|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Trójmiejskie panny młode, gdzie jesteście?
Witajcie, drogie Wizażanki
![]() Przeszukałam całe forum ślubne i znalazłam jeden martwy wątek panien młodych z Trójmiasta, więc postanowiłam założyć nowy. Parę dni temu zostałam narzeczoną i jestem nieco przerażona tym wyzwaniem, które stoi przede mną - organizacja ślubu i wesela. Liczę na to, że dziewczyn, które planują ślub i wesele w podobnym rejonie, jest tutaj więcej ![]() Postanowiliśmy się pobrać z TŻ w Gdyni i tam też zorganizować wesele. Liczymy na to, że wyrobimy się ze wszystkim do września 2011 . O ile wiem już, w którym kościele chciałabym wziąć ślub, to jestem kompletnie zielona w kwestii lokali weselnych, a to właściwie jest teraz pierwszą rzeczą do załatwienia. Może któraś z Was by mi coś doradziła? Jak teraz kształtują się ceny za takie usługi?Oczywiście jestem też ciekawa, jak będą wyglądały Wasze śluby i wesela, także piszcie, co tylko możecie na ten temat Zapraszam do dyskusji!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Trójmiejskie panny młode, gdzie jesteście?
halo, jest tu kto
?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Hej
a Tczew się dla Ciebie liczy?? To nie Trójmiasto, ale bardzo blisko..Jeśli tak, to sie mogę dopisać
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
=>https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=414529
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedz na jaki kościół się zdecydowaliście?co do lokali weselnych to najlepiej zajrzeć na http://forum.trojmiasto.pl/Wesele-c1,11.html można przeczytać opinie o wielu miejscach, bardzo przydatne ja jeszcze miejsca nie wybrałam, jestem na etapie szukania i zastanawiania się
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
ja co prawda nie mieszkam jeszcze w trojmiescie (ale będę, mieszkanko w trakcie budowy
). Wesela tez nie bede miala w trojmiescie, ale wiekszosc rzeczy związanych ze sluben zalatwiam wlasnie 3-city, wiec pod paroma wzgledami moge sluzyc radą, albo takiej rady potrzebowac ![]() dopisuję się więc do grupy - razem raźniej! pzdr |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Zalozylam watek, a potem przepadlam, no ale jestem z powrotem i pilnuje inwentarza
Anagat, Tczew jak najbardziej sie liczy ![]() Lady Hellsing, dzieki za link do tego forum, duzo przydatnych rzeczy, szkoda tylko, ze trzeba sie przegrzebac przez gore smieci, ale tak jest chyba na kazdym wiekszym forum. Jesli chodzi o kosciol, to chcialabym w parafii Serca Jezusa na 3 maja, glownie dlatego, ze brali tam slub moi rodzice i ten kosciol jest taki... morski , chyba przez mozaiki z rybakami i morzem. Ale zobaczymy, czy uda sie to zalatwic, w razie czego moge zaniesc dokumenty do "swojej" parafii na Dabrowie. Pisze w cudzyslowie, bo od ladnych kilku lat do wierzacych osob nie naleze i slub koscielny wezme ze wzgledu na TZ-a, jemu zalezy bardziej niz mnie. Jesli chodzi o sale, to na razie napalilam sie na Coco Bar w Gemini i troche na hotel Gdynia. W gre wchodzi jeszcze Rezydencja Bardo w Koleczkowie, ale to juz mniej, bo nie nad morzem . Caly czas pracujemy z moja mama i swiadkowa nad roznymi miejscami, mam w nich duze wsparcie. Sama bym niczego nie zalatwila z Warszawy, a nie moge urwac sie z zajec np. na tydzien...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
ja się w sumie nie na wiele przydam, ale mogę otuchy dodawać..Mój ślub już 1 maja.. wszystko już w sumie załatwione( przynajmniej tak się łudzę;D). A przygotowania prowadzę z Irlandii, w tym niestety świadkowa jest z centralnej Polski, a mama , to jak jej się dokładnie powie co ma zrobić, to to zrobi, ale inicjatywy wielkiej nie wykazuje Tak czy siak, kochana jest.do września 2011 masz duużo czasu ale hotel i orkiestrę trzeba zarezerwować, a potem fajrant. i do jesieni nic![]() Będzie dobrze,,, |
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja na pewno wybiorę inny kościół, myślałam właśnie o tym na dąbrowie bo mi się bardzo podoba, ale podobno proboszcz robi tam jakieś problemy i jest mocno nastawiony na kasę ... rozważam jeszcze zabytkowy kościółek na oksywiu ![]() masz może jakieś przykładowe menu hotelu gdynia? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
ja też jestem z trójmiasta
no konkretnie z Rumi a ślub dopiero w 2012
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Tu 'świeżutka' wizażanka - melduję się jako przyszła Trójmiejska panna młoda. ![]() Podzieliliśmy sobie nasz Wielki Dzień odrobinkę z przyczyn rodzinnych, w związku z tym za tydzień czeka nas ślub cywilny, a ten 'prawdziwy' 30.07.2010 ![]() I trochę już czuję, jak ciśnienie rośnie....! Lipcowy ślub będziemy mieli w cerkwi grecko-katolickiej, więc dla mnie stresik podwójny. Ale za to będzie trochę inaczej ;-) ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale jeśli chcesz tam ślub, to zawalcz, żeby kto inny Ci go udzielał, bo jedno się w proboszczu nie zmienia - jest nudny jak flaki z olejem, potwierdza to moja świadkowa i mama. Chyba nie chcielibyście przysypiać w trakcie ceremonii![]() Menu z hotelu Gdynia będę miała jutro, bo wieczorem będę już w domu na Święta. Najtańsze to chyba 140 zł, najdroższe 204 i mama mówiła, że jest naprawdę wypasione, czyli jak dla mnie widełki cenowe bez szaleństwa. Sama już nie mogę się doczekać, kiedy pojadę obejrzeć Coco w Gemini, bo na razie wszystko mi się podoba - sala na zdjęciach, menu, open bar dla gości, zdjęcia wyświetlane na ekranach lcd i inne bajery
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
to jak będziesz miała menu hotelu gdynia to chętnie obadam
![]() a coco to świetne miejsce, jedna z moich ulubionych knajp w gdyni, mają smaczne jedzonko, dobre drinki i obsługa jest naprawdę miła-jednak w większości lokali to rzadkość
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Monikaqx
witaj Tczewianko ale fajno.. no i życzę pięknego ślubu już za tydzień
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Oj za tydzień, za tydzień już, zaczynam odczuwać 'lekkie' poddenerwowanie...
Niby nie chcieliśmy robić nic wielkiego, po prostu obiadek 'po' dla rodziców, świadków i najbliższych przyjaciół... ale i tak nam wyszło jakieś 15 osób ![]() Z dobrych stron takiego podziału ślubów - przynajmniej będzie jedna okazja do świętowania więcej ! ;-) |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie 3-miejskie PM-ki
Może nie jestem z 3-city, ale z okolic. Mój ślub odbędzie się za 4 miesiące i 3 dni, czyli 7 sierpnia Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

a Tczew się dla Ciebie liczy?? To nie Trójmiasto, ale bardzo blisko..
=>

... rozważam jeszcze zabytkowy kościółek na oksywiu