może to rzeczywiście jest dziwne ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 11:34   #1
Ilsa Lund
Zakorzenienie

może to rzeczywiście jest dziwne ?

Do napisania skłoniła mnie wymiana zdań na innym wątku.
Moje relacje z rodzicami są kiepskie, są mną wiecznie o coś rozczarowani. Zmieniłam studia, nie zdałam prawa jazdy i na dodatek wypadają mi włosy co na pewno jest spowodowane tym że źle się odżywiam. I na pewno mój chłopak znajdzie sobie inną i do niej poleci bo będzie mądrzejsza. (ja ciągle powtarzam ich słowa, ja bym tak nie pomyślała).

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2013-03-11 o 20:44
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 11:48   #2
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: może to rzeczywiście jest dziwne ?

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
w dzieciństwie zdarzyło mi się raz być wykorzystaną. Zeszłam z kuzynem do piwnicy kamienicy podczas nudnych imienin cioci i on zdążył uciec a mnie jakiś pan kazał wziąć do buzi.
Moje relacje z rodzicami są kiepskie, są mną wiecznie o coś rozczarowani. Zmieniłam studia, nie zdałam prawa jazdy, straciłam dziewictwo więc się kur....ię i jestem obrzydliwą dziwką i na dodatek wypadają mi włosy co na pewno jest spowodowane tym że źle się odżywiam. I na pewno mój chłopak znajdzie sobie inną, dziewicę i do niej poleci bo będzie mądrzejsza. (ja ciągle powtarzam ich słowa, ja bym tak nie pomyślała).
No ale czy to naprawdę takie nienormalne że chcę mieć bliską osobę, która będzie mnie kochać, nie zawiedzie (bo bym nie wiedziała) i żeby ktoś traktował mnie inaczej ? A mój TŻ jest dobry, w tym roku jedziemy razem na wakacje po raz pierwszy i odnajduję przy nim taką stabilizację emocjonalną.
Czy ktoś o tym wie? Czy twoi rodzice się dowiedzieli? Czy ten facet został ukarany?

Ja też w tym roku zmieniam kierunek studiów, nie mam prawa jazdy, nie jestem dziewicą i wcale zdrowo się nie odżywiam.
Czy to oznacza, że mój chłopak mnie rzuci dla innej? Nie pomyślałabym nawet o tym.
Dodatkowo tez nie mam dobrych kontaktów z ojcem. Nie odzywamy się do siebie.
Rodzice powinni wspierać swoje dzieci i szanować je. Twoi nie dają Ci tego.
Mieszkasz z nimi?

Każdy chce być kochany, doceniany.
Ale nie można udawać, że czegoś nie ma, jeśli to jest. Chodzi mi o temat zdrady.
Jeśli facet Cię zdradzi i Ci o tym nie powie, to nie sprawi, że tej zdrady nie było.
Ludzie w związku muszą być wobec siebie szczerzy, muszą się szanować. A czy facet, który zdradza, szanuje swoją kobietę? Moim zdaniem nie.
Stary 2010-07-29, 11:59   #3
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Czy ktoś o tym wie? Czy twoi rodzice się dowiedzieli? Czy ten facet został ukarany?

Ja też w tym roku zmieniam kierunek studiów, nie mam prawa jazdy, nie jestem dziewicą i wcale zdrowo się nie odżywiam.
Czy to oznacza, że mój chłopak mnie rzuci dla innej? Nie pomyślałabym nawet o tym.
Dodatkowo tez nie mam dobrych kontaktów z ojcem. Nie odzywamy się do siebie.
Rodzice powinni wspierać swoje dzieci i szanować je. Twoi nie dają Ci tego.
Mieszkasz z nimi?

Każdy chce być kochany, doceniany.
Ale nie można udawać, że czegoś nie ma, jeśli to jest. Chodzi mi o temat zdrady.
Jeśli facet Cię zdradzi i Ci o tym nie powie, to nie sprawi, że tej zdrady nie było.
Ludzie w związku muszą być wobec siebie szczerzy, muszą się szanować. A czy facet, który zdradza, szanuje swoją kobietę? Moim zdaniem nie.
nic się tamtemu człowiekowi nie stało bo moi rodzice nigdy się o tym nie dowiedzieli, powiedziałam jednej przyjaciółce i chłopakowi. Nie widzę sensu żeby ich denerwować, co by im dała informacja o zdarzeniu sprzed 15 lat ?
Po prostu sama czuję że jestem krucha i o ile umiem puszczać mimo uszu teksty moich rodziców to nie umiałabym przeżyć gdyby jeszcze M. mi coś zrobił złego. Tzn. nie jestem jakąś mimozą, z którą nie można wymienić ostrzej zdań ale przez rodziców jestem czuła na punkcie np. wyglądu włosów, w ogóle martwię się że nie wiem, źle pachnę czy wyglądam. Nie dlatego że jestem pusta ale że się boję że go obrzydzę do siebie i będzie mi gadał takie rzeczy jak rodzice.

Czas edycji: 2013-03-11 o 20:44
Stary 2010-07-29, 12:06   #4
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Cytat:
Do napisania skłoniła mnie wymiana zdań na innym wątku, w którym jedna z wizażanek dziwiła się, że choć obiecaliśmy sobie z TŻ wierność to nawet gdyby zdradził ja nie chciałabym wiedzieć.
I generalnie pomyślałam że zrzucę z siebie parę spraw - w dzieciństwie zdarzyło mi się raz być wykorzystaną. Zeszłam z kuzynem do piwnicy kamienicy podczas nudnych imienin cioci i on zdążył uciec a mnie jakiś pan kazał wziąć do buzi.
Moje relacje z rodzicami są kiepskie, są mną wiecznie o coś rozczarowani. Zmieniłam studia, nie zdałam prawa jazdy, straciłam dziewictwo więc się kur....ię i jestem obrzydliwą dziwką i na dodatek wypadają mi włosy co na pewno jest spowodowane tym że źle się odżywiam. I na pewno mój chłopak znajdzie sobie inną, dziewicę i do niej poleci bo będzie mądrzejsza. (ja ciągle powtarzam ich słowa, ja bym tak nie pomyślała).
No ale czy to naprawdę takie nienormalne że chcę mieć bliską osobę, która będzie mnie kochać, nie zawiedzie (bo bym nie wiedziała) i żeby ktoś traktował mnie inaczej ? A mój TŻ jest dobry, w tym roku jedziemy razem na wakacje po raz pierwszy i odnajduję przy nim taką stabilizację emocjonalną.

To chodzi o mnie? Że to ja się dziwiłam?

Wiesz, mi się wydaje, że jednak jest Ci potrzebna pomoc psychologa, bo tak jak napisałaś na innym wątku
Cytat:
ale chcę go mieć przy sobie.
To troszkę dziwne, że pomimo, że by zdradził i tak dalej, to Ty tak jakby musisz z nim być. Bo musisz go mieć przy sobie.

Doczytałam, że byłaś u psychologa. Może po prostu znajdź jakiegoś innego? No nie wiem..

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.

Edytowane przez 0nasty0
Czas edycji: 2010-07-29 o 12:08
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 12:07   #5
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
nic się tamtemu człowiekowi nie stało bo moi rodzice nigdy się o tym nie dowiedzieli, powiedziałam jednej przyjaciółce i chłopakowi. Nie widzę sensu żeby ich denerwować, co by im dała informacja o zdarzeniu sprzed 15 lat ?

Po prostu sama czuję że jestem krucha i o ile umiem puszczać mimo uszu teksty moich rodziców to nie umiałabym przeżyć gdyby jeszcze M. mi coś zrobił złego. Tzn. nie jestem jakąś mimozą, z którą nie można wymienić ostrzej zdań ale przez rodziców jestem czuła na punkcie np. wyglądu włosów, w ogóle martwię się że nie wiem, źle pachnę czy wyglądam. Nie dlatego że jestem pusta ale że się boję że go obrzydzę do siebie i będzie mi gadał takie rzeczy jak rodzice.
Jeszcze mieszkam z rodzicami - w sumie z tatą bo mama wyprowadziła się na działkę i tak sobie żyją 'razem' przez telefon. Mama wykrzyczała nam kiedyś że nigdy taty nie kochała i wzięła ślub bo dawali w PRL kredyty dla młodych małżeństw i mam w sobie ten lęk że mi też tak kiedyś mój wykrzyczy. Chociaż oczywiście PRL nie ma ale że coś zrobię nie tak

aha, i próbowałam psychologa ale na mnie nie działa, potrzebuję mieć kogoś bliskiego i pracować z nim nad sobą. A teraz w pracy mi się oczy szklą nad wątkiem
Nie no, wiadomo, teraz to już za późno na zrobienie czegokolwiek.

Myślę, że "dzięki" rodzicom masz niskie poczucie własnej wartości.
Dobrze, że masz dobrego, kochającego chłopaka, ale musisz pokochać też siebie.
Pomyśl o cechach, które są w Tobie dobre, o tym, co w Tobie pięknego. W końcu za coś ten Twój TŻ musi Cię kochać - taką, jaka jesteś.

Masz możliwość wyprowadzki z domu?
Stary 2010-07-29, 12:07   #6
Merys
Zakorzenienie

Przykre jest to co Cie spotkalo. Radzisz sobie z tym?
Nic milego slyszec od rodzicow obrazliwe slowa wspolczuje, ale postaraj sie nimi nie przejmowac.
Z Twoim facetem uklada Ci sie dobrze, wiec nie zaprzataj sobie mysli o zdradzie. Wazne ze jestes szczesliwa ze swoim lubym i masz w nim oparcie.
Jesli chodzi o zdrade, to zgadzam sie z opinia Karolynki.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 12:15   #7
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0nasty0 Pokaż wiadomość
To chodzi o mnie? Że to ja się dziwiłam?
może a chciałabyś ?
Cytat:
Nie no, wiadomo, teraz to już za późno na zrobienie czegokolwiek.

Myślę, że "dzięki" rodzicom masz niskie poczucie własnej wartości.
Dobrze, że masz dobrego, kochającego chłopaka, ale musisz pokochać też siebie.
Pomyśl o cechach, które są w Tobie dobre, o tym, co w Tobie pięknego. W końcu za coś ten Twój TŻ musi Cię kochać - taką, jaka jesteś.

Masz możliwość wyprowadzki z domu?
tak, rodzice pomogliby mi finansowo ale na razie jeszcze muszę zdać jeden egzamin poprawkowy żeby przejść na drugi rok a nie wiem ile bym wyciągnęła pieniędzy sama, przecież oni by mi dali tylko 500 zł a w Poznaniu za to się wynajmie najpaskudniejszy pokój przechodni. Więc muszę czekać aż TŻ będzie też mógł ze mną mieszkać ale jest młodszy o dwa lata czyli dopiero teraz idzie na studia i jego rodzice nie pomogą nam finansowo bo nie mają takiej możliwości więc najlepiej przeczekać ten rok. Próbuję sobie ściągnąć do mieszkania koleżankę która chce się wyprowadzić z domu bo mieszkam w dużym mieszkaniu w kamienicy na pewno byłoby mi łatwiej z kimś bliskim, teraz to mam koszmarek,
Staram się znaleźć hobby, mam rybkę Ptysia, myślę o własnym dużym akwarium, kotach, pracuję w okresie wakacyjnym i dbam o siebie, chudnę - to wszystko sprawia, że czuję się lepiej ze sobą. No ale bez M. bym się tak dobrze nie czuła

Czas edycji: 2013-03-11 o 20:45

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 12:21   #8
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to mam koszmarek, tata stwierdził że bez sensu przekręcam na gorętszą wodę jak idę się prysznicować i skręcił mi na 0 dopóki mu nie wyliczę z tracenia energii z fizyki ile to jest oszczędności jak nie przekręcam więc generalnie muszę sobie grzać wodę w garnkach w XXI wieku od paru dni.
Staram się znaleźć hobby, mam rybkę Ptysia, myślę o własnym dużym akwarium, kotach, pracuję w okresie wakacyjnym i dbam o siebie, chudnę - to wszystko sprawia, że czuję się lepiej ze sobą. No ale bez M. bym się tak dobrze nie czuła
To jakaś tragi-komedia.

I tu jest właśnie problem.
Ty musisz czuć się dobrze sama ze sobą, bez M. też.
Czy M. jest Twoim pierwszym facetem?
Stary 2010-07-29, 12:23   #9
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Cytat:
może a chciałabyś ?
Tak się tylko zastanawiałam

A ile jesteś ze swoim facetem?

lexie
Stary 2010-07-29, 12:25   #10
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
I tu jest właśnie problem.
Ty musisz czuć się dobrze sama ze sobą, bez M. też.
Czy M. jest Twoim pierwszym facetem?
tak, pierwszym. Podobno wtedy się czuje takie przywiązanie i nie wyobraża życia z kimś innym

no i czuję się dobrze kiedy mogę się zająć rybką, wizażem, przeróbkami w pokoju... ale ile tak można zajmować się sobą ?
Cytat:
A ile jesteś ze swoim facetem?
we wrześniu będzie 2,5 roku

Stary 2010-07-29, 12:28   #11
_wirginia_
Raczkowanie

To co mówią Twoi rodzice, to straszne. Wiem, że łatwo się mówi (pisze), ale postaraj się nie przejmować ich głupim gadaniem.

Ciesz się, że masz fajnego faceta, który Cię kocha, przy którym czujesz się dobrze. Nie zastanawiaj się, co by było, gdyby Cię zdradził, że nie chciałabyś wiedzieć itd., po co sobie zaprzątać głowę niepotrzebnymi myślami.

Kiedyś też miałam problem z wypadającymi włosami, nie było to wynikiem złego odżywiania, tylko silnego stresu.

Udanych wakacji
_wirginia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 12:32   #12
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

2,5 roku.. A może Ty się do niego jakoś nie wiem, przyzwyczaiłaś czy coś? Bo nie wydaje mi się normalny tok myślenia, że co by się nie stało to ja i tak go chcę mieć przy sobie..

lexie
Stary 2010-07-29, 12:34   #13
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
tak, pierwszym. Podobno wtedy się czuje takie przywiązanie i nie wyobraża życia z kimś innym

no i czuję się dobrze kiedy mogę się zająć rybką, wizażem, przeróbkami w pokoju... ale ile tak można zajmować się sobą ?

we wrześniu będzie 2,5 roku
Mój chłopak też jest moim pierwszym.
Zaczęliśmy być ze sobą gdy miałam 15 lat, w tym roku minęło 5 lat.
Oczywiście jestem do niego bardzo przywiązana, ale nigdy nie myślałam w ten sposób, że gdyby mnie zdradził, to nie chciałabym o tym wiedzieć bo chcę z nim być.
Owszem, chcę, ale ja związek widzę tak:
* wierność
* lojalność
* zaufanie
* miłość
* przyjaźń
* szczerość
* szacunek
Tam, gdzie jest zdrada, nie ma wierności, lojalności, zaufania (tzn ja nie potrafiłabym znowu zaufać), szacunku.
Więc taki związek w moim przypadku nie miałby szans na przetrwanie.
Ale może to ja jestem dziwna..?
Stary 2010-07-29, 12:44   #14
Angelene_
Raczkowanie

Autorko mam do Ciebie takie pytanie: czy nie żyjesz w strachu przed zdradą, o której się nie dowiesz? Nie boisz się prawdopodobieństwa że przez Wasz układ będziesz nagminnie okłamywana, a wszelkie trudne okresy waszego związku mogą zostać okraszone małym skokiem w bok?

Mi facet nie musi mówić, ja to wyczuwam i nie potrafię udawać że nie widzę, nie potrafię przymykać oczu na to co czuję, tzn gdy wiem że coś nie gra. Nie raz chciano mi zmydlić oczy i nawet chciałam nie widzieć, bo tak jest łatwiej, ale się nie dało. Sama nie poszłabym na taki układ,zależy mi na uczciwości, lecz rozumiem Twe postępowanie.
Angelene_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 12:45   #15
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Cytat:
Nie jesteś. Albo jesteśmy dziwne dwie

lexie
Stary 2010-07-29, 12:46   #16
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
2,5 roku.. A może Ty się do niego jakoś nie wiem, przyzwyczaiłaś czy coś? Bo nie wydaje mi się normalny tok myślenia, że co by się nie stało to ja i tak go chcę mieć przy sobie..
na pewno działa też przyzwyczajenie
Cytat:
Mój chłopak też jest moim pierwszym.
Zaczęliśmy być ze sobą gdy miałam 15 lat, w tym roku minęło 5 lat.
Oczywiście jestem do niego bardzo przywiązana, ale nigdy nie myślałam w ten sposób, że gdyby mnie zdradził, to nie chciałabym o tym wiedzieć bo chcę z nim być.
Owszem, chcę, ale ja związek widzę tak:
* wierność
* lojalność
* zaufanie
* miłość
* przyjaźń
* szczerość
* szacunek
Tam, gdzie jest zdrada, nie ma wierności, lojalności, zaufania (tzn ja nie potrafiłabym znowu zaufać), szacunku.
Więc taki związek w moim przypadku nie miałby szans na przetrwanie.
nie no oczywiście że potrafię zrozumieć Twój tok myślenia, ale na mnie on teraz nie jest dobry bo potrzebuję spokoju a nie jakiegoś wariackiego gadania mi o zdradzie i szybkich rozstań. Chciałabym wreszcie mieć fajny dom. Na pewno nie chcę być zdradzona ale panicznie boję się że moje życie mimo wyprowadzki od rodziców znowu będzie niestabilne i bez szczęścia.

Stary 2010-07-29, 12:51   #17
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Hm, właściwie poruszyłaś w wątku kilka kwestii i nie wiem, czy chciałaś przedstawić swoją ogólną sytuację, czy pójść w kierunku, który zaczęłaś, więc ja pozwolę sobie pominąć te przyboczne wątki i wrócę na ten główny

Więc odpowiadając na pytanie zawarte w tytule - tak, dla mnie to jest bardzo dziwne. "TO" czyli świadome zgadzanie się na... oszustwo. Bo przecież zatajenie prawdy to oszustwo. A Ty się na to zgadzasz. Nigdy nie poszłabym na taki układ. Hipotetycznie: o tym, że zdradził Cię ktoś kogo kochasz, że zawiódł Cię w najgorszy możliwy sposób, wolałabyś dowiedzieć się po X latach wspólnego życia? Nie oszukujmy się - prędzej, czy później coś takiego wychodzi na jaw. Tzw sumienie Byłabyś w stanie znieść to, że przez te X czasu byłaś perfidnie okłamywana? Przecież wtedy wszystkie uczucia, emocje tracą na wartości. To byłoby dla mnie jeszcze większe poniżenie. Lepsza gorzka prawda, niż słodkie kłamstwo.

Edytowane przez hula_hula
Czas edycji: 2010-07-29 o 12:53
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 12:56   #18
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno działa też przyzwyczajenie

nie no oczywiście że potrafię zrozumieć Twój tok myślenia, ale na mnie on teraz nie jest dobry bo potrzebuję spokoju a nie jakiegoś wariackiego gadania mi o zdradzie i szybkich rozstań. Chciałabym wreszcie mieć fajny dom. Na pewno nie chcę być zdradzona ale panicznie boję się że moje życie mimo wyprowadzki od rodziców znowu będzie niestabilne i bez szczęścia.
Ale dlaczego w ogóle bierzesz pod uwagę to, ze Twój TŻ Cię zdradzi?
Masz fajnego faceta, kochacie się, stwórzcie ten fajny dom, którego tak pragniesz.

Nie zadręczaj się domniemaną zdradą, ale pamiętaj też, że czasem bywa tak, że związki się rozpadają i trzeba dać sobie z tym radę. Nie można wbrew wszystkiemu trwać przy osobie, która Cię nie szanuje - jak już pisałam, zdrada dla mnie oznacza brak szacunku.
Stary 2010-07-29, 12:58   #19
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Hm, właściwie poruszyłaś w wątku kilka kwestii i nie wiem, czy chciałaś przedstawić swoją ogólną sytuację, czy pójść w kierunku, który zaczęłaś, więc ja pozwolę sobie pominąć te przyboczne wątki i wrócę na ten główny

Więc odpowiadając na pytanie zawarte w tytule - tak, dla mnie to jest bardzo dziwne. "TO" czyli świadome zgadzanie się na... oszustwo. Bo przecież zatajenie prawdy to oszustwo. A Ty się na to zgadzasz. Nigdy nie poszłabym na taki układ. Hipotetycznie: o tym, że zdradził Cię ktoś kogo kochasz, że zawiódł Cię w najgorszy możliwy sposób, wolałabyś dowiedzieć się po X latach wspólnego życia? Nie oszukujmy się - prędzej, czy później coś takiego wychodzi na jaw. Tzw sumienie Byłabyś w stanie znieść to, że przez te X czasu byłaś perfidnie okłamywana? Przecież wtedy wszystkie uczucia, emocje tracą na wartości. To byłoby dla mnie jeszcze większe poniżenie. Lepsza gorzka prawda, niż słodkie kłamstwo.
ale gdyby zrozumiał po tej jednej zdradzie jaką jest świnią i traktował mnie jak księżniczkę to czy nie warto by było żyć te X lat w niewiedzy ? Zresztą strasznie hipotetyzuję bo mój TŻ nie ma gdzie poznać dziewczyny idzie na Informatykę a pracuje z jedną starszą i grubszą dziewczyną i chłopakami w agencji reklamowej

Stary 2010-07-29, 13:02   #20
201803290936
Konto usunięte

Nie obraź się, autorko wątku, ale Twoje podejście nie jest do końca zdrowe i świadczy o tym, że nie do końca ufasz ludziom (co jest zrozumiałe w przypadku obcych, tym bardziej po tym, co Ci się przydarzyło, ale w przypadku bliskich jest już niepokojące) i z Twoim poczuciem własnej wartości nie jest najlepiej. Sama siebie przygotowujesz, nakręcasz na coś co nie nastąpiło i - w dobrym związku - nastąpić nie powinno - to dziwne i niezdrowe.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 13:08   #21
yoona
Zakorzenienie

nie jest dziwne,ja tez bym wolala nie wiedziec (pod warunkiem jednorazowego wyskoku, a nie romansu 2 letniego z uczuciami)

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 18:57   #22
Ilsa Lund
Zakorzenienie

no, chociaż jeden problem rozwiązany. Policzyłam z tatą że jak sobie przekręcam wodę do mycia na 50 st. zamiast 40 to straty energii są 50% większe. Włączył mi tę wodę i mam nie przekręcać na 50 a ja bardzo lubię taką gorącą wodę chociaż to koszmar dla moich żył

Stary 2010-07-29, 21:17   #23
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Lepsza gorzka prawda, niż słodkie kłamstwo.
takie ejst tez i moje zdanie więc postawa "wolałabym nie wiedziec"
jest dla mnie dziwna

ale jak kto woli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 22:13   #24
Raffaello
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
nie jest dziwne,ja tez bym wolala nie wiedziec (pod warunkiem jednorazowego wyskoku, a nie romansu 2 letniego z uczuciami)
Ja dokładnie tak samo wolałabym nie wiedzieć, gdyby to się raz wydarzyło i gdyby on potem żałował i uświadomił sobie, ze zrobił coś bardzo złego. Gdyby swoje wyrzuty sumienia przekuł na coś dobrego dla nas, zamiast obarczać mnie swoją winą - czasem mogłoby to wyjść nawet na dobre dla związku w jego krytycznym punkcie. Jeżeli ktoś zdradził - i żałuje - niech ma siłę sam sobie z tym poradzić, a nie obarczać i krzywdzić drugą osobę.
Raffaello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 22:31   #25
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Raffaello Pokaż wiadomość
Ja dokładnie tak samo wolałabym nie wiedzieć, gdyby to się raz wydarzyło i gdyby on potem żałował i uświadomił sobie, ze zrobił coś bardzo złego. Gdyby swoje wyrzuty sumienia przekuł na coś dobrego dla nas, zamiast obarczać mnie swoją winą - czasem mogłoby to wyjść nawet na dobre dla związku w jego krytycznym punkcie. Jeżeli ktoś zdradził - i żałuje - niech ma siłę sam sobie z tym poradzić, a nie obarczać i krzywdzić drugą osobę.
Krzywdzi się zdradą, a nie powiedzeniem o niej.
Stary 2010-07-29, 22:52   #26
madmuazelle
BAN stały

Jezusicku,omg brak słów.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie obraź się, autorko wątku, ale Twoje podejście nie jest do końca zdrowe i świadczy o tym, że nie do końca ufasz ludziom (co jest zrozumiałe w przypadku obcych, tym bardziej po tym, co Ci się przydarzyło, ale w przypadku bliskich jest już niepokojące) i z Twoim poczuciem własnej wartości nie jest najlepiej. Sama siebie przygotowujesz, nakręcasz na coś co nie nastąpiło i - w dobrym związku - nastąpić nie powinno - to dziwne i niezdrowe.
Zgadzam się.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 23:34   #27
Raffaello
Raczkowanie

Zdrada - rzecz ludzka, a już szczególnie męska.. czasem gdy jest kryzys, mężczyzna zdradza swoją kobietę, a wraz z tą zdradą pojmuje, jak straszną rzecz zrobił i jak bardzo kocha swoją kobietę. Cały świat się zdradza. Nie mówię o permanentnym podwójnym życiu, ale o epizodzie. Jesteśmy tylko ludźmi. To, że komuś raz zdarzyła się chwila słabości nie powinno go skreślać całkowicie i od razu.
Raffaello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:19   #28
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
no, chociaż jeden problem rozwiązany. Policzyłam z tatą że jak sobie przekręcam wodę do mycia na 50 st. zamiast 40 to straty energii są 50% większe. Włączył mi tę wodę i mam nie przekręcać na 50 a ja bardzo lubię taką gorącą wodę chociaż to koszmar dla moich żył
zacznij pisac pamietnik
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:28   #29
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
zacznij pisac pamietnik
Najlepiej to rzucić ze wzgardą że ktoś ma głupie problemy Ale pewnie jesteś nastolatką z podstawionym wszystkim pod nos więc nie przejmuję się że Twoja wypowiedź jest niedojrzała.

Czas edycji: 2013-03-11 o 20:46
Stary 2010-07-30, 00:32   #30
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
może to zabawne dla Ciebie ale ciekawe jak byś się czuła myjąc wszystkie naczynia w lodowatej wodzie i w takiej się kąpiąc. Najlepiej to rzucić ze wzgardą że ktoś ma głupie problemy ale nie wiesz jak ważna jest ciepła woda kiedy ją masz. Ale pewnie jesteś nastolatką z podstawionym wszystkim pod nos więc nie przejmuję się że Twoja wypowiedź jest niedojrzała.
gdybaj dalej.

niedojrzala jestes ty bo nie potrafisz skonstruowac wypowiedzi tak zeby byla zrozumiala i nie prowokowala glupich domyslow
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości