|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
podstawowe rzeczy potrzebne w każdej szafie.
Chciałabym abyście dały w tym wątku kilka propozycji rzeczy które waszym zdaniem absolutnie przydadzą się w każdej szafie.
Planuje trochę większe zakupy i chciałam być postawić na kilka rzeczy które można łączyć z różnymi stylami [ przykład lekko elegancka marynarka która pasuje też do trampek i jeansów ] Chodzi mi o to, żeby z tych rzeczy w zależności od zestawienia dało się stworzyć zupełnie inne zestawy ![]() mam nadzieję, że rozumiecie mój bełkot ![]() Aha zapomniałam, mam 18 lat więc rzeczy przesadnie eleganckie odpadają ![]() z góry dziękuje za wszelkie propozycje, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: podstawowe rzeczy potrzebne w każdej szafie.
na pewno:
- zwykłe bokserki (czarna i biała) - kardigany - ciemne spodnie (proste, rurki - zależy co lubisz) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
-ramoneska lub zwykła skórzana kurtka
-beżowy długi sweter -legginsy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
mala czarna
granatowe rurki lub niebieskie czarna dinner jacket czarna skora kolorowa chusta luzne t-shirty biel czern szary beż pudrowy roz (moga byc kolorowe) czarne dzinsy moze blekitne botki czarne skorzane trampki klasyczne czarne szpilki kremowy dopasowany trencz biala koszulowa bluzka dlugie naszyjniki kolczyki kola duzo bransoletek zloto srebro perly metal skora bezowe sandalki na obcasie tak na szybko i bardzo podstawowo hmm koszula w krate ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dobrze mówią
![]() ![]() *gładka (chociaż niekoniecznie ![]() *może bluzka w marynarskie paski, np. z rękawkiem 3/4 - nadaje się zarówno do casualowego stroju, jak i pod wspomnianą przez Ciebie marynarkę ![]() *no i spódnica jakaś ![]() ![]() *teraz w sklepach jest też dużo gładkich bluzek z bufkami (przystępne ceny np. w h&m lub stradivariusie), które również można świetnie zestawiać ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
moje absolutne must have w szafie:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dodałabym rzeczy bez których obejść się nie mogę
- jeansowa kurtka (od zawsze, wszędzie i na zawsze :P) - kilka ciuchów sportowo-wyjściowych :P, bluzy, t-shirty, a do tego wygodne luźne jeansy - kilka niezobowiązujących spódnic, (jeansowe, materiałowe) - żeby w samych jeansach od rana do wieczora nie biegać i żeby pasowały do codziennego stroju -elegancka srebrna/ złota biżuteria na większe wyjścia -warto mieć w szafie elegancką imprezową sukienkę na niespodziewane wielkie wyjścia (wesela, studniówki itp.), głupio komuś odmawia się towarzystwa z prozaicznego powodu - braku odpowiedniego stroju ![]() -ciekawym pomysłem jest elegancka sukienka wizytowa, ja bardzo lubię -kilka par butów w miarę dobranych do poszczególnych strojów (patrz:sukienki imprezowe i wizytowe ![]() - dobrze dobrana bielizna, szczególnie mam na myśli biustonosze - jasne i ciemne, bez ramiączek itp. - dobry zapas rajstop/pończoch -warto w zakątku kosmetyczki mieć dopasowany kolor lakieru do paznokci/cienia do oczu - ważna rzecz o której mało osób pamięta, mianowicie zapasowe komplety pidżamek! potrzeba zanocowania poza domem zdarza się, a już porażką jest awaryjny pobyt w szpitalu i kazanie komuś czegoś kupowania na szybko - nie warto wyrzucać rozciągniętych starych spodni/bluzek, ja raz po takich porządkach w szafie nie miałam w czym sprzątać a wszytskiego innego szkoda mi było :P Jeśli sobie przypomnę to dopiszę... Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2010-03-20 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
wasze propozycje są dobre, choć niestety z tego co widzę, wiele z tych rzeczy mam, ale ja chyba nie potrafię ich odpowiednio łączyć.
może to nie problem braku ciuchów, a problem nieumiejętności ich łączenia mnie nęka.. bo ciuchów mam sporo, ale wydają mi się takieeee nijakie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
blogi blogi i jeszcze raz blogi
inaczej sie nie nauczysz, trzeba podpatrzec, czasem zerznac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Gdzieś przeczytałam fajną radę - wybierz sobie ok.5 ulubionych kolorów i miej ciuchy raczej w tych kolorach. Szybko będziesz umiała coś złożyć. Od siebie bym dodała podobną tonację pastele/żywe kolory, jasne/ciemne itp.
Samej mnie niedługo czeka kompletna odnowa szafy. Najważniejsze to mieć dobrą koncepcję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zainwestuj w dodatki, dzięki nim każdy strój nabierze charakteru.
Jest jeszcze jeden plus - możesz założyć jeden zestaw wiele razy zmieniając tylko dodatki. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
zgadzam się, dodatki mogą zdziałać cuda
![]() moim ulubionym i sprawdzającym się wszędzie zestawem są: jeansy bokserki- różne kolory marynarka (żakiet) do tego : baleriny, kozaki, trampki (zależy od okazji) i już! ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
koniecznie muszę zainwestować w fajną marynarkę!
kurde bardzo bym chciała bluzkę w marynarskie pasy, ale nie należę do piórek [ rozm40] a więc bym źle wyglądała, tak mi się zdaje. pasy poziome przecież poszerzają dodatkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
ja nie umiem dobierac butow do spodni
![]() koszmar, bo niedobrane buty moga popsuc caly zestaw i sprawic, ze bedzie wygladal tandetnie ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
moim must-have jest:
- zawsze duza, idealnie w moim stylu torba ktora nosze wszedzie i do wszystkiego (prawie) pasuje - jeansy - wiadomo, o roznych krojach, ale najwazniejsze chyba ciemne bez ozdob zadnych - t-shirty - kilka gladki kilka z fajnymi nadrukami - skora i bluza z jeansowego lub marynarkowego materialu o kroju bomber jacket - plaszczyk klasyczny - wygodne buty na zime/caly rok + jedne na zime na imprezy sie nadajace - na lato balerinki i jakies sandaly i japonki - bransoletka pasujaca do mojego stylu - zegarek j.w. - okulary sloneczne j.w. ogolnie ja lubie takie dodatki ktore mnie mocno okreslaja i ktore ludzie w otoczeniu kojarza ze mna, wlasnie torba, bransoletka, okulary itp. a ogolnie must have to dla kazdego sa inne. zaleza od indywidualnego stylu, kto w czym jak wyglada, jaka ma figure i jak sie czuje w czyms i jaki styl zycia prowadzi. osobiscie nie mam ani nigdy nie mialam oraz watpie ze kiedykolwiek bede miec kardigan chociaz wiekszosc ludzi uwaza go za podstawe. no nie lubie i juz. nic na sile. koszuli sie dorobilam, ale ostatnio mialam na sobie 4 lata temu. moje zycie nie byloby gorsze/inne gdybym jej nie miala w szafie :P
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie 'must have' to
* czarna, pojemna torba * czarne kozaki * czarne rurki * czarny płaszczyk * czarne trampki * czarne szpilki * czarny kardigan * czarna marynarka * czarna bokserka Czerń rządzi ![]() *biały t-shirt *baletki *chusta * kopertówka * tony biżuterii przy kompletowaniu szafy zawsze zwracam uwage by mieć w niej całą gamę ciuchów typu basic, które mogę niemalże dowolnie łączyć. i dopiero wtedy pozwalam sobie na kupienie czegoś odjechanego i kolorowego, bo trudno np. nosić codziennie fioletową torebkę nie mając innej - bardziej uniwersalnej. gdy lista "must have" jest odhaczona wtedy polecam rzeczy niebanalne np. * wzorzysta tunike * kiczowate klipsy i kolczyki * megabransolety * t-shirty z nadrukami * zabójcze szpilki (mój rekord 13 cm :P ) * jakies fajne okulary przeciwsłoneczne wtedy można te niebanalne rzeczy zestawic z tymi klasycznymi i unikamy przesadyzmy, a także noszenia jakiejś krzykliwej rzeczy (która nie do wszystkiego pasuje) dzień w dzień ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o mnie to za podstawę szafy uznałabym:
-ciemna oraz jasna spódniczka przed kolano (w fasonie w którym się najlepiej wygląda) -jednokolorowe obcisłe koszulki (zawsze można przypiąć do nich efektowną broszkę, założyć korale itd) -marynarka lub żakiet -mała czarna -ciemne legginsy -czarne i jasne szpilki -bluzka/tunika/spódniczka w jakiś lubiany przez ciebie wzór (kwiaty, motywy zwięrzece, groszki itp) Myślę, ze dobrze ograniczyć się do kilku kolorów-ja odkąd to zrobiłam, nie mam problemu, że mimo masy ciuchów mało co do siebie dobrze pasowało. (aktualnie ubrania mam w zdecydowanej większości w 5 kolorach) Wole też kupować ubrania jednokolorowe, a gdy mam ochotę na bardziej "pstrokaty" strój urozmaicam go dodatkami. Edytowane przez Kica. Czas edycji: 2010-03-22 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Ja niewyobrażam sobie szafy bez pary dżeginsów! Są wygodne jak legginsy a jednak bardziej od nich formalne i mogę włożyć je na każdą okazję. Swoje mam z Levi'sa. I nie oddam nikomu!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Reklama szeptana czy inny czort?
Zgłosić? ![]() I jeszcze podejrzany zachwyt Prima Modą... zgłaszam, wola administratora :P Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2010-03-24 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.