Nivea czy Dove??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 22:34   #1
Ona1212
Raczkowanie

Nivea czy Dove???

Jak sądzicie która firma jest lepsza(chodzi mi szczególnie o włosy:P) Nivea czy Dove?

Edytowane przez Ona1212
Czas edycji: 2009-04-04 o 22:50
Ona1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 00:16   #2
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Nivea czy Dave???

Trudno ocenić, która lepsza. Mają przecież tyyyle kosmetyków. Poza tym każdemu pasuje co innego.

Ja nie polecam zadnej, bo obie testują na zwierzętach
Stary 2009-04-05, 08:50   #3
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Przetestuj i sama będziesz wiedziała, obie sa z tej samej półki i zblizone jakościowo.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 08:51   #4
alexz johnson
Zadomowienie

nie znam serii Dove do włosów ale seria Nivea jest dla mnie totalna klapą. Kupilam szampon i odzywke diamentowy blask i włosy było masakrycznie obciążone... Zero nawilzenia za to 100% przeciążenia

Cel: naturalne, zdrowe włosy

alexz johnson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 10:48   #5
Ona1212
Raczkowanie

Co sądzicie o Nivea Intensywna Regeneracja

Mam pytanko co sądzicie o Nivea Intensywna Regeneracja? prostuje od niedawna włosy i jak wiadomo prostownica niszy włosy wysusza je itp. chciałam sobie kupić wyżej wymieniony produkt tylko nie wiem czy jest sens czy komuś on pomógł...proszę o rade
Stary 2009-04-05, 11:06   #6
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Trudno ocenić, która lepsza. Mają przecież tyyyle kosmetyków. Poza tym każdemu pasuje co innego.

Ja nie polecam zadnej, bo obie testują na zwierzętach

Cytat:
Napisane przez k_ota Pokaż wiadomość
NIVEA również. ostatnio napisałam email z pytaniem i o to co pani Irena Latasiewicz mi odpisała:
" Chciałabym poinformować, że nasza firma, zgodnie z wymaganiami określonymi w Europejskiej Dyrektywie Kosmetycznej oraz polskiej Ustawie o Kosmetykach z dnia 30 marca 2001 nie przeprowadza testów na zwierzętach, żeby ocenić bezpieczeństwo i skuteczność swoich kosmetyków. Ocena bezpieczeństwa produktów kosmetycznych jest oparta na bardzo szczegółowych wynikach badań toksykologicznych użytych surowców.
Produkty kosmetyczne Beiersdorf (tak jak wszystkie inne kosmetyki) mogą zawierać składniki, które były przez dostawców testowane na zwierzętach, w celu spełnienia wymagań ustawodawstwa kosmetycznego w Europie i innych krajach. Należy podkreślić, że testowanie surowców na zwierzętach dla celów spełnienia wymagań ustawodawstwa chemicznego jest na dzień dzisiejszy zgodne z prawem. Oczywiście nasz Koncern dąży cały czas do wyeliminowania takich surowców ze swojej bazy i szuka nowych dostawców. Ustawodawstwo kosmetyczne wymaga zebrania danych toksykologicznych w celu oceny bezpieczeństwa surowców. Nie wszystkie jednak z wymaganych informacji można uzyskać wykorzystując alternatywne metody badawcze (nieprzeprowadzane na zwierzętach). Przykładem są badania mające dać odpowiedź na bardzo ważne pytanie, np. czy substancja wywołuje alergię.
Koncern Beiersdorf był jedną z pierwszych firm kosmetycznych, które w latach 70-tych zaprzestały testowania kosmetyków na zwierzętach i opracowały cztery spośród dziesięciu obecnie uznawanych w Unii Europejskiej metod oceny bezpieczeństwa i skuteczności działania składników lub produktów gotowych polegających głównie na testach "in vitro" przeprowadzanych na ochotnikach przez kliniki dermatologiczne. Informuję również, że ustawodawstwo UE nie wymaga stosowania specjalnego znaku informującego, że produkt nie był testowany na zwierzętach, gdyż jest to ogólnie przyjętym standardem i od 2002 roku wymogiem niezbędnym do zarejestrowania produktu kosmetycznego. W przypadku jakichkolwiek pytań czy wątpliwości proszę o bezpośredni kontakt."

Hmm ;a mozna glupiec

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 11:06   #7
mOna01
Zakorzenienie

Dot.: Co sądzicie o Nivea Intensywna Regeneracja

https://wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.php?slowa=nivea+in tensywna+regeneracja&gdzi e=produkty

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-05, 11:08   #8
Elsi81
Zakorzenienie

Na każdych włosach dany szampon czy odżywka mogą inaczej działać dla jednych Dave będzie rewelacyjny a dla innych znowu Nivea a Ty musisz obie firmy przetestować żeby się przekonać która Ci służy.Ja miałam szampon z Dave i byłam zadowolona(z każdych kosmetyków tej firmy jestem zadowolona) teraz używam z Nivei i średnio mnie ten szampon zadowala tak więc sama widzisz

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 11:37   #9
mariette88
Raczkowanie

Polecam dove, na pewno będziesz bardziej zadowolona. Wg mnie Nivea ma gorsze działanie...już pomijając fakt, że dostałam po tych kosmetykach łupieżu:/ I więcej do nich nie wrócę.
mariette88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 13:27   #10
eloania
Zadomowienie

nom popieram ze na kazdych wlosach szampon zachowuje sie inaczej dlatego najlepiej samemu przetestowac i wybrac indywiwualnie do swoich potrzeb. ja do nivea jestem zrazona, uzywalam jakis czas szamponu nivea prostojucego wlosy i zadnych efektow, od wtedy nie uzywam kosmetykow do wlosow tej firmy.
Stary 2009-04-05, 13:40   #11
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Hmm ;a mozna glupiec
Chodzi o to ze niektóre składniki kosmetyków są przetestowane przez ich producentów, ale sama firma, gotowego produktu na zwierzętech nie testuje

Ja ogólnie nie przepadam za Niveą bo mam wrazenie ze strasznie obciążające ma te odżywki, wole Dove (zwłaszcza granatową), ale ja mam cienkie włosy, wiec pewnie jak ktoś ma grube to bedzie wolał Niveę
Stary 2009-04-05, 15:36   #12
ananonda191
Zadomowienie

Nivea ma przeciążające odzywki?? Nivea to właśnie jedne z niewielu odzywek w których nie ma żadnych silikonów, a za to bardzo dużo dobroczynnych składników. Aż miło czytać ich skład. I faktycznie odżywiają włosy a nie tylko obklejają silikonami. Ja osobiście bardzo sobie chwalę Niveę.
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 17:50   #13
Elsi81
Zakorzenienie

Dot.: Co sądzicie o Nivea Intensywna Regeneracja

Moja droga a po co drugi wątek zakładałaś mogłaś to pytanie zadać w wątku który założyłaś pod tytułem Nivea czy Dave?

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 18:48   #14
magdamlynek
Raczkowanie

NO ja też uważam że to kwestia dobrania do włosów- każdy jest inny tak napradwe. Ja uważam że Elseve też ma dobre a i Gliss Kur jest fantatsyczny. Czyli jak widać jest kilka dobrych marek, zalezy czego sie oczekuje od efektu końcowego
magdamlynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 20:25   #15
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Żadnej z nich nie lubię, szampony i odżywki totalnie bezwartościowe, czasem kupuję żele pod prysznic Nivea, wszystko z Dove ma jakiś taki dziwny duszący zapach.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-05, 21:40   #16
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Hmm ;a mozna glupiec
Nie, nie, Oni tak napisali, że tylko na pierwszy rzut oka wygląda jakby nie testowali. W takich wypadkach trzeba łapać producenta za słówka.
Zresztą na swojej stronie internetwej mają napisane, że czasami testują na zwierzętach. Tj. wtedy gdy nie mają innej możliwości
Stary 2009-04-09, 22:58   #17
All_that_jazz
Zakorzenienie

Mam bardzo suchą skórę i cienkie,delikatne włosy ze skłonnością do przetłuszczania się i do wypadania (mam włosy jak dziecko) i wolę kosmetyki Nivea.
Dove są ciężkie, jakieś takie tłuste ale nie odżywiają tak dobrze jak Nivea.
No ale tak to wygląda u mnie.U ciebie niekoniecznie musi to wyglądać tak samo.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 22:37   #18
k4si3niek
Przyczajenie

A ja używam szamponu nivea a odżywki dove i moje włosy czują się w takim połączeniu najlepiej
Wakacjuję pracująco z lekką nutką obijaństwa pospolitego
k4si3niek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 23:54   #19
MJoanna
Przyczajenie

Długo szukalam odpowiedniego szamponu do moich wlosow ktore przez ostatnie dwa lata przechodzily przerozne eksperymenty i zdecydowanie wygral zestaw szampon + odzywka DOVE THERAPY Z SERUM do wlosow suchych i zniszczonych

Edytowane przez MJoanna
Czas edycji: 2009-04-15 o 00:19
MJoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 00:05   #20
stargazer
Rozeznanie

Dwa razy dałam się nabrać na szampon Nivea (dwa różne rodzaje) i nigdy więcej. Nikomu nie polecam. Włosy były przyklapnięte i po kilku godzinach wyglądały na tłuste. A ten diamentowy blask to chyba tylko w wyobraźni producenta Ładny zapach i nic więcej.

A co to za kosmetyki DAve? Nie słyszałam o takich, tylko o Dove

Edytowane przez stargazer
Czas edycji: 2009-04-15 o 00:07
stargazer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 00:09   #21
MJoanna
Przyczajenie

Hehehe sorki mialo byc DOVE oczywiscie

Edytowane przez MJoanna
Czas edycji: 2009-04-15 o 00:18
MJoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 10:01   #22
eloania
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MJoanna Pokaż wiadomość
Długo szukalam odpowiedniego szamponu do moich wlosow ktore przez ostatnie dwa lata przechodzily przerozne eksperymenty i zdecydowanie wygral zestaw szampon + odzywka DOVE THERAPY Z SERUM do wlosow suchych i zniszczonych
dzieki, fajnie wiedziec, wlasnie sie zastanawialam jak dziala to dove therapy bo moj szampon ktory teraz stosuje razem z odzywka - nive intesywna regeneracja powoli sie konczy, i chcialam sprobowac dove therapy
Stary 2009-04-24, 11:01   #23
Ona1212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eloania Pokaż wiadomość
dzieki, fajnie wiedziec, wlasnie sie zastanawialam jak dziala to dove therapy bo moj szampon ktory teraz stosuje razem z odzywka - nive intesywna regeneracja powoli sie konczy, i chcialam sprobowac dove therapy
a dobry jest?przynosi jakieś efekty(chodzi mi o nivea intensywna regeneracja)
Stary 2009-04-25, 12:54   #24
eloania
Zadomowienie

nom dosc dobrze nivea na moje wloski dzialal, byly miekkie i bardziej lsniace. no i dziewczyny gdzies w innym temacie pisaly ze nie ma silikonow.
no ale skonczyl sie i teraz testuje dove...
tylko kupilam narazie szampn sam, do zniszonych wlosow, taki granatowyc, i nie wiedzialam jak to jest z odzywka...
stosuje ktoras z was odzywki z dove albo wie jak to jest?
bo tam na opakowaniu nie jest napisane jak sie stosuje te odzywki;/
a mnie interesuja tylko takie co sie zmywa po paru chwilach, nie lubie takich ktore sie zostawia na wlosach po myciu, dlatego narazie powstrzymalam sie z kupnem odzywki...

wiem ze maski sa do zostawienia na wlosach na 3min z dove, ale troche drogie, z 18zl...
Stary 2009-04-25, 13:03   #25
viki1988
Zakorzenienie

odżywki się zmywa miałam tą granatową i byłam z niej bardzo zadowolona, to chyba była jedyna odżywka którą kupiłam drugi raz pod rząd
Stary 2009-04-25, 13:24   #26
eloania
Zadomowienie

dzieki viki1988
w takim razie czas sie wybrac po odzywke zaraz
Stary 2009-04-26, 16:08   #27
Immaginary
Zadomowienie

Nivea jest dla mnie świetna jeśli chodzi o kosmetyki do ciała, ale przy pielęgnacji włosów wole jednak Dove. Miałam już kilka szamponów i efekt jest zadowalający, planuje nawet w najbliższym czasie nabyć maseczke do włosów rozjaśnianych. Co do Nivea, to podobnie jak część użytkowniczek zawiodłam się totalnie na przereklamowanej linii Diamentowy blask.
Immaginary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-01, 17:29   #28
Ona1212
Raczkowanie

Dot.: Nivea czy Dove???

ja zdecydowałam się w tej chwili na dove i jak na razie jestem zadowolona, prasuje włoski a one jak na razie nie są suche i zniszczone
Stary 2009-05-01, 17:46   #29
cristallina
Raczkowanie

GG do cristallina
Dot.: Nivea czy Dove???

Dobry wybór . Ja miałam kilka szamponów Nivea i były dość przeciętne, za to z Dove jestem baaardzo zadowolona, ogólnie zmieniam szampony i odżywki jak rękawiczki ale chętnie wracam do granatowej serii Dove . Tylko maski nie próbowałam więc się nie wypowiem, ale ta odżywka do spłukiwania jest fajna .

cristallina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 16:47   #30
Pusiolinka
Raczkowanie

Granatowa seria Dove to faktycznie tak ładnie regeneruje włoski czy zawiera w sobie składnik, który tylko po nałożeniu daje efekt zdrowych włosów ?

Jeśli chodzi o mnie to przetestowałam klka odżywek i szamponów Nivea i powiem szczerze, że nie byłam zadowolona. Włosy były obciążone, nie układały się ładnie, czasami nawet puszyły. Teraz zamierzam wypróbować kosmetyki Dove

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości