- sorki za blad ale spacja nie wskoczyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
zachecam do dodawania zdjec w zalaczniku, bo lepiej wtedy wszystko widac
ja powiem ze bledow jest duzo ale jak na pierwszy raz i bez kursu to jest niezle rozejrzyj sie po forum - znajdziesz tu mnostwo porad co jak i dlaczego
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
zgadzam się z dziewczynami powyżej ... jak na początek nie jest źle ...choć brak im łuku- płaskie , jak dal mnie uśmiech mógłby być wiecej uśmiechnięty choć plus dla Ciebie nie jest poszarpany ...przynjamniej z tego zdjecia tak widac... a co do grubości włosa nie widzę ... natomiast jeszcze boczki bym przypiłowała jeszcze...
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dzięki za rady, przy następnym uzupełnianiu postaram się poprawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tak jak na początek to całkiem dobre. Poczytaj o krzywej c, stresie, tunelu, kamuflażu tam wszystkiego się dowiesz i napewno pomoże Ci to w dalszym rozwoju. Z czasem sama poczujesz, że do spełnienia brakuje Ci kursu. Pozwodzenia....
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
już trochę czytałam o krzywej C, na tyle na ile mi czas pozwala... przejrzę forum i poczytam jeszcze, dzięki za wskazanie uchybień
![]() kursu nie będę robiła, bo pazurki będę robiła tylko sobie i najwyżej Mamie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie od razu Rzym zbudowali
![]() Jeśli nie chcesz wybierac sie nigdzie na kurs, to zaglądaj tu często, nie denerwuj się na krytykę innych , słuchaj porad i staraj się zmieniać błędy, a tu przejdziesz lepszy kurs niż na niejednym innym ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Eve 21 heh nie zamierzam się denerwować na krytykę
![]() ![]() zaglądać będę oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Przepiłowałaś płytkę? czy na zdjęciu taka czerwonawa?
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Donia_26 chyba nie, przynajmniej tak mi się wydawało, ale jakby się przyjrzeć to możliwe że na dwóch pazurkach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I to mi się podoba! ![]() Gdyby wszystkie użytkowniczki miały takie samo podejście to byłoby super. Na temat pazurków nie mogę powiedzieć nic ponad to co powiedziały już dziewczyny przede mną. Ćwicz ćwicz i pokazuj Nam nowe zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
No wiec tak jak dziewczyny wyzej napisaly, łuk, boczki, usmiech. Dla mnie osobiscie ten french jest "blady" do frencha uzywamy rozowego żelu/akrylu badź covera
![]() Ale jak na pierwszy raz jest calkiem nieźle poczytaj duzo o prawidlowej budowie paznokcia troszke, pozdrawiam ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Kinia2305 dzięki
![]() ![]() Za_necia używałam różowego żelu, tzn najpierw gruntujący, różowy, biały frencz, jednofazowy przezroczysty i nabłyszczający [tak było w dodanej instrukcji :P] ale jak robiłam pazurki w salonie, to Babka robiła mi frencza z przezroczystym żelem... heh teraz przypatruję się na te pazurki i zaczynam dostrzegać te błędy o których piszecie, mam nadzieję że następnym razem uda mi sie je wyeliminować, chociaż w pewnym stopniu ![]() Edytowane przez JegoKrolewna Czas edycji: 2010-03-01 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
No to bardzo dobrze ze widzisz swoje błedy to polowa sukcesu teraz postaraj sie je wyeliminowac, pocwicz troszke i bedzie gicior, powodzenia
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
po Waszych opiniach, gdy zobaczyłam błędy, to paznokcie wydały mi się brzydkie i mnie nosiło żeby je zmienić :P więc wczoraj się za nie zabrałam, siedziałam 7h :/ bo walczyłam z krzywą C, uśmiechem i dopiłowaniem i żeby jakoś wyglądały...
mi osobiście się podobają, choć mogłam je bardziej dopiłować, z tym że sama mam płytkę szeroką, więc nie za bardzo się dało... a na koniec chyba źle ozdoby dobrałam, bo choć pazurki są wypiłowane bokami na prosto, to te kółeczka je trochę "rozpulchniają" ale proszę o szczerą ocenę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Napewno są lepsze od poprzednich
![]() ![]() Te czarne kreseczki to "pilnik"
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
dzięki wielkie za pomoc
![]() no właśnie mam nauczkę z tymi ozdóbkami :P no cóż, człowiek uczy się na błędach... Edytowane przez JegoKrolewna Czas edycji: 2010-03-04 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
niestety brak im krzywej C ..coś tak niby jest ale za mocno wysunieta na wolny brzeg i ta wzniosłość jest tylko na ozdobach ..a pozostałość to płasko ... i tymi kółkami zakryłaś uśmiech gdzie przez to paznokcie wyglądają na ciężkie i mało smukłe ponieważ tam gdzie ozdoby sa zalane to maja brzuszek na bokach i z profilu brzuszek ...bez tych kółek byłyby ładniejsze . i za dużo białego jak dal mnie
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
z tą krzywą C to myślałam, że łatwiejsza sprawa będzie, ale się przeliczyłam, jednak myślę że z czasem będzie lepsza
![]() no właśnie te ozdoby trochę "narozrabiały", ale zawsze mogę je spiłować, jak się znudzą bo są w górnej warstwie ![]() osobiście lubię gdy jest dużo białego, nie lubię paznokci gdzie biały jest cienką linią na końcu paznokcia, ale to kwestia gustu ![]() w każdym razie dziękuję za wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dużo do zwężenia jeszcze no i nad krzywą popracować trzeba i ten uśmiech...
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
chyba przepilowalaś płytkę...
Jest "cos" na linii stresu ale to nie jest krzywa C, to bardziej wypuklość spowodowana zbyt grubymi ozdobami... moze to zdjecie Ci pomoze http://images26.fotosik.pl/112/1543cd26eae61226.jpg
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Królewno kochana dalej jest to samo, za szerokie, za gruba linia wlosa , krzywa C nie bardzo
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
te były jedynie poprawką tamtych w zdjęciu tych kółek...
cóż, mam nadzieję że kiedyś wyeliminuję te błędy... narazie będę ćwiczyła... jestem upartą osobą, więc wierzę że uda się zrobić takie że napiszecie "ładne, bez zarzutu" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Z czasem będzie coraz lepiej jak bedziesz ćwiczyc i sluchac rad , nie od razu Rzym zbudowali , na wszystko trzeba czasu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dokładnie tak jak mowi Eve21... rzuca sie w oczy za duzo materialu przy skorkach!!
Boki pod pilnik, sa bułowate, brak łuku itp ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
buleczki....wypiluj nadmiar masy i boczki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
dasz rade - ja w ciebie wierze
na poczatku moje "paznokcie" byly tysiac razy gorsze niz Twoje rok trwalo zanim uslyszalam ze sa naprawde ladne i bez zrzutu i ach och duzo wytrwalosci i bedzie dobrze - mozesz mi wierzyc trzymam moooocnooo kciuki!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.