![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Okaż Odrobinę Serca-dziecku,które Tego Potrzebuje!![]() Drogie Wizazanki. Jeśli chciałybyście pomóc dzieciakom-macie niepowtarzalną szanse ![]() ![]() Liczymy na Was-kochane Wizażanki ![]() http://www.cpo.org.pl/rodzinarodzini...ak_dziala_baza Strona internetowa-gdzie można znależć konkretne rodziny potrzebujące pomocy-sprawdż-może jest ktoś koło Ciebie???? POMÓŻMY BRZESKIM PIĘCIORACZKOM!!!Kochani wiem jak wielu z was pomaga naszym choraczkom ,wiem też że wielu z was jest wrażliwa na ciężkie sytuacje dzieci i dołoży wszelkich starań żeby pomóc w różnej możliwej dla siebie formie czy przesyłając ten apel do innych ,firm,a może wasza firma moze pomóc czy na inne fora. Rodzice Kasia i Grześ cudownych maluszków w chwili obecnej bardzo potrzebują wsparcia bo maluszki są poważnie chore i tylko dobra rehabilitacja,specjalisty czne leczenie ,kolejne operacje może pomóc dzieciątkom odzyskać zdrowie na ile to będzie możliwe, a ja wiem że na was można liczyć bo każda najmniejsza wpłata czy pomoc materialna jest wielka.A może ktoś z was mieszka w pobliżu i mógłby pomóc rodzicom choćby co jakiś czas w opiece nad maluszkami poprzez karmienie ,spacer czy ...no różne formy pomocy mogłyby to być. A najlepiej kochane cioteczki i wujkowie poczytajcie sami ,poznajcie maleństwa sami wchodząc na ich stronkę.. http://www.piecioraczki.p l/ Podaje numery kont otwartych dla pięcoraczków Numer subkonta 1.Fundacja Anny Dymnej "Mimo wszystko", ING Bank Śląski Nr 70 1050 1445 1000 0022 7599 1459, koniecznie z dopiskiem "Pięcioraczki". 2.FUNDACJA PROMOCJI ZDROWIA Fortis Bank Polska S.A. II oddział w Krakowie Ul. JASNOGÓRSKA, 31-358 KRAKÓW Nr 03 1600 1198 0002 0022 5228 1150 3.konto indywidualne Grzegorz Górka BANK BPH S.A. ODDZIAŁ W BRZESKU Pl. ŻWIRKI I WIGURY 3, 32-800 BRZESKO Nr PL 03 1060 0076 0000 3000 0782 5933 Swift: BPHKPLPK Kontakt Adres domowy: Katarzyna i Grzegorz Górka ul. Ogrodowa 16/52 32-800 Brzesko woj. małopolskie e-mail: grzegorz_gorka@tlen.pl e-mail: katarzyna.mastalerz@wp.pl 1)Dom Małego Dziecka w Łodzi przebywa tam ponad 120 dzieci w wieku od 3 tygodni do 6 lat (zdarzają się dzieci do 8 lat). Większość dzieci to tzw. sieroty społeczne, pochodzące z rodzin patologicznych. W przypadku, gdy biologiczni rodzice nie są pozbawieni praw rodzicielskich, dzieci nie mają szans na adopcje. Potrzeba: -kosmetyki BOBINI-gdyż są sprawdzone i dzieci nie maja po nich uczuleń -kremy przeciwodparzeniowe SUDOCREM lub LINOMAG (każda ilość) -płyny do mycia naczyń,toalet oraz worki na śmieci(35 litrów -husteczki higieniczne -pampersy,wszelkie firmy-rozmiar 8-25 kg -patyczki do uszu -pieluszki tetrowe oraz smoczki dla dzieci do 6 mca -brakuje ubran dla dzieci w wieku od 3 do 7 lat(koszulek,bluzek,spodn i,rajstop,butów,skarpetek ...itd,szczególnie potrzeba skarpetek dla większych dzieci) -słodycze -paluszki baterie -zabawki edukacyjne dla dzieci od 3-6 lat ADRES PLACÓWKI: DOM MAŁEGO DZIECKA ŁÓDŹ UL. DRUŻYNOWA 3/5 94-226 ŁÓDŹ www.domdlamalucha.nex.pl 2)Dom Małego Dziecka w Jaworze- przebywa tam ok 36 dzieci.Obecnie nie potrzeba ubranek-niedawno dostał dary odzieżowe-natomiast gdyby ktokolwiek miał możliwość wysyłki: -słodyczy -deserków,obiadków w słoiczkach,biszkopcików dla dzieci -zabawki edukacyjne (wiadomo,że w Domach Dziecka nie ma możliwości by każdy maluszek otrzymał wystarczającą ilość uwagi-jaka dostałby w rodzinnym domu-więc ważne jest by dzieci dobrze się rozwijały) ADRES PLACÓWKI: DOM MAŁYCH DZIECI UL.PIASTOWSKA 12 59-400 JAWOR 3)Mama Sylwia i 6 dzieci. Potrzeba praktycznie wszystkiego-ubrań,żywności,srodków czystości i do pielęgnacji.Jeśli posiadacie cokolwiek zbędnego-prosze w imieniu Sylwii o pomoc. Jesli ktokolwiek chciałby wysłać ubrania-podaję rozmiary. -Sylwia:wzrost 178 cm.rozmiar obuwia-38. Dzieci: 1. Dawid-17 lat,wzrost 173,rozmiar obuwia-45 2.Łukasz -15 lat,wzrost 180,rozmiar obuwia 45 3. Krystian -14 lat,wzrost 164,rozmiar obuwia-41 4. Damian- 9 lat,wzrost 140,rozmiar buta-35 5. Teresa -9 lat,wzrost 140,rozmiar buta-34 6. Sonia -5 lat,wzrost 122,rozmiar buta-28 Adres rodziny podam na PW-proszę pisać ![]() 4)Kazdy zapewne pamięta 2,5 letniego JARKA-który w nocy,podczas gdy 23 letnia matka piła-wyszedł boso w mróz z domu i przeszedł kilka kilometrów ![]() Potrzeba: -ręczników kąpielowych -bamboszy ze sztywną pietą-rozmiar 25,26..i większe ![]() -swetry,grubsze bluzeczki-112-116 cm -pampersy 12-15 kg -chusteczki nawilżające -kombinezon 116 -spodnie 116 -komplet pościeli+prześcieradło -10 pieluszek tetrowych -mleko bebiko dla juniora -soczki w butelce -płatki śniadaniowe ,,Pychotka dla Juniora,, Adres do wysyłania: KRYSTYNA BIELECKA UL.SIENKIEWICZA 8A/2 72-510 WOLIN 5)Dom Pomocy Społecznej dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej Intelektualnie Potrzeba: -kosmetyków BAMBINO,szampony,mydełka, oliwki..... -podpaski -pampersy powyżej 25 kilo (dla starszych dzieci) -rajstopki na 10 latki -wszelkiego rodzaju gumki,spinki do włosów -buty w rozmiarach 25-39 Adres do wysyłania paczek: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ DLA DZIECI I MŁODZIEŻY NIEPEŁNOSPRAWNYCH INTELEKTUALNIE PROWADZONY PRZEZ ZGROMADZENIE SIÓSTR ŚW.ELŻBIETY 62-213 ŁOPIENNO 119 Bardzo chciałabym podziękować za pomoc Joannie Osytek i wszystkim osobom ze strony www.oskarek.org oraz Anecie ze Szczecina (czarodziejce Soni ![]() ![]() Edytowane przez mamamichałka Czas edycji: 2007-10-29 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Okaż Odrobinę Serca-dziecku,które Tego Potrzebuje!
Cytat:
![]() Twoj avatar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To ja bardzo dziękuję za wszystko aby pomóc dzieciaczkom
![]() pozdrawiam czarodziejka Sonia
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
![]() Teraz zmieniam swój podpis na link do tego wątku. Zachęcam do tego inne Wizażanki. Mam nadzieję że przy okazji wymieniania się, wezmą czasem ze soba na pocztę dodatkową paczuszkę do wysłania. Nie musi być ona wielka ![]() Edytowane przez sylwia.gda Czas edycji: 2007-03-01 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Super! Dałyście mi kopa, żeby przejrzeć szafki i komodę mojego syna i znalazłam trochę ubrań, które mogę wysłać. Paczka jest już gotowa - dzisiaj ją wyślę. Z rozmiarami i potrzebami wpasowuję się w Dom Małego Dziecka w Łodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja tez się przyłączę, mam mase rzeczy po córce, a ostatnio robilismy tez porządek w zabawkach, wiele jest właśnie dla maluszków, zobaczę gdzie mi najlepiej będzie wysłac, ale na pewno pomogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz będe kombinowac dla Jawora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja wyślę w przyszłym tygodniu paczkę do Domu Pomocy Społecznej w Łopiennej, gdzie przebywa Marta chora na EB. Będą to rzeczy, buty (dla koleżanki Marty) i drobiazgi dla nastoletnich modnisi
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
![]() Ostatnio przegladałam szafki i znalazłam słoiczki i misiowe ogródki mojego syna,dokupie trochę słodyczy i cos tam jeszcze poszukam-poprzegladam jeszcze może za jakimiś zabawkami i u brankami-postaram sie wysłać do domu dziecka w Jaworze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
paczka do Łopiennej wysłana
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jeżeli któraś z Was miałaby na zbyciu rzeczy na rozmiar 152 cm na szczupłą dziewczynkę i na tęższą na 156 cm to można wysłać do Domu Dzieci i Młodzieży w Łopiennej.
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
To cudownie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
jakbym któraś z Was mogła to warto pomyśleć o małych prezencikach na Dzień Dziecka
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Poszukam i mam nadzieje że coś się znajdzie
![]() Postaram się wysłać! Szkoda że tak mało ludzi przejrzało ten wątek ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Up...kochane-trzeba pomóc pięcioraczkom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Agnieszko, napisałaś że Pani Sylwia ma 178 cm wzrostu, ale nie napisałaś jaki właściwie rozmiar ubrań nosi, daj znać, poszperam troszkę może coś znajdę
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam sporo ciuszków w rożnych rozmiarach a nie chciałabym wysyłać nietrafionych rozmiarów bez sensu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Witaj e-xx jeśli chodzi o Sylwię to na rozmiary większe.
Mam do Ciebie też prośbę bo napisałaś że masz dużo różnych ciuszków. Dziewczynki w Łopiennej (okolice Gniezna) które są Ośrodku dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej potrzebują trochę ciuszków. Marta rozmiar 168 cm jest bardzo szczupła i jej dwie koleżanki Ola i Marysia (rozmiary butów 33 i 34cm) ciuszki na wzrost 152 na chudzinkę i 164 na grubszą dziewczynkę. Podaję adres który jest wyżej DOM POMOCY SPOŁECZNEJ DLA DZIECI I MŁODZIEŻY NIEPEŁNOSPRAWNYCH INTELEKTUALNIE PROWADZONY PRZEZ ZGROMADZENIE SIÓSTR ŚW.ELŻBIETY 62-213 ŁOPIENNO 119 koniecznie z dopiskiem Marta Bogusławska. O Martusi możesz też przeczytać na www.czarodziejka.com pod imieniem Marta.
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
postaram się poszukać również czegoś dla dziewczynek
![]() Czy jeżeli chodzi o "rozmiary większe" to masz na myśli L, XL czy XXL? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Lady of Harley-Davidson
|
hej
ja mam troche miskow pluszowych wogole nieuzywanych [wiadomo jak to jest, facetom sie wydaje ze to romantyczne i mam duzo tego] ![]()
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Byłam w odwiedzinach u Marty w Łopiennie, Przebywają tam dzieci bardzo chore i pozostawione przez rodziców. Gdyby ktoś miał pytania to proszę pytać. Gdyby też ktoś chciał odwiedzić Martę to siostry zakonne zapraszają, bo nikt nie odwiedza dziewczynki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.