![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
może to rzeczywiście jest dziwne ?
Do napisania skłoniła mnie wymiana zdań na innym wątku.
Moje relacje z rodzicami są kiepskie, są mną wiecznie o coś rozczarowani. Zmieniłam studia, nie zdałam prawa jazdy i na dodatek wypadają mi włosy co na pewno jest spowodowane tym że źle się odżywiam. I na pewno mój chłopak znajdzie sobie inną i do niej poleci bo będzie mądrzejsza. (ja ciągle powtarzam ich słowa, ja bym tak nie pomyślała). Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2013-03-11 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: może to rzeczywiście jest dziwne ?
Cytat:
![]() Ja też w tym roku zmieniam kierunek studiów, nie mam prawa jazdy, nie jestem dziewicą i wcale zdrowo się nie odżywiam. Czy to oznacza, że mój chłopak mnie rzuci dla innej? Nie pomyślałabym nawet o tym. Dodatkowo tez nie mam dobrych kontaktów z ojcem. Nie odzywamy się do siebie. Rodzice powinni wspierać swoje dzieci i szanować je. Twoi nie dają Ci tego. Mieszkasz z nimi? Każdy chce być kochany, doceniany. ![]() Ale nie można udawać, że czegoś nie ma, jeśli to jest. Chodzi mi o temat zdrady. Jeśli facet Cię zdradzi i Ci o tym nie powie, to nie sprawi, że tej zdrady nie było. Ludzie w związku muszą być wobec siebie szczerzy, muszą się szanować. A czy facet, który zdradza, szanuje swoją kobietę? Moim zdaniem nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu sama czuję że jestem krucha i o ile umiem puszczać mimo uszu teksty moich rodziców to nie umiałabym przeżyć gdyby jeszcze M. mi coś zrobił złego. Tzn. nie jestem jakąś mimozą, z którą nie można wymienić ostrzej zdań ale przez rodziców jestem czuła na punkcie np. wyglądu włosów, w ogóle martwię się że nie wiem, źle pachnę czy wyglądam. Nie dlatego że jestem pusta ale że się boję że go obrzydzę do siebie i będzie mi gadał takie rzeczy jak rodzice. ![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2013-03-11 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chodzi o mnie? ![]() Wiesz, mi się wydaje, że jednak jest Ci potrzebna pomoc psychologa, bo tak jak napisałaś na innym wątku Cytat:
Doczytałam, że byłaś u psychologa. Może po prostu znajdź jakiegoś innego? No nie wiem..
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. Edytowane przez 0nasty0 Czas edycji: 2010-07-29 o 12:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że "dzięki" rodzicom masz niskie poczucie własnej wartości. Dobrze, że masz dobrego, kochającego chłopaka, ale musisz pokochać też siebie. Pomyśl o cechach, które są w Tobie dobre, o tym, co w Tobie pięknego. W końcu za coś ten Twój TŻ musi Cię kochać - taką, jaka jesteś. ![]() Masz możliwość wyprowadzki z domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przykre jest to co Cie spotkalo. Radzisz sobie z tym?
Nic milego slyszec od rodzicow obrazliwe slowa wspolczuje, ale postaraj sie nimi nie przejmowac. Z Twoim facetem uklada Ci sie dobrze, wiec nie zaprzataj sobie mysli o zdradzie. Wazne ze jestes szczesliwa ze swoim lubym i masz w nim oparcie. Jesli chodzi o zdrade, to zgadzam sie z opinia Karolynki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
może
![]() ![]() Cytat:
![]() Staram się znaleźć hobby, mam rybkę Ptysia, myślę o własnym dużym akwarium, kotach, pracuję w okresie wakacyjnym i dbam o siebie, chudnę - to wszystko sprawia, że czuję się lepiej ze sobą. No ale bez M. bym się tak dobrze nie czuła ![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2013-03-11 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tu jest właśnie problem. Ty musisz czuć się dobrze sama ze sobą, bez M. też. Czy M. jest Twoim pierwszym facetem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Tak się tylko zastanawiałam
![]() A ile jesteś ze swoim facetem?
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i czuję się dobrze kiedy mogę się zająć rybką, wizażem, przeróbkami w pokoju... ale ile tak można zajmować się sobą ? ![]() we wrześniu będzie 2,5 roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To co mówią Twoi rodzice, to straszne. Wiem, że łatwo się mówi (pisze), ale postaraj się nie przejmować ich głupim gadaniem.
Ciesz się, że masz fajnego faceta, który Cię kocha, przy którym czujesz się dobrze. Nie zastanawiaj się, co by było, gdyby Cię zdradził, że nie chciałabyś wiedzieć itd., po co sobie zaprzątać głowę niepotrzebnymi myślami. Kiedyś też miałam problem z wypadającymi włosami, nie było to wynikiem złego odżywiania, tylko silnego stresu. Udanych wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
2,5 roku.. A może Ty się do niego jakoś nie wiem, przyzwyczaiłaś czy coś? Bo nie wydaje mi się normalny tok myślenia, że co by się nie stało to ja i tak go chcę mieć przy sobie..
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęliśmy być ze sobą gdy miałam 15 lat, w tym roku minęło 5 lat. Oczywiście jestem do niego bardzo przywiązana, ale nigdy nie myślałam w ten sposób, że gdyby mnie zdradził, to nie chciałabym o tym wiedzieć bo chcę z nim być. Owszem, chcę, ale ja związek widzę tak: * wierność * lojalność * zaufanie * miłość * przyjaźń * szczerość * szacunek Tam, gdzie jest zdrada, nie ma wierności, lojalności, zaufania (tzn ja nie potrafiłabym znowu zaufać), szacunku. Więc taki związek w moim przypadku nie miałby szans na przetrwanie. Ale może to ja jestem dziwna..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Autorko mam do Ciebie takie pytanie: czy nie żyjesz w strachu przed zdradą, o której się nie dowiesz? Nie boisz się prawdopodobieństwa że przez Wasz układ będziesz nagminnie okłamywana, a wszelkie trudne okresy waszego związku mogą zostać okraszone małym skokiem w bok?
Mi facet nie musi mówić, ja to wyczuwam i nie potrafię udawać że nie widzę, nie potrafię przymykać oczu na to co czuję, tzn gdy wiem że coś nie gra. Nie raz chciano mi zmydlić oczy i nawet chciałam nie widzieć, bo tak jest łatwiej, ale się nie dało. Sama nie poszłabym na taki układ,zależy mi na uczciwości, lecz rozumiem Twe postępowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Nie jesteś. Albo jesteśmy dziwne dwie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hm, właściwie poruszyłaś w wątku kilka kwestii i nie wiem, czy chciałaś przedstawić swoją ogólną sytuację, czy pójść w kierunku, który zaczęłaś, więc ja pozwolę sobie pominąć te przyboczne wątki i wrócę na ten główny
![]() Więc odpowiadając na pytanie zawarte w tytule - tak, dla mnie to jest bardzo dziwne. "TO" czyli świadome zgadzanie się na... oszustwo. Bo przecież zatajenie prawdy to oszustwo. A Ty się na to zgadzasz. Nigdy nie poszłabym na taki układ. Hipotetycznie: o tym, że zdradził Cię ktoś kogo kochasz, że zawiódł Cię w najgorszy możliwy sposób, wolałabyś dowiedzieć się po X latach wspólnego życia? Nie oszukujmy się - prędzej, czy później coś takiego wychodzi na jaw. Tzw sumienie ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2010-07-29 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz fajnego faceta, kochacie się, stwórzcie ten fajny dom, którego tak pragniesz. ![]() Nie zadręczaj się domniemaną zdradą, ale pamiętaj też, że czasem bywa tak, że związki się rozpadają i trzeba dać sobie z tym radę. Nie można wbrew wszystkiemu trwać przy osobie, która Cię nie szanuje - jak już pisałam, zdrada dla mnie oznacza brak szacunku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Nie obraź się, autorko wątku, ale Twoje podejście nie jest do końca zdrowe i świadczy o tym, że nie do końca ufasz ludziom (co jest zrozumiałe w przypadku obcych, tym bardziej po tym, co Ci się przydarzyło, ale w przypadku bliskich jest już niepokojące) i z Twoim poczuciem własnej wartości nie jest najlepiej. Sama siebie przygotowujesz, nakręcasz na coś co nie nastąpiło i - w dobrym związku - nastąpić nie powinno - to dziwne i niezdrowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
nie jest dziwne,ja tez bym wolala nie wiedziec (pod warunkiem jednorazowego wyskoku, a nie romansu 2 letniego z uczuciami)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
no, chociaż jeden problem rozwiązany. Policzyłam z tatą że jak sobie przekręcam wodę do mycia na 50 st. zamiast 40 to straty energii są 50% większe. Włączył mi tę wodę i mam nie przekręcać na 50
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
takie ejst tez i moje zdanie więc postawa "wolałabym nie wiedziec"
jest dla mnie dziwna ![]() ale jak kto woli ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja dokładnie tak samo wolałabym nie wiedzieć, gdyby to się raz wydarzyło i gdyby on potem żałował i uświadomił sobie, ze zrobił coś bardzo złego. Gdyby swoje wyrzuty sumienia przekuł na coś dobrego dla nas, zamiast obarczać mnie swoją winą - czasem mogłoby to wyjść nawet na dobre dla związku w jego krytycznym punkcie. Jeżeli ktoś zdradził - i żałuje - niech ma siłę sam sobie z tym poradzić, a nie obarczać i krzywdzić drugą osobę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Jezusicku,omg brak słów.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Zdrada - rzecz ludzka, a już szczególnie męska.. czasem gdy jest kryzys, mężczyzna zdradza swoją kobietę, a wraz z tą zdradą pojmuje, jak straszną rzecz zrobił i jak bardzo kocha swoją kobietę. Cały świat się zdradza. Nie mówię o permanentnym podwójnym życiu, ale o epizodzie. Jesteśmy tylko ludźmi. To, że komuś raz zdarzyła się chwila słabości nie powinno go skreślać całkowicie i od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
zacznij pisac pamietnik
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej to rzucić ze wzgardą że ktoś ma głupie problemy Ale pewnie jesteś nastolatką z podstawionym wszystkim pod nos więc nie przejmuję się że Twoja wypowiedź jest niedojrzała.
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2013-03-11 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedojrzala jestes ty bo nie potrafisz skonstruowac wypowiedzi tak zeby byla zrozumiala i nie prowokowala glupich domyslow
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.