![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nivea czy Dove???
Jak sądzicie która firma jest lepsza(chodzi mi szczególnie o włosy:P) Nivea czy Dove?
![]() Edytowane przez Ona1212 Czas edycji: 2009-04-04 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Nivea czy Dave???
Trudno ocenić, która lepsza. Mają przecież tyyyle kosmetyków. Poza tym każdemu pasuje co innego.
Ja nie polecam zadnej, bo obie testują na zwierzętach ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przetestuj i sama będziesz wiedziała, obie sa z tej samej półki i zblizone jakościowo.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
nie znam serii Dove do włosów ale seria Nivea jest dla mnie totalna klapą. Kupilam szampon i odzywke diamentowy blask i włosy było masakrycznie obciążone... Zero nawilzenia za to 100% przeciążenia
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co sądzicie o Nivea Intensywna Regeneracja
Mam pytanko co sądzicie o Nivea Intensywna Regeneracja? prostuje od niedawna włosy i jak wiadomo prostownica niszy włosy wysusza je itp. chciałam sobie kupić wyżej wymieniony produkt tylko nie wiem czy jest sens czy komuś on pomógł...proszę o rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmm ;a mozna glupiec |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o Nivea Intensywna Regeneracja
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Na każdych włosach dany szampon czy odżywka mogą inaczej działać dla jednych Dave będzie rewelacyjny a dla innych znowu Nivea a Ty musisz obie firmy przetestować żeby się przekonać która Ci służy.Ja miałam szampon z Dave i byłam zadowolona(z każdych kosmetyków tej firmy jestem zadowolona) teraz używam z Nivei i średnio mnie ten szampon zadowala tak więc sama widzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Polecam dove, na pewno będziesz bardziej zadowolona. Wg mnie Nivea ma gorsze działanie...już pomijając fakt, że dostałam po tych kosmetykach łupieżu:/ I więcej do nich nie wrócę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
nom popieram ze na kazdych wlosach szampon zachowuje sie inaczej dlatego najlepiej samemu przetestowac i wybrac indywiwualnie do swoich potrzeb. ja do nivea jestem zrazona, uzywalam jakis czas szamponu nivea prostojucego wlosy i zadnych efektow, od wtedy nie uzywam kosmetykow do wlosow tej firmy.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o to ze niektóre składniki kosmetyków są przetestowane przez ich producentów, ale sama firma, gotowego produktu na zwierzętech nie testuje
Ja ogólnie nie przepadam za Niveą bo mam wrazenie ze strasznie obciążające ma te odżywki, wole Dove (zwłaszcza granatową), ale ja mam cienkie włosy, wiec pewnie jak ktoś ma grube to bedzie wolał Niveę
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nivea ma przeciążające odzywki?? Nivea to właśnie jedne z niewielu odzywek w których nie ma żadnych silikonów, a za to bardzo dużo dobroczynnych składników. Aż miło czytać ich skład. I faktycznie odżywiają włosy a nie tylko obklejają silikonami. Ja osobiście bardzo sobie chwalę Niveę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o Nivea Intensywna Regeneracja
Moja droga a po co drugi wątek zakładałaś mogłaś to pytanie zadać w wątku który założyłaś pod tytułem Nivea czy Dave?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
NO ja też uważam że to kwestia dobrania do włosów- każdy jest inny tak napradwe. Ja uważam że Elseve też ma dobre a i Gliss Kur jest fantatsyczny. Czyli jak widać jest kilka dobrych marek, zalezy czego sie oczekuje od efektu końcowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Żadnej z nich nie lubię, szampony i odżywki totalnie bezwartościowe, czasem kupuję żele pod prysznic Nivea, wszystko z Dove ma jakiś taki dziwny duszący zapach.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
ma zielone pojęcie
|
Nie, nie, Oni tak napisali, że tylko na pierwszy rzut oka wygląda jakby nie testowali. W takich wypadkach trzeba łapać producenta za słówka.
Zresztą na swojej stronie internetwej mają napisane, że czasami testują na zwierzętach. Tj. wtedy gdy nie mają innej możliwości ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mam bardzo suchą skórę i cienkie,delikatne włosy ze skłonnością do przetłuszczania się i do wypadania (mam włosy jak dziecko) i wolę kosmetyki Nivea.
Dove są ciężkie, jakieś takie tłuste ale nie odżywiają tak dobrze jak Nivea. No ale tak to wygląda u mnie.U ciebie niekoniecznie musi to wyglądać tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
A ja używam szamponu nivea a odżywki dove i moje włosy czują się w takim połączeniu najlepiej
![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Długo szukalam odpowiedniego szamponu do moich wlosow ktore przez ostatnie dwa lata przechodzily przerozne eksperymenty i zdecydowanie wygral zestaw szampon + odzywka DOVE THERAPY Z SERUM do wlosow suchych i zniszczonych
Edytowane przez MJoanna Czas edycji: 2009-04-15 o 00:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Dwa razy dałam się nabrać na szampon Nivea (dwa różne rodzaje) i nigdy więcej. Nikomu nie polecam. Włosy były przyklapnięte i po kilku godzinach wyglądały na tłuste. A ten diamentowy blask to chyba tylko w wyobraźni producenta
![]() A co to za kosmetyki DAve? ![]() ![]()
Nie korzystam z tego konta. Urlop od Wizażu - być może na zawsze. Edytowane przez stargazer Czas edycji: 2009-04-15 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Hehehe
![]() ![]() Edytowane przez MJoanna Czas edycji: 2009-04-15 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
dzieki, fajnie wiedziec, wlasnie sie zastanawialam jak dziala to dove therapy bo moj szampon ktory teraz stosuje razem z odzywka - nive intesywna regeneracja powoli sie konczy, i chcialam sprobowac dove therapy
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
nom dosc dobrze nivea na moje wloski dzialal, byly miekkie i bardziej lsniace. no i dziewczyny gdzies w innym temacie pisaly ze nie ma silikonow.
no ale skonczyl sie i teraz testuje dove... tylko kupilam narazie szampn sam, do zniszonych wlosow, taki granatowyc, i nie wiedzialam jak to jest z odzywka... stosuje ktoras z was odzywki z dove albo wie jak to jest? bo tam na opakowaniu nie jest napisane jak sie stosuje te odzywki;/ a mnie interesuja tylko takie co sie zmywa po paru chwilach, nie lubie takich ktore sie zostawia na wlosach po myciu, dlatego narazie powstrzymalam sie z kupnem odzywki... wiem ze maski sa do zostawienia na wlosach na 3min z dove, ale troche drogie, z 18zl...
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
odżywki się zmywa
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
dzieki viki1988
![]() w takim razie czas sie wybrac po odzywke zaraz ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Nivea jest dla mnie świetna jeśli chodzi o kosmetyki do ciała, ale przy pielęgnacji włosów wole jednak Dove. Miałam już kilka szamponów i efekt jest zadowalający, planuje nawet w najbliższym czasie nabyć maseczke do włosów rozjaśnianych. Co do Nivea, to podobnie jak część użytkowniczek zawiodłam się totalnie na przereklamowanej linii Diamentowy blask.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nivea czy Dove???
ja zdecydowałam się w tej chwili na dove i jak na razie jestem zadowolona, prasuje włoski a one jak na razie nie są suche i zniszczone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nivea czy Dove???
Dobry wybór
![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Granatowa seria Dove to faktycznie tak ładnie regeneruje włoski czy zawiera w sobie składnik, który tylko po nałożeniu daje efekt zdrowych włosów ?
![]() Jeśli chodzi o mnie to przetestowałam klka odżywek i szamponów Nivea i powiem szczerze, że nie byłam zadowolona. Włosy były obciążone, nie układały się ładnie, czasami nawet puszyły. Teraz zamierzam wypróbować kosmetyki Dove ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.