|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Włosy, które się nie pienią.
Mam do was prośbę.
Moje włosy od ponad roku w ogóle się nie pienią!! nie uzyskuje żadnej piany.Myje je codziennie, spłukuje i nakładam szampon tak ze 2 razy. Z apteki stosowałam tylko "Polytar" brązową butelkę, ale nie było żadnych efektów. I dodam, ze oczywiście mi się przetłuszczają.Nawet jak je umyje są tłuste. To chyba oczywiste, skoro nie robi się piana.Wygląda to tak: myje włosy wodą, nakładam szampon, zero efektu a później spłukuje.Nie dziwcie się, ze mi się przetłuszczają.Chodzę do Lo więc jeszcze jestem na etapie rozwijania się itd.Może to dlatego? Chociaż żadnej mojej koleżance nigdy tak się nie robiło. Obecnie myje włosy różnymi szamponami tzn.do włosów normalnych, przetłuszczających się, suchych.W zależności co mama kupi.Teraz stosuje Timotei ogórkowy. Co robić? gdzie się zwrócić? Do jakiegoś doktora? Czy będę miała tłuste włosy już przez całe życie? ![]() ![]() Proszę o szybką pomoc!
Jak zrobię błąd w pisowni, popraw mnie, jeśli możesz. ![]() Edytowane przez noelia007 Czas edycji: 2010-03-31 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zasiedzenie
|
Dot.: Włosy, które się nie pienią.
Nie spotkalam sie z przypadkiem ze wlosy sie nie pienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co ja teraz zrobię ![]() I tak dzięki cremova, że poświeciłaś mi chwilkę. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Na prawdę nikt nie wie? Jestem zdołowana. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A próbowałaś myć 2 razy? Ja tak zawsze robię, bo za pierwszym razem nie ma w ogóle piany na włosach. Po spłukaniu znowu nakładam szampon i wtedy jest ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A jak nakładasz szampon? Z butelki bezpośrednio na głowę? Spróbuj wylać szampon na mokrą dłoń, dodaj kilka kropel wody, rozetrzyj w dłoniach i dopiero na głowę. Masuj opuszkami palców i powinna się piana pojawić.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Soleilka jasne, że myje dwa razy.Pisałam to na wstępie lub gdzieś w środku.
Otako Też robie tak za każdym razem.;] Wpadłam na ten pomysł pół toku temu. To nie jest ani prowokacja ani nabijanie, na prawdę jest mi smutno.Cholera wiedziałam, ze mnie musi to spotkać.W koncu kto chodzi codziennie w tłustych włoskacKACH?
![]() |
#7 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dopiero po jednym umyciu i spłukaniu myłam 2 raz i było ok - normalnie. nie wiem, może po prostu 1 warstwa zmywa ten cały łój i kosmetyki z włosów, i dopiero kolejna jest w stanie je tak dokładnie umyć? w każdym razie już tak nie mam. ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mimo mycia sa nadal tluste, jak przejedziesz palcem po skorze to nie jest suchy? To łojotok, dlatego nie mozesz domyc wlosow. Wlosy myte szamponem sie nie pienią, bo to troche jakby tlusty talerz umyc delikatnym zelem do mycia twarzy. Mozesz sobie kupic w aptece saszetke Nizoralu lub innego szamponu leczniczego, bo takie drogeryjne Ci nie pomoga. a masz mozliwosc pojscia do dermatologa? Mysle, ze to bylby dobry pomysl, obejrzalby Twoja glowe, moze zapisal cos. A nie stosujesz przypadkiem jakis silikonowych odzywek typu jedwab?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pójdę do dermatologa za 2 tyg.ale co mam powiedzieć? tak prosto z mostu "Nie pienią mi się włosy"? nie uzna mnie za jakiejś idiotki? ![]() Nizoralu używałam, co prawda włosy dalej się nie pieniły, albo w minimalnym stanie, i rano nie wyglądały na tłuste..Ale jak zawsze jest "ale" nie mogę go używać codziennie przez lata...to jest szampon leczniczy a nie na co dzień. Nie stosuje żadnych odżywek, jedynie szampon.Wiem, że odżywki przetłuszczają, nie stosuje już od dawna. Jeśli dermatolog nic mi nie zaleci to co wtedy mam zrobić? Przyzwyczaić się do takiego stanu rzeczy? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojdziesz do dermatologa i powiesz, ze masz problem z przetluszczającymi wlosami, ktore mimo mycia nadal sa tluste i podejrzewasz, ze to łojotok skory glowy, opowiesz czego i jak uzywasz itp. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pójdę do dermatologa i zapytam tak jak radziłaś. Napisze o rezultatach. Z miesiączka nie mam problemów, mam 16 lat. Mam jakieś tam wypryski czyli trądzik, ale używam leków, maści i żeli także jest dobrze.Od czasu do czasu wyskoczy mi jakiś pryszcz ![]() Będę marudzić jak lekarz nic nie pomoże, tylko szkoda, że nie mogę powiedzieć, że po prostu włosy mi się nie pienią.To chyba znaczy, że skóra głowy nie jest za zdrowa ... ![]() Dziękuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
a probowalas metody kubeczkowej?
wez kubeczek (ja uzywam takiego do trzymania szczoteczek, byl gratis do etui na szczoteczke do zebow) wygodnie jest, jelsi kubeczek ma wieczko, lub taka srednice, ktora mozesz wygodnie zatkać dłonią. nalej tam porcje szamponu, do polowy kubeczka dolej cieplej wody, zatkaj i energicznie pomieszaj. taka mieszanke wylej rownomiernie na glowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam wylać na mokre włosy i wylać to całe i szorować znaczy myć a później spłukać? Bez zbędnych i dalszych instrukcji.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i moze umyj wiecej niz dwa razy. A jak czesto myjesz wlosy? I teraz doczytalam. Jak nizoral Ci pomaga to uzywaj to regularnie, do czasu az Ci sie poprawi. Mialam ten timotei i u mnie pienil sie normalnie. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2010-04-02 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Za szare mydło po prostu dziękuje;]
Tłustszych po ich umyciu nie miałam nigdy kiedy używałam szamponów. Może umyje 3razy? myje codziennie .Mogę używam tego Nizoralu, ale kiedys używałam kilka tygodni pod rząd i przestałam i dalej to samo. Tak jak mówię Nizoral pieni mi się tylko troszkę, nie wiele.Kiedy miałam zdrowie włosy to miałam tak cholernie dużo piany. W ogóle to ja już nie pamiętam jak to jest mieć piane na włosach.']
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Kiedy już pójdziesz do dermatologa nie używaj przypadkiem sformułowania "nie pienią mi się włosy". To nie włosy się mają pienić tylko szampon. Próbowałaś tego szarego mydła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc to trochę dziwna sytuacja. A byłaś w ostatnim czasie u fryzjera. Spróbuj pójść na czesanie i sprawdź czy jak fryzjerka ci będzie myła również nie uzyska piany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
o kurcze.
Fryzjerka na pewno nie uzyska piany! co ja wtedy zrobię?!!!!!!! Szampon pieni się na ręcę.Kupuje normalnie w sklepach tak jak wszyscy.Firmy normalne, nie jakieś wyszukane nie wiadomo skąd.Wiadomo heden shoulders, palmolive różne ale nie potrafię napisać po tytule bo wiadomo, że to sa niemieckie czy angielskie nazwy. Szare mydło próbowałam. Moje włosy są takie ciężkie jak się je myje.Takie jakby ospałe, tracą życie..I ciągle ciagle są tłuste! ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Tak jak koleżanka polecam szare mydło - jest najlepsze więc nie rozumiem dlaczego je tak kategorycznie odrzucasz, włosy się pienią niemożliwie po nim i są nieziemsko czyste
![]() Wcześniej spróbuj zrobić peeling z grubej soli na mokre włosy
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2010-04-09 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() autorko, co z tym dermatologiem? mysle, ze warto isc, aby obejrzal Twoja glowe, moze problem jest glebszy, niz sie wydaje. a uzywalas kiedys szamponow ziolowych? tanich, w brzydkich butlach? moze warto, one bardzo dobrze odtluszczaja wlosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Może spróbuj oczyścić włosy szamponem (bez silikonów) dodając do niego sodę (np.na łyżkę płynu dać pół łyżki sody ) oczyszczoną ( taką jakiej się używa do pieczenia).To powinno Ci solidnie oczyścić włosy i za drugim myciem powinny się pienić.
A co do przetłuszczania..faktyczn ie idź do dermatologa Jeżeli to będzie łojotok to polecam Seboren (taki płyn do wcierania w skórę głowy-do kupienia w aptekach)- powinien pomóc (poczytaj sobie o nim w internecie). Jeżeli jednak nie jest to łojotok to aby zmniejszyć przetłuszczanie się włosów zaprzestań mycia włosów przez tydzień-chociaż ja nie myłam przez pięć dni ![]() ![]() Edytowane przez Laureane Czas edycji: 2010-04-11 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
![]()
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Spróbuj któregoś z szamponów Syoss, najlepiej tego dodającego objętości. Nie miałam wprawdzie problemów z pienieniem, ale ten specyfik wysusza włosy na kompletny wiór. Gdzieś na Biochemii doczytałam, że w składzie ma coś, co rozbija tłuszcze, jak składniki w płynie do mycia naczyń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiscie nie zauwazylam, zeby tak dzialaly na moje wlosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.