|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odnowa paznokcia-zmiana wzoru.
Hej z góry przepraszam jeśli taki temat już był
Wczoraj zrobiłam sobie tipsy,niestety wzorek nie wyszedł mi taki jakbym chciała ![]() We wzorku są "odstające" elementy i nie wiem co mam z tym zrobić ![]() poradźcie ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odnowa paznokcia-zmiana wzoru.
Spiłować?
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A na jaka warstwe żelu te wzorki nałozyłaś? jeżeli wzorki sa odstające nałóż je zaraz na żelu bazowym i zbuduj paznokcia , powinno być ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nakładanie ozdób bezpośrednio na żel bazowy to chyba niezbyt dobry pomysł,bo przy kolejnej odnowie trzeba się dopiłowywać do naturalnego paznokcia,a po co?
Nie lepiej dać mu spokój? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Otóż i to, a co jak przy kolejnej odnowie się klientce frencz zamarzy? Wtedy trzeba zdejmować całą masę...
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
zgadza się -ale jak te ozdoby są odstające to jaki gruby bedzie wtedy ten paznokiec?, a tak na marginesie to żeby ozdoby sie przyczepiły to i tak trzeba chociaz dotknąć budujacym.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja nakładam warstwę bazową,następnie kładę cieniutką warstwę żelu na płytkę i dopiero wtapiam ozdoby na równie cienką warstwę
![]() Wtedy i wilk syty i owca cała- ozdoby są odpowiednio "głęboko" wtopione i nie ryzykuję usuwania 100% masy z paznokcia za każdym razem- z korzyścią dla naturalnej płytki klientki i z korzyścią na + co do czasu wykonywania usługi . Jakoś udaje mi się to wykonać bez specjalnej obawy,ze paznokieć będzie bułowaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Chociaz ostatnio Byli tlumaczyla mi, to nadal mi sie myla odnowa z dopelnieniem. Ale to o co mi chodzi to juz chyba odnowa?
![]() Otoz mam czerwonego frencza. Zelowy, na formie robiony bez szkieletu. Chcialabym teraz zmienic kolor, np. na czarny. I teraz jak to zrobic? Nawet jesli postapie jak przy szkielecie to sam brzeg wolnego brzegu (jak to glupio brzmi ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Mnie ciekwi, jak zrobiłaś tego czerwonego frencha bez szkieletu - moje kolorki nie dałyby rady....
Możesz zrobić tak jak pisałaś, a spód frezarą wypiłować, bądź zdjąć wszystki i zrobić jeszcze raz, tym razem na szkielecie i na przyszłość takich problemów nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sieciunia, moja rada taka - jak znasz klientkę, wiesz że zawsze robi białego czy innego kolor frencha to rób bez szkieletu. Ale w innych przypadkach lepiej go jednak zrobić. Korekta polega na spiłowaniu odrostu, zmatowieniu powierzchni paznokcia i uzupełnieniu odrostu - mały odrost (ok tygodniowy) Uzupełnianie polega na spiłowaniu ok. 2/3 masy oraz ponownemu zbudowaniu paznokcia (duży odrost - 3 tygodnie). Odnowa natomiast polega na spiłowaniu odrostu, zmatowieniu powierzchni paznokcia i uzupełnieniu odrostu oraz skorygowaniu bądź zmianie zdobienia (każdy odrost :P ).
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Tez nie mam frezarki
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
no mi tez chodzilo o mnie i sobie tak zrobilam.
magali z tym skroceniem czasu chodzilo mi o przedluzenie...chociaz mam jeszcze z tym problem i musze pocwiczyc.aczkolwiek skraca czas pracy i nie ma ryzyka przepilowania frencza. przy odnowie nie mam pojecia jak to zrobic, nie mam klientek cwicze w wiekszosci na sobie wiec stratna nie jestem ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie od Byli się dowiedziałam o sposobie bez szkieletu i dzięki temu niedawno zaczęłam go stosować. Jako, że mam max 3 klientki miesięcznie i są to paznokcie jednorazowe typu wesele , chrzciny to właśnie robię jajo z covera na szablonie, a do tego doklejam końcówkę z białego. Ale muszę mieć gęsty żel ten od Doberka http://www.dobrarada.com.pl/index.ph...l-nowa-formula
jest do tego idealny, nie dałabym rady rzadkim. Taki sposób skraca czas mojej pracy o godzinę, z tym, że trzeba pamiętać aby utwardzić od spodu biała końcówkę bo u siebie zobaczyłam, że taka robiona gęstym może się do końca nie utwardzić. Mało tego tunel mi się zaciska idealnie przy takim żelu z dodatkiem silikonu. Co do finisha dziewczyny niestety mają rację. Dla mnie jest dobry, bo tani i moje pazury mają wytrzymywać 2 tygodnie, więc mi pasuje. Ale to prawda- jeśli się styknie ze skórami, to zapowietrzenia murowane. Czasem nawet jestem 100% pewna, że maskedem nie zalałam, a tu ZONK okazuje się, że finishem wyjechałam. Jednak jak mają być trwalsze to polecam finish z Golden Nails. Miałam go na kursie, mojej mamy pazurki egzaminacyjne błyszczały się do końca, aż odpadły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Sztynko z tymże ja kolorówki nigdy nie robię na gołą formę, po 1 żele te są dosyć miekkie i okropnie się spod nich forme wyciąga, a po 2 właśnie kwestia późniejszej zmiany koloru
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Robienie frencha w całości białym,to żadna nowina- ja tak uczyłam sie z 6 lat temu na kursie podstawowym
Osobiście polecam tę metode. U w salonie mnie panie moge podzielić na dwie wyraźne grupy, raczej nie mieszające sie ze sobą. Pierwsza- panie noszące frencha. Zawsze. Czasem dodadza sobie drobną ozdóbke, ale zawsze jest to klasyka. Bialy elegancki french. I druga grupa -panie zdobiące- te nie chca, nie lubia, nie podoba im sie french. Raz na 2-3 lata wpadaja na pomysł "Albi, a może zrobisz mi frencha?", wtedy robie na szkielecie z cleara, bo wiem, ze przy najblizszej onowie usłysze "Weź mi tego frencha juz spiłuj, nuuudny jest, ja kce teraz to holo, przecienuj z tym nowym brokatem i zrób takie kwiatki, jak ostatnio robiłyśmy" ![]() Biały na szkielecie z clar nigdy mi sie nie podobał i wg mnie jest mniej wygodny dla stylistki- po pierwsze- niewparawne dziewuszki moga sie dopiłowac co cleara, po drugie- gdy spojrzymy na paznokciec od strony wolnego brzegu mamy wyraźne warstwy clear+white. Mnie to mierzi i moje klientki przyzwyczajone do mojej roboty też. ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
No rzeczywicie spod tego czerwonego nieciekawie sie forme wyciagalo
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Byli ja jeszcze do kolorówki nie doszłam he he, mam jeden czerwony na razie żelik i sobie nie wyobrażam żebym nim mogła coś bez szkieletu zrobić. Poza tym tak jak piszesz chyba by mi odpadł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Właśnie gdybym miała na szkoleniu metodę bez szkieletu to bym chyba moją instruktorkę wycałowała ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
No to ja na Twoim miejscu robilabym bez szkieletu. Ja mam kolorkwe od DR, wiec one sa takie rzadkawe raczej. I jakos dalo rade bez szkieletu robic. A bialym gestawym spokojnie robilabym tylko i wylacznie bez szkieletu, bo naprawde fajny sposob
![]() Doszlam bo wniosku, ze poczekam, az na calosci jako szkielet bede miala cover, bo w koncu mi sie przesunie prawda i wtedy zmienie kolorek ![]()
Edytowane przez Sieciunia Czas edycji: 2010-06-07 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Laski czytam i czytam o tym jaju z covera i nie wiem o co kaman
![]() ![]() Dlaczego tego nie uczyli mnie na kursie wrrrrr , jak zapytałam o żele kamuflujące to powiedziano mi po co skoro są mleczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Na niektorych kursach tego nie ucza, ale trafilas na wizaz, to sobie poradzisz
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
oj to za wiele mi nie pomogłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
w każdym krok po kroku zobaczysz jak wygląda jajo z cowera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
to w takim razie zabieram się za lekturę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Ja też chcę tak umieć
![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Sieciunia dzięki wielkie
![]() Bosko jej to wychodzi. Kurs miałam tylko żelowy i coś mi się wydaje że akryl jest łatwiejszy do nakładania, ale może mi się tylko wydaje bo nigdy tego nie próbowałam poza moimi niezgrabnymi kwiatkami :/ A z żelem chyba znacznie trudniej i inaczej co? mam kamuflaż i muszę się tego nauczyć, bo nie strzymom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
mi z zelem jest latwiej. Nakladasz coverek, pote wycierasz pedzel i czystym przejezdzasz naokolo poprawiajac tylko to co sie rozlalo czy te jest nie rowno i do lampy. A potem bialym dojezdzasz do coverka, wiec usmiech sie juz sam robi, bo cover wyznacza linie usmiechu tylko musisz brzegow pilnowac i znow do lampy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.