|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
POMOCY! Nie wiem co dalej
Witam. Jestem tegoroczną maturzystką. Nie dostałam się na kierunek,który chciałam studiować, więc poszłam na inny (na uni przyr.). Nie spodobało się (fizyka i chemia- o zgrozo!), więc zrezygnowałam.Postanowiła m,że bede studiowała zaocznie. Teraz zmagam się z takim dylematem: mam możliwość iść teraz na pedagogike na uni wro ( nie tracąc roku,ale musiałabym nadrobić wszystko i zapłacić za cały semestr) lub zastanowić się dobrze nad kierunkiem studiów i zacząć od nowego roku. Dodam też, że nie znalazłam jeszcze pracy. Za sem musiałabym zapłacić teraz 2 tyś i w lutym też- mogłabym pożyczyć od rodziców.Nie jestem pewna czy pedagogika to właśnie ten właściwy kierunek... Lubie dzieci, ale np. do pracy w szkole się nie nadaje. Ponoć jest tyle pedagogów, że prace trudno znaleźć. Isć teraz na studia (nie stracić roku,może się przekonam) czy popracować trochę,podszkolić język i zastanowić się jeszcze?? Musze podjąć decyzję do poniedziałku
![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: POMOCY! Nie wiem co dalej
ja bym nie szla na cos co mnie nie intersuje z braku laku. poszlabym za rok a w tym czasie praca, jakies kursy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Idź do pracy, może na kurs języka, zastanów się do października co chcesz robić w życiu i zacznij sobie na spokojnie nowe studia. Chyba nie ma sensu tak bez zastanowienia składać papierów na te zaoczne.
A jeśli nie chcesz pracować w szkole, to ta pedagogika jeszcze bardziej utrudni Ci odnalezienie się na rynku pracy. Bo jak nie szkoła, to zostaje poradnia chyba tylko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzieki za rade
![]()
How I am strong You gave me all You gave all you had and now I am home Edytowane przez paula7191 Czas edycji: 2010-11-07 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałaś, że fizyka i chemia przeraziła Cię na kierunku przyrodniczym. Na architekturze masz bardzo dużo fizyki i matematyki. A na dietetyce masz chemię. Przede wszystkim określ z jakich przedmiotów byłaś dobra i co byś chciała robić w życiu, spójrz też na rynek pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Lepiej przemyśleć sprawę i iść dopiero za rok, na kierunek,który będzie Cię satysfakcjonował niż wydać pieniądze na coś, co mija się z Twoimi upodobaniami. W tym czasie będziesz mogła poszukać pracy i na spokojnie zarobić na studia na które pójdziesz.
„W każdym momencie, w każdej chwili, w każdym zdarzeniu kryją się przeszłość, przyszłość i teraźniejszość. W każdej chwili kryje się wieczność. Każde odejście jest zarazem powrotem, każde pożegnanie powitaniem, każdy powrót rozstaniem. Wszystko jest jednocześnie początkiem i końcem.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2010-11-07 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie idz teraz, nie jestes pewna wiec szkoda zebys miala wyrzucic pieniadze w bloto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podejmuj decyzji pod wpływem chwili ![]() A tak nawiasem, na jakim kierunku byłaś n UP? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
idź do roboty a za rok na studia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
architektura - fizyka, matematyka...
dietetyka - chemia i biologia, anatomii to się zdarza że tam ucza jak na medycynie... pedagogika - sama mówisz że cię nie interesuje studia przyrodnicze - rzuciła bo nie lubisz chemii i biologi... podsumowując to Ty pracy poszukaj i odpocznij i doiero pomyśl co Ty chcesz studiować bo na moje to każdy z twoim pomysłow skończy sie takim samym niewypałem jak dotychczasowe studia czytaj szybciej je rzucisz niż zaczniesz
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Na up wyladowałam na rolnictwie.Wiem, nie moge się zdecydować. Na maturze zdawałam dodatkowo geografie i biologie rozszerzoną. Biologia to przedmiot, który bardzo lubiłam. Ogólnie dobra też byłam z polskiego i historii ( przedmioty humanistyczne). W szkole na każdych testach predyspozycji zawodowych wychodziło, że powinnam podjąć prace społeczna/artystyczna. Lubię wykonywać różne prace artystyczne, tańczyłam wiele lat itp. Podjelam decyzje, że ide w nastepnym roku na studia a teraz zastanowie się nad kierunkiem i pojde do pracy i na dodatkowy angielski (przyda się podszkolić jezyk)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.