|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Cała prawda o Truth Calvina Kleina ;)
Kochane Wizażanki
![]() Ostatnio pisałam o moim wiosennym zakochaniu w tym zapachu. Chciałabym wiedzieć co Wy sądzicie o tych perfumach i jak je odbieracie? Przestudiowałam już KWC. Dla mnie są pełne sprzeczności, niby lekkie, a przeszywające do głębi, uwodzą, ale potrafią także zmęczyć, niesamowicie kobiecie, intymne, trzymają się blisko ciała. A jakie jest Wasze zdanie? Zachęcam do wpisywania się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cała prawda o Truth Calvina Kleina ;)
Ten zapach bardzo mi sie spodobał, miala go moja znajoma, wszedzie go rozpoznawalam (i nadal rozpoznaję) na obcych ludziach, az w koncu kupiłam sobie.....i tu przezyłam rozczarowanie na mojej skórze bardzo dziwnie sie rozwijał "pachniał" bardzo dziwnie ziołowo, i niestety oddalam go, ledwo przypominał Truth jakie znalam.
Na innych nadal mi sie podoba i to bardzo. Moim zdaniem jest to bardzo ciekawy zapch, taki nietypowy, orginalny, nie można go pomylić z zadnym innym. Edytowane przez oaza Czas edycji: 2006-04-04 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Truth to jeden z moich ukochanych zapachów. Właśnie przeżywamy naszą kolejną fascynację sobą (kolejne 100 ml...).
Jest świeży, delikatny a równocześnie ciepły i otulający. I jak rzadko wyjątkowo na mnie trwały. Pięknie się rozwija na skórze. Lubię się "wwąchiwać" w niego pod koniec dnia i zasypiać z zapachem na włosach. Wzbudza też pozytywne zainteresowanie otoczenia, a mój mąż, który jest zapachowo niedorozwinięty też je zauważa i chwali. ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moje Truth zaginęło w akcji i coś nie może do mnie dojechać, chociaż chyba to ja za bardzo niecierpliwa jestem... A więc może jutro?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj perfumy dojechały do mnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mój nos wyczuwa w nich przede wszystkim trawę (tu całkowicie zgadzam się z Sabi). Odnajduję w nich także bardziej ciepłe nuty, lekko mleczne, są chłodne ale zarasem odnaleźć można w nich odrobinke słodyczy. Zapach podoba mi się, ale nie na tyle aby go kupić (przynajmniej w na dzień dzisiejszy nie planuję tego, ale jak wiadomo kobieta zmienną jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się podobają, jakiś czas temu przeszły test nadgarstkowy pozytywnie... są trwałe i bardzo, bardzo trawiasto-zielone. Kiedyś się na nie skuszę na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Nie odmawiam uroku Truth ale z perfum tego typu zdecydowanie najciekawsze jest Freedom Tommy'ego Hilfingera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeden z moich ukochanych zapachów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam Truth!!Jest to świeży ale niepozbawiony ciepłej kobiecości zapach.Sama nigdy go nie miałam ale z przyjemnością wwąchuję się w osoby które nim pachną i poznam go wszędzie.Jest dosyć trwały a za swoją włascicielką pozostawia pachnący welon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam Truth jak wiekszosc zapachow Calvina Kleina! Jest bardzo zmyslowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Truth to jeden z tych zapachów który rozwija się różnie w zalezności od ph skóry. Moja przyjaciółka uwielbia truth i on pachnie na niej obłędnie- ciepły-kremowy- głęboki niesamowity zapach, a na mnie niestety świeżo skoszona trawa i nic więcej, gasnie po 20 minutach, takze testować, testować, testować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kochane, na mojej skórze Truth nie pachnie trawiasto, może odrobinkę na samym początku, ale bardzo szybko przeobraża się w ciepły, spokojny, zdecydowanie orientalny zapach. Drzewo sandałowe i wanilia przeplatają się ze sobą, jak w cudnej melodii. Drzewo sandałowe jest tu dozą pewnego orzeźwienia, zaczepności, zadziorności, kuszenia. Wanilia rozwija się w niewiarygodnie zmysłową, intymną, gęstą, otulającą aurę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Niesamowity zapach!!! Pachniała nim cudownie moja koleżanka z akademika. Ze zdumieniem słuchałam jej opowieści o zupełnie obcych ludziach, którzy w pociągu, autobusie czy kolejce nieoczekiwanie mówili jej, że pięknie pachnie.
Powoli, troszkę nieśmiało (niepewna co do efektu zapachowego na mojej skórze) przymierzam się do kupna tego zapachu, żeby przywołać atmosferę studiów i może usłyszeć od nieznajomego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
a na mnie pachnie zimno i zero wanilii.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulika skuś się koniecznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zaintrygowalyscie mnie tym Truth
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ropuszko koniecznie spróbuj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Na mnie pachną jak tania ziołowa herbata
![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
![]()
mmmmm, ten zapach jest cudowny!!!
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A ja niestety mam pecha jesli chodzi o Truth. Szalenie mi się podobaja, na mojej koleżance pachną wprost obłędnie - natomiast na mojej skórze zapach rozwija się w woń... benzyny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubie ten zapach
![]() ![]() ![]() ![]() Moj nos zalicza ten zapach do tej samej kategorii zapachowej co J'adore i Champs Elysees (w ktorych ostatnio zakochalam sie bez pamieci i wlasnie ide polowac na jakas fajna seteczke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ojjj, Kasiulko, znowu robisz mi smaczek na Truth ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
W ogóle uwielbiam True Star, za tę jedyną w swoim rodzaju chłodną, sacharynową słodycz. Wersji Gold jeszcze nie wąchałam, ale podejrzewam że jest utrzymana w podobnym stylu - "kosmicznej słodyczy" (na Basenotes wyczytałam, że pachnie jak bieluń - Datura). Wydaje mi się, że wszystkie perfumy Hilfigera, wyłączając klasyczne Tommy Girl, są niesamowite, może i ogórkowe, ale w pewien sposób odkrywcze. Wystarczy spojrzeć na nuty zapachowe - nie ma tam "wyswiechtanych" komponentów (czasem wydaje mi się ze współczesne perfumiarstwo to wariacje na temat jaśminu, róży, kwiatu pomarańczy i piżma), za to dużo wiciokrzewu, dzikie floksy, sizal, kwiaty jabłoni czy dyni. Uważam np. że Tommy Girl Summer Cologne z 2004 roku to zapach zupełnie unikatowy, nigdy nie spotkałam czegoś podobnego (niestety wycofana limitowanka
![]() Co do Truth znam tylko pierwszą nutę, na pewno rozwija się ciekawie. Hmm.. mi też robicie smaka, muszę poznać zanim zniknie z półek - ponoć maja go też wycofać ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Lalesiu kochana, zgadzam się z Tobą że True Star jest morskie, ozonowe, porównanie do stali miało tylko oddać jej chłód, bo na mnie zapach jest bardzo zimny, choć faktycznie słodki. Ja również uwielbiam TS i mam jeszcze ok. 40 ml z e 100 ml
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.