![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Co począć:)
Witam dziewczęta. Jestem tu właściwie nowa
![]() ![]() ![]() Otóż mój problem dotyczy związku...a mianowicie jesteśmy z K już niemal 2 latka, więc nie długo nie krótkio, ale w sam raz, żeby planować wspólne mieszkanie ![]() Jestem osobą dość poukładaną, więc zaplanowałam, że najpierw rok pomieszkamy razem, póżniej jak już napiszę licencjat możemy się hajtać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co począć:)
a dobrze widze? czy oślepłam ciut?
![]() zaplanowałas wam zycie mniej wiecej kiedy i gdzie macie razem zamieszkac , kiedy i ze w ogole macie wziasc slub, kiedy bedziecie miec dziecko( dobrze ze pierwsze tylko zaplanowałas i ze jedno a nie blziniaki od razu, bo wtedy nie wiem na kogos bys narzekała jakby nie wyszło ;p) nie ujełas w tym jego wcale , no opr. tego ze bez niego twoje misternie ulozone plany szlag bierze zywcem... a boisz sie wziąść wspolnie kredyt? bo mu nie ufasz? no bezczelny ten twoj facet! bezczelny, cham i burak! ![]() jak smie miec wlasne pomysły,plany i w ogole! aha i rada: nie nie bierz z nim kredytu, mieszkaj gdzie mieszasz, on niech mieszka gdzie mieszka.amen. Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2010-06-25 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Heh, zresztą - co ja się produkuję. Od razu na lobotomię go zapisz - będzie uległy i bezwolny. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-06-25 o 10:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jeśli nie jesteś go pewna to nie bierz kredytu ale jego pomysł jest lepszy bo 30 tysięcy to jednak mniej niż kupno mieszkania a chyba nikt nie chce do końca życia wynajmować ! Zawsze się mieszkanie kupuje a na to wywalisz w dobrym mieście 400 tysięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A on chce się w ogóle "hajtać" i "mieć dzidzię" ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Właśnie, jak się chłopak na waszą wspólną przyszłość zapatruje? (wyjąwszy kredyt, znaczy się)
I w ogóle w jaki sposób zawiódł Twoje zaufanie, jak bardzo? Co sprawiło, że postanowiłaś dać mu jeszcze jedną szansę i na jakich warunkach? Doris - tekst o macicy mnie rozwalił. ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Wybaczcie, tak mnie pochłonęło to pisanie, że wyraziłam się nieprecyzyjnie. Oczywiście wszystko planujemy razem. Tak ustaliliśmy i chciałabym, żeby tak było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
hehe...uważaj, żeby nic Twoich planów nie pokrzyżowało
![]() Bo życie potrafi zaskakiwać i rzadko jest tak jak chcemy ![]() Ja to bym chyba była lekko przerażona na miejscu Twojego faceta...bez urazy ![]() A numer w nicku to Twój rocznik? ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
To oświeć nas, w jaki sposób Twój TŻ zawiódł Twoje zaufanie? ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Zawiódł moje zaufanie, ponieważ wiele razy mnie okłamał... Ja wiele razy wybaczałam, nie mijało wiele czasu a on znowu okłamywał. Może Wam wyda się to błahe, ale ja dużo od siebie daję i dużo wymagam... Nigdy Go nie okłamałam, nigdy (!) i nie chcę, żeby on to robił. Ostatnio wyjechałam z rodziną, on został w domu, dzwoniłam do niego dość późnym wieczorem, nie odbierał. Przyznam, że zaczęłam się martwić. Zadzwoniłam do Jego siostry, czy wszystko jest ok, zaczęła coś kręcić, powiedziała, że tak, ale gdzieś wyszedł. Ok, ale dlaczego nie odbiera? Następnego dnia znów zadzwoniłam, odebrał i powiedział, że miał zajęcia na uczelni prawie do 21, potem zadzwonił kolega i zapytał czy nie może po niego gdzieś tam na impreze przyjechać i podrzucić do domu. No i On podrzucił, a następnie położył się spać. Uwierzyłam, ale po jakimś czasie spotkałam się z kolegą, który zapytał mnie jak K czuje sie po imprezie... Zatkało mnie, ale twardo udawałam, że wiem o wszystkim i delikatnie wypytałam go co i jak... DOwiedziałam się, że tego dnia praktycznie od godziny 17 siedział z kolegami na jakiejś imprezie, uchlał się, i u kogoś spał już po 21... A mnie twardo wmawiał, że przecież nie dzwoniłam! Że miał tylko jedno połączenie nieodebrane ode mnie... Ehh, już mi się nie chce tego wspominać... Wybaczyłam, pocczym minęły dwa tygodnie, a on znowu odwalił całkiem podobny numer.. Nadmieniam, że nie ograniczam Go. wiele razy namawiałam, żeby poszedł na piwo z kolegami itp. a On nie chciał... Takich sytuacji było mnóstwo... Wiem, że tym razem nie wybaczę, jeżeli coś podobnego się wydarzy.... 3. A to, że dałam mu jeszcze jedną szansę sprawiło to, ze On jest dobrym człowiekiem, mimo wszystko... a ja mam nadzieje, że wyzbyje się kłamstwa. Ponadto zwyczajnie Go kocham |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz czyją matką jest nadzieja? Nie, dobrzy faceci, nie okłamują swoich partnerek wielokrotnie. Miej nadzieję - życzę powodzenia mimo wszystko, chociaż już teraz obstawiłabym ze 100 zł, że ta historia skończy się jak zwykle w takich sytuacjach, czyli Twoimi rzewnymi łzami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kredytu nie bierzcie, powiedz mu prosto z mostu dlaczego. Niech zdaje sobie sprawę co narobił! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to wszystko wiem... Masz 100% racji, ale nie chodzi o to, że mam parcie na realizację planów... Nie, po prostu boję się poznać innego faceta, cholernie boję się na nowo komuś zaufać... O to tu chodzi... Tylko o to... Powiem CI, że po tym ostatnim razie nabrałam ogromnej pewności siebie... Wiem, że będę umiała z tym skończyć, ale chcę mieć pewność, że spróbowałam...Nie chcę za kilka lat pluć sobie w brodę, że nic nie zrobiłam, olałam, zostawiłam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
jesteś rocznik 89? Jeśli tak, to tak jak ja.
Omało z krzesła nie spadłam. Naprawdę uważasz, że już najwyższy czas myśleć o wspólnym mieszkaniu ? ![]() Wiesz, ja z tż jestem ponad 3 lata. Oboje pracujemy, a jakoś ani nam w głowie już razem mieszkać, nie mówiąc o braniu kredytów! Masz pracę, młoda jesteś nie lepiej myśleć o wakacjach w egzotycznym kraju zamiast pakować się w kredyty z 'niepewnym' facetem? Wasze życie diametralnie się zmieni. Będziecie ciułać każdy grosz na opłacenie czynszów itp, i sporego kredytu, który tak naprawde nie jest Wam potrzebny. Młodzi jesteście, po co się pakować w życie zakredytowanego małżeństwa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I tu ma racje... A po ślubie będzie ci łatwiej wziąść kredyt?? Skoro teraz mu nie ufasz to jak już będziecie nosić obrączki zaczniesz?? Jak to różnica... Gdybyś na to patrzyła jak kobieta która wie że spędzi resztę życia z tym facetem nie miałabyś oporów żeby najpierw zorganizować sobie jakieś gniazdko później wziąć ślub i mieć dzieci kiedy będzie was na to stać...
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wszystko super, ale jak chcesz splacic wielki kredyt, skoro zaraz po studiach chcesz miec "dzidzie", czyli jak dla mnie nie bedziesz pracowac, a dzieciak troche kosztuje? Wiem, ze mnostwo ludzi po studiach lub wczesniej zostaje rodzicami, ale wtedy nie pakuja sie w kredyty. Lub sie pakuja, ale wtedy ich zycie za bardzo rozowo nie wyglada. A jak facet straci prace? No i facet jest dosc niepewny z tego, co piszesz, wiec... Jak Cie zawiedzie, gdy "dzidzia" juz bedzie na swiecie, bedziecie mieli spolny kredyt do splacenia? A jak wspolny, to nie bedzie, ze "nie bede nic splacac, sam se plac".
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2010-06-25 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że zaufanie to jedna z najważniejszych rzeczy w związku, bez tego nie da się go po prostu zbudować. Nie musisz mu ufać, jeśli nie chcesz, ale licz się z tym, że trzeba będzie albo w tę, albo we w tę.
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
nuda
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ps.: 89 to Twój rocznik?? Dziewczyno, całe życie przed Tobą, a Ty już takie planowania robisz? Skąd to parcie na zobowiązania, śluby i inne takie? Nie sugeruj się innymi, bo chyba Ci się pierwsze policealne zaręczyny za bardzo na oczy rzuciły - wierz mi, połowa z tym parek nie przetrwa do czasu ślubu. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-06-25 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
hmm...
boisz sie poznac kogos nowego bo moze cie tez bedzie oszukiwał jak ten z ktorym jestes? a jego oszustw sie w sumie nie boisz, hmm.. bardzo ciekawa teoria, ale w sumie moze sie w koncu nauczyłas działac jak wykrywacz kłamstw na swojego faceta i wiesz w czym (w jakich sytuacjach) lubi kłamac najbardziej,... moze lepszy jest taki układ... ![]() mieszkanie wspolne nie wchodzi juz w gre? ot tak, po kilku postach,kilku odpowiedziach straciłas zapał do mieszkania z nim i kategorycznie dop.nie odzyska zaufania wspolnego gniazdka nie bedzie? ![]() Doris nie mow tak o zwiazkach licealnych tych duzych i małych, z pierscionkiem czy nie - nie zdejmuj 16-20 latkom rozowych okularow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja bym nie brała kredytu.Oczywiście każdy ma inne zdanie,ale jak dla mnie to takie plany ile dzieci,kiedy ślub,gdy tak naprawdę nie ma nawet pierścionka to mówią dzieci w przedszkolu
![]()
![]() |
#22 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie ufasz facetowi, sama piszesz, że nie wiadomo czy będziecie razem, a bierzesz pod uwagę branie z nim kredytu...? Wybacz, ale to wyjątkowo ryzykowany pomysł.
Zakładając, że weźmiesz z nim ten kredyt, wyremontujecie za to mieszkanie JEGO RODZICÓW, rozstaniecie się i co? Nie dość, że będziesz musiała kredyt spłacać, to jeszcze ta cała kasa pójdzie w nieruchomość jego rodziców (nawet nie jego własną). Naprawdę koniecznie chcesz remontować cudze mieszkanie za 30 tys zl...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, gwoli wyjaśnienia: ja jestem przeciwna braniu kredytu! Nawet bardzo, po prostu boję się tego! Druga sprawa, skończę studia (licencjat), będę miała już 23 latka tak, nie możecie zaprzeczyć, że dziewczyny w tym właśnie wieku najczęściej biorą ślub! Planowanie jest chyba naturalne!? Następnie magister- 25 lat i odpowiedni czas na dzidzię, czyż nie prawda?
O to mi właśnie chodzi. Nie doszukujcie się proszę u mnie kręcenia, czy zmian zdania, bo nie zmieniam. Narazie pierścionka na palcu nie noszę i nie wykluczam opcji, żę za jakiś czas zwiążę się z kimś innym, bo na nim ponownie się zawiodę. Jestem tylko człowiekiem, przy tym kobietą. Każda z nas marzy o ślubie, o dziecku, o fajnej rodzince! W nim się zakochałam i być może tylko się głupio łudzę, że facet się zmieni... Nie wiem. Najwyżej dostanę jeszcze raz z plaskacza od życia... ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Jeśli się nudzisz to wyjdź z psem na spacer, a jak nie masz psa, to poskacz na skakance. Dobrze robi na uda i mięśnie pośladków ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Od ostatniego wyskoku minęło 2 tygodnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Foxy czy ty musisz uzywać zdrobnionek? 2 latka, 23 latka, 25 latek? w podstawowce jestesmy czy na siłe się miziamy internetowo? denerwujące z kazdym kolejnym postem autorki nasowa mi sie jedna mysl: gdyby głupota umiała latac odleciałaby mniej wiecej ok godzinki 13,albo w ogole nie zdazylaby nawet wątku załozyc coz lekarzem nie jestem, farmaceutą tez nie ale zalecam z dobrego serca: ![]() ![]() ![]() moze pomoze ![]() Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2010-06-25 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie, nie pisze się nasówa tylko nasuwa, inteligentko ![]() Twoje zalecenia są świetne, kiedy zamierzasz je zastosować? ![]() Koniec temaciku, pozdrowionka i gorące buziaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem ,że wyłapujesz tylko 1 błąd po magistrze złapiesz pewnie dwa wiec ucz sie. Traktuje ten temat jako prowokacje w koncu juz wakacje ! ![]() Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-06-25 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wakacje, wakacje ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- A tak swoją drogą, przez niektóre z Was aż jad przecieka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.