![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Nosicie GAZ w torebce?
Nie wiem czy pojawiło się takie pytanie na wizażu. Więc pytam. Czy któraś z Was nosi gaz w torebce lub jakieś inne narzędzie do samoobrony. Czy myślałyście o tym. A może zdarzyło się Wam go kiedykolwiek użyć? Podzielcie się swoimi przeżyciami i wrażeniami. Przy okazji może nawet ceną miejscem zakupu i skutecznością.
Mieszkam na przedmieściach i zdarza mi się wracać nocą samotnie do domu przez nieprzyjemne okolice. Czasami w towarzystwie wielkich psów z widocznym, dyndającym urwanym łańcuchem na szyi, a czasami przez nieoświetlony kawałek ulicy, po której 2 stronach rosną krzaczki, wiec pomyślałam, że lepiej zapobiegać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mrs Mrau
|
Dot.: Nosicie GAZ w torebce?
Kiedys nosiłam gaz pieprzowy,nie użyłam go ani razu.Teraz juz nie noszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie nosze gazu.Ale nie raz już myślałam by kupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też zaczynam powoli sie nad tym zastanawiać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka nosi, mieszkała w dość niebezpiecznej okolicy. Do tego nosi przy sobie dużo różnych kosmetyków m.in. lakier do włosów
![]() Ja natomiast nie noszę, nawet się nad tym nie zastanawiałam, rzadko kiedy wracam sama do domu, a po nocach również sama się nie przechadzam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie noszę, ale zastanawiam się nad ym od dłuższego czasu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
moja babcie powtarza, ze zanim zdażę znaleźć gaz w swoim bałaganie w torebce o mnie już 10 razy napadną, pobiją, zgwałcą
![]() Gazu nie noszę, bo faktycznie zanim bym go znalazła to bandyci zdążyliby mnie już napaść ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
nosiłam przez jakiś czas taki preparat strzelający żelem
![]() ![]() ![]() nie miałam okazji wypróboiwać go na kimś..i jakoś z czasem gdzieś się zapodział :0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Rozeznanie
|
Nienosze żadnych ustrojstw
![]() ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nie nosze, aczkolwiek kiedys chcialam nawet dostac w prezencie. nie dostalam, a zawsze mam tyle wydatkow, ze na gaz juz brakuje... moze kiedys kupie
![]() choc w sumie jeszcze nigdy nie bylam w zadnej takiej sytuacji niebezpiecznej, nawet nikt mnie nigdy nie zaczepial, wiec w sumie nie wiem czy gaz jest konieczny... (mam nadzieje, ze dzisiaj dobra passa sie nie skonczy i dalej nikt mnie zaczepiac nie bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Bałabym się, że niechcący użyję go przeciwko sobie
![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Nosze , pieprzowy i paralizujacy
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja nie nosze bo balabym sie ze wlasnie niechcacy w obronie psikne na siebie i wtedy tylko zaszkodze
![]() Niby mnie nigdy nikt nie napadl.Co prawda po parku chodzi zboczeniec (i np. stoi sobie z klejnotami na wierzchu,ewentualnie wklada sobie reke w spodnie - niestety kiedys przypadkiem kolo niego przechodzilam....no ale cos go dawno nie widzialam, ale on chyba niegrozny jest bo tak tylko w bialy dzien stoi,oczywiscie jak go widze to ide jak najdalej :P ).Kiedys za to mialam takie dziwne zdarzenie - szlam przez park do szkoly, bylo jasno i szedl jakis facet, spytal mnie po drodze o godzine, ja spojrzalam na zegarek, on sie na mnie rzucil, poszarpal i uciekl.Nie wiem szczerze mowiac co to mialo byc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja nosze gaz pieprzowy, ale zawsze w prawej kieszeni, w której zawsze jakoś z przyzwyczajenia trzymam rekę.
Co do gazu w torebce to uznaje to za troche głupi pomysł, bo co zrobisz gdy nie daj Boże tfu tfu, ktoś Cię napadnie? Powiesz mu: "poczekaj bo musze wyciągnąć gaz z torebki". ??? Chyba prościej sięgnąć do kieszeni. Ale prawda jest też taka, że w takiej sytuacji pewnie chyba nie mysli sie o tym, że ma sie gaz, ale zawsze lepiej go mieć.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
noszę gaz w torebce, na szczęście nie musiałam go nigdy użyć, ale raz zdarzyło mi się go ukradkiem przełożyć do kieszeni
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Yes, I do
![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja swój dostałam na urodziny od TŻ
![]() ![]() Niestety chwilowo jestem bezbronna bo moja siostra mi go zabrała wyjeżdżając w delegację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
jakiś czas temu zastanawiałam sie nad kupnem gazu po pewnej sytuacji jak wracałam poźno z zajęć.Uciekł mi autobus i na następny musiała czekac ładna chwilke,na przystanku byłam tylko ja i jakis menel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie: gdzie można kupic coś takiego? Bo nie wiem, czy w mojej mieścinie mam szansę to dostać.
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja mieszkam w małym miasteczku ale na sylwestra i takie inne imprezy po których wracam późno zawsze biorę...I raz mi się przydał na jakiegoś pijaka...
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
nie, nie noszę. ale w sumie to mógłby mi się taki gaz przydać, często urządzam sobie "przechadzki" po rynku wieczorami, a nie zawsze to jest bezpieczne..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Mój tata jest listoinoszem i nosi gaz ze soba dla obrony i wrazie czego na psy. Kiedy gdy mnie napadnieto i koradziono tata kupil mi taki składany nóz motylka i kazał go ze soba nosic do obrony nigdy jednak go ze soba nie wziełam i niemam zamiaru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie mialam gazu, nigdy nie nosilam go w torebce... hmm... i chyba nie tez nie kupie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy na gaz trzeba miec pozwolenie?
Ile kosztuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ja już od dawna zastanawiam się nad kupnem gazu. Zazwyczaj ta myśl powraca zimą, kiedy bardzo szybko robi się ciemno i tak naprawdę nawet w dzień można się czuć jak w nocy. Mnie jeszcze na szczęście nikt nigdy nie napadł, ale moja koleżanka została kiedyś zaatakowana przez dwie dziewczyny i okradziona. Na ulicach jest niestety coraz bardziej niebezpiecznie, więc powoli dojrzewam do kupienia gazu. A gdzie poza allegro można coś takiego kupić? Czy ten z allegro jest dobry?bo ja chyba miałabym paranoje, że taki kupiony od niewiadomo kogo wybuchnie mi w kieszeni...
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
W mieście gdzie studiuję jest sklep "Militaria" i podejrzewam, że w takiego typu sklepach można się zaopatrzyć. Gaz w torebce można nosić, ale przekładać do kieszeni po zmroku lub w niebezpieczniejszych okolicach. No i fakt, trzeba zachować zimną krew
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja zastanawiam się, jaki gaz jest lepszy: pieprzowy, paraliżujący czy jeszcze jakiś inny?
Mam znajomą, która nawet drzwi obcym otwiera z gazem w ręku.
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony świadomość, że mam przy sobie gaz, pozwoliłaby mi poczuć się bezpieczniej. I może kiedyś mógłby się taki gaz przydać (tfu tfu tfu). A z drugiej strony boję się, że dostanie nim niewinna osoba.
Nie mówiąc o tym, że takim gazem można samej sobie zaszkodzić jak będzie wiatr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedys myslalam o zakupie gazu, ale teraz wystarczy mi TŻ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.