|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
POMOCY ! Głupie dziwne włosy.
Hej. Mam taki problem... Mam dziwne włosy - troche kręcone, troche proste, każdy w inną stronę. Chce sobie zrobić włosy lokówką. Czy muszę najpierw je wyprostować, czy mogę od razu kręcić? POMOCY PROOSZE !!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: POMOCY ! Głupie dziwne włosy.
kręć od razu (:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja też mam takie włosy... Nie są proste, ani kręte. Ale bardziej falowane. Często bawiłam się lokówką, ale uznałam, że to jest dosyć pracochłonne. Prostować nie chciałam, bo kocham kręcone włosy. Więc mam własną metodę na loczki. Umyte, lekko podsuszone włosy dzielę na pasma. Mam gęste włosy, a długie tak do zapięcia stanika. Dzielę je przeważnie na 4 pasma. Każde z nich owijam wokół własnej osi, formuję "ślimaczka" i spinam gumką. I tak każde pasmo. Idę w takiej fryzurze spać. Jeżeli boję się, że w nocy coś mi się rozwali to podpinam ślimaczki wsuwkami. Rano ściągam ślimaczki, delikatnie roztrzepuję włosy, i mam śliczne loki. Ich intensywność zależy od mocnego skrętu ślimaczka. Potem tylko prostuję grzywkę a włosy psikam lakierem. Nic nie muszę poprawiać, bardzo szybki patent na loki. Polecam zamiast lokówki.
![]() Daje Ci zdjęcie. Zdjęcie zrobione dosyć dawno jeszcze bez grzywki. Z wersją: delikatne loki.
#4 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Na początek użyj wyszukiwarki.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.