![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Sierpniowe Panny Młode !!! uwaga !!! Panny młode na rok 2010 i kolejne lata zapraszamy do dopisywanie się na listę u CHILANES post nr 2506 strona 84 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=14601231&p ostcount=2506 -------------------------------------------------------- Reaktywujemy nasz sierpniowy wątek - cz.1 sierpień 2009 1 -> 13 - orenda -> USC - godz. 9.00 - aniaxxxxx -> USC Wrocław - godz. 11.30 - kitek_fm -> okolice Jastrzębia Zdroju kościół św. Katarzyny - godz. 13.00 - Majlensshit -> godz. 14.00 - anialaura -> Ania i ............... -USC Rybnik, godz. 14.00 - Justyna33333 -> Justyna i Grzegorz - Kraków kościół Narodzenia Pańskiego w Piekarach - godz. 15.00 - Ninquelote -> Koszęcinie na Śląsku - godz. 15.00 - jaga_2001 -> parafia p/w Wszystkich Świętych w B-stoku, godz. 15:30 - gogi8 -> USC Wrocław - godz. 16.00 - Madzialenka12344321 -> Magdalena i Kamil - godz. 17.00 - sygnaturka -> Magdalena i Grzegorz - USC Łódź - godz. 17.00 - Kucyk_Truskawkowy -> USC Wrocław - vilya 7 piątek - Gosiaak2008 -> Chorzów - godz. 16.00 8 -> 12 - kasja123 -> godz. 15.00 - magdzia33 -> godz 15.00 - wikimi -> Łódź - kościół NP NMP - godz. 17.00 - kocurazab -> Wiola i Arek - woj mazowieckie - godz. 18.00 - ewurka -> - Pysiowata -> Wrocław - annfas -> - molka11 -> - Assol -> - scatlett26 -> - kma1982 -> - Marta1122 -> 15 -> 13 - Riana -> Agnieszka i Daniel - Kraków - kościół OO. Karmelitów - godz. 13.00 - libvill -> M + T - godz. 15.00 - Sibi -> USC Sosnowiec - godz. 15.15 - stokrotka24 -> godz. 16.00 - tereska115 -> Pniewy - godz. 17.00 - ooaneczka -> Lublin - madziulkaa -> Zielona Góra - Elcia85 -> - margeryttka -> - kingawka -> - Donuś -> - zanbab -> - rybcia2309 -> 22 -> 12 - suzia -> Częstochowa - godz. 13.00 - 81gosia -> Małgorzata i Grzegorz - Warszawa Pałac Ślubów przy placu Zamkowym - godz. 13.15 - ladyinred85 -> Lublin - godz. 16.00 - kasiaaX -> godz. 16.00 - karothka -> K + D - godz. 16.00 - anuulaa -> Legnica - godz. 17.00 - drcron -> - Candy80 -> - madzia_madzia -> - karolca -> - 85beata -> - milagros82 -> 23 niedziela - jeanne8 -> 29 -> 14 - di_86 -> Gietrzwałd - godz. 14.00 - Strobiluska -> Marta i Robert - Sosnowiec - godz. 15.00 - diya1983 -> Janowiec - godz. 15.00 - Kasiamaja -> godz. 15.00 - agus260 -> Lublin kościół Niepokalanego Poczęcia - godz. 16.00 - kasiunia_a -> Kasia i Sebastian - godz. 16.00 - kliwia -> godz. 16.00 - MagdaZb -> godz. 16.30 - Latka86 -> godz. 17.00 - metamo -> - Oliath -> - 2sweet -> - marao -> - princessa0121 -> ------------------------------------------------------ sierpień 2010 7 - housewife -> Magdalena i Krzysztof - godz.17.00 - aniolekKB -> - nutella.a -> - BlackAngel -> - zuskaK -> - hajduczkawojtusia -> 14 - Formichiere -> - ultraradiola -> Kościół Matki Boskiej Różańcowej - godz. 13.00 - asikaa25 -> Asia i Marek - Wrocław kościół św. Antoniego. 21 - chilanes -> Magda i Kuba - zachodniopomorskie - weenuska -> sierpień 2011 20 - JennyAniolek 27 - niunia32 Ps. piszcie - nick, imiona, miejsce i godzinę, jak chcecie się tym z nami podzielić, może być tez czy cywilny, czy kościelny. Jak bym przez kilka dni nie dopisała któregoś nicku do spisu, to proszę o powtórne przypomnienie się. Czasem czytam posty co kilka dni i może mi coś umknąć.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2009-11-19 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śierpniowe Panny Młode
proponuje, żeby w pierwszym poście zrobić kalendarz
![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem że ta data w Twoim podpisie to data ślubu ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() więc ja może jeszcze raz zacznę.... ślub mamy 29 sierpnia 2009 roku, zalatwione już (dopiero?): - sala -zespół -noclegi dla gości -kamerzysta -fotograf -fryzjer -suknia (plus biżu i butki) -garnitur -zaproszenia (w druku) -alkohol -nauki (przynajmniej połowa, została nam "tylko" poradnia...)
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2009-04-10 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dokopać sie do starego posta to teraz tragedia.
Sorki, że kopiuje ale tak będzie chyba łatwiej coś znaleźć Załatwione: 1. Urząd Stanu Cywilnego 2. Wybranych świadków 3. Sale na obiad dla najbliższych + wstępne menu 4. Pub na wieczorne spotkanie ze znajomymi ( mamy małe rodziny, a sporo młodych znajomych ) 5. Oficjalne zaproszenia na ślub i obiad Co zostało: 1. Stroje - będziemy kupować w maju 2. Obrączki - powoli się rozglądamy 3. Zaproszenia tylko na ślub i zaproszenia do pubu będę robić po świętach 4. Autko + samochód dla gości - jakiś busik 5. Bukiecik - będę robić sama ( próbny w czerwcu/lipcu) O czym zapomniałam? Z drobiazgów które robię sama (połowy pewnie mogło by nie być ![]() - zaproszenia ( cześć gotowa, brakuje około 100szt ślubnych ale jest jeszcze czas) - księga gości ( zaczęłam wstępne prace i mam już 3 strony gotowe :P ) - poduszeczka na obrączki ( materiały już mam ) - dekoracja na kieliszki do szampana dla nas młodych ( już mam) - podziękowania dla rodziców ( jeszcze nie do końca wiem co bo pomysłów jest 1000 na minutę i muszę to jeszcze przedyskutować z moim miśkiem) Moja mama ostatnio zapytała: "Ale wy chyba nie będziecie sie wygłupiać z jakimiś podziękowaniami? Szkoda kasy, na co innego wam się przyda." Ale ja wiem, że będzie im miło jak będziemy o nich pamiętać i nie muszą to od razu być drogie prezenty. - zaczęłam stronę internetową - ale chyba się poddam
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() Mamy załatwione: -sala + noclegi dla gości -fotograf -dj -świadkowie zaklepani - kościół "uprzedzony" (tzn ten w którym chcemy ślub wziąć) Po świętach wybieramy się do mojego księdza w sprawie nauk, itd.. Do tego: -mam pomysł na zaproszenia, winietki, zawieszki na alkohol, księgę gości i podziękwoanie dla rodziców -chcę wykonać powyższe sama, do tego bukiet i butonierkę również (nawet mam pomysł ![]() -w najblizszym czasie zaklepać będę musiała fryzjera i makijażystkę, bo terminy w salonie w którymc hcę są koszmarne Suknia jesienią na wyprzedażąch i promocjach. Na resztę jest jeszcze sporo czasu ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Więc my 22 sierpnia 2009, a jestem z Lublina ![]() godz 16 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
a myślałyście nad kwiatami do bukietu? jakie kwiaty będa dostępne w NASZYM miesiącu?
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja bym chciała miec cantedeski , mam nadzieje, ze sierpniu sa dostepne??
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() ![]() ![]() Zmykam już. Wesołych Świąt!!!
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak najbardziej ![]() miłego plotkowania i wesołych świąt! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam znowu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała z róż i piwonii, ale piwonii nie ma już w sierpniu. Dowiedziałam się, że mogą specjalnie sprowadzić z zagranicy, ale to oczywiście dodatkowe koszta...a ja myślałam, że zaoszczędzę na piwoniach, bo przecież są tańsze od róż:/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Cieszę się, że moderator nas zaakceptował i napisał to w poście nr. 13
13 to moja szczęśliwa liczba, więc jestem dobrej myśli. ![]() ![]() ![]() Ps. wracam do mojej produkcji zaproszeń i księgi gości
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2009-04-10 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Mój ślub i wesele 01.08.2009
Zapraszam na moją stronkę www.mariolaimarian.weselny.pl Załatwione: - msza - restauracja - obrączki - foto&video -dj wodzirej - dekoracje (kościół, sala, auto) - bukiet - suknia, buty, - nauki przedślubne - dokumenty - kwartet smyczkowy na ślub - makijażystka - tort i inne słodycze - auto/bryczka - winietki, karty menu, podziękowania i karteczki an ciasto (zamówione z zaproszeniami, żeby było wszystko w jednym stylu) Inne - pierwszy taniec - wybrany - muzyka na pierwszy taniec - wybrana - kieliszki na wódkę na powitanie MP - chlebek na powitanie MP - kieliszki na toast szampanem - atrakcje - świadkowie wybrani - połowa zaproszeń rozdana Do załatwienia - garnitur, koszula, buty - poradnia rodzinna - fryzjer - zakup bielizny - alkohol - różne akcesoria Jak będę miała więcej czasu to powklejam fotki.
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A o to moja twórczość - zaproszenia i pierwsze kartki do księgi gości.
Na stronie szkolnej ma jeszcze być tarcza naszej szkoły, tylko trzeba ją odnaleźć.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Hejka a jednak przetrwał my mamy slub 15,08,09 Krakow kosciol oo.Karmelitow godz 13
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Witam ponownie
![]() Więc co mamy na 22 sierpnia: suknia (tzn zamowiona juz dawno, jeszcze nie mialam zadnej przymiarki...) sala, foto, zespol (kamery nie bierzemy) ciacha samochód autokar nauki make up i fryzjer w 1 miejscu (narazie probne nie wykonane) kościół ( w tym pozwolenie na slub w innej parafii za darmo i bez zadnych przebojów, szok ![]() i tyle chyba... musze się wziąć za: zaproszenia (mam 3 probki z allegro i nie mogę się zdecydować i mam ochotę na więcej :P) poradnia, spedza mi sen z powiek bo nie mozemy sie zebrac i umowic a podobno terminy sa odległe wszelkie dodatki, w tym byc albo nie byc bolerka, a jak byc to trzeba je gdzieś uszyc ![]() strój młodego oczywiscie kwiaty, chociaż bukiet w necie już wybrany ![]() wódeczka (chyba Pan Tadzio będzie) wszelkie papierzyska O czyms zapomnialam? Oświećcie mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obraczki chyba ze sie niedoczytałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
81gosia
Śliczne zaproszenia i b. oryginalna księga wpisów. Ja się doczytałam że skrót oo to ojcowie np. oo. jezuici, oo. cystersi, (zasada tworzenia skrótów od liczby mnogiej)
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Witam,oo jest to dwuzancznik w lacinie a nazwa oo karmelici to kiedys bractwo karmelitow bosych na piasku.Koscioł miesci sie na ul.Karmelickiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do jak na razie największej ekipy - 01.08.2009!!!
Więc co mamy: zaproszenia odebraliśmy wczoraj nauki i poradnię zrobione suknię i buty i zamówiony welon kościół i salę (w tym ciasto, tort i alkohol) zarezerwowaną makijażystkę, fryzjerkę i florystkę obrączki - pięęęęękne! fotografa dj-a wstępnie dekorację sali świadków jesteśmy w trakcie kursu tanecznego mamy hotel na noc poślubna mamy pensjonat na honey moon ![]() księgę gości samochód - wujek Nie mamy: papierków z USC dekoracjo kościoła pierwszego tańca nic dla Pana Młodego albumów dla rodziców bielizny i pierdół typu podwiązka, pończochy kolczyków (ale wybrane są) kieliszków na toast winietek zawiadomień na sam ślub Chyba wyczerpałam temat...
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Witam PM SIERPNIOWE
ja również życzę wam zdrowych, wesołych świąt i mokrego dyngusa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja też się do was przyłączam i proszę o dopisanie do kalendarza na 15,08,2009 (w moje urodziny
![]() mamy załatwione: lokal, fotografa, datę w kościele suknia, biżuteria, pas do pończoch i pończochy, obrączki, gotowe zaproszenia, które już rozdajemy. Po świętach idziemy załatwić akty chrztu, bo w maju trzeba będzie robić nauki przedmałżeńskie. Dziewczyny, które mają ślub 15 sierpnia szukałyście już fryzjera? Bo ja zaczęłam i u mnie w mieście jest problem, bo większość salonów jest zamknięte ![]() Wesołych świąt dziewczyny ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dopisuję się do wątku jako sierpniowa Panna Młoda, ale dopiero w 2010 roku ![]() ![]() ![]() Póki co mamy załatwione: - sala - kucharka - zespół - foto & video - wstępnie załatwiony samochód - chodzimy na nauki przedślubne. Cała reszta przed nami! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Kolejna osoba na 1.08.09
A mogę zapytać w jakim kościele macie ślub i gdzie wesele. Widzę, że jesteś z Krakowa, ja uwielbiam Kraków. Miałam tam ślub cywilny ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a jak długo jestescie ze swoimi TZ?? My 7,5 roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.