|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki DAX - kilka pytań
Witam,
odkąd jestem tu na forum i szukam dla siebie rożnych preparatów, zauważyłem, że rodzima firma DAX prawie w każdej materii ma coś bardzo dobrego jeśli nie jednego z najlepszych. Produkty są tanie a działanie chwalone na KWC przez masę ludzi. Czy to nie przypadkiem wałek? Może DAX opłąca internautów wystawiających dobre noty w KWC? Czy krem, czy tonik, czy micel, czy żel do twarzy, czy coś do opalania, DAX w czołówce ![]() Co o tym sądzicie? Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-10 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: DAX - kosmetyki tej firmy, czy czasem nie za dobre?
HEHE
![]() raczej nikt nie opłaca tysięcy Wizażanek, które wystawiają pozytywne opinie tym kosmetykom. One są po prostu dobre jak za taką przystępną cenę ![]() KWC nie kłamie, nie szukaj tam spisku :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
OK, czyli oprę się na produktach tej firmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
myślę, że na KWC nie ma takich działań
![]() tym bardziej, że opinie sa tam wpisywane od kilku lat i nie wszystkie są pozytywne więc ja im wierzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak do końca jest z Dax'em. Kiedyś (zanim zaczęłam interesować się składami) kupiłam ich krem (chyba nawilżający). Na początku było ok, potem mnie "wysypało". Dlatego warto spojrzeć na skład, a jeśli się na tym w ogóle nie znasz, to sprawdź czy produkt nie został przeanalizowany pod tym kątem na forum biochemicznym (użyj wyszukiwarki). Są też wątki "tematyczne": http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=124258 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=192278 Edytowane przez Trawa_cytrynowa Czas edycji: 2010-06-10 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Super, znalazłem już analizy dot. dwóch najważniejszych dla mnie produktów DAXa: kremu i żelu do twarzy.
Żel jest ok wg tej Pani: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3036 natomiast krem odradza: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2642 Ale jak odnieść się do tej opinii pod kątem masy pozytywnych recenzji na KWC dot. tego właśnie kremu? Poprostu spróbować i obserwować tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
moja siostra jest grafikiem w dax kosmetics i kupuje mi tam produkty tej firmy.Jestem bardzo zadowolona i nie tylko ja.Moje dziecko tez jest smarowane blokerami tej firmy-a jest alergikiem i nie ma rzadnych problemow.Ja osobiscie polecam te produkty.mieszkam w Londynie i jaktylko przylatuje do Polski robie zapas kremow i innych kosmetykow A piling migdalowy to poezja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tomaan... moze moglbys mi wytlumaczyc Twoja fascynacje firma Dax Cosmetics? Posty na dermatologi, biochemii i tutaj dotyczace tej samej firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Piszę wg zasad i regulaminu forum :P Nie Pani moderator ![]() Widzę, że w biochemii wypowiadają się specjalistki, nic tam nie piszę w analizach składów, ponieważ znalazłem posty dot. tych rzeczy, jest parę nowych produktów, których nie ma nawet na KWC ale myślę, że nie będę się zagłębiał w takie analizy i zostanę przy ogólnych opiniach, choć często amatorskich (jak moje) ![]() Na każdego działa co innego, więc te analizy są przecież troszkę bez sensu. Czy się mylę? Pozdrówki. Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-10 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ciągle znajduję twoje posty o Daxie... reklama jak nic
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daxem. nie dobrymi polskimi kosmetykami. Konkretnie Daxem. Nie stac ich na mikro reklame? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Ej bez jaj, nie reklamuję tej firmy w żadnym wypadku. Same mi polecałyście te rzeczy, zobaczcie posty w odpowiedziach i moje pierwsze posty może co? ;( Nawet tej firmy nie znałem, przeanalizujcie dobrze wszystkie posty zanim tu jakieś osady będą.
Sory ale nie znam polskich firm kosmetycznych, więc nie pytałem o polskie. Lubię mieć wszystko z jednej serii, jeśli przekonałyście mnie tu do jednej rzeczy tej firmy to pytam o kolejne już tylko tej firmy, stąd może się Wam wydaje, że piszę ciągle o DAXie. Pisałem o Nivea tonikach, kremach Young i masie innych rzeczy. To chyba nie ja pisałem, pierwsze 2 zdania? http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=813 W ogóle co to za najazd na rodzynka na forum? Okej, nie będę już chwalił żadnej marki w takim razie. Dodam jeszcze, że gdybym promował tą firmę to bym wystawiał same 5tki na KWC. Eh kobiety ![]() Grrr... A jak chcecie to ten wątek możecie usunąć, w sumie dostałem już odpowiedź od Trawa_cytrynowa ![]() Tak czy owak bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, wiem już prawie wszystko co chciałem wiedzieć ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-10 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscu przejrzałabym wątki na biochemii na temat skóry tłustej. Dziewczyny dają sporo rad - może wybierzesz coś dla siebie. A póki co skup się na nawilżaniu lekkimi kremami, które nie zapchają skóry - wtedy gruczoły łojowe trochę się uspokoją. A co do dobrych opinii na kwc to potraktuj je jako wskazówka a nie wyrocznia. Sama kilka razy przekonałam się, że produkt polecany i zachwalany albo na mnie nie podziałał albo wręcz zaszkodził (np. zachwalany płyn micelarny ziajii, po którym skóra paliła mnie żywym ogniem) Edytowane przez Trawa_cytrynowa Czas edycji: 2010-06-10 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
zielony stworek
|
Lubię Dax, bo są tanie i bardzo dobre. Zwlaszcza seria Perfecta oczyszczanie i gruszkowe antytrądzikowe(krem i maseczka).
W przeciwieństwie do chwalonej na wizażu Ziaji po tych kosmetykach mnie nie wysypuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Uważam że są rzeczy dobre i mniej dobre. A że Dax to tani polski kosmetyk to dużo ludzi go używa, a że działa to swoją drogą. Składy są ble no i wiadomo czego wymagać? Ja od siebie moge także polecić Ziaje bo to jest jedyna firma z której używam wiele kosmetykówa a z innych to jakieś pojedyńcze sztuki.
![]() Ale tak jak mówi Trawa_cytrynowa trzeba najpierw spróbować, ja spróbowałam tak wychwalane przez wszystkich masło awokado z Bielendy i mi nie pasuje a wręcz przeciwnie, odrzuca mnie. Więc trzeba próbować samemu. ![]() Edytowane przez iv3 Czas edycji: 2010-06-10 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Obym zdążył potestować wszystko zanim umrę ze starości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Skoro nie chcesz testować to prosta sprawa-dermatolog. Ale ja testowałam wiele rzeczy, dużo sie nie sprawdzało ale znalazłam wiele dobrych których nie wymienie narazie na inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.